Февруарски мами любящи гадаят за сини или розови гащи - тема IX

• 15 958
  • 282
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро,

нека днешния ден да бъде много усмихнат и щастилив за всички ни Hug

Мартечничка честити ти розови гащи - това наистина е много яко, на рождения ден на татито да видите пола. Аз разбрах, че съм бременна на рождения ден на нашия татко и той каза, че това му е най-хубавия ппдарък до сега  Simple Smile
Относно прегледите аз си мисля, че зачестяват след 32 седмица. В момента и моя братовчедка е бременна някъде около 27-28 седмица и все още я карат да ходи веднъж месечно.

Момичета нека някоя мама, която е по-навътре в темата с килограмите обясни малко. Аз нещо много нададох последната седмица, докато това не се беше случило в последните 3 месеца и взех да се плаша. А не мога да кажа, че хапвам повече от преди- даже напротив в началото си похапвах доста по-стабилно и след като спря да ми се гади също. Сега нестига, че от 2 хапки храна ми става адски тежко ами и качвам  Sad
Но важно е все пак бебко да е добре, аз не искам да качавам заради лакомия  Naughty

# 106
Добро утро и от мен!
Desika,и аз съм дотук +6 кг...ама какво да се прави newsm78

А за честотата на прегледите-да,по ЗК са веднъж месечно,а вече в 8-9 месец са през 2 седмици.Аз нали ходя и по ЗК и на друго място,та ми идват по 2 пъти месечно.Сега,като се замисля,по ЗК съм била само един път-на 01.08....Сега съм там чак на 12.09.Е нямаше как да стане само с тези прегледи!

Хубав ден на всички!!

# 107
Добро утро,мами сладки!!!!!!!
Аз вече взех да се притеснявам,че не усещам бебо CryСнощи цяла вече се ослушвах в леглото,но уви....
толо, Praynig Praynig PraynigСигурна съм,че всичко ще е наред при амиоцентезата!
Аз на ФМ ще бъда живот и здраве в 22 г.с. така,че има още доста време.Иначе на преглед съм на 18.09.Сега най ми е напрегнато за резултатите за НК клетките,които чакам след няколко дни.
Добре дошли на новите мами  bouquet
Хубав и успешен ден,дами!!!

# 108
  • София
Здравейте и честито за розовите, сините, и всякакви други гащи Simple Smile
Темите вече звучат къде-къде по-позитивно, което сигурна съм се отразява и на бебчовците Simple Smile

Хайде сега и аз да се изфукам - вчера си видях бебока така да се каже... За пръв път и аз забелязах прословутата бучка, за която по-слабите мами още от кога-от кога говорят Simple Smile
лягам си аз и съвсем случайно гледам: от лявата страна имам гънка над пъпа, а от дясно - нямам... пипам аз там и веднага - мръд-мръд... разсмях се и пак - мръд-мръд.. даже с ръка се усети, но съвсем лекичко де...
И това си ми беше и доказателството, че корема ми е отишъл по-нагоре... по мое мнение буквално за една нощ се е случило... но както и да е...
Още снощи се похвалих на таткото, който малко завидя, но веднага ми забрани да тормозя детето с раздрусване...  Embarassed
Тая сутрин съвсем "случайно" докато се къпах си поразтърках корема, но нямаше движение... Чак в трамвая се размърда бебо... но както преди - само отвъте се усети...

И така както бях в дилема за голямото пътуване др. седмица, сега като си имам сигурни признаци за бебчо вече хич нямам притеснения и само се надявам да е хубаво времето и ние да имаме време пак за някой плаж Simple Smile

А пък за изследванията... и на мен ми пускаха пак кръвна картина и урина /за 2ри път/ но аз още не съм питала за резултатите... те ми имат тел, ако има нещо фатално - ще звъннат  Peace

Много ви прегръщам всички и ви пожелавам хубав ден!!!
hamelionche, хайде преглеждайте се и си идвайте Simple Smile
Аз не помня кои бяха другите мами с прегледи в началото на месеца, но хайде давайте НОВИНИИИИ Simple Smile

# 109
Добро утро! Днес си усетих бебчето, почти на 100% съм сигурна.Усетих леко тупкане 2 пъти , мн леко беше. Може да се обърка с червата. Даже си мисля, че и друг път съм усещала подобно нещо, но не бях сиг че е това.Сега си бях по гръб и много ясно го усетих  Grinning
наиема мисля, че бебето те докосва, но не осъзнаваш, че е това.то е леко като пърхане такова, мн е леко, затова може да не го забелязваш. не се притеснявай. някой ден докато си лежиш спокойно, ама мн спокойна трябва да си и да не си мислиш за нищо, просто се ослушвай, ще го усетиш.  Peace
Лек ден  и само хубави неща bouquet

# 110
Момичета аз пък не го усещам моето бебче, колкото и да се услушвам. Ама не се и притеснявам- нали ви казах, че доки каза, че е притеснително ако не го усетим до 20 седмица. А най-голяма вероятност има това да стане между 18 и 20.

И аз от толкова мерак вечер тръскам корема както Carbo разправя и на мен таткото ми се кара само да не съм раздрусвала бебо, че може да спи. А най-интересно беше като бях легнала и опипвамс ръка да видя къде ми е разположена матката и той не така  ooooh! На теб добре ли ще ти е някой да ти натиска апартаментчето и да ти взима от пространството  Joy Много си ми е сладичък моя мъж с тия притеснения за бебо.
Ама и аз искам като вас да го усетя.

Аз сега в петък трябва да ходя за прословутата повторна микробиология ама още се чудя newsm78 щото др сряда ми е часа за месечния преглед та не знам. Ще го измисля

Днес за първи път ми направиха място в тролея, ама нали ви казвам, че корема вече е огоромен. Даже вечер имам чувството, че ще се пръсне така се надува.

Имам въпросче към мамите в София. Има ли някоя мама, която да ходи на преглед по ЗК и отделно на преглед на частно при лекаря, който смята да ражда. Или въобще при лекаря който смята да ражда? Ако има такива дайте мнения и имена, че искам и аз да се ориентирам. Но да ви кажа само, че не ми се ражда в Токуда или Св. София,просто защото не искам да им дам толкова мноооого пари.

# 111
Здравейте и от мен Hug
след обясненията на carbo за движенията на бебо вече се чудя дали въобще го усещам или си внушавам, но за успокоение на всички чудещи се и неусетили, моя доктор каза, че при първа бременност бебето се усеща чак към 20 г.с.
Мартечничка честити ти розови гащи   bouquet

# 112
наиема мисля, че бебето те докосва, но не осъзнаваш, че е това.то е леко като пърхане такова, мн е леко, затова може да не го забелязваш. не се притеснявай. някой ден докато си лежиш спокойно, ама мн спокойна трябва да си и да не си мислиш за нищо, просто се ослушвай, ще го усетиш.  Peace
Може би защото съм с предна плацента по-късно ще усетя ритането.Поне така чета в нета.

# 113
naiema честито ти пето квадратче. мами времето лека полека минава. За мен много бавно де поне за сега. Ама това е заради гадната отпуска, че толкова се отложи.

Хайде много ви гуша и много да слушката и вие и бебчовците

# 114
  • София
Аз само да се включа набързо... според мен всички от примерно 15-та седмица нататък по един или друг начин го усещате бебо, но ще осъзнаете по-късно...

Аз също съм с предна плацента, високо разположен бебо и т.н., но се ослушвам още от 12-13 седмица... та нямаше как да го пропусна, пък и те са подобни усещания
така че, прити, десика, наиема... това което усещате 100% е бебо / беба Simple Smile

Аз имах този жокер от една приятелка, която вече е 8месец, пак с първа бременност... та тя ми каза че към 5я месец е разбрала че е усещала бебето още в средата на 4-я...

# 115
Момичета, стига сте се притеснявали за усещането, много, ама много е индивидуално. Аз пък един ден като че ли усещам нещо и после два нЕма никой  Mr. Green при това като съм в покой не го усещам, а по-скоро като съм се поприсвила  newsm78 както и да е.

Толо, аз отидох на амнио заради високия риск, който излезе при БХС  Confused иначе изследването се прави за много други неща, не само за генетичните изменения. Някои го правят дори само за доказване на бащиството - луда работа. Просто не се притеснявай, процедурата е рутинна. Аз бях в Св. София (Тина Киркова). Имах невероятния късмет да ми я прави лекарката, при която си следя бременността по принцип - д-р Колева (тя е моето светило   bouquet ) Чувала, че в МД също са много, наистина много добри. Помня, че ми бяха препоръчали името д-р Димитрова, ако не се лъжа  Thinking Важното е, че си успяла да си запазиш час, че това си е проблем определено.

Сега да споделя моят актуален проблем  Embarassed дупето ми (с извинение) е цъфнало като майска роза и не мога ни да седна, ни да стана  Embarassed Embarassed Embarassed как борите пустите хемероиди, ама че напаст  #2gunfire

Carbo, ти ме разби с описанието за бучката  Mr. Green Joy аз това явление го наблюдавах миналия път една към седмия месец и беше наистина забавно  Joy

# 116
  • София
GALL78 , сега като казваш.. аз нямам предвид че бучката е мърдала... просто като я пипнах нея и там вътре мърдаше...
за мърдащи бучки... след сигурно 7-8 теми ще си говорим Simple Smile

иначе за твоя проблем... аз не цъфнах, защото таткото ми купи вазелин и като усетя че ще посещавам WC по голямата работа и си го взимам и си се мазвам...
Но иначе за вече появил се проблем, нямам идея как да се излекува... освен може би с панацеята Здраве.... и течни храни, за да не се влоши още положението

# 117
  • София
Добро утро! Тази сутрин най-накрая отидох до Майчин дом да си взема резултатите от БХС. Резултатът е добър и сега ще си чакам прегледа след 2 седмици.
И аз от време на време имам чувството, че усещам бебчо. Със сигурност знам, че това не са газове, защото имам колит и тогава усещането е съвсем друго. От вчера като лежа по гръб се чувствам доста дискомфортно и вече се опитвам да се обръщам настрани.
 k.penkova за Токуда има отделна тема/-и. Погледни там, за да се ориентираш. Аз лично мислех да се ориентирам към тях за проследяване на бременността. Но първо реших през пролетта да си направя контролен преглед, първо ми изгоря направлението, защото нямаха свободни часове по ЗК. /За тази година ми се полагаше профилактичен АГ предлед по ЗК и загова исках да го оползотворя, но не би/. Записах си платен час при д-р Евтимова. Изобщо не останах очарована от нея и поне засега съм се отказала от Токуда.

# 118
Гал78 значи за хемароидите брат ми имаше сериозен проблем и му препоръчаха едно лекарство, от което каза, че е мн доволен. ще го видя как се казва и ще пиша.
иначе аз си имам един от по-малка и съм ползвала едно билково кремче на хималая мисля , че се казва, специално за хемароиди е.доволна съм, не го премахна, но не ме е болял и кървял,дано да не ме заболява. мн е неприятно.
хемароидите се появявават от запек.така, че опитвайте да го избягвайте или както карбо с нещо мазно или сапун, да не се разтяга ануса мн  Peace   bouquet

# 119
Записах си платен час при д-р Евтимова. Изобщо не останах очарована от нея и поне засега съм се отказала от Токуда.

Първите два пъти ми дадоха час при нея за установяване на бремеността и за чуване на сърдечните тонове. Ами какво да ви кажа - ужасен човек, държи се супер грубо и арогантно.
Скара ми се, защото съм ходила след 2 седмици закъснение на видеозон. Какво съм била очаквала да видя. Та то сперматозоид с видеозон не можело да се види  #2gunfire
А за другите и по-цветущи реплики направо не ми се коментира

Общи условия

Активация на акаунт