Отговори
# 150
  • Истанбул
Здравейте, момичета!  bouquet
Не знам дали ще бъда извинена за дългото отсъствие, ако покажа извинителна бележка от ...училище! #Crazy  Ами годишна програма, учителски съвети, други събрания, а и обществено полезна работа в дружеството, разходки с Бз-то по пазари и най-важното страхотен мързел, канап, yani! Joy   Вечер сме почти заспали пред екраните с мъжо...Така през последните две седмици, като не слагам в сметката постенето и поради това съобразявам се с мъжо, с трафик и т. н.
Е, сигурно ще ме съжалиш Бенмари и ще ми извиниш отсъствията!  bouquet
 Гледам форума обиколил света, и визуално, и буквално!  runningКакво е казал писателят: Човек е човек, когато е на път! Браво, впечатленията от снимките и разказите са прекрасни-пообиколихме и ние! newsm52 newsm60
Снежана, очаквай ме в най-близко време на посещение, както обещах, ще ти се обадя, разбира се!  newsm07
Момичета, хайде да организираме среща на кафенето на Пиер Лоти, почти у Хаксев, но с изглед!  Tada Разбира се, и на нея ще й бъдем на гости, такава възможност изпуска ли се!  smile3508 За дата предлагам съботата преди Байрама-27.09.2008...Чакам допълнителни предложения! bowuu
Целувки на всички на които съм липсвала, а на тези които са ме позабравили!

# 151
  • близо под тепетата
Аз от другия път ще взема да се огранича в писанията ,щото следва едно дъъъъълго постче Simple Smile Но като съм в настроение е така  Grinning

Днес направо ме убиха!Мразя да съм вкъщи!Имам да чета един куп книги,а библиотекарката излезнала в отпуска чак то края на месеца! smile3511 (не че щеше да ги има книгите)Утре ще се разходя до Хасково там да ги потърся,но с тези извънземни автори и заглавия,съмнявам се да имам късмет! Confused Cry Ще карам пак на тото на изпита  Stop

Гхосн , какво по-хубаво може да има от това да пътуваш толкова често до ТР служебно? Grinning Перфектно е! Wink Предполагам си свикнала със София,така че няма да ти е толкова трудно там.Ще имаш ли някакви тестове,интервюта?Или всичко е приключило и очакват само твоят отговор?  Thinking
Дано си починеш добре сега Wink

Бенмари , жалко че нямате и вие този късмет!  Hug Представям си-всичко уредено:багаж,почивни дни...и накрая това време!!!!  #Cussing out Но щом не си го искала,по-добре така Simple Smile  А не ми е ясно как в една част на града ще е слънчево,а в другата-такова лошо!Вярно,че Истанбул е голям,но все пак...  newsm78

Дризе ,ами аз видях само,че ще е следващият месец.Виновна! Blush Simple Smile
А я ме осветлете малко....нали уж като кажат,че терминът ти примерно е за 2 ноември,бебето ще се роди на 02.11,а не с половин месец по-рано?  Thinking newsm78 Като ти дадат от ехографа снимката и там пиши тая дата,не е ли точно рождената дата на бебето?  Whistling
Има ли разлика какво пише в този кимлик? Thinking
Вие с Талат много бързо нещо Simple Smile  Thinking Но щом сте happy! Това е най-важното! А чудя се-първо поживяхте заедно малко или направо се оженихте?Не се ли притесняваше,че нещата няма да потръгнат? Simple Smile
А от Диа съм много доволна,щото ми е на 2 минути от вкъщи Joy Но в Мигрос определено има по-голям избор на продукти.Но зеленчуците в нито един магазин не ми харесват !На всякъде изглеждат едни стари,затова никога не вземам от там!

Стефи ,най-добрата професия си избрала! И все пак доста ангажираща!  Confused Но като се замислиш за отпуската през лятото,СТРУВА СИ!  Joy Дано не са ти се паднали някакви зверчета! Не ми се мисли!Като се сетя и аз какви глупости сме вършили.Имахме една учителка по математика(много я мразехме всички) и бяхме написали на едно листче "I'm a fool" и тя като седна на стола,то и се залепи на задника(беше с тиксо) и цял час се разхождаше с него и 2 етажа до учителската стая.Накрая като се опитахме да го махнем незабелязано,ни хванаха...Накрая на годината -1 от оценките ни  hahaha Тогава тя се смееше Simple SmileАма заради нея намразих математиката! #Cussing out А веднъж не знам какво стана,но разплакахме учителката ни по С уроци по английски.Внимавай! Wink Май никой ученик не ги харесва! И все пак стискам палци! Hug Не се отказвай лесно! Simple Smile

Хаксев ,това Пиер Лоти на мен не ми говори нищо Mr. Green Не че би трябвало  Laughing Видях снимки  в нета и наистина има страхотна гледка,много красиви снимки! До сега най-много ми е харесало на Bebek+Rumeli Hisar/Hisari ,където си загубих апарата точно преди нелегалната ми почивка Joy Такава паника бях! Simple Smile

Диляра , надявам се да го намериш този принц.Сигурна съм,че все още съществуват! Simple Smile Или ако не е принц,то поне да усетиш,че ти си му липсващото ребро Wink А ти не знаеш ли турски? newsm78 Останах с впечатлението,че това отдавна не ти е проблем... Аз се надявам от този семестър да го започна,понеже съм още на ниво "бебе" в разговорите Simple Smile
м/у другото Диляра,много ми харесва гримът на жената от снимката.Аз още не мога да се оправя с очната линия  Laughing

Джорди , на теб колко ти отне да го научиш турския?(останах с впечатлението,че не си го знаела като си отишла в ТР.Сори,ако греша   bouquet и да не греша -пак   bouquet Simple Smile )

А да ви попитам-Байрямът не се ли празнува с роднините?В смисъл обикаляте родата из града,а и по-далеч,ако е удобно newsm78

Ерсет ,какво става с малкия?Есента почна и той се разболява.Ами като дойде зимата! no Дано тогава е по-добре и закален! Praynig
А какъв изпит имаш ноември? Да кажеш датата,за да стискаме палци! Wink

Момичета,вие като раждахте,татковците престрашиха ли се да ви държат ръката?  Simple Smile Или става като по филмите-припадат?  Joy

Айде,аз ще гледам някое филмче преди лягане Simple Smile Лека на всички! Stop   bouquet Hug Heart Eyes  love001

# 152
Ъх. Thinking Съвсем се обърках, след написаното от теб drize, това което ми изпрати на лични една съфорумка Hug :
Цитат
1- Visa fee at the point of entry is US$60.00 or Euro 45 (cash). This visa allows the holder to stay in Turkey for a maximum period of 90 days and is valid for multiple entries during that period.
Holders of Canadian official passports can obtain their visa only from the Embassy.

и това, което прочетох преди малко:

Canadians intending to visit Turkey as tourists must be in possession of a visa and a Canadian passport, which must be valid for at least six months following the issuance of the visa.

Tourist Visa: Required
Business Visa: Required
Student Visa: Required

Благодаря и на двете ви! Hug

# 153
  • Истанбул
Predlojenieto na Mistik se priema bezrezervno glasuvame edinoduşno .s 2 rıtse .Çakam vi s netırpenıe.Vkışi namam kirilizator .dopisae doçuvane.davam adres i tel na liçni  bouquet

# 154
Ъх. Thinking Съвсем се обърках, след написаното от теб drize, това което ми изпрати на лични една съфорумка Hug :
Цитат
1- Visa fee at the point of entry is US$60.00 or Euro 45 (cash). This visa allows the holder to stay in Turkey for a maximum period of 90 days and is valid for multiple entries during that period.
Holders of Canadian official passports can obtain their visa only from the Embassy.

и това, което прочетох преди малко:

Canadians intending to visit Turkey as tourists must be in possession of a visa and a Canadian passport, which must be valid for at least six months following the issuance of the visa.

Tourist Visa: Required
Business Visa: Required
Student Visa: Required

Благодаря и на двете ви! Hug

Ето какво открих и аз  по твоя въпрос дивиана...
Виза ти е необходима,ако ползваш канадски паспорт.Дават ти я на границата-срока и е 90 дни пребиваване в Турция...,нарича се виза-бандерол,Bandrol Vizesi ....на английски е sticker visa .Тази информация е от  сайта на Мин. на вътрешните работиhttp://www.egm.gov.tr/hizmet.yabancilar.vize.asp

Ето  и друго инфо на английски http://www.turkeytravelplanner.com/details/BorderFormalities/

Последна редакция: пт, 19 сеп 2008, 09:47 от benmary 2

# 155
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Дивиана, да грешно казах!  Peace Исках да кажа, че не е необходимо да се вади виза от Турско посолство преди да тръгнеш на път, а си плащаш турситическа такса: от сайта на бенмари:
Turkish "sticker visa"—you pay your fee in cash upon arrival in Turkey, they stick the stamp in your passport, and that's it. (It's basically a tourist tax.)
Този стикер се слага на границата и се плаща там! Но не е като виза, която се вади в Бълагрия, да се занимаваш! Вземаш паспорта и парите и тръгваш! Това е!  Hug

sladka hapka, много благодаря за инфото! Сега къде ще търся тези лунни кексчета! Милост нямате, че има бременни жени  Joy Ще се наложи да пращаш, ако взема да приритвам за тях!  hahaha

haksev, скоро ще е срещата  Party Party Party, романтична душа си и ти  Heart Eyes

steffi_k, аз ей сега тръгвам за Сандански!  Hug Как ми се пътува ...  Hug Hug Hug

benmary 2, снощи Цвете ми каза, че преди 5 години са приели закон, че може тази графа да останела празна за религията в кимлика! Но да ти кажа, с тази объркана работа тук в Турция и на Бериа бих написала ислям! Тук е Турция, децата ни ще живеят и работят тук, нека си пише това което искат хората, за да нямат проблеми после  Peace Та не е важно какво пише, а какво чустваш! Ако аз можех да избирам религия като тях с две ръце щях да избера исляма! Намирам много повече общи неща в него с мен, отколкото с християнството! Но това е друга тема на разговор!  Joy За хомеопата ще помагам!  Peace

magito1986, на термин се раждат едва 5% от бебетата! А аз ще раждам с две седмици по-рано, защото така ми се налага! И то се получава на 19 октомври!  Hug Живяхме около 1 година почти, но накъсана, защото аз много си пътувах до България! Никога не съм си мислила, че няма да потръгне! И сега не мисля, че нещо може да стане!  Joy Heart Eyes ЛЮБОВ бе  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Аз отивам да майсторя Шекярпааре! После ще почерпя!  Hug Heart Eyes  bouquet Hug Heart Eyes  bouquet Hug Heart Eyes  bouquet

# 156
Benmary все се каня да те питам , но не намирах подходящия момент,но ето , че сега сте подхванали тази тема,та...си позволявам да задам малко по-личен въпрос. Ати обрязан ли е?(аз може и да съм те питала вече-не помня)В турция не е ли правило-момчето като се роди задължително да се обрежи и да приеми исляма за своя религия?
Питам тъй като аз много исках и продължавам да искам да обрежем Иво,но Красимир не ми позволява #Cussing out Опитах се на няколко пъти да поговоря , че дори и от хигиенна точка е много по-добре така...но Глас в пустиня.И ето сега малкият има проблем със забелването, а ако го бяхме обрязали навреме-всичко щеше да е ОК

# 157
Момичета само да кажа юхУУУ Heart Eyes Не ми се карайте  Mr. Green не съм ви забравила, даже чета от време на време, но съм толкооова уморена ,че умирам за сън ...Нали съм лична шофьорка на шерката , та това са поне 100км на ден ooooh! ,а някой път и повече ...и така ...Но ше Peace ви изчета ,...Но днес пак сме на "гости" на майката на светлината на моя живот ...та след това ,ако са ми останали сили ше си допиша  hahaha Joy Mr. Green...ЦЕЛУВКИ НА ВСИЧКИ!!  Heart Eyes Hug Peace  bouquet

# 158
  • Истанбул
Добро утро момичета.Снощи на моя комп в къщи му стана нещо май и сега не работи/Пиша от работа .Затова и сега давам адресаBağlarbaşı mahallesi Menekşe sok.n19 Seyhan ap.n11 G.O.Paşa İstanbul tel.0212 615 74 15    0535 966 39 59.Аз живея на центъра  ама май ще дойда да ви взема от Пиер Лоти .Мистик ти какво мислиш по въпроса  newsm78.Организирайте се и идвайте.Приемам предложения за менуто.Ерсет вчера жената която чисти къщата без малко да изхвърли записките като мислела че съм ги оставила там за сметта.Леле без малко да увапцаме работата.Ако не изчакаш до събота аз в понеделник и четвъртък съм свободна.Бз кое е това училище толкоз далече от вас newsm78Диларка първи клас лие HugДризе не се притеснявай за събота ако  и Ерсет дойде на срещата ще сме 2 дофтура . #Crazy Mr. GreenСнежана от Шишли пред Джевахир се качваш на автобус 55 и той те донася до нас директно.Вси.ки сте поканени не изброявам имена мога да пропусна някого.Лек ден  bouquet

# 159
Benmary все се каня да те питам , но не намирах подходящия момент,но ето , че сега сте подхванали тази тема,та...си позволявам да задам малко по-личен въпрос. Ати обрязан ли е?(аз може и да съм те питала вече-не помня)В турция не е ли правило-момчето като се роди задължително да се обрежи и да приеми исляма за своя религия?

Обрязването или както тук се нарича-сюннет , се прави все по-често още преди да са изписали бебенцето от родилният дом.Това е с цел да се избегнат психологичните проблеми ,особено ако детето е малко-както сега Ати,или чак към 7-8 год. възраст,когато може да осъзнае и разбере целта и съответно да се справи с болката и неудобството от такъв вид интервенция....
За доста хора,особенно ако са и религиозни,това събитие се отбелязва като истинска сватба Simple Smile,с много гости ,в ресторант,официални тоалети и прочие.http://edirnecamlik.com/sunnet/sunnet2.jpg
http://www.evren-video.de/sunnet_espelkamp.jpg http://www.kutahyaticaret.com/resim/kutahya-Sunnet.jpg
При нас как стоят нещата.Когато бях бременна ние с мъжа ми също обмисляхме варианта ,да направим сюннета на Ати още в родилното,но така се стекоха обстоятелствата,че родих точно 1 ден преди байрама-така нар.-арифе гюню....Сюннета,както може да се предполага е последното нещо ,за което бих се сетила...мъжът ми сякаш и той бе раждал  Laughing бе също дезориентиран и така на следващият ден-Курбан баюрям ме изписаха...После докато установим някакъв ритъм и да свикнем с новото човече в къщата...Та на консултацията на 1-вият месец питахме лекалката възможно ли е да направим сюннет и тя каза ,че не се препоръчвало...или преди бебето да е станало на 1 месец или след 3 години  newsm78 еее...изтървахме,си казахме...

Сега е дошъл момента ,Ати е почти на 4 ,но миналата година той претърпя операция,която бе такъв стрес за него,че сега когато види човек облечен в бели дрехи мисли ,че е лекар и ме дърпа да си вървим Sad Онзи ден това стана в детската градина,когато видя готвачката...Страхува се от всичко свързано с болница ,и не мога да си представя какъв ужас и писъци ще са ако го подложим сега на сюннет  Cry Затова сме решили да изчакаме да порасне,тогава надявам се ще може да му се обясни и той самия да разбере,още повече ,че и приятелите му ще са или ще бъдат и те обрязани...
Няма да провим ,разбира се сватби или подобен род истории,просто ще отидем в болнцата и така...

Последна редакция: сб, 20 сеп 2008, 09:43 от benmary 2

# 160
  • Истанбул
Haksev,  newsm51
като гледам, няма отзовали се на предложението ми, освен теб самата. smile3525 Благодаря за поканата! В крайна сметка можем да дойдем и само 2-3 от нас, което няма да поречи да си изкараме добре  newsm10 Даже, може би, ако останем на Пиер Лоти ще бъде по-малко захметли за теб, пък не по-малко интересно и забавно за нас... Има още време да решим, ти не се притеснявай!

# 161
  • Истанбул
A Мистик какъв захмет ще ми бъде мн.приятно.По време на Рамазана там е отворено надявам се ама дали сервират нещо пък и времето какво ще бъде newsm78.Абе хора home home sweet home.by  bouquet

# 162
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА DESERT PRINCESS!!!

С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА МНОГО МНОГО ЛЮБОВ, МНОГО КЪСМЕТ ВЪВ ВСИЧКО, С КОЕТО СЕ ЗАХВАНЕШ И УСПЕХИ НАВЕКИ!!!
НЕКА КАКВОТО СИ ПОЖЕЛАЕШ И ТАЗИ ГОДИНА И ЗАНАПРЕД ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В РЕАЛНОСТ!!!

# 163
  • Истанбул
Виж ти кой имал рожден ден!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МИЛА ПРИНЦЕСКЕ!!!!

smile3525smile3501  love001 newsm51  love001 smile3501 smile3525
НЕКА МЛАДОСТТА ТИ МИНЕ В ЩАСТИЕ И ПРИКАЗНА ЛюБОВ!!!

Последна редакция: сб, 20 сеп 2008, 12:04 от mistik

# 164
Честит рожден ден, пустинна принцесо!

Пожелавам ти ефирни преживявания, като на Шехерезада от 1001-ървата нощ, магическо щастие, като излязло от лампата на Аладин, и красив и благороден принц, долетял при теб на арабски жребец!

Последна редакция: сб, 20 сеп 2008, 13:22 от pina

Общи условия

Активация на акаунт