ОКТОМВРИ наближава и бебчо с радост ще изплаче: виж ме мамо!

• 12 835
  • 301
  •   1
Отговори
# 210
Хайде и аз официално в отбора на безделниците  sun. По повод на прословутата ми тапа - док ме увери, че няма страшно при положение, че нямам болки и контракции. Застрахова се с едни Магнерич и Но-шпа, мислех си ще се размина с тях, но не би. За отоците по ходилата ми каза, че не са от албумин, а били застойни и не са страшни. Обиколката ми е 99 см, фундус 32. Тоновете на беба били чудесни, запис ще правим другата седмица в болницата в Сливен, където ще раждам.
Адина, хубаво ти е креватчето и без кантове  Hug. Нали е от тези, които се префасонират на легло за по-голямо дете? 
mimi_ic, хубава дата сте определили. Аз и сина ми сме родени на 17-то число, баща ми и баба ми също   Grinning. Много си го обичам, цял живот ми е късметлийско. Синчето снощи вика "Мамо, искам бебето да се роди на 17-ти"  Crazy. Не че е невъзможно, първия ми термин беше на 19 януари, сега е на 19 окт. Абе, бъка от съвпадения, живота ми е плодородна почва за някоя ентусиазирана нумероложка  Mr. Green.
Пуки и МананкаHug. Наскоро и аз минах през такива моменти и никак не ми се пишеше. Ще мине и замине
Lora_mum, преди беше показала доста дрешки, много красиви до една, новото комплектче пак е страхотно нежно
Списъка за покупките е от Инчето, прочитам си го вече няколко пъти и задължително ще е с мен при пазаруването.
Аз отивам да си организирам една сиеста по испански образец   sleepuu

# 211
Хеленка, много си готина с биричката Simple Smile

На Майлили да кажа, че виждам е на зор - нали цялата бременност съм с такива страдания, а пък лекарствата хич не помагат - та, девойко, лежи си, ама полу-приседнала, подпряна на 3-4 възглавници. Аз така съм изкарвала по цели седмици да спя като съм най-зле (то едно спане, мани-мани), но като легнеш - особено на една страна - се качват гадостите към хранопровода и.... За яденето - яж! Празният стомах е по-зъл стомах  Sick Но не се насилвай с неща, които не ти харесват. На мен обичайните лекове като обикновени бисквити, солети, сухари и т.н. не са ми действали - обаче пък се разпрах от препечени филии със сирене и домати!
Дано съм била полезна.

И понеже виждам кореми пак се мерят Grinning - моят е 105 см в изправено положение! За сведение на всички, които го намират за малък! Виж, кг не съм качвала от началото на 7-ия месец (или пък съм ги свалила пътем в жегите) и май така ще си финиширам - с плюс 11-12. Ама пък едвам ги нося!

# 212
  • Варна
Здравейте, мами!

От много отдавна не съм писала - 2 или 3 месеца ... но ви чета, а на последък по - често!
И аз така, с патешка походка, се опитвам да намеря каквото искам по магазините... ама ... все има нещо за търсене!!  Simple Smile

Иначе още съм на работа (ходя заради климатика)...  Shocked Rolling Eyes

Бях на преглед вчера и .... до сега съм качила 10 кг. ??!! Само на мен ли ми се струват малко? А иначе бебо пък бил с 2 седмици по-голям??!! 2,600 кг. е в момента. 

Mimi_ic, ти откъде купуваш дрешки за девойките си? Трябва да стягам баткото за есенния сезон, а по магазините са едни цени  #Crazy. Детски екип - 35 лева.. че аз за себе си не давам толкова, камо ли за него, дето при 2 падания и долнището е скъсано  Tired.

Аз отивам да  1ironing, че после ще стягам багажа. За 4 дни ще сме на гости у мамини в Добрич.. най-много да загладя косъма.. там няма "не съм гладна"  Mr. Green

helenka, аз в Добрич намерих страхотно екипче със Скуби ду за 12 лв. за каката. Я да видя дали ще мога да ти го обясня къде е магазина... 
В една стръмна уличка се спуснахме от ляво на пазара, като се тръгне от центъра. Там от двете страни на уличката има магазини, свекърва ми каза, че са нови детските - те са в лявата страна на улицата! Ужас!! Дано си разбрала нещо!!    Grinning Имаше избор! Може да се разходиш докато си в Добрич!

# 213
  • Варна
Вас боли ли ви кръста вечер. Аз умирам от болки. Иначе до към 8 часа вечер нямам проблеми.Явно се натрупва от деня и вечер боли.Даже през ноща като трябва да ставам до 00, си е направо мъка заради него, но до сутринта постепенно минава.Боли точно над опашката и сякаш с напредването на бременноста болката става все по-силна.

# 214
Здравейте мамчета, аз от това шеметно пазаруване тия дни направо се изморих, та днес съм си вкъщи и само почивам, ама така е като оставих всичко за последния момент с големия корем.
Може ли няколко съвета относно албумчето, аз досега нищо не съм качвала и съм голям лаик, за покупките на бебето отделно албумче ли да си направя, както са направили няколко мами? Ако да, как по-точно да го направя?
Къде да сложа няколко снимки на мен и таткото, в кой албум?
Много ще се радвам някой да ми отговори, да не оплескам нещо.   bouquet

# 215
Радвам се , че харесвате леглото ни, ще го сложа в албума за бебешка стая като докупим и аксесоарите Crazy
alliss3 , да -леглото става на юношеско, че и с бюро  Flutter

Сега съм в чуденка обаче от къде да купя спално бельо, нещо няма избор по магазините или са в някакви бозави цветове-аз искам с весели картинки-например мечета и да включва и обиколник newsm78 Crazy

helenka , хубав пример даваш ти-пийте си биричката и да не ви пука Whistling Grinning

мен пък сега нещо не ми се услажда биричката  newsm78 -пия една глътка и до там, обаче ако е нещо сладко:бейлис или пепси..ммм Crazy Имам и такива дни като днес на "здравословно" хранене: еклери редуващи се с пепси  Blush/после ми го напомнете като започна да се оплаквам от килограмите Naughty

*Pukanka* и мен ме боли там, обаче не всеки ден  Thinking май като се движа повече /не само ходене, ами като извършвам разнообразни дейности Tired

# 216
Само аз ли не виждам лентичките си в подписа  Confused newsm78

Lauren, и аз се чудих дали покупките да са при Покупки за малчовците или отделно.може ако са ти повече или тепърва ще слагаш много да си направиш отделно албумче.
А за теб и мъжа, ако са примерно от лятото може да ги сложиш в летния албум, ако са общи някакви в този където всеки слага такива-за запознанство -само че при нас такъв няма-за случая се ползва този мами октомврийки през пролетта Simple Smile Влизаш с име и парола, гледаш създаване на нов албум или добави снимки в албума, ако ще добавяш във вече съществуващ. Ако искаш да надпишеш снимката цъкаш организирай албума. Ако не си в час прати на мен/ако имаш скайп например/ или някой друг снимките и какво да пише и ще ти помогна/е. Hug

Последна редакция: чт, 04 сеп 2008, 14:42 от adina

# 217
  • Варна
Абе алкохолички  hahaha я да вземем да измислим за следващата тема някое алкохолно заглавие.Ще ни утива като чета как всички си пийвате по нещо. Лично аз си позволявам също по една чаша бира веднъж месечно примерно и то обикновенно когато хапвам пържена риба. Друго не ми се припива от рода на мартинита, водки и вино за които пишете.

С тия еклери ще ме подлудите днес. Така ги обичам, обаче от тия дето вече почти не се намират с жълтия гъст крем. Сега ги пълнят с разни маслени или сметанови кремове,които не понасям. Ако не ми мине мерака,в краен случай ще си направя, знам рецептата за такива еклери, ама е много трудоемко и после ще ме боли и кръст и гъз и всичко. Tired
Освен това като почна да ям еклери, нямам спирачка. Навремето не ми се отразяваха на килограмите. Всеки ден си хапвах по 10-15 еклера и си бях 45 кила.Обаче сега вече на дърти години всичко се лепи.

# 218
Ха-ха, Пуки Simple Smile

Примерно "С винце или бира ОКТОМВРИЙКА прегрешава, че 9-и месец въздържанието продължава!"

Ти с еклерите с жълтия крем внимавай, че мъжът ми и майка му навремето са карали салмонелоза от едни такива... те са със сурови яйца!

# 219
  • Варна
Поръчах си това(по-големия размер 90/110)-за всеки случай, не ми се експериментираше с по-скъпите чувалчета, аз пак ще продължа да си търся де,пък и то има време-колкото и да се забави, все ще дойде преди да ни е потрябвало

http://laredoute.fr/vente-gigoteuse-bebe-fille-ou-garcon.aspx?pr … tegoryid=33730558

Пуки, Хеленка, да ви питам-поръчките над 2кг откъде си ги получихте, в митницата на гарата ли? Никога не съм си  вземала аз поръчката, а сега най-вероятно ще е така, че да знам поне

Ох, еклери ви се ядат, аз пък от няколко дни много искам суха паста Балкан, ама още не съм си купила, все си казвам, че ако сега му отпусна края и ще съжалявам горчиво...
Обачееее, днес си направих едно кремче нишесте-ванилия,че бях го закъсала с ВЦ-то, а никак не ми се иска сега да ползвам слабителни. Ама аз на това гледам като на лекарство  Mr. Green а не угаждане за сладко
И аз съм +10кг, но много ми тежат, дано не вдигна повече от 2 кг още

# 220
Мами, днес не ми се пише, много ми е уморено и недоспало... Ще попитам само нещо мами-варненки и ще пробвам да поспя....

Открих списък на нещата, които трябва да нося ако ще раждам в АГ-то. Ето го:
Необходими неща за раждане в:

АГ БОЛНИЦА и ОКРЪЖНА БОЛНИЦА

- ЛК , направление за раждане , обменна карта
- памперси – по 5 бр. на ден
- мокри кърпи
- чехли и джапанки
- нощници - 2 бр.
- тоалетни принадлежности
- вилица , лъжица,купичка и чашка
- лигнин - 500 гр.
- дам.превръзки - 2 пакета
- къси чорапки
- 3 - 4 блузки за бебчо
- хавлия
- бельо

Едно не ми стана ясно... Какви са тези "блузки за бебчо"? С техни дрехи ли си обличат или си носиш? И под "бельо" се разбира лично бельо.. не спално, нали? Макар че е логично да си носиш долно бельо, където и да отидеш и не знам защо е в списъка Mr. Green

# 221
Параход , то тия дет ги ям са с жълт крем дано няма кофти изненади  Sick А темата ти  е супер  Party
поне сме лайт, има и по-тежки случаи като в едноименното парче: пие ем вино, ем ракия Drunk
а някои са на мляко   Wink

*Pukanka* , ти поне си видяла кво е да не ти се лепи, мен от как се помня все се лепят разни неща и аз ги гоня с диети и други работи, ама сега е една свободия... Whistling

# 222
adina Много ти благодаря мила, много ми помогна, ще се пробвам самичка да не занимавам никого, пък ако не стане тогава...  bouquet

# 223
  • Варна
Мами, днес не ми се пише, много ми е уморено и недоспало... Ще попитам само нещо мами-варненки и ще пробвам да поспя....

Открих списък на нещата, които трябва да нося ако ще раждам в АГ-то. Ето го:
Необходими неща за раждане в:

АГ БОЛНИЦА и ОКРЪЖНА БОЛНИЦА

- ЛК , направление за раждане , обменна карта
- памперси – по 5 бр. на ден
- мокри кърпи
- чехли и джапанки
- нощници - 2 бр.
- тоалетни принадлежности
- вилица , лъжица,купичка и чашка
- лигнин - 500 гр.
- дам.превръзки - 2 пакета
- къси чорапки
- 3 - 4 блузки за бебчо
- хавлия
- бельо

Едно не ми стана ясно... Какви са тези "блузки за бебчо"? С техни дрехи ли си обличат или си носиш? И под "бельо" се разбира лично бельо.. не спално, нали? Макар че е логично да си носиш долно бельо, където и да отидеш и не знам защо е в списъка Mr. Green

Йони, и аз съм за АГ-то тръгнала ...  Wink Ще раждаме заедно - дай Боже!

Там лежах за 3 дена (предния месец май беше) и не си носих чиния и прибори и ми се караха.... А спално бельо си носих.. добре, че носих - тяхното е ужасно!!!
Взех си от аптеката за раждането, големи еднократни постелки за легло - 90/на сто и нещо, цената е 0,50 лв. на бройка!
 За другото ще питам една приятелка, тя роди преди 20 дена в Аг-то, но още не съм имала възможност да я разпитвам...  Wink

Последна редакция: чт, 04 сеп 2008, 15:16 от elissa_kv

# 224
  • София
Ох, момичета, Стопацида спря самите киселини, но продължава да ми се гади от време на време. Обадих се на майка ми и ме "зарадва" че и тя е била така докрая, а карам същата бременност като нейната. Все едно стомаха ми е подпрян отдолу и ще се изсипе навън. Параход, благодаря и на теб за съветите. И аз така стоя полуизправена на възглавници зад гърба, но на моменти гравитацията не действа.  Sick Странното е, че въпреки цялата гадост огладнявам пак.

Пуки, от замразените еклери не обичаш ли? Аз гледам почти винаги да имам във фризера, че като се присетя да имам под ръка.  Crazy А и през лятото май са по-безопасни заради кремовете и яйцата. Пускайте вие мухи за разни такива благинки. Най-много да ям и да повръщам после. Тъкмо няма да надебелея  Mr. Green

Пуки, знам, че е нормално на този етап да боли кръста заради тежестта. Нали не е като при менструация, щото това може да са контракции? Мен не ме боли, защото не го натоварвам, но е нормално.

Тони, чувалчето е супер. Жалко че е само в синьо иначе и аз бих си поръчала. От Ларедута съм имала космонафт, но незнам кога ще го видя.

Общи условия

Активация на акаунт