Отговори
# 165
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул

Честит рожден ден, Desert Princess! Пожелавам ти чиста искренна любов, много щастие и сбъднати мечти! Дано скоро се озовеш там, където искаш!

Среща гореща! Аз съм за! Сега гледам как мога най-лесно да се придвижа! haksev дай предложение, може и на ЛС да не товарим темата!  Hug

# 166
  • Истанбул
Честит празник пустинна принцеске Heart Eyes.Желая ти много здраве ,приятни емоции и нека всички твои мечти се сбъднат Hug Hug Hug

# 167
Здравейте момичета,

Поздрави от мен и Стефи. Днес сме й малко на гости в Сандански.

Поздрави за рождения ден на принцесата, да си жива и здрава, и броя на свещите да е равен на броя на сбъднатите мечти през следващата година.

Очаквайте скоро снимки от мен и Стефи.   bouquet

# 168
# 169
  • до вятърните мелници
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ПРИНЦЕСО!

СТРАХОТНИ ПОЖЕЛАНИЯ ИМАШ ОТ МОМИЧЕТАТА, ДАНО ВСИЧКИТЕ СЕ СБЪДНАТ!

bdbaloni

# 170
Честит Рожден Ден Desert princess[/color]!!!
Макар и на патерица  Embarassed ти желая сбъдване на всичките ти мечти, а на тяхно място да се появят нови, които след време да сбъднеш!

# 171
Честит празник! Днес се чевстват 100 години от Независимостта на България!
Днес във Варна времето беше мого хубаво-слънчево и топличко Simple SmileИ ние използвахме да се поразходим из Морската градина.Народът беше плъзнал и изглеждаше много празнично настроен!

# 172
Здравейте!   bouquet

DilQRa`  Flutter мерси много за хубавите пожелания и цветя!

mistik, Пина, Дризе, Цвете, Хаксев, кака ми БЗ  Hug Heart Eyes , Джорди, Гхосн - много много хубави и страхотни пожелания.  Heart Eyes Много ви благодаря  Hug Hug Hug на този рожден ден все хубави хубави пожелания получавам.  Simple Smile

# 173
  • Истанбул
На 22 септември 1908 година с Манифест в църквата "Св. Четиридесет мъченици" в старопрестолния град Велико Търново княз Фердинанд обявява третата Българска държава за независима.
"Аз и народът ми искрено се радваме на политическото възраждане на Турция; тя и България - свободни и напълно независими една от друга, ще имат всички условия да създадат и уякчат приятелските си връзки и да се предадат на мирно вътрешно развитие."
                                                                                        из "Манифеста"

На Цвете'то и на всички съфорумки: newsm51

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

# 174
  • до вятърните мелници
Хора, помощ!

Не мога да се свържа с Консулството! Вече трета седмица опитваме да си запазим час, но телефонът им или заето дава или никой не го вдига!!!

Знаете ли дали не са премахнали системата със записване?

И мейлът им не работи, както винаги ooooh!... Оплаках се на комисията по Консулски въпроси към МВнР, но и от там "ни гък, ни мък"....  #Cussing out

В шах сме Sick...

# 175
Здравейте момичета  Hug Hug Hug целувки на всички. Аз малко се бях позагубила, но една седмица си бях вкъщи при семейството и се сдобрихме, вече оставихме всички проблеми и си изкарах страхотно. ходихме дори за риба , празнувахме рождения ден на майка ми, абе изобщо цяла седмица си починах Simple Smile))) Сега обаче започва университета ....

Вие как сте, аз сега сядам и ще попрочета кой какво е споделил, май съм поизпуснала доста Simple Smile

Чао засега от мен!!

# 176
  • до вятърните мелници
Оф Rolling Eyes,

след като ви се оплаках едно хубавичко взех че се въоръжих със сили за разпри и се свързах с

една дама в Консулството, която не отговаря по визови въпроси, но поне бе така добра да ме

свърже с някой друг, който уж ни даде дума да ни приемат документите на 6ти Октомври. Но

такава хамалогия няма сигурно никъде другаде, ей! Другият им телефон продължава да дава

постоянно заето, все едно е развален. #2gunfire В такава услуга са на гражданите, че няма на къде! ooooh!

Дано да успеем да подадем документите на 6ти.... Да стискате палци, че не ми се правят

сцени пак.... #Cussing out

# 177
Джорди  Hug Имала си тежък сблъсък с бюрокрацията май?!?Не се ядосвай-сигурна съм, че всичко ще се нареди постепенно,ама нервитети няма да се възрната!Споко!
Момичета,аз четох, четох ....ама пак нищо не разбрах за този празник в Турция-Рамазан newsm78 Стана ми ясно, че се пости от изгрев до залез слънце 30 дни преди самия празничен ден. Разбрах също и че 2-3 дни преди него жените пържат мекици и децата обикалят по съседните къщи за мекици и бонбони. а кога въщност е самия празник?На коя дата?И какво се прави натози ден-предполагам, че семейството се събира, но все пак има ли някакви чевствания и празненства из Градовете или...? А и ми стана много странно..(ако си спомняте бяхме канени в Истанбул с дружките при приятелско семейство на една от нас) и хората сега пак ни викат,но са уточнили, че ще е добре да отидем след Рамадана newsm78 Ние така или иначе сме на почивка в Мармарис в началото на октомври и отново отказахме (за мое многоооо голямооо съжаление), но се позачудих на уточнението им newsm78. Хайде някой да ме светни по-подробно за смисъла и зимволиката на този празник Praynig

# 178
tsve_te , да взема аз да кажа, като най- голям разбирко  Embarassed
Значи Рамадан се казва на арабски, на турски е Рамазан. Всяка година се мести - като Великден при нас, ама там с по- голям интервал се мести. Пости се 30 дена, като от изгрев слънце до залез не се яде, не се пие, не се пуши - аобсолютно нищо. Сутрин и вечер би трябвало да се хапва пак скромно. Вечерта, след залеза има молитва и идва 'ифтар' - вечеря се, пие се. То май и като празник се оформя, макар да би трябвало скромно да преминава.
 Това се прави по заръка на пророка Мохамед (нали не греша?), като идеята е и бедни и богати един месец в годината да живеят в лишения, за да може всички да усетят как живеят бедните. Един вид да се избегне положението в поговорката - 'Сития на гладния вяра не хваща!' Един от стълбовете в исляма е 'закят' - даване на милостиня. В края на месец Рамазан, когато вече се празнува се казва Рамазан Байрам и се раздава храна на съседи, идеята е да бъде дадена на бедните, макар че вероятно не винаги точно така се получава на практика. Ходи се и на гости, събират се роднини, яде се, пие се.

Вашите познати са ви отложили след Рамазана, защото по време на него няма да е удобно да ви държат гладни.  Wink

# 179
Ехоо, да се чуЕ на далеко Simple Smile
Привет момичета , надявам се всички сте добре, болните са се оправили и настроението е на 6  Hug Peace

Почвам отзад напред(едва днес прочетох последните 3-4 страници ooooh!  Mr. Green:

Цвете - ето нещо, което може да внесе малко светлина Simple Smile
Рамазан/Рамадан
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD
http://en.wikipedia.org/wiki/Ramadan
http://islam.about.com/od/ramadan/f/ramadanintro.htm
Laylat al-Qadr (Kadir Gecesi)
http://en.wikipedia.org/wiki/Laylat_al-Qadr

Този месец се счита за свят , защото именно в тази нощ от месеца Корана (първите "аyat"s са ) е бил разкрит на Моххамед чрез ангела Gabriel /Cebrail. Пина е обяснила какво и как с постенето,saMO da dobavya че не е само физичексо, няма да ям, пуша, пия, и правя секс през деня, но е и духовно постене, чрез което се достига и духовно извисъване и пречистване... така да се каже ...т.е. не можеш /не би трябвало да псуваш, да мрънкаш , че си гладен.jaден, да се оплакваш, да зословиш ...И за да не е само сух материал, ще си кажа и "my 2 cents" дет\' се вика. Най-много се дразня, като видя постещи, а се оплакват, мрънкат, всички и всичко им е криво ...Ми като не ти е по силите , ми по-добре не го прави ...Хората са изнервени, норамлано, гладни са, ма всеки сам си знае лимита ; ако ще си почерняш живота и няма да го правиш с желание, няма смисъл ни от пост , ни от нищо ...Та така Peace А за Байрама (Bayram) , това е последния ден на месеца Рамазан, той или на 29 или на 30 ден от този месец, к/о се мени всяка година, тъй като Иcламския календар е лунен календар(разликата от година на година е 10 дена назад...т,е, ако сега Рамазана е започнал на 1 Септ.догодина ше почне на 20 август и т.н. ) ....Та на Байрама, наричан още Seker Bayrami Simple Smile - младите семейства ходят при стaрите, целуват се ръце, децата събират пари (т,е, сурвакат възрастните  или ги използват за АТМ  Mr. Green hahaha JoySimple Smile, и се яде на корем  chef Whistling ooooh! ...А сутринTа мъжете ходят на Байрам Намази(Bayram Namazi)  , специална молитва , с която се отбелязва ,че е края на Рамазана. http://www.mn.tutrakan.org/index3_4.html  (Виж номер 3 ) ...Малей роман стана  ooooh! Whistling.... Така с теб приключих  Mr. Green Heart Eyes Hug

Мистик - Simple Smile Добре, че написа какво аджеба е станалло на вчерашния ден ...аз съм от комунистическо време и тогава си чествахме 3 март , та и до сега за мен това е деня на независмостта на БГ.  А бе др. си е да има учител в групата  Peace Hug Айде и ти си готова  Heart Eyes

Дризе - ти си на ред Simple Smile Звъня звъня днес , скъсах телефона и никoй ..що така бе , Миме:) Целувчици на Сели и Бери, и на мама ДРизи Simple Smile хихи ..измислих ви др, имена hahaha Ще се чуем утре!!! Вдигни си cell-а Simple Smile

Адаш - как е Ати ??? Мина ли му вече ? Започнахте ли school ???  Praynig Hug Hug

Хаксев - ще има ли среща ?? МОМИЧЕТА ЩЕ ХОДИМ ЛИ ? А на ? за шолото на детето, ми ние сме до летището, та от там до Левент/Етилер е 40км, и на Bръшанe толкова ... та ставт 80, и това без да съм минала през др. дестинации, като офис, shopping etc. ..та затова съм гроги ...шофьорската работа не си е работа  hahaha Селин е много лъчезарно дете , пупупуу : Hug

Снеже - и с теб се чухме Simple Smile Целувки на Дениз...е може и лично да му ги предам Mr. Green

Каиги - къде си ? Да не замина и остави свеки баш преди Байрама... как е черешката Simple Smile

Steffi - кога пак започна нова работа бе жена Simple Smile И твоите мацки са страшни ..много гуш и на тях ..

Гхосн - обиколила си света, така де родния Балкански полуостров ..снимките са страхотни...

Хапчице..ощееее разглеждам снимки...Това е направо 8 часово занимание, цял работен ден ...много са хубави !! Аз искам да отида до Куала лумпур (нали там е тех world bank - http://www.travel-earth.com/malaysia/kuala-lumpur-petronas.jpg ...дано някой ден ....)

Пина - Тунис, Тайланд,,,кога ше идваш насам Simple Smile ааа ревнуваме, обикаляш др. дестинации, а Истанбул ...хайде ще има срещи Simple Smile

Дезарт - СНИМКИ ОТ PARTY-то няма ли , бе кака Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Дилара - а бе и аз вид9x момъка,ма пусти срам, не питах  Mr. Green...Е няма те дадем толкоз лесно  hahaha

Елена - и твоята кукла е страшна ..ученичка миличка ..Как върви първи клас Simple Smile

Джорди - а бе знаем си ние,че си бългaрска майка юнашка и н9ма едно консулство да те изплаши, я  Mr. Green Hug Как си?? как е бебето в коремчето Simple Smile Има един трик за обръщане на бебето, казах го на Дризето, ще ти кажа и на теб , ако искаш Simple Smile

Дели - събрахте се с момъка, а ...Ехх ашк...Дано му е дошъл акала в главата ,че хубост зорлем не става Simple Smile

Есерт - как сте ?!?!??!?!? Оправихте ли се с ангината ....Как върви детската ?? Hug Praynig Peace

Хили - работа работа ...утре хсте ти дърпам ушите  hahaha

Маги - а мойта свеки е точно от тези дет описваш, та права си ...пълнаааа късметлиика сам ... ooooh! Whistling

Кой изпускам ...дано никoй ...НЕ Е НАРОЧНО ....кой кой ,.не знам ...мозъкът не работи .... newsm78 newsm78 newsm78

Целувки и прегръдки на всички!!! И дай Боже so скоро с повечето!

Лека вечер Simple Smile
http://www.wallpaperez.net/wallpaper/children/Fruits-Girls-Wallpapers-741.jpg
 Heart Eyes Laughing Mr. Green Hug Peace  bouquet

ps: пс: извинявам се за този чaршаф...леле ужас ...ако сте го прочели, герои сте ей Simple Smile CPAM !!!  Embarassed Embarassed

ps2:  Pal station FM 106  Laughing Sunglasses
http://vbox7.com/play:15e2c0b2
http://vbox7.com/play:0104efe5   Mr. Green Joy hahaha

Peace

Последна редакция: вт, 23 сеп 2008, 20:54 от bz

Общи условия

Активация на акаунт