Февруарски мами любящи гадаят за сини или розови гащи - тема IX

• 15 953
  • 282
  •   1
Отговори
# 90
Толо а иначе как мина при Марков, разкажи ако имап желание нещо по-подробно и сподели вчепатленията си.

Какво общо има това бъбречно легенче с амниоцентозата. нали тя се прави, за да се установят гинетични аномалии?

Не се притеснявай  ще видиш, че всичко ще бъде наред. Надявам се и при теб процедурата да бъде безболезнена както сподели Gall
Ако е така най-неприятното наистина ще се окаже чакането на резултатите.

Момичета май само аз се мотам с тая ФМ. Още нитп съм решила къде и при кого да ида , а пък какво да говорим за запазване на час.
А ако всичко е ок, мен до средата на Октомври няма да ме има в България, така че ще е добре да я правя по-рано, но при кой  newsm78

# 91
Mecholana, казвай бързо кога беше на Боровец и къде бяхте отседнали. Аз бях там периода 23-29 август и също ходихме до х. Мусала. Може и да сме се засекли, но като не се познаваме... Sad

# 92
Desika,по принцип няма нищо общо,но др.Марков каза "просто за всеки случай".Незнам-би могло да е част от някаква хромозомна или генетична аномалия...Иначе прегледите минават всеки път много спокойно.Аз вече 4-5 пъти ходя там.Той е много фин и деликатен човек.

GALL78,беше ми неудобно да те питам,защото уж съм прочела целите теми,но нещо ми е убягнала причината за твоята амниоцентеза.Какво я наложи при теб?И кой ти я направи?

# 93
Dida_p, за малко сме се разминали, ние отидохме на 29-ти вечерта, в х-л Ястребец бяхме.

# 94
  • София
Ехеей Simple Smile
moloko81 , viev_3003 , shonita , ама много се криете... бреей Simple Smile

толо, и аз само ще ти кажа - не се притеснявай  Hug! всичко ще си дойде на мястото с твоята бъдеща госпожица Simple Smile

viev_3003, и аз ходих при цолова - беше любезна, гледа уж внимателно... ама нямам база за сравнение Сега пак ще съм при нея за Ф.М, но чак на 18-ти.. така че ти първа ще разкажеш Simple Smile

Rumyana , днес бях в Правец и Етрополе... Правец е страхотен град... и до офиса се стига по-бързо отколкото от вкъщи Simple Smile

За тази седмица май това ще ми е пътя, но другата ще се ходи до Варна и Търново.... Аз имам чувството че ми се е "вдигнал" корема и сега почти не усещам друсането... странна работа...

Хайде, мили мами, до утре и хубава вечер   bouquet

# 95
Здравейте момичета! Ама много бързо пишете, аз всеки ден влизам, но не винаги пиша, но пак не мога да изчета всичко написано. Дори и забравям кой какво е писал, така че не се сърдете, че не се обръщам поименно.
Първо да поздравя новодошлите мами, да се радвате на спокойна бременност и на здрави бебчета през февруари.
Сега по темите:
За името - ние бяхме измислили имена още преди да забременея, но не знам защо мислехме /или искахме/ 2 момчета близнаци и после едно момиче. Та бяхме решили момчета да са кръстени на по 1 от родителите ни, а момичето - така, както мама е искала аз да се казвам, но по онова време не е могла да се наложи. Сега още не сме мислили имена.

По повод майчинството - аз съм счетоводител и мога да хвърля малко светлина по темата. Това предложение е за удължаване срока на болничния, който е 90% от брутната заплата, но не повече от нетната получавана последните 6 месеца преди първия болничен. Тези месеци се вземат за база. Спорен е въпроса дали ако се излиза в "обикновен" болничен, а не за бременност дали това се отразява на сумата, която ще се получи. От НОИ си имат програма, която пресмята болничните и не могат да обяснят, а счетоводната гилдия не е единна. Моето скромно мнение, е че има влияние и може сумата да е по-малка в последствие. Затова и съветвам бъдещите мами да не ползват болничен ако не се налага. Първо, че така се отпускат и се залежават, а това не е полезно за бебето, и второ - да не чуе дявола  Praynig
А след като свърши този болничен се започва майчинство което си е направо подигравка като заплащане.
Отделно имаме право на еднократна сума при раждането, която се отпуска от Социални грижи и мисля, че беше 240-250лв.

Аз също мисля да работя да последно, за да може по-дълго да получавам болничен, а и като счетоводител си обслужвам 2-3 фирми от къщи и тях няма как да оставя. Разчитам на таткото да помага, който също е счети. Simple Smile

Хайде стига съм досаждала .....
Леко бременеене и много усмивки   bouquet

# 96
Добър вечер и от мен,

най-накрая и аз качих снимка на моето коремче.

Моя корем си е още ниско и сигурно затова ме дразнят така тия пусти панталони. Нямах търпение да се прибера и да го захвърля гадния му. Днес му взех акъла на бебчо от притискане.

# 97
Mother of Pearls: аз съм записана в една тема за 5 клас , но мамите там говорят само за дрехи и почивки, а мен ме вълнува повече подготовката за училище. Вече взех да си мисля, че прекалено много се стягам. Другите мами как сте с учениците- нали има такива ?

# 98
Здравейте мили мами   bouquet
Добре дошли на новите мамита и лека и спокойна бременност  Hug
Относно името, ние с таткото сме на мнение че няма да е на никой, а избрано от нас. А за ставането през нощта - всяка нощ по 2-3 пъти задължително.
Толо стискам палци резултатите да са добри и не се притеснявай   bouquet
Аз вчера бях на ЖК, казах на доки за риска от ДНТ, който показа БХС, той каза че всичко е наред с бебчо. Много ми олекна. Сега на 9-ти сме и на ФМ и се надявам да се потвърди че всичко е наред и да видим тези гащи най-накрая  Laughing
Лека вечер от мен мамита и хубави сънища  Hug

# 99
Добре дошли на новите мами  bouquet

Толо, надявам се всичко да е наред при теб Hug

При мен нищо ново, само дето някаква гадина ме е нахапала и се дръгна като крастава.

Деси 06, чула ли си за някакви улични демонстрации в Тайланд, нещо споменаха преди малко по новините, ти кога щеше да ходиш? Дано да отшумят тия дандании дотогава Peace

# 100
Леле един ден човек да пропусне и после няма прочитане всичко написано не съм чела толкова от училище  smile3503Asprona питаше предната тема как съм благодаря за загрижеността подсмърчам малко и кашлицата ми се обажда нявга - нивга, карам на капки за нос Виброцил и чай за кашлицата. Утре ми е ден да се чуя с док мисли да ми прави биопсия заради лошия резултат от цитонамазката не знам защо но се чувствам странно спокойна, а и се надявам да видим какъв цвят са нашите гащи. Колкото до пишкането нощем и аз ставам по два три пъти.
Сондирам мнение за гинеколозите в Токуда ???
 Добре дошли и от мен на новите мами!

# 101
Добър вечер!  bouquet
dessi06-не се притеснявай за килограмите, и аз не съм наддала ама хич.Но няма страшно!Ще си говорим пак в 8 месец,ок WinkАз си ям нормално както преди,понякога си позволявам неща,които не съм си позволявала преди,но сега се глезя повечко GrinningВъпреки,че има дни в които нищичко не ми се яде и само ходя до тоалетната.
По въпроса за специалните колани-аз съм много ЗА!Мисля си за корсет за бременни,който почва да се носи,когато имаш и малък корем-за поддържане на мускулите и Кожата-предотвратява разтягането й.Майка ми ме е раждала в Русия и когато дошла на преглед в 8-ия месец целият й корем беше в стрии и докторката й се скарала,защо не си е слагала този бандажен колан или корсет.Значи много или малко помага.Пък и не е задължително да се носи всеки ден.Но само се чудя,относно размерите:какъв ще ми трябва-такъв какъвто по принцип съм си,независимо от бременността,нали???
За името-ако е момиче вече си има красиво именце,а ако е момченце. Thinkingне сме измислили,но няма да е кръстено на никои от роднините,а ние сами ще решим,за да си е индивидуално негово Hug
Ами това е от мен,сигурно ще пиша чак след седмица като видим пола
Лека нощ от мен  и леки и прохладни дни!

# 102
Еее, изчетох ви накрая!
Привет на новите мами и леко бременеене с нас, надявам се да ви хареса тук  bouquet
Толо, стискам палци всичко да е наред с теб и малката Praynig
carbo, ама при теб няма шега с тези пътуваници, не знам как издържаш newsm78
mother-of-pearlS  и аз съм с отрицателно Rh и да ти кажа въобще не си зпоням да са ми били подобна инжекция Rolling Eyes Явно сега ще трябва отново да го обсъдя този проблем с док, че то не си е шега работа Confused
Аз съм вече +4кг Embarassed, много малко от сегашните дрехи вече ми влизат и скоро ще се наложи да се пооблека Embarassed
За името дъщеря ми не е кръстена на никой, избрахме й името на лотариен принцип, просто бяхме харесали по две имена за момиченце и т.к. не можахме да постигнем консенсус сложихме ги в една купа и изтеглихме едното листче. Сега обаче не съм мислила още, като разбера пола ще се замисля по-обстойно Wink
За пишкането всичко зависи колко течности съм изпила преди да си легна, понякога не ставам, друг път съм си дежурна цяло нощ и след това няма заспиванката #Crazy
Как са болните мами, аз още не мога да се оправя, сега ме мъчи хрема, съпроводена с адско главоболие #2gunfire
Хайде приятна вечер от мен  Heart Eyes

# 103
Ето ме и мен на отчет. Още си ходя като ударена с тухла четворка по главата  Crazy . Гаденето май ще си го търпя до раждането. Не, че не му свикнах вече де  newsm78 Добре, че други оплаквания нямам, а то това с мед да го намажеш.
Сдобих се и аз с този прочут Палмърс, че да не остана по назад. За колан обаче се поколебах и не си купих, но пък имаше много хубава възглавница за спане, която минава под корема и между краката. Май такава ще си купя, че отсега не мога да си намеря място в леглото, а то ще става и по трудно.
В четвъртък съм на доктор и ще пиша нов отчет. Дано се види цвят на гащите най накрая.
Айде, пазете се.

# 104
Добро утро и от мен!  newsm46

Аз бързам да се похваля - по всяка вероятност и аз ще съм в отбора на тъщите!
 Вчера ходихме на консултация и доки каза да се стягаме за принцеса    newsm18
 А да ви призная, аз точно за девойка си мечтаех... пък и едно хубаво име съм й намислила... пу, пу,пу. Та това май му беше най-големият подарък на таткото за вчерашния рожден ден.   Gift 

Иначе с бебочка всичко е наред  Praynig . Расте си, папка си и хубавее Wink Аз понеже си бях записала въпросите, по които искам да говоря с доки, и като почнах да ги задавам тя се видя в чудо и каза на бебка: "Ама тази твоята мама всичко е изчела! Ако не я беше страх толкова от кръв, направо като те роди може да вземе специалнсот!"  Joy

Някоя мама попита за честотата на прегледите. Аз съм по ЗК при моята доки и досега ходих по веднъж на месец, вчера ми каза да ида след 2 седмици, обаче. Предполагам, че отсега нататък прегледите зачестяват. Между другото вчера, явно защото влизам в 5 месец, ми пусна и пълни изследвания на кръвна картина и урина. Днес ще й се обадя за резултатите.

За работата: аз се осигурявам в семейната компания, а иначе работя от 16 годишна като преводач, но тъй като работата ми беше свързана с доста пътуване (и то най-често по супер криви пътища) по настояване на съпругът ми спрях да работя още миналото лято покрай сватбата. И сега съм се отдала на учене, 3та година студентка съм във ВТУ. Мисля да си продължа редовно, само да си изтегля изпитите, че сесията ми съвпада с термина и ще е голяяям купон  smile3555 Но надали ще имам проблеми, на мен ми допада да си уча  smile3529

Ех, че дълъг пост стана, сори.
 Усмихнат ден, момичета!  smile3531

Общи условия

Активация на акаунт