Отговори
# 60
  • Истанбул
Здравейте момичета  bouquetЧета ви всеки ден ама миналата пък и  тая седмицаса ми малко натоварени.Настроението ми е доста кофти.Почина бащата на мой близък колега и приятел пък и аз познавах човека.Мир на прахта му.Ерсет ако в детската градина успеят да задържат вниманието му и го приобщят към колектива няма да има проблеми.Само му дай малко време за адаптация дете е все пак нали newsm78.Що се отнася за смъртния случай в Полонезкой не оправдавам поведението на Музаффер Кушхан.По принцип той не е диетолог а лекар хирург.Методите са меко казано изтезание за организма 14 км ходене 1000 калории и амбиция да вталиш болния за най кратко време за да си оправдаеш взетите пари ами просто не се вписва в нормите на деонтологията.За залост за цената на един човешки живот.Днес говорих и с нашия диетолог=днес има написано от него във вестника по този повод.Ами и той е на същото мнение.Жалко за момичето и дано родителите да си търсят правата.

# 61
Здравейте момичета,Благодаря на всички за пожеланията и подкрепата HugДа се отчета-6 на първата защита.Утре имам още една защита,но сега ми е като че ли по-спойконо.Взех да се замислям"Ами сега като приключих и с магистратурите какво ще правя?"Аз нали съм си свикнала да уча JoyДобре , че поне имам един записан курс по англйски-бизнес ниво Mr. Green
magito сужелявам за твоя изпит.А ти какво учиш?
Аз съм пропуснала явно като си писала Embarassed
Deli Много ми харесва ника ти Peace LaughingПожелавам ти много сили и кураж.Трябва да си твърда и убедена ако решиш да прекратиш връзката си.За съжаление момичетата са прави-щом от сега твоят любим е започнал да ти налага абсурдни условия какво ли ще последва после?!?Предполагам, че ти е много трудно и си раздвоена.Ако имаш възможност отиди някъде сама-помисли добре, подреди си  приоритетите и  реши кое е най добре за теб. Аз съм на мнение, че човек веднъж създава семейство и трябва добре да е обмислил всичко!Пожелавам ти успех, късмет и здрав разум!
Drize да направиш много лютеничка, че като те навестя в Истанбулско една филйка да ми мацнеш PeaceКакво стана с лекарката? Аз днес съм във Варна, но тази вечер ще пътувам пак за Търново. Обаче живот и здраве в сряда вечер се връщам!На твое разположение съм Hug
Erset Много е трудно за една майка да гледа кака малчо плачка ли плачка.Но акотова те успокоява всички минаваме през този период.Ивчо ходи вече 3,5 месеца на ясла и тази сутрин пак рева все едно го колят CryКъса ми сърцето, но директорката на яслата ме посъветва да не го отписвам , за да може да свикне поне за детската градина да неплаче, че там никой няма да го смята за бебе и да го глезят и обръщат внимание както в яслата.Всичко се изживява Peace
Разкажете малко повече за този инцидент  newsm78Какво точно се е случило?
Benmary   явно си се отдала на творчески процес, никаква те няма.Много искам да си намеря онази картина с килимите, все и забравям името.И сега в Мармарис ще преобърна и преровя всеички магазини, но без нея няма да се върна.Напиши ми как се казва на турска, моля те!
BZ как сте вие?Започнахте ли училище?Малката се справя ,надявам се с новата обстановка и учители подобаващо HugЦунки по муцунки!
haksev Hug Hug Hug Има такива трудни моменти в живота, но те са , за да ни направят по силни! Hug Hug Hug
Целувки на малкия Денизчо и ще чакаме снимки от събота
Лек ден на всички!

# 62
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Здравейте момичета!  Hug

tsve_te, браво на теб! И другата защита така да минеш!  Praynig Дано и килима намериш и да нямаш грижи!  Peace Ами чакам да ми позвънят, че са ги пуснали! Не се тревожи, когато можеш на докторката, само от пощата е важно да се вземат, за да не ги върнат!  Hug За лютеничката нямаш грижи!  Joy Аз като се запознах с Талат, на живо, имах 10 изпита през септември (за това не можах да дойда на нито един концерт на Таркан в Турция  Mr. Green), през ден през два! И като спря да ми се учи, добре, че бяхме на кредити, че си позволявах да не ходя на някой изпити! И така ми се отучи, от както го познавам! И като завърших се зарекох "никога повече няма да уча", но със семейство и деца все едно си на училище всеки ден! Та май цял живот се учи човек!  Joy

Хаксев, много жалко! Бог да го прости! Страшно е това, което се е случило с момичето!  Cry Но си съвсем права, че така не се отслабва, още по-малко в клиника! Но парите засенчват съзнанието на човек понякога! Наистина жалко!  #Cussing out

Ерсет, дано по-скоро свикне Есер и да сте спокойни и двамата! И Егехан беше така в началото, а сега бърза за сервиза! Периоди, аз така викам за всичко лошо при децата! Ще мине!  Hug Heart Eyes

Гхосн, леко да не се преумориш! Приятна работа и лек полет!    bouquet

БЗ, от твоята уста в Божиите уши! А дано!  Praynig Хубаво си направила, че си видяла Дениз! Аз от раждането му имам мерак, та в събота съм там! Цунки и гушки за вас  Heart Eyes Hug Heart Eyes Hug

Бенмари, аз лютеничка си направих, но ти си вземи боичките на Ати (само ги разнасяш за мен  Embarassed) и четките! Ще ми нарисуваш коремчето, нали? Моля те! Ще ми остане красив спомен, че май трето няма да има!  Joy Може и идейки да потърсиш, че аз нещо не намирам!  bouquet

Магито1986, не съм ги варила, защото не вярвам да останат до зимата! Един буркан замина снощи, 2 ще дам на зълвата и на свеки и то не остана! Ако направя още ще варя в тенджерата, няма как! А за Любимец, аз 6 месеца живях в Ивайловград! И доста дини излапах от твоя край!  Joy Имам и една приятелка Ганка от там!  Wink Това му е хубавото на университета, че има поправки, ликвидации и безброй възможности да вземеш изпит! Другия път ще стане! Praynig

Ето я и нея:

Стана великолепна! Мама каза лютеница се прави на око и така и направих! Кръстих я " Лютеницата на Пепе и Талат"! Стана много лесно, на 2 пъти опекох продуктите във фурната, и после варенето! В събота ще почерпя присъстващите! За другите, ако има ще кажа, но се надявам, че ще сваря още поне 2 казана! Та ще има за всички гости, добре сте ми дошли!  Hug

ЗА СЪБОТА, ще дойда Дафи, мога ли да пропусна, аз от раждането искам да го видя! Момичета аз съм с автобуса до Междекьой, от там пеш до Дафи! Вижте на картата, която Дафи даде има Şişli merkez cami
http://www.netkayit.com/Istanbul-Avrupa/Istanbul-Avrupa-Sisli/Harita/
Напишете на търсачката там в сайта! Може и да видите колко е близо до Cevahir AVM! Там мога да ви чакам, защото аз идвам от горе, от към гробищата и не минавам през Джевахир! Ако се разберем за час на джамията, аз ще ви заведа до Снежана01! До тях има паркинг, платен е, но и в Джевахир е платен! Така, че картата е много хубава, има и посоките на движение на колите, но от Джевахир пеш до тях не е много! Така, че решете и кажете!   bouquet

Адиос за сега от нас мили дружки!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 63
  • Истанбул
Дризелüтеницата е върха.Бравос Heart EyesАма направо си е египетски труд,но щом и принцеса Сиси ти е помагала демек yeme yanında yat Hugи си е струвало усилието.Аз мнго много не се впускам в таквиз готварски подвизи.В къщи моя хубавец не яде пипер,Селин ханъм солидарна с баща си е и каква стана тя приготвям и си ям туршиите сама ама сам на човек не му е сладко Mr. Green

# 64
Привет на всички!
Нахлувам в темичката ви, за която приемете искрените ми поздравления   bouquet, за да помоля за малко помощ Blush!
След около 2 седмици ни предстои кратко пътуване до Истамбул, защото предишния път така и не успяхме да посетим всички забележителности. Наистина има много места, които си заслужава да се видят! Тук идва първия ми въпрос. Освен местата, които има във всички гидовници, предполагам има и други интересни места, където човек може да се докосне до турската култура. Особено азиатската част на града ми е крайно непозната. Ще се радвам, ако успеете да отделите време, за да ме насочите към интерсни места  Simple Smile!
Другата ми молба е да споделите за някоя търговска зона в града, ориентирана основно към осветителни тела и завеси. Бях на гости, където домакинята имаше най-прекрасните пердета-щори на света, които съм виждала, които на всичкото отгоре не се закачваха, а се залепяха с лента, на лайсна закачена на тавана. Разкош просто! Не ми се иска да прекарам много време по магазините, не това е целта на пътуването ни, затова се обръщам към вас за идеи, къде има концентрирана зона с такива изделия.
Предварително благодаря на всички и ви желая прекрасен и усмихнат ден bouquet!

# 65
Здравейте и от мен  Hug

Какъв е този смъртен случай? Разкажете повече- колко голямо е било момичето? .
drize лютеничката ти изглежда страхотно, сигурна съм че ще е и много вкусна Peace

tsve_te браво, браво отличничка си ни ти. Laughing
erset ще свикне не се притеснявай. Ако отношението на учителите е добро ще успеят да задържат интереса му. Говори си с него - да не би да има дете, което да го закача, или да му се е скарал някой.... Hug

Хайде милички, отивам че почнах прозорци да чистя, то ще се стъмни докато свърша ама нейсе Crazy

# 66
  • до вятърните мелници
Здрасти банда! Как сте?

Наистина добре си изкарахме вчера с Призмо и Бенмари! Неда е голяма сладурана, пу-пу, а Ати е такава душичка!!! Дай боже всеки му такива дечица!

Бенмари, благодаря за гостоприемството, дано няма проблем, но искам да споделя, че имаш прекрасен дом, подреден с много вкус и любов!  Heart Eyes

Докато не съм забравила, Мирамила, ако ни четеш поне от време на време, надявам се да можеш да дойдеш и ти в събота у Снеж!!!

БЗ, какви са тия лексиконски истории? Да не те ударила носталгията по средношколството? Laughing Съжалявам че няма да можем да се видим в събота, но дано следващия път Hug

Гхосн, мила, да ти спори работата и по-малко ядове ти пожелавам! Дано скоро да имаш повече време за нас в Скайпа, че се чувства липсата ти Grinning

Цвете, сигурна съм че ще минеш успешно и втората защита утре! Айде и да почерпиш за дипломирането  Mr. Green! Сякаш голям камък ми свалиха от шията на мен като успях да се дипломирам. Големи мъки бяха с мойта дипломна работа... таках я, протаках я та чак като реших да се местя при моя мъж тука и си навих на пръста да се дипломирам... и така стана...но добре че си мина от реда де... Сега ако един ден се хвана с магистратура определено ще е нещо свързано с работата ми и следователно интересно Simple Smile

Дризе, като четях във форума колко кандидати за лютеница има си виках, дано направи повече че иначе няма да стигне за всички Laughing Да си призная днеска си отворих едно бурканче от моите запаси и ометох половин хляб (от тукашните, не от бг Blush) с масълце, лютеница, маслинки и синерце Crazy Ти си виновна, ей  hahaha

Флий, съжалявам че не мога да те насоча към нещо конкретно по въпроса за магазините. Единственото, което ми идва на ума е да се отбиете в някой аутлет на ТАЧ по пътя, а за забележителностите, ако времето е хубаво и имате достатъчно от него (времето) на разположение, можете да си направите една екскурзия до Принцовите острови и да се разходите из Големия остров. По принцип Азиатската част се води по "резиденшъл" и повечето квартали са на не повече от 30тина години, но естествено си струва да се посети дори и да е само за една разходка край водата или за да се качите на хълма Чамлъджа от където гледката към Босфора е неповторима....

И да се "похваля" накрая, днес ходихме до емниета (централното полицейско) и успях да подам документи за удължаване на разрешението ми за работа, надявам се поне за още една година. Ще разбера за колко като отида да си го получа. Ако на някой му предстои ходене, да се обади, ще разкажа подробности, леко са променили системата, не че има кой знае какъв ефект - навалицата просто е неизчерпаема!

След това обаче ходихме на пазар за бебешки истории и вече си имаме комплект за изписване за бебчо както и разните му принадлежности - нокторезачки, аспиратори, термометри и пр. Така че ако случайно ни изненада да не сме съвсем като в небрано лозе Joy

Леле, пак се разписах  Whistling...

Целувки за всички и до скоро  bouquet

# 67

браво дризе много хубава лютеница си направила.ще дойдем да
вкусаме... Blush

tsve_te  наистина е много трудно,когато го чуя че плака
веднага ми се насилзъзават очите .но трябва да свиква,няма как,глеам го от камерата,добре е
елена не мила той е много доволен от там,когато ходя да го
взема той е щастлив и вика -мамо пак искам да дойда тук,разказва какво са правили,какво са яли....
не знам но но едва ли няма как да не се дразнят там,все пак са деца Stop

# 68
  • Истанбул
Flea za perdeta i ştori vij v Unkapanı i Zeytinburnu tam ima golyamo raznoobrazie ot modeli Unkapanı imalatçılar çarşısı na pıt za Taksim kato idvaş ot Fatih

# 69
Привет!
Джорди, haksev - Много благодаря за инфото   bouquet! Така, както го описваш,  haksev, мисля, че няма да е трудно да го открием! Миналия път бяхме в едно хотелче, близо до Тексим, там е сравнително лесно да се ориентира човек! Този път нямаме все още резервация, но ще търсим пак нещо, което е в широкия център Simple Smile.
За Чамлъджа съм чела, признавам си. Непременно ще го посетим! Благодаря още веднъж, че сте така отзивчиви.
Хубав ден на всички!

# 70
  • близо под тепетата
 newsm44  СЛАДУРКИ , да се похваля-взех си другия изпит Simple Smile толкова е зле тоя преподавател,прекалено набожен и според Библията тълкува произведенията!!!  smile3555 но все пак минах и с другия трябва да стане Simple Smile

Цвете БРАВО! Много се радвам за теб!Трябва да вземам пример Simple Smile но като не ми се учи...  Blush Laughing какво стана с втория тур ? Аз уча Славянска филология-полски език.Голяма реазлизация после!  Mr. Green newsm62 Но това си ми беше късмета! Аз си завършвам магистър,но имам държавни изпити и дипломна да пиша  Confused #Crazy а още не знам на каква тема Whistling но има време  Laughing

Стефи, ти какво си учила? и ние сега за лятото имахме да превеждаме 10 стр.писмено и 150-устно,но само това ми беше на главата! Crossing Arms Laughing то поне става бързо.Не ми се мисли 5-ти курс с колко страници ще ни зарадват  Praynig ooooh!

Джорди,ти какво работиш и какво си завършила?явно са доста различни неща  newsm78 Laughing щом магистратурата няма да е по специалността  Thinking

flea, мога да ти препоръчам областта Мода,в азиатската част.Много е красиво и за разходка ства в околността.Но нищо друго няма  Laughing става за пикник,за 30 мин разходка Simple Smile другото е -стадиона на Фенербахче  Laughing Joy ако има мач-препоръчвам ти да отидеш!Страхотно е Simple Smile

Дризе,лютеничката изглежда много апетитно  Flutter Като на дерони!Много ги обичам такива  Wink Laughing Знаеш ли,че май и двете имаме рожден ден през октомври,при това на една и съща дата  Laughing Joy

Хаксев, а какво е станало в тази болница?Как така ще почине от диета?!  Shocked Наистина не мога да повярвам,че някой човек би си позволил такъв товар на съвестта!!! Дано си плати за грешките!Макар че,каквото и да е присъдата,няма да върнат момичето  Sad

Ерсет,аз също съм убедена,че Есер ще свикне с детската градина!Като си намери приятели,няма да иска да си тръгва  Laughing Първите дни,дори седмици са много трудни.Особено като се е отделял от мама.Аз все още помня първия си ден на детска градина,КОШМАР беше.Голям рев му ударих тогава  Joy

Джорди,я сподели каква е процедурата за получаване на разрешение за работа,за постоянно пребиваване и получаване на турско гражданство?

Ако някоя от вас се е сблъсквала с това да пише Simple Smile

# 71
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Нещо интересно и полезно за шофьорите и любопитните!  Joy Това се градовете и тяхната регистрация на колите!
01 Адана
02 Адъяман
03 Афионкарахисар
04 Ааръ
05 Амасия
06 Анкара
07 Анталия
08 Артвин
09 Айдън
10 Балъкесир
11 Биледжик
12 Бингьол
13 Битлис
14 Болу
15 Бурдур
16 Бурса
17 Чанаккале
18 Чанкъръ
19 Чорум
20 Денизли
21 Диарбакър   22 Едирне (Одрин)
23 Елязъъ
24 Ерзинджан
25 Ерзурум
26 Ескишехир
27 Газиантеп
28 Гиресун
29 Гюмюшхане
30 Хакари
31 Хатай
32 Ъспарта
33 Мерсин
34 Истанбул
35 Измир
36 Карс
37 Кастамону
38 Кайсери
39 Къркларели (Лозенград)
40 Kършехир
41 Коджаели
42 Кония   43 Кютахия
44 Малатия
45 Маниса
46 Кахраманмараш
47 Мардин
48 Муула
49 Муш
50 Невшехир
51 Нииде
52 Орду
53 Ризе
54 Сакария
55 Самсун
56 Сиирт
57 Синоп
58 Сивас
59 Текирдаа
60 Токат
61 Трабзон
62 Тунджели
63 Шанлъурфа   64 Ушак
65 Ван
66 Йозгат
67 Зонгулдак
68 Аксарай
69 Байбурт
70 Караман
71 Kъръккале
72 Батман
73 Шърнак
74 Бартън
75 Ардахан
76 Ъъдър
77 Ялова
78 Карабююк
79 Килис
80 Османие
81 Дюздже

http://ide.li/modules/CountryInfo/i/turkey/admin_karta_b.gif

magito1986, браво на теб!   bouquet Peace Ама какво учиш, хия не разбрах! Много сложно ми звучи!  Laughing И ти ли си на 12 октомври?

# 72
  • близо под тепетата
Дризе, тъкмо предния път като бях в Истанбул и разпитвах Али кои номера,на нои градове съответстват  Laughing мерси за инфото(не че ще ги запомня  Laughing)  А аз също съм на 12ти  hahaha bowuu везни!най-хубавата сред зодиите(да не се обидят другите:)) Wink  А славянската филология си е доста гадничка(понеже НЕНАВИЖДАМ литературата и всички тия превъзнасяния),но езиците си ме влекат,така че ми е добре там  Joy Още ме е яд,че не кандидатствах с математика! smile3511 Завършила съм ПМГ,тъй че щях да влезна някаква икономика,но... çok inatım  Crossing Arms Laughing

Мистик,Цвете, искам да питам по колко върви квадратния метър на тия сглобяемите къщи?Последно като проверявах бяха по 1500лв./кв.м.Има ли промяна сега?

Пина, завърна се най-после в темичката!Качи ли снимки да се полюбуваме малко Wink Hug

P.S.  Момичета,как си качвате снимки вместо тези картинки на аватара и в подписа?Аз прочетох в упътванията,но нищо не се получава Cry Къде си ги качвате в мрежата,преди да зададете адреса тук? newsm78

Последна редакция: ср, 10 сеп 2008, 20:01 от magito1986

# 73
момичета,

Аз да попитам за кръщенетата .
Моята приятелка иска да съм кръстница на бебето им , аз съм католичка и се чудим дали може след като те са ортодокс ???знаете ли нещо?
Преди 2 дни исках да качвам снимки в албума но не ми приема паролата ...сменена ли е?Изобщо не ме допуска да страницата дори

пожелавам ви лека и приятна вечер/нощ

# 74
Ето малко снимчици, не е кой знае какво, но може да се получи бегла представа какво съм видяла. Доволна съм, прекарахме добре. Сега ще чета назад.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=283972

Още съм уморена, защото тази сутрин кацнахме в София и в късния следобяд се прибрахме във Варна, но нали съм нетърпелива да споделя с вас...  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт