ОКТОМВРИ наближава и бебчо с радост ще изплаче: виж ме мамо!

• 12 834
  • 301
  •   1
Отговори
# 225
Хм... сега ме размислихте с тези списъци за болницата. Аз мисля да ходя в Майчин дом, но забравих да питам на последната консултация за необходимите вещи. Обаче на сайта им намерих това: http://www.maichindom-varna.com/blog.php?id=11. Ако все пак някой има информация, различна от тази, нека се обади!

И още нещо - какво е това направление за хоспитализация №7? Личния лекар ли трябва да ми го издаде, че от сайта не разбрах какво точно значи издадено от вашия личен лекар или специалист акушер-гинеколог.

# 226
  • Варна
За Окръжна Болница ще мога да ви кажа другата седмица какво искат за бебето и майката, защото ще ходя на преглед там
Барабина, Пуки е твоя човек с инфо за МД  Wink

А на кое казвате обменна карта, на мен лекарят ми даде Направление на бременна до родилно заведение, и личната ми амбулаторна карта, в която попълниха номера на болничния ми,кога е издаден и кога ми е термина-подпис и печат на доктора

# 227
Свеки ми носеше от замразените еклери с предишната бременност, но за тази и забраних, че много холестеролени ми се виждат, мога и без тях, мерси Wink и без това стартирах с +10 кила тоя път... Направо като прасе за угояване се чувствам като ми се носи храна, която не съм пожелала, иначе жената от добри чувства го прави, ама аз съм си диване и все и се дразня като донесе нещо (без кекс и мекици също мога)...
Виж, много обичам да й поръчвам палачинки за неделя сутрин, когато вкупом им се появяваме на гости, те гледат дребния, а аз се гнета с палачинки и пийвам кафенце. Не искам да ви казвам, че и татето ми размачква ходилцата в това време та се одремвам... кеф!

С Данни много повече киселини имах отколкото сега (според бабините деветини детето ще е с повече коса, ако имаш киселини, значи малката ще е плешивка!)... сега обаче бебката се опитва да ми таранира корема отвътре, а ме боли твърде често и четирибуквието- тия две екстри преди ги нямах. А, и преди и сега от обяд натам започва много яко да ме опъва нещо зад ребрата на корема, тая болка даже след като се роди Данни още двайсетина дни я усещах, явно и сега ще е така. Минава ми само ако полегна...

Поради многото мърдане в корема ми, все мърморя на съпруга, че може да са близнаци, пък да не са видели хубаво, и той твърде сериозно започва да ме убеждава, че е едничко.  Joy

Онзи ден имах приключение с колата:
бяхме на гости, тръгнахме да си ходим, че Данни мрънкаше защото му се спи и се беше наакал... аз с колата  bowuu... отварям вратата и една средно голяма жаба ме фиксира от прага...  Blush това показва колко често карам, но мисълта ми беше, че се борих с жабата, с ревящо дете в ръце, тежащ корем и проклинах съдбата си, но се справих накрая- изритах я навън и добре, че бях по маратонки, защото това чудо благоволи да опикае всичко при последния ми шут.
Толкоз се бях разстроила, че съм се прибрала на ръчна спирачка, може би, или поне не я бях смъкнала докрая със сигурност... обаче малкия пак ми викаше "браво" отзад, та ми оправи настроението. Та майчинството предлага всякакви изненади  Crazy Mr. Green...

# 228
  • Варна
Тони, ако пощальон не ти ги донесе в къщи пратките от Ла редут, значи ще получиш известие от митница и отиваш на място.Сега е много добре подредено всичко вътре и пощата им е веднага като влезеш и е спокойно, няма народ. На мене нещо сайта който си дала не ми се отваря, но явно проблема е нещо при мене.
Мисля че обменната карта е всъщност картона който са ви водили по време на бременноста, а направлението за хоспитализация го дава генеколога който ви е водил бременноста. Ако сте ходили някъде на частно или при различни лекари се взема от личния ви лекар. Това за амбулаторната карта ми е малко странно, защото в него не ми е попълвано нищо от бебе и само стои и събира прах в къщи.
Барабинка, в Майчин дом са ни облекчили максимално откъм носенето на багаж, освен ако ти нямаш някакви по-особени изисквания и предпочиташ твои неща. Мимито от Варна ще каже повече, но мене като ме опирараха там, ми дадоха и чехли и нощници и превръзките и  всичко. Само гащите си бяха мои. Но тогава бях по спешност де.Сега ще си нося мои неща от хигиенна гледна точка.
Даже на мене след операцията тогава ми дадоха лепенки за операцията и за в къщи да си ги сменям, че по аптеките нямаше такива.

Параход, заглавието е супер и предлагам да го сложим на следващата тема. Peace

# 229
Ей, ще ви избия с тези еклери! Кой пусна тоя път мухата? М??   341uu
Знаете ли аз от колко време упорито отказвам да си направя? Не че не ми се ядат. Напротив!!! Просто ще отиде наведнъж цялата тава и мъж ми може и да не разбере, че е имало еклери... Уф, сега ще ме карате да ходя до магазина да си купя поне един, че ще ми порастне еклер на пъпа...

Пуканке, добре е, че се включваш. Вярно, че амбулаторна карта беше личния картон, значи и него трябва да потърся от личния лекар, че си седи там. Иначе нощница и чехли ще си взема задължително. Приготвени са. Бельото е ясно...
Като си говорим за болницата си дадох сметка, че това бебе май наистина аз ще трябва да го раждам. Нема 'лабаво  Joy Досега шега ми се струваше всичко.

# 230
  • София
Прибрах се най - сетне след цял ден обикаляне!
За лекцията Сиси ви е казала как протече, за нас темите не са толково важни, ние си се събираме да си побъбрим най - вече!
След лекцията отидох да си взема резултата от микробиологията, за мое щастие е чиста, много съм доволна!
Прегледа при доки мина много добре! Бебка си е надолу с главичката, отговаря си на седмицата, водите и плацентата са идеални и доки каза, че така като гледа ще си докарам до термин  newsm44 Утре ще си пусна една стерилна урина да видим какви са гадинките, ще му се обадя като излезе резултата! За сега секцио не се налага, ще се пробвам да си родя нормално, според него няма да имам никакъв проблем!  Peace Тонове още няма да записваме!
Сега ще ви попрочета и пак ще се включа!

Последна редакция: чт, 04 сеп 2008, 16:00 от trixy

# 231
Ей то след таратора, черешите и филийките с мед, дойде реда и на алкохолеца hahaha
Голям смях! Предложението за заглавие е супер - браво Параходче Hug
Момичета искам и аз такова от Ларедут, но толкова ми се струва сложно това с поръчката ooooh!, някой може ли да удари едно рамо, визирам Майлили да поръча на невежата, пък аз ще се отплатя Hug и с чушки Wink? Много ли е нагло, а? Embarassed Хем ме е срам, хем така ми хареса това което Тони показа Praynig
След малко тръгвам на лекар, оправяйте се с болежките. Мен например яко ме стяга долу от ляво срамната кост, като се изправя и зацепвам за извествно време, като се раздвижа се пооправя положението Peace ще видим какво ще стане Simple Smile
После ще се явя на отчет Peace
Триксче, браво мила, ти си нашта гордост Hug, хайде дано всички днес с такива новинки да се явим Peace
Измори ли момата? Joy

# 232
  • Варна
Elissa_kv, предполагам за кои магазини ми говориш, задължително ще ги посетя, аз и без друго съм предвидила да обиколя добричките магазини /знам 2-3 с ефтини дрехи, пък дано намеря нещичко в тях/.

Пуканка, мен не ме боли кръста вечер, но пък през нощта едва ставам от леглото.. таза ми страшно ме боли, имам чувството, че ще се разпадне, даже като вървя и се чува като пука  hahaha.

Тони, щом е от Франция поръчката не би следвало да минава през митницата. Моята беше по-малка на кг. и ми я донесоха на крака, а би следвало да си я взема от пощата.

Фийл_Ю, в АГ-то чух, че има нов списък /за 4-тия етаж/, искат още неща като абокати и не знам какво… Там бебетата ги обличат с твои дрехи, така че няма да се разминеш само с блузки. В Окръжна пък /ако не закрият отделението до тогава  Confused/ аз като раждах повиваха бебетата, само за по-едрите искаха блузки и ги повиваха само от кръста надолу. Искаха ни и чаршафи, сега не знам. Най-добре е да проучиш какви са новите изисквания на двете болници. Аз на 18-ти ще ходя в АГ-то, но ще ми дадат списък за ВИП-а, някоя друга мама ако се е насочила към някоя от двете болници, да помага /вече видях, че има мами, които ще помогнат  Simple Smile/.

# 233
  • Варна
Експлорера ми прави мизерии от вчера.Сега успях да отворя линка на Тони с Модзила. Тони, не му мисли и вземай чувалчето.Страхотно е и на страхотна цена. И аз искам такова, ама не ми се прави поръчка само за едно чувалче, а ако пак се втурна да пазаря разни неща от там, мъжа ми ще ме подгони. Grinning Ако някой ще поръчва, да поръча и на мене само чувалче към неговата поръчка.

# 234
  • Пловдив
Здравейте!

Аз днес си получих една поръчка от ЛаРедут лично за мен-голям кеф. Направих си подарък за предстоящия  рожден ден.

Но пък за сметка на това пък получих писмо от НОИ, че са ми върнали болничния, защото е объркан, а аз си искааам парите smile3511 newsm61

# 235
 Благодаря момичета за отговорите !Май наистина няма да е много студено,че чак да ми трябва дебело одеало ще реша и аз  на момента.
Ние понеже имаме едно АГ тука и на мен акушерката ми даде списък с необходимите неща за родилното.Стори ми се рано,но да имам време да си подредя всичко,че както се ошумулявам още да няма изненади.
И да ви се похваля ,след смяната на квартала и квартирата след голямо ходене по мъките успях да вредя дребната в новата ясла (в новия квартал),което си е голямо геройство на фона на всички чакащи.Но все пак ние веднъж сме били приети,няма как да чакам още 5-6 месеца за нов прием ,че ще стане за детска.
И след това отклонение да ви оставям и да се отправям да готвя ooooh!,хич не ми се върши тая дейност,топло ми е незнам какво да готвя вече,мъжо ми все нещо нехаресва (като бременна е)и направо не ми се почва,но.........

# 236
  • Варна
Elissa_kv, предполагам за кои магазини ми говориш, задължително ще ги посетя, аз и без друго съм предвидила да обиколя добричките магазини /знам 2-3 с ефтини дрехи, пък дано намеря нещичко в тях/.

Пуканка, мен не ме боли кръста вечер, но пък през нощта едва ставам от леглото.. таза ми страшно ме боли, имам чувството, че ще се разпадне, даже като вървя и се чува като пука  hahaha.

Тони, щом е от Франция поръчката не би следвало да минава през митницата. Моята беше по-малка на кг. и ми я донесоха на крака, а би следвало да си я взема от пощата.

Фийл_Ю, в АГ-то чух, че има нов списък /за 4-тия етаж/, искат още неща като абокати и не знам какво… Там бебетата ги обличат с твои дрехи, така че няма да се разминеш само с блузки. В Окръжна пък /ако не закрият отделението до тогава  Confused/ аз като раждах повиваха бебетата, само за по-едрите искаха блузки и ги повиваха само от кръста надолу. Искаха ни и чаршафи, сега не знам. Най-добре е да проучиш какви са новите изисквания на двете болници. Аз на 18-ти ще ходя в АГ-то, но ще ми дадат списък за ВИП-а, някоя друга мама ако се е насочила към някоя от двете болници, да помага /вече видях, че има мами, които ще помогнат  Simple Smile/.

А, да..... за списъка с абокати и системи и памук и т.н..... Дават по едно листче на всички постъпили - консумативи за да ги купи някой (таткото) за болницата ...  newsm78

# 237
  • Варна

Аз не съм поръчвала много отдавна, но преди беше така-ако е над 2кг колета и трябваше да се ходи до митницата, но все пращах някой друг, та затова сега питам, че мина доста време и даже едва се логнах, забравила си бях регистрацията
Пуки, голяма съм патка-аз го поръчах чувалчето, както и едно поло за мен, и на мъжът ми един анорак, ама като изпратих поръчката и си харесах и едни чаршафи с ластик за обличане на бебешко матраче-2бр за 5,50евро, ама карай-другия път

Ако се реша да поръчвам още нещо ще ви пиша, мога да ви включа-не е проблем, но незнам кога ще е

Хеленка, как ще затворят родилното на Окръжна-сакън, аз къде ще родя а?? Те, акушерките от край време си плачат,че нямат пари и ще напускат, но то това е във всяка болница

# 238
Прегледа при доки мина много добре! Бебка си е надолу с главичката, отговаря си на седмицата, водите и плацентата са идеални и доки каза, че така като гледа ще си докарам до термин  newsm44 Утре ще си пусна една стерилна урина да видим какви са гадинките, ще му се обадя като излезе резултата! За сега секцио не се налага, ще се пробвам да си родя нормално, според него няма да имам никакъв проблем!  Peace Тонове още няма да записваме!
Сега ще ви попрочета и пак ще се включа!
Страхотно, всички и вчера и днес се връщаме от прегледите с хубави новини  newsm10
Чувалчето в ЛаРедут наистина е перфектно. Покрай вас се зарибявам, една вечер 2 часа разглеждахме с мъжа ми какво има из ЛаРедут, не само бебешко и сериозно се замислям дали да не си направя карта и да се хвърля и аз в покупки. Нещата им изглеждат много добре, казвате че са качествени, цените на някои са доста добри...това е достатъчно

# 239
  • Варна
Тони, няма кво да се чудиш къде ще ходиш. В майчин дом ще си направим среща-раждане. LaughingЕто аз, Мими,Барабинка а имаше и още мами които там ще раждаме. Шики я знам че е по екстремните преживявания, та май затова и АГ избра/шегувам се/ Wink. За Фиил Ю и Хеленка не помня .

Общи условия

Активация на акаунт