Февруарски мами любящи гадаят за сини или розови гащи - тема IX

• 16 275
  • 282
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Здравейте и от мен. Относно крема за мазане понеже във Варна няма Палмерс, в една аптека ми предложиха Mathern, френски продукт, нов и не толкова познат според аптекарката на много приемлива цена - комплект крем за предпазване от стрии 250мл + крем за бюст = 29.90 лв. Хареса ми, много е мек и приятен. Ползвам си го сутрин, защото е хидратантен и не ми омазнява дрехите. А вечер - мазничък крем масажен за еластичността на кожата.

# 151
може ли някоя по-веща мама да ми каже дали това е бебето.значи трепка ми, както например мускул трепка, както дето казват тик,такова леко трепкане. newsm78 позачудих се, че пак го усетих и то няколко пъти

# 152
Здравейте мами, да се разпиша и аз днес!
Честито на бъдещите тъщи и свекърви   Grinning
mamuri при коя лекарка ще раждаш в Токуда? Интересува ме защото и аз мисля там да раждам, но още не съм се ориентирала за екип. Ако може да ме насочиш ще съм ти благодарна!

# 153
  • София
и отново аз Simple Smile

mother-of-pearlS, аз не съм ги усещала... имала съм болки, но свиване и стягане на корема не съм, та смятам че до сега не съм усетила контракции - нито лъжовни, нито истински...

В Н Л, аз знам че във Фемина имат - там ще ходя аз на 18-ти... при д-р Цолова.
Цената доколкото знам е 50лв за Ф.М., но за 3Д с диск за вкъщи е 80лв... аз ще си приготвя 100-ина и ще искам всичко каквото предлагат... ако останат $$ ще се почерпим с таткото Simple Smile

riccie , и другите мами... ама всички ли се мажете? Аз още не... на няколко пъти започвах, но все само по веднъж и после ми минава мерака... иначе имам едно изостанало бадемово масло на Икаров и преди да купувам друго ще гледам да го свърша него...
Преди това се мазах с Дефламол по препоръка на акушерката, но само 1 опаковчица измазах... т.е. 5-6 дни май бяха...

А да ви питам на вас дояждат ли ви се разни неща? Защото пред мен никой не говори за храна за да не ми се дояде, а на мен абсолютно нищо не ми се дояжда, ако ще пред мен да ядат... и много се дразня на това отношение на колегите и особено вкъщи... майка ми ежедневно ме пита какво ми се яде и да отиде ли да купи нещо? все едно съм на умирачка... ooooh!

и ако искате да се уговаряме вече за това училище, че не се ли разберем от сега и аз да си направя аларма, ще забравя 100%

# 154
може ли някоя по-веща мама да ми каже дали това е бебето.значи трепка ми, както например мускул трепка, както дето казват тик,такова леко трепкане. newsm78 позачудих се, че пак го усетих и то няколко пъти
Честито! В началото усещането е точно такова, после става по-силно.
Carbo, мажа се редовно след като взема душ, но понякога сутрин бързаме за градината и пропускам. От първата ми бременност имам само няколко стрии по дупето, по корема нямам изобщо. За сметка на това имам една на бедрото отпреди да забременея. Надявам се и този път да ми се размине.
Мъжо е в отпуска и по цял ден се разхождаме, така че отдавна не съм влизала. Следващата седмица съм на ФМ, да видим какво ще ми кажат.

# 155
carbo и аз съм като теб с храната, нищо не ми се дояжда като гледам хората. А приятелите ми, като излезем на ресторант се убиват да ми дават от храната си. Не мога да им обясня, че не ми се дояжда нищо от техните блюда.
Единствено като гледах един филм и там ядоха от онези зелени кисели ябълки ми се прияде, ама не чак да умирам - та на другия ден отидох до магазина и си купих. За мен е абсурдно посред нощ да вдигам таткото и да го карам да обикаля града да ми търси нещо специално за ядене - и утре е ден, все пак.

# 156
Mother of pearls аз май получих такива, когато бях с онези гадните болки. Предполагам се сещаш, защото бях опищяла форума тогава и по-точно нашата темичка.
От как пия 3x2 Но=Шпа и Магнерот, за чукна на дърво, нямам такива проблеми.

Сияние честито за бебо, предполагам че е това. Аз днес цял ден се свивам на стола, за да го усетя ама не ще. Ината му с инат и това си е.  Crossing Arms

Carbo аз се мажа от самото начало. Първо зашочнах с циците, защото просто станаха  bombs
За яденето на мен смао едни смокини дет ми се бяха прияли и така и не си купих - нищо друго. Но положението и при мен е същото. Като се чуя с майка ми по телефона не казва какво вечерят, за да не ми се дояде. Тук в офиса смао ме черпяват даже една колежка казва, че било задължително каквото видя да си взимам. Дрън-дрън поне засега, а и днао да е така, че приядели ми се нещо ставам мноого зла докато не го хапна.

# 157
  • София
Аз също бих искала да ходя на лекциите на "9 месеца", но само тази седмица съм в отпуска и после пак на тръстиката, а те са само в делнични дни. Явно ще е по-нататък като си остана в къщи. Иначе пицарията зад Плиска ми е много удобна, и аз живея на 15 минути /пеш/ от там.
На тема ядене, и моите колеги непрекъснато ми предлагат разни неща и ми казват, че не трябвало да отказвам, но като не ми се яде точно това в момента, какво да направя. А като бяхме на гости на майка ми и баща ми през уикенда беше голям майтап, защото баща ми непресъкнато се караше на майка, че не трябвало да споменава нищо за ядене, което не можела да ми предложи веднага  Laughing. Накрая му се скарах да остави на мира жената.
Аз се мажа от самото начало. Имам чувството, че гърдите ми непрекъснато растат и ако не ги мажа ще стане страшно. А и коремчето ми вече си расте и обикновено се мажа сутрин и вечер.

# 158
carbo, спокойно, има и други като теб Simple Smile Аз като започнаха тука да се коментират разните мазила се амбицирах, изрових си кремчето на Палмърс, което ми остана от миналия път (щото и тогава бях мноооого редовна в мазането), та, сега е приготвено и чака някой ден да се сетя и да се намажа Simple Smile
И на мен не ми се дояждат разни неща, но все пак понякога се възползвам от бременността си за оправдание да си купя нещо по-специално (напр. черен хайвер) и да се поглезя Simple Smile С миналата бременност имах много куриозен случай-бях си приготвила страхотно вкусно мюсли, много ми се ядеше и със страшен кеф седнах на масата да си го хапвам. Случайно беше у нас за малко една тета на мъжа ми (леля, де), която с насълзен поглед започна да ми се радва "я, как хубаво си хапваш, точно така трябва, ти сега нали за двама трябва да ядеш, а така, браво" и т.н. Е, след 2-3 лъжички се включи вродения ми магарешки инат Twisted Evil и изведнъж ми се отяде!
mother-of-pearlS и аз не съм усещала контракции нито с предишната бременност нито сега.
siqnie, сигурно е бебето! Аз не съм от най компетентните, но някак не ми е по сърце да се вглеждам и да се чудя дали е бебето или не. Та сигурно и затова не го усещам още-все някога ще стане Grinning
За хемороидите-мъжа ми има такъв проблем от години. Ето как овладя положението и вече повече от година не се е появявал проблема:
-повече готвени храни, или мюсли за закуска (овесените ядки са мноооого ефикасно средство за редовен стомах, препоръчвам ги на всички като закуска за родилки-хем предотвратява запека, характерен след раждането, хем помага за добра лактация Simple Smile ) и дори ако има ден без изхождане веднага пие Лаксена (билково лекарство)
-подмиване след всяко ходене по голяма нужда
-когато има зачатък на проблем използва едни свещички, казват се "масту" или нещо подобно, или много мазен крем, или ланолин

zitka, много нахална тая жена! Не стига, че отиваш да помагаш ами си позволява такова отношение! Радвам се, че мъжа ти е реагирал адекватно и те е подкрепил!

# 159
carbo:и аз не се мажа още- имам един най-прост лосион тука и с него ще си карам до край. Първия път не се мазах с нищо и нямам нито една стрия Grinning
 А за яденето всичко ми се яде- само да го видя или чуя и край - понякога изкарвам два три дни преди да го купя, но не ми излиза от ума Grinning Та затова тези ваши картинки, които слагате тук  сутрин много ме мъчат, защото до края на деня ги изпълнявам:))) едната ми излезе 7.50 лв за 100 гр (няма да кажа коя).
 и сега мъжа ми като види , че почват реклами и веднага сменя канала - иначе трябва да ходи до магазина !!!
 Пък не съм такъв човек ужким? Embarassed С дъщерята нищо не ядях - до края само  салата .

# 160
cutesmallcat, аз също съм пациентка на д-р Савова в клиника Щерев. Много съм доволна и мога само да я препоръчам на В Н Л. Там ехографите са им 3Д и искаш не искаш, гледат те на него Grinning Тя е супер внимателна, обстойна в прегледа, разказва всичко от екрана и единствено мога да я препоръчам. Прегледът струва 20 лв, но мисля, че работят и със здравната каса. Аз лично си плащам без ЗК.

# 161
Cutesmallcat, на 19.09 съм от 12:00 на преглед, така че като наближи датата ще се разберем как да се познаем, ако искаш. Аз съм пациентка на д-р Тимева и смятам там да си разждам, чувала съм много добри отзиви за там. На 11-ти септември от 13:00 часа има ден на отворените врати там, ако мига да се измъкна от работа много ми се иска да отида. Не ми вдигат телефона, но смятам утре да успея да се запиша, ако искаш ти и Антошка да се запишете.
Аз видях, че календара го има на първа страница, но е pdf не мога да пиша в него...  newsm78

# 162
Бульовче, таблицата е готина, само дето не мога да изчисля колко паунда съм и да видя как вървя с наддаването, ако можеш помагай Blush

В табличката има и други мерни единици, просто смени паундите с килограми и инчовете със см. Там където пише паунд кликаш и се появява дно падащо меню, от което избирам килограми. Аналогично и за инчовете  Hug
Еми, тя Десика ти е казала всичко. стрелкичката с падащото меню е точно до прозорчето на паундовете и се сменя в килограми.
след това долу в таблицата се получава колко най-малко и колко най-много може да качиш за определен период, като даже са дали и оптимално покачване (това е за мамите, които не разбират много английски).

# 163
Аз съм извън всякакви граници на калкулатора  Cry
тези килограми, които бях преди 2 седмици са максимума за 28 г.с. Embarassed
Успокоявам се само с това, че стартирах с доста поднормено тегло и заради това сега наваксвам!

# 164
Май пак се отваря старата и явно винаги вълнуваща ни тема за килограмите. Аз до тук съм на кота нула в 18 г.с., но има време. В тази връзка според мен всичко е строго индивидуално (както качването , така и след това свалянето),  а може би си е и въпрос на ген. Вие как мислите?

Общи условия

Активация на акаунт