Февруарски мами любящи гадаят за сини или розови гащи - тема IX

• 15 952
  • 282
  •   1
Отговори
# 75
Добре дошли нови мами! браво, че има толкова нови попълнения! Само хубави неща желая на всички ни и здрави бебчета Hug
аз също доста пишкам вечер  Simple Smile и мен ме наболява дето съм стискала
от дрехите ми панталоните ги обувам но, ми трябват поне 3-4 пръста да ги закопчея  Blush имам един сукман тип балон, един панталон на "Рени" за бременни и още един панталон от разпродажба.Първия панталон не ми е никак удобен и материята ми е непреиятна.Втория е мн мек но пък ми е малко голям и съм като рапър с него  Laughing Та и аз съм на никъде с долната част от дрехите Crossing Arms
иначе във френския сайт има хубави панталони, но пък моята карта доколкото знам не работи с евро.
мн мои познати бременни изкараха с анцунзи.
аз мисля да излзиам в болнични скоро.засега съм на непостоянен трудов договор, който изтича на 1-ви октомври и ако ме назначат ще дъня болнични, ако -не бъдещият татко ще ме назначи  Simple Smile доволна съм понеже първите най-трудни месеци ги изкарах на работа

# 76
Бих искала да Ви върна малко към изследванията. На 15-ти този месец съм на ФМ в медицински център Фемина при д-р Милена Цолова. Моля, някой ако има информация за нея, нека сподели   Thinking
PS: Д-р Димитрова имаше свободни часове за октомври, което ми е малко късно, а за д-р Марков и "дума да не става" (по думите на рецепционистката)

# 77
Добре дошли на новите мами welcomeрадвайте се на лека и хубава бременност и през февруари всички да гушкаме здрави бебоци  ylinfant 
Аз смятам да остана на работа до Коледа,но плановете са едно а възможността друго,тъй че да се надявам че всичко ще е ок.
С дрехите започнах пазаруването,защото тук май от 3,4 седмици си е есен и ми трябва нещо  за хладно време.
Много усмивки

# 78
  • София
Добре дошли на новите мами!
Аз ходих при моя зъболекар още в средата на август. Засега нямам проблеми, само ми изчисти зъбния камък, но ми каза, че ще трябва да минавам редовно на проверка при него.
За работата - мисля да карам докато мога, но не искам да правя предварително планове, както се получи. Още не са започвали да мислят за заместник, после ще трябва и да го обучавам. Но ако се наложи да изляза в болнични, няма да ги мисля. Колегите започнаха вече да се питат, какво ще правят без мене, но нали няма незаменими хора - да се оправят  Laughing

# 79
  • София
Привет!
Надниквам набързо, за да видя как растат февруарските бебета.

Както не бях ходила на преглед до края на юли, така оттогава минах през хиляда прегледа и изследвания. Последното (вчера) беше БХС, чакам си резултата в края на седмицата.

Още си нося старите дрехи, макар че започнах да натежавам и да си изглеждам като бременна. Качила съм 3-4 кг.

За всеобща радост очакваме момче. Не сме избрали със сигурност името, но има време. Нито едно от децата ни не е кръстено на друг, освен на себе си. И сега ще е така.

Отпуската ми продължи 5 седмици, като две от тях прекарахме в много пътуване и обикаляне. От вчера съм на работа и вероятно ще си работя до края на годината.

# 80
Добре дошли на новите маи - лека и безпроблемна бременост и на вас  Hug

Относно работата аз мисля да работя до края - което при мен се пада около Коледа. Дано всичко е наред и да се чувствам добре, за да мога да работя, че иначе ще изперкам. Аз не обичам да си седя в къщи камо ли сама.

Тази година отпуската ми много се отложи и засега само това ми тежи, защото вече се чувствам уморена и отегчена от работа. Ама се надявам към края на месеца да подпалим и ние моторетките  Simple Smile

Viev аз ходих при нея на ранния скрининг и не останах изобщо доволна. Нещо беше изнервена. Аз бях с час от 8.30, тя дойде в 8.50 и към 9.00-9.05 вече си тръгвах. Не ми пусна бебчо нито на 3Д, нито на 4Д както пише в сайта.
Но Carbo доколкото си спомням също беше ходила при нея и беше останала доволна, така че си зависи.

# 81
Привет на всички мами и поздравления за новите попълнения,осмелили се да излязат "на светло"!
Нашият син не е кръстен на никого.Не че сме се ръководили от някакви принципи,просто не ни харесват имената на родителите.Май и този път ще е така,въпреки че още нямам много идеи..

Сега започвам да се "оплаквам".Вчера бях при др.Марков на преглед.Всичко е наред,освен едно разширение на бъбречното легенче на единия бъбрек,което не му се хареса особено.Посъветва ме за всеки случай да ми направи амниоцентеза.Това разширение можело и да изчезне до раждането,но може и да остане и тогава на бебето се правят изследвания и операция към 5-6 месечна възраст(иначе имало вероятност да се увреди бъбрека).Т.е. това,което се вижда е някакъв показател за стеснение на пикочопровода. Sad

Днес ходих до Майчин дом и ми насрочиха час за амниоцентеза за 11.09.Нещо много се напрегнах.Тъкмо ви се похвалих как изобщо не се притеснявам...После ходих и до Токуда да си взема копия от направените изследвания.Въобще доста си поседях днес в чакалните и то с детето,но поне свърших работа.Добре,че докторът ми действа много успокояващо,защото да си призная май се паникьосвам леко...

# 82
Гери Колева я кажи мила ти поръчвала ли си от френския сайт нещо за бременни и да кажеш доволна ли си, че мн се заинтригувах   bouquet

# 83
  • Варна
Момичета, вие смятате ли да носите колани за бременни? Някои има ли наблюдения дали има смисъл от тях или не. Казват, че поддържали кръста да не омалява, но дали е така.....

# 84
Миналата година поръчахме една дънкова пола за сестра ми и беше много хубава, само че ние не уцелихме размера, в смисъл че поръчахме по-голям номер, а то всъщност който номер си носиш в момента този трябва да поръчаш, просто дрехата е за бременни. Но тя си я стесни отстрани и пак я носи, сега следва моя ред  Laughing Добре че имам дрешки от нея, че да не купувам много.  Надявам се другата седмица да пристигнат и моите дрешки и да ви ги покажа  Peace

# 85
Мамиии, здравейте и от мен. Нямаше ме 2-3 дни, ходихме на Боровец, и докато изчета всичко....
Да споделя по разискваните теми - аз също все още не усещам бебчо, явно при вече раждалите жени това се случва по-рано. За  имената - наскоро ви бях питала по въпроса с кръщаването на починали родители.... още не сме решили какво да правим  newsm78
Да ви се похваля-"водихме" бебчо на х. Мусала, геройски издържах прехода на отиване и връщане, а и "той" добре се държа  Joy
За нощното пишкане - аз ставам мнооооого рядко, и то по веднъж, но всяка сутрин, без изключение, се събуждам с болки от стискането, които са още по-силни докато се изпишкам Sad Но незнам какво да направя, явно не се будя когато трябва, а защо - нямам представа  Thinking Дано това задържане да не вреди по някакъв начин на бебо, може би трябва да си нагласям аларма да ме буди посред нощ....? hahaha
Desika, добре, че сподели, че си водиш бележки, мен ме беше срам да си призная и мислех, че съм единствената  Hug
Мартеничка, ти имаш талант, как добре се обосноваваш, браво!  smile3501 Доно обаче и "умните глави" в Парламента мислят като теб. Лошото е, че по принцип те се замислят само за неща, които само лично ги засягат, но дано този път ме опровергаят.
Топло, стискам палци резултатите от амниоцентезата да са добри, мисли позитивно, като я направиш, поне ще си сигурна, че наистина няма за какво да се тревожиш.
Няма да си кривя душата, и на мен ми минават "черни" мисли от време на време, особено когато не усещам нищо, а и бебчо все още като не го усещам все се чудя дали всичко му е наред. Но предполагам, че това е в реда на нещата и дано на никоя от нас не и се "сбъднат" лошите мисли.
Siqnie , чела съм, че облекчават, но лекарите не ги препоръчват, защото като ги носиш, мускулите стават лениви и после е още по-зле. Но нека да каже и някоя мама, която има опит.
Аз съм на преглед чак на 19.09, ходя при д-р Тимева в клиниката на доц. Щерев и при нея ще си раждам, живот и здраве. А на ФМ реших да отида по свое желание при Марков, октомври месец.
Мен лично от вчера ме мъчат много неприятни болки в гърба, особено докато съм на работа, не знам вече как да седя  newsm78
Да не забравя - добре дошли на новите мами, лека и безпроблемна бременност им желая от сърце. А за Венета Райкова - защо да не пише тук, и тя е човек, и тя майка за първи път ще става. И на нея същото и желая.
Стига съм писала и досаждала, че много дълъг пост стана, ама така е като пиша рядко....

# 86
Само да не пропусна някой...че много сте изписали  Hug

Лукрецияна и моята дъщеря тази година ще е в пети клас....значи можем да се засичаме и в отчетната тема за петокласниците   bouquet

Сияние  при пъра бременост и при липса на аборти...няма значение каква кръвна група си. Има дотолкова ако си с отрицателен резус фактор да ти бият след раждането една АНТИ Д ГАМА ГЛОБУЛИН инжекция, та ако детето ти е положителна, да не развиеш антитела , които са опасни при следваща бременост.
При мен стоят така нещата: Аз съм кръвна група А Rh - (отрицателен резус фактор) , голямото ми дете е А Rh+, съпругът ми е А Rh +. Правих си изследвания за антитела - нямам засега, но трябва да си правя и в 5-ия и в 7-ия и в 9-ия месец.....защото незнам дали при първото раждане са ми били въпросната инжекция....и ако имам антитела, ще ми я бият през тази бременост...защото може да има фатални последици...

Лоли ....да аз пуснах тази тема, признавам си..

Момичета, вие смятате ли да носите колани за бременни? Някои има ли наблюдения дали има смисъл от тях или не. Казват, че поддържали кръста да не омалява, но дали е така.....
 Ами колани не, но съм си взела панталони с коремче (коремчето е ластичен плат, което ти го придържа...защото иначе ми е некомфортно да ми се джурка корема...а аз имам като за 5-6 месец...то не че след седмица не влизам в 5-ия де...ама като ме срещнат познати все си мислят че ще родя преди нова година  Mr. Green

Толо честити ви розови гащи   bouquet

п.с. Извинете ако никовете ви на български не звучат като на английски...  bouquet

# 87
Забравих - много ме е срам, но може ли да помоля отново да изпратите линка към електронния календар, че при повторното му изпращане забравих да си го сваля и сега не мога да го изровя назад от темите. Ще съм много благодарна  Hug

# 88
Ричи, аз при миналата бременност носих колан, но това беше защото имах прекомерно голям корем и пъпчето ми беше на предела да се пукне ... но не мога да кажа дали е имало кой-знае каква полза. Този път ще се опитам да се размина с панталон с "коремче", защото ми се струва много удобна тази дреха.

Толо, съжалявам да чуя това, мила  Confused Не се плаши от амниоцентезата - аз знаеш, че вече минах през нея. Мисли че в някои страни жените задължително си правят това изследване и е с голяма надеждност. Освен това, така ще разбереш 100% пола на бебенце  Wink нали се изследва ДНК. Само се въоръжи с кураж в чакането на резултатите, защото отнема няколко седмици, но каквото - такова.

Mother of Pearls и аз така я давам с корема и вече в чудо съм се видяла  Embarassed ще трябва да пазарувам  Crossing Arms

# 89
Здравейте на бързо и от мен в края на работния ден!!!!!!

За мен отпуската свърши. Вчера бях н апреглед, всичко е о.к., но бебока не ни дава да видим какво е стиснал между краката  Rolling Eyes

ДОБРЕ ДОШЛИ НА НОВИТЕ МАМИТЕ! ЛЕКА БРЕМЕННОСТ!

Аз да си кажа честно мисля да си работя до към нова година, живот и здраве, де но не се виждам да издържа в къщи. Бях 20 дни на море, с бебока и таткото преминахме около 1800 км с кола, но всичко е наред, установи вчера доки -  Hug

а и да Ви кажа, да се посмеете. доки ми вика вчера - ще се видим някъде на 1-2 октомври, а аз - "Ама Вие луд ли сте. та това е толкова време без да Ви видя." Искам да Ви кажа че бая ме позагледа, ама аз бързо се усетих и се коригирах, че всъщност без да видя бебо, а не него де -ама нейсе!!!!!!!  newsm78

Ей такава съм си!!
Лека и приятна вечер на всички от мен!!!!

Общи условия

Активация на акаунт