Отговори
# 135
drize, много е артистична Селин!  Grinning
За храната, аз първо ще кажа и аз за Тайланд, че няма как да не се включа в темата, тръпка ми е. От морската храна бях във възторг - краб, омар, миди, без стридите, скариди - разкошни, люти, аз обичам люто, макар че те прекаляват с лютото. Пилешките и свински истории по улиците бяха потресаващо отвратителна гледка!  Sick Крака, глави, висят навървени по сергии... Като цяло миризмите бяха отблъскващи и определям кухнята им като гадна, макар че някои адаптирани варианти са приятни.
Кокосов орех и аз пих, то е прохладна кокосова вода - приятно. Ананаса го обожавам, колко ананаса ядох из улиците. Ееех, че ми се дояде...
Суши и аз ядох, досущ като мойто! Или и аз съм голям майстор или не знам!  Laughing Mr. Green

В Тунис - аз си бях позапозната с кухнята им от преди да отида. Кускус бях готвила в къщи няколко пъти, но там повече ми хареса. Не, че моя беше лош, ама все пак техния беше малко по-добър. Не много, малко.  Mr. Green Ядох брик - като пържена баничка, но корите са от специфично тесто, нещо с грис, нещо с картофи. Пълнежа им е с картофи, яйца, лук. Брика не го бях нито чувала, нито яла и много ми хареса.Люти супи - пак по мойта част.
Тяхната кухня донякъде наподобява нашата, все пак сме близо, имало е търговски обмен межди народите в тази част на света от векове и вероятно за това. Тайландската няма абсолютно нищо общо с БГ кухня.
В заключение да кажа, че тунизийското червено вино е разкошно! Две вечери пихме, различни марки, ама не ги помня и двете много, много ми харесаха!  Peace
benmary 2 , що така от Истанбул до Бодрум 10 часа? Тука чета наще съфорумки, за 10 часа от Варна та до Анталия ходят. Или беше 12 часа, не знам, ама Бодрум не е ли по-близо?

# 136
Здравейте момичета!
На последък нямам много време да пиша, понеже имам много работа. Но това не значи, че съм ви забравила Hug Hug Hug

Гхосн, ще чакам да ми се обадиш. Трябваше да планираш за повечко да останеш! Много ще се радвам да се видим!
Джорди, вече свиквам с новата работа, но и доста други задължения имам. Иначе колектива е страхотен. Всички са много мили и доста ми помагат и проявяват голямо разбиране. Иначе в училище сега ще преподавам на 5,8, 11 и 12 клас. С 5 и 12 ще е най-много зор заради външното оценяване и матурите... Ти как си? Как е бебо?
Хаксев, ти как си? На много хубаво място живееш! Аз миналата година ходих на Пиер Лоти и направо останах очарована от гледката! Направих и страхотни снимки! Ето една от тях специално за
теб!
http://s318.photobucket.com/albums/mm426/steffi_k_photo/?action= … =PierreLotti2.jpg

# 137
Benmary лек път утре ти желая! И дано времето е топличко и да няма никакъв дъжд!(че тук е толкова студено,ветровито и дъждовно, че ...ми се плаче).Весело изкарване и пълноценна почивка!А на Ати много безгрижни дни и незабравими приключения Hug!

# 138
Дризе, като гледам лютеницата... Малеее много вкусна изглежда! И като гледам на Селин колко и харесва...Не можах да видя снимките от гостито у Снежана. Като имаш време прати ми линк, че нещо не мога да ги намеря.
Ели, успех на малката ученичка! И само шестици!
Цве те, ти сега какво правиш? Имам в предвид ще учиш ли още?
Сладка хапка, и аз не знаех, че това кафе е виртуално! Такива вкусотии! И изглеждат невероятни!
Бенмари, всичко най-добро и от мен!
Честит празник на всички с имената Вяра, Надежда, Любов и София!
Много целувки на всички!

# 139
Здравейте, момичета и честит празник - Вяра, Надежда и Любов!!! На всички именнички мого здраве, много вяра и надежда, и любов!!!  Hug Hug Hug
Магито1986  Simple Smile аз доста турски мъже познавам и определено в Турция искам да живея, ама съм си изградила една представа за "идеалния за мен мъж ", която нито един от тях не покрива. Така че с този аркадаш си оставаме приятели и продължавам да търся докато не позная онова чувство, което хората определят с: "видях го и разбрах, че това е моят човек"  Grinning
Голяма романтичка съм си какво да направя  Whistling Blush Rolling Eyes
Иначе вие ме очаквайте! Аз тоя турски език не си го уча само да си превеждам песните  Laughing  Party
Лека вечер на всички ви, и се пазете!!!!  bouquet

# 140
Benmary лек път утре ти желая! И дано времето е топличко и да няма никакъв дъжд!(че тук е толкова студено,ветровито и дъждовно, че ...ми се плаче).Весело изкарване и пълноценна почивка!А на Ати много безгрижни дни и незабравими приключения Hug!

Последни новини от мястото на събитието  Laughing
Благодаря на всички ви за пожеланията,но...... май пътуването и почивката се отлага  Simple Smile

И тук времето се развали и според прогнозата до понеделник ще е така-дъжд и гръмотевици...,а връщането го планувахме за другия четвъртък ....Семейният съвет доооста размишлява и за сега сме на мнение да не тръгваме....Багажа е нагласен и Ати миличкия чака с нетърпение да отиде на плажа   Confused

Но  какво да се прави,....при такова време нито пътуването ще е приятно,нито ще имаме възможност да правим нещо по-различно от това да стоим затворени и да гледаме телевизия по цял ден....

Така е и по-добре...аз още от самото начало имах едно странно чувство  newsm78,за пръв път с такова нежелание мислех за  тази почивка и приготвянето на багажа...Знам ли,сякаш имах някакво 6-то чувство  Thinking...Всички ми се чудеха как може да ни ми се ходи на почивка,а аз не можех да обясня....

DilQRa` Страхотна снимка  Peace

дризе,каква религия пише на Селин на кимлика?

# 141
  • Истанбул
Добро утро момичета HugДризе кака Селин е голяма помощница.Браво на детето.Бенмари не се ядосвай за неосъществ'лата се почивка,въпреки ,че на йуг  времето е топло и слънчево.Стефи благодаря за снимката за да се убедиш още веднъж в красотата на мястото заповядай отново.Ерсет гечм'ш олсун скъпа Есер как е.Разбрах ,че е вдигнал температура.Стази рязка промяна въбв времето се очакват такива неща.Сладка хапка снимките са страхотни Пина и твоите са така .Момичета да сте живи и здрави оплакнахме си очите.Гхосн много ходиш скъпа ама все на хубави места очаквам снимки и от Димча.Мистик и бз се изгубиха ,къде сте момичета липсвате ни newsm78 Heart EyesХайде на всички лек ден и приятни емоции  bouquetМомичета от Турция как мислите да прекарате Байряма имате ли вече програма newsm78Давайте идеи нищо че аз няма да мога да ги осъществя щото работя Mr. GreenАйде чао

# 142
здравейте на всички.
haksev да есер вчера пак направи ангина.темп 37.5
казах си че може без антиб.но уви сно6ти бе много висока и започнах да му
давам Cry  сега е добре но наистина вече не знам защо толкова много се разболява Twisted Evil

drize  благодаря ти мила,но виждаш какво ми е,но ще мине,селин
е много сладка на снимките,и аз направих лютеница мила добре че есер беше добре,но аз когато
почнах да пазарувам за продуктите ме ужили оса Shocked.а пък аз имам алергия......... #Crazy
чакам ноември месец имам изпит,дано да го мина че ми е трудно вече..
елена васито си има и гсм направо не знам със тази генерация
какво ще правиме,аз си купих нов и есер вика мамо дай на мен стариат ти гсм newsm78
целувки

# 143
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
sladka hapka, искам да опитам лунните кексчета! Как са направени? Не че ще ги правя, но какъв вкус имат! Много вкусни изглеждат!   chef Party Благодаря за инфото за храната!   bouquet'

Пина и на теб благодаря, наистина ми беше интересно! За сушито не се и съмнявам и лютеница да направиш пак ще стане страхотна!  Peace  chef  bouquet

steffi_k, няма да им се даваш на дечурлигата! Лелеле като знам аз какво правехме с младите и хубави учителки  hahaha Ама като не си поплюват и така ни укротяваха, ама някой направо бягаха при директора и напускаха! Лоши деца, но какво да се прави, ученици! Ако трябва идвам да помагам, поне знам кое ги/ни плашеше!  Joy hahaha Joy

DilQRa`, точно така! Абсолютно си права за това "видях го и разбрах, че това е моят човек"!!! Аз моя даже не го бях видяла и името му не знаех, само ник и казах "искам да се омъжа за него, това е моя мъж"! Това е голямата магия наречена ЛЮБОВ! Ох, Диляра, направо къде ме прати   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

benmary 2, хубава работа! Днес над нас пече ли пече, да ви пратим малко попътно слънце! Но на юг наистина времето е хубаво, но по пътя ще ви вали може би! Няма лошо, нали ключа е във вас, винаги можете да тръгнете! Елате ми на гости, ако ви е е скучно! Пък и пече слънце!  Hug
На Селин на кимлика, какво мислиш, че ще пише? Ислям пише, няма как да не пише нищо! На мен ми пише ортодокс в досието! И на Бериа пак ще пише ислям, няма как!  Joy На Ати какво пише?

haksev, наистина живееш на страхотно място! Как не ми се изпуска среща у вас!   bouquet Hug Joy

erset, милите бързо да ви минава!  Hug Hug Hug И на теб само хубави неща вече! Браво за лютеницата! Аз тази седмица съм на печени чушки, даже днес ще разчитствам фризера!  Joy Работа нямам защото! За изпита ще стискаме палци, ама има време и на Бериа ще стискам!  baby_neutral hahaha

Ставам да направя закуска на Селин, че гладно се събуди детето!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 144
Бенмари, пожелавам ти да се оправи времето още днес и да тръгнете. И да си прекарате супер. Тук при нас валя няколко дни, но днес е меко и грее слънце - истинско циганско лято. А ти си по-на юг, ще се оправи, няма къде да иде.

Ерсет, оправяйте се. Пробвала ли си да му даваш някакви билки за имунната система. Аз съм против синтетичните имуностимулатори, но моят син беше много болнав като малък и през есента му давах да пие ампули женшен с мед - сякаш помагаха. Поне бяха сладки и вкусни и ги пиеше с удоволствие.

Стефи, лека нова учебна година. Завиждам на хора като теб, които имат сили за тая трудна професия.

Дризе, лунните кексчета са с различен пълнеж - има сладки, има и солени. Солените са пълна гнус, аз тях не ги понасям. Сладките могат да са с различен пълнеж - конфитюр, ядки, плодови смески. Моите от Тайланд са с пълнеж "кафе" и са страхотни. Не се наемам да ги сравня с нещо от познатите ни вкусове. Когато ги опитах за първи път, ми бяха тотално странни, но се оказа, че ми допадат. Другите членове на семейството не ги харесват. С изключение на сестра ми, която е китаист и доста години живя там и точно тя ме зариби. Сега й се налага да ме снабдява, щото аз мрънкам за лунни кексчета непрекъснато. Embarassed Имаше истоия около тия сладкиши, ще разровя в нета и ще ви я пусна, че е много интересно, ама не ми се пише сега.

Чао.

П.С. Ето тук има инфо за лунния фестивал и за лунните кексчета, както и няколок варианта на легендата по случая на български: http://www.bghelp.net/forums/showthread.php?t=7181

Иначе на английски в нета е пълно с инфо, ако пуснеш търсачка на mooncake, moon festival.

И още нещо: лунните кексчета не се правят в домашни условия. Може преди сто години да е било така, но в наше време никой не го прави, защото е трудно. Индустрията за производството им е огромна, защото и консумацията е такава, а в наши дни цената не е така висока, че да не е по джоба на гладния китайски народ  Laughing.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2008, 12:54 от sladka hapka

# 145
  • Истанбул
Дризе за хипотетичната среща у нас все още никой нищо не ми е казал ама се чувствувайте поканени.Що се отнася за Пиер Лотти сега ме попитай колко пъти съм ходила да ти кажа най много 2.Даже за пръв път когато бях заведена от бъдещия си съпруг хич не ми хареса не беше реставрирано и беше доста западнало 1995 година .От Халич се носеха много неприятни миризми.Всъщност съпругът ми беше решил неофициално да ме заведе у тях на следобедно кафе обаче той докато се срещал с мен майка му Hanım Ağa беше отишла на конкен парти и така най близката дестинация беше Пиер лотти.И ний млади влйубени и загубени под дъжда пихме чай.Въх каква романтика Heart Eyes Mr. Green

# 146
Здравейте!
Още съм на работа, но останах свободна за малко и ето ме - в темата! Simple Smile
Хапчице, благодаря за пожеланията! Иначе наистина нашата професия хич не е лесна. Това за лунния фестивал ми се стори доста интересно. За пръв път чувам за него.
Хаксев, благодаря за поканата! Надявам се някой ден да пийнем по кафенце на Пиер Лоти!
Ерсет, дано се оправи бързо детенце! Толкова ми е писнало от тези болести!
Бенмари, много гадно, че ви се е отменило пътуването! Но нали знаеш - всяко зло за добро!
Почти стана време да тръгвам! Лека и спокойна вечер и от мен! Помислете за форумска среща и в Сандански! Simple Smile

# 147
Здравейте, момичета!
Имам една спешна питанка: бих искала да замина за Турция в събота, но да пътувам с канадския си паспорт /защото българският ми е изтекъл/. Да знаете дали за канадските граждани се изисква виза за Турция?
Благодаря предварително!

# 148
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Здравейте, момичета!
Имам една спешна питанка: бих искала да замина за Турция в събота, но да пътувам с канадския си паспорт /защото българският ми е изтекъл/. Да знаете дали за канадските граждани се изисква виза за Турция?
Благодаря предварително!

3 месеца можеш да останеш само с паспорта и печат от границата! Не ти е необходима виза! Добре дошла!  Hug

# 149
Добра вечер и от мен летовницата  Sunglasses

Не искам да ходя никъде ,ако ще и времето в близките 3 месеца да е слънчево и горещо  Simple Smile
А то днес си беше такова-но доста хладничко .Малко остана и тази сутрин, аха  почти да тръгнем ,но се отказахме окончателно...А и Атилла все още кашля...Чак преди малко разопаковах багажа. Simple Smile
Никак и не съжелявам...както споменах на мен поначало не ми се тръгваше...

ерсет,дано малкият бързо се оправя...Причината да боледува  100% е градината... Но в нашето сите ,дори и децата ,които не ходят на градина се разболяха-Атилла включително...вероятно е и в промяната на времето, newsm78 знам ли ?
За укрепване на имунната система ,аз започнах да давам клеева тинктура на сина ми...,доколко укрепва е друг въпрос,...започна да кашля.
 Решила  съм обаче,да последвам примера на  дризе, и следващият път като си отида в България да се свържа с лекар -хомеопат...Ясно е ,че с болестите няма как да се разминем,особенно като започне да ходи и на градина, но ако успеем да  избегнем даването на антибиотик ,ще е супер...

адаш и мистик  Naughty пиша ви официално неизвинени отсъствия и мъмрене пред строя.... Simple Smile
Очакваме включване от вас  Heart Eyes

дризе,в кимлика на Атилла пише ,че  религията е ислям, но  видиш ли ,  написали го  по погрешка  Wink,според думите на Ибо  Simple Smile...Ако аз вадех кимлика,не вярвам дали подобна грешка би била допусната ,ама нейсе  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт