Отговори
# 75
Добър вечер в късните часове и от мен,
Аз приключих със следването си LaughingМалко ми е тъжно и мъчно-затворих една многоооо приятна и весела страница от живота си-студенството.Но както приятелката ми от Търново казва-"Никога не е прекалено рано или прекалено късно за още едно висше" Joy
Pina да кажа и тук-добре си ни дошла!Прочетох в другата темичка как сте изкарали.Няма как да очакваш разтърващо преживяване в Тунис като в Египет,но се радвам , че все пак се връщаш с положителни емоции.Снимките са страхотни!Като си отспиш и починеш ела ни разкажи подробно всичко!
Prizmo аз доколкото знам за да станеш кръстница  трябва ти самата да си кръстена в православна църква.Няма кой знае какви различия между католици и православни, но все пак това е изискване на църквата.Проверет пак, но съм почти сигурна,че ти -католичка, не можеш да станеш кръстиш детенцето по православния обред.
magito нещо бъркаш за цената на къщите.Със стоманена конструкция и то точно на турска фирма, внесени в Бг с мито и ддс цената е 320 евро за кв.м.
Момичета цунки на всички за лека нощ!Отивам да се наспя като бял човек!

# 76
Айде и аз да се разпиша - успешно завърнала се.

Всъщност в момента си лягам, някой да не се обърка, че съм станала рано  Naughty  hahaha

Ей, усявах да прочета за минути, какво сте писали, и скоро ще се отчета и аз, с адекватни коментари. Как без мен.

Иначе, аз направих едно от моите емоционално-съсипващи ме пътувания. В момента не знам дали съм щастлива от това, което видях, чех и ми се случи (защото можеше никога да не ми се случи), или ми е мъчно, защото го нямам - леле колко философски. Човек като поседи 24 часа на токчета, и като поспи по самолети и автобуси - и това се получава.

Иначе, Дризе, ти си страшна учителка.Тая година в началото ми казваше как да си купя билети и как да хвана автобусчето от Отогар, до Таксим, пък снощи се оправих сама от Ататюрк Еърпорт до Отогар с Метрото, притова беше много критично да не изпусна автобуса.

Ок, айде стига, че я виж колко късно е станало  newsm78, пък днес колко задачки ме чакат и не знам дали ще мога да заспя.

Момичета, днес е 11. септември. И си спомних за онзи 11ти, когато всички гледахме и преживявахме трагедията в Ню Йорк и Вашингтон. Знам, че ще стават и други такива трагедии, знам че бомби, атентати и други гадости се случват всеки ден, но 11-9 е моя ден за виртуална свещичка. За загиналите тогава, за загиналите от атентати, за да не се случва, или ако се случва около мен, да ми даде сила да продължа напред.

Айде, от мен лека нощ.

# 77
Ghosn , добре дошла!
drize , хубава лютеница, ех да имаше и на мен кой да направи.....  Simple Smile Години вече никой не прави лютеница из нас, няма я баба ми...
tsve_te , честито завършване!       bouquet  Айде вече горда магистърка!  Grinning  Аз пък тъй се радвах, като се отървах от изпитите... хем само на бакалавърска степен се спрях. По едно време ми се дощя с магистратура да се занимавам, но така и не се състоя... Някой ден, може би... кой знае.

Поздрави на всички тука, да не изреждам, че сме много и да не пропусна някой, четох само по диагонал      bouquet
Prizmo - със сигурност като католичка нямаш място да кръщаваш православен... все пак е друга религия ( в известен смисъл), но аз лично знам случай, където са минали между капките, точно католик при православна сватба да кумува.... то нали вече всичко е комерс и нищо друго....

tsve_te , подробно да разкажа, трудно ще е  Simple Smile Все пак имахме 7 дни изпълнени с преживявания, тъй като пътувахме много из страната, а и в хотела не ни пропуснаха емоциите  Mr. Green Ако нещо конкретно ти хрумва да питаш - давай, ще отговоря на драго сърце!
Понеже тук коментирахме облеклото на жените - местни и чужденки, преди да тръгна, ще кажа по този повод. Никой не ме загледа, нито се изуми от разголения ми вид, с който може да се запознаете на снимките. Там туристите ходеха кажи речи съвсем голи, никой не се съобразяваше. Местните хора са доста модерни - като в Истанбул. Много хора не постеха през Рамадана. Много жени бяха без забрадки. Имаше момичета с къси панталонки и потничета, с голи пъпове и голи гърбове. Подчертавам, че не говоря за столицата, а за провинцията!  Thinking

# 78
Здравейте момичета, нещо много рядко пописвате във форума, като ви чета старите теми- друго нещо Simple Smile)))

Drize- чудесна ти е лютеницата, направо ти се чудя как ти се занимаваше, но сега пък малката принцеса Селин ще папка филии с лютеничката на мама Simple Smile  Eyvallah !!!! newsm10
Tsve_te newsm51 - Честито !!!!! И само успехи и от тук нататък! Хубаво ти е казала приятелката ти, че за едно висше още никога не е късно Simple Smile Стига да има желание човек  Grinning
magito1986 - И на теб честито за взетия изпит Simple Smile Дано си отпразнувала подобаващо хубавата новина.  smile3501
Pina- Добре дошла!!!  Hug Супер са снимките, направо ви завиждам, сигурно сте си изкарали невероятно... еххх.......
Ghosn- Присъединявам се към теб за това по повод 11 септември Sad И на мен ми е много тъжно за това колко хора са загинали тогава, а и не само тогава..... С тези политически игри тия хора ако не спрат вече ще съсипят целия свят  Twisted Evil

Момичета аз да ви кажа и моята история как се развива- разделихме се вече с момчето  smile3518 , не е имало проблеми от негова страна, дори и доста добре се държа, неочаквано за мен.... Но аз направо рухвам вече, ще полудея  smile3511 . Съжалявам че се повтарям, тъй като на някой от вас вече споделих в Скайп.... Но сега съм на работа и просто откачам, имам нужда да споделя ....

Чао от мен вече, че малко попрекалих май вече Simple Smile Лек ден и мноооого усмивки на всички ви, а на тези, които имате дечица- да са ви здравички и много много да ви радват днес, и не само днес  newsm63

# 79
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Pina, добре дошла!  Hug Много хубави снимки!  Peace А за лютеницата не се съмнявам, че ти също ще се справиш, стига да имаш желание! Даже мисля, че стана по-лесно и по-бързо, отколкото на село! Joy

˙·•●DELI●•·˙, хем се радвам за теб, хем ми е мъчно!  Hug Дано не сме объркали нещо с нашите приказки! И дано намериш мъжът с главно М за теб по-скоро!  Hug  Peace А за лютеницата Селин наистина как я лапа, страшна работа! Преди само хляб искаше, а сега вика и лютеница да й слагам!  Joy

Ghosn, подкрепям те за свещичката! Сега ще запаля моята! Дано наистина да имаме сили да продължим напред въпреки всичко!  Praynig Praynig Praynig И да има по-малко жертви на тези не човешки деяния!  Praynig Praynig Praynig

tsve_te, честито!   bouquet Хубаво е, че имаш желание за още научни знания! Каквото ти е на сърцето, това да ти е и на душата! Hug

Prizmo, хич не ми е ясно! Но май Пина е права, нали всичко е комерс вече, защо пък не?!   newsm78 Нищо не е сменяно на албума ни! Може да е имало грешка! Пробвай пак!  Peace

magito1986, ехеееееее ти си втория човек, който познавам на 12 октомври! Много се радвам, ще спретнем едно парти заедно!  Hug Joy За снимките аз първо си ги качвам в моя сайт, и после за аватар! И си ги оразмерявам, както трябва, са картинка в мнение 470/600 пиксела, а за аватар 160/200 пиксела!

Джорди, в събота ще донеса едно бурканче да опитате! Поне вие, че за други мяй няма да свари тази партида! Но в понеделник ще направя пак, че да има поне за черни дни!  chef hahaha Joy

Нищо не казвате за събота!  newsm78
Хубав ден от мен и много усмивки!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: чт, 11 сеп 2008, 17:18 от drize

# 80
здравейте

Ама за събота казвайте сериозно как и къде защото аз ще цъфна в Джевахир точно в 12:00 както беше писано по рано.
Дори подарък съм взела на Дениз да не развалите срещата сега.Ако по някакъв повод се отменя аз от 19 септ. до 5 окт. съм при мама

# 81
  • до вятърните мелници
Привет на всички Hug

Момичета, днес не съм в много добра форма, затова няма да се отплесвам да пиша пак фермани...

Дойдоха майстори да слагат паркета в хола и се оказа, че чак след 15-20 дни всичко ще е готово да внесем обратно мебелите #Crazy тогава пък май почва байрама, та малко ме съмнява че може да се проточи и повече.... направо ми се стъжни да живеем само в спалнята вече, но няма как...

Магито, аз съм завършила журналистика във Варненския Свободен, но след като се преместих да живея тук изкарах един курс за учители към Кеймбридж и сега преподавам на възрастни, тийнове и който пожелае Laughing много по-голямо удоволетворение ми доставя учителстването от вестникарството, затова така говорех за магистратурите.

А разрешителните за пребиваване и работа ги издават на причинна основа, т.е. трябва да имаш или договор с работодател или брак с турски гражданин за да подадеш документи. за гражданството е мисля както и при нас - или по заслуги, или по право, но кой има право освен женените за турци, не съм сигурна...

Цвете, честито дипломиране! Честита ти магистърска степен! Айде, скоро и за докторат да стискаме палци!

Пина, кое е нещото, което ако се върнеш отново в Тунис би опитала пак? Защо? А какво би ни препоръчала да видим, да направим ако ние се озовем един ден там и защо?

Дели, честно казано олекна ми. Наистина, дано да е за добро. Все те мислех, даже с моята свекърва коментирахме принудителното забраждане днес и тя като една праведна мюсюлманка го отрича всячески, но държи да поясни, че било грях да се ходи непокрит за всички вярващи....

Призмо, надявам се утре вече да се разберем къде точно ще се чакаме в събота, щото то няма време. А за отменяне - не мисля, и аз държа да видя новата мама и сладурския бебок, а и останалите момичета Blush

това е за сега. със здраве   bouquet

# 82
.

Последна редакция: пт, 12 сеп 2008, 15:53 от jufka

# 83
  • близо под тепетата
ОТПУСКАРКИ как сте всички? Simple Smile Все пак се води още лято!   Nature SunnyНаближава weekend-a,работещите трябва да се радват!  Wink Hug

Пина,снимките са наистина страхотни!!!Наистина атмосферата изглежда невероятна и обстановката е толкова различна от тук!Разгледах снимките и от Египет.Там е още по-завладяващо!   Stuck Out Tongue Winking Eye

Дели ,според мен си взела правилното решение! Не би издържала цял живот на тези ограничения,а с времето може да наложи и все повече  Crossing Arms Не съжалявай!Не знам от колко време сте били заедно,но всичко се преодолява! Hug

Цвете, честито завършване!!!С тогите ли бяхте? Simple Smile А аз не се съмнявам,че ще се справиш с още 1-2 магистратури  Laughing Sunglasses Wink Щом има желание,всичко е възможно! А аз одеве се рових из нета за тези къщи и на повечето беше около 1000лв/кв.м.Нямаше по-малко  newsm78 Явно все пак в ТР са по-евтини...

Дризе,и аз пробвах да кача снимки така,но не ми се получава Sad Някакво "Х" ми излиза и няма снимка... с коя програма променяш размера на снимките? А като се преместя да живея в любимият ми Истанбул,ще си отпразнуваме рожденните дни заедно някой път Wink newsm38 
А искам да попитам,в Турция как се празнуват?Simple Smile Както в тук или по-различно?До сега съм била на 1 РД и беше по-различно  newsm78 Laughing В една кръчма(ресторант) бяхме и по принцип в БГ рожденика плаща накрая,а в случая гостите платиха сметката на роденика  Laughing

Джорди ,сигурно поне месец още ще си поживеете в спалнята Simple Smile Спокойно!Можеше и 2 да е Simple Smile Whistling Я сподели повечко за този курс?Трябва ли ми сертификат за нивото ми на английски или те ще ми дадат след курса?Понеже и аз обмислях възможността за преподавател по чужди езици.Дали търся преподавател по български? Laughing Joy Я пиши повече инфо на лични,за да не занимаваме другите  Simple Smile Като имаш време де  Laughing Praynig

Аз съм се намазала с един крем против стрии и има да попива поне още час и не мога да седна никъде,само права  Sad как ще си гледам американската наследница,не знам! Crossing Arms

Laughing  bouquet Hug  bouquet

# 84
magito1986 , то аз като си погледнах сега снимките от Египет..., те много наивни  Simple Smile Заблудена бях, аз, тогава, ама сега повече съм ориентирана какво да снимам.

Джорди , много неща видяхме в Тунис, защото много обикаляхме за тези 7 дни. Изминахме много километри и това беше лошото, че времето мина най-вече в автобуса и имахме съвсем малко време да се наслаждаваме на местата, където спирахме, та въпроса ти, кое бих изживяла отново, там, е много уместен.  Simple Smile
Бих отишла пак в Дуз, но този път не с 1 нощувка, а с повече, не знам колко, но да имам време наволя. Искам да е по-хладно, че къмто 50 градуса множко ми дойдоха.... Искам да яздя камила сред безкрайните жълти пясъци, все към хоризонта. Да духа вятър и да ми вее дългите поли, да ходя боса и да заравям крака в мекия и пухкав пясък.
После може да ме отвлече някой загадъчен туарег, също като на снимката!  Laughing Той ме и отвлече, де... Уж щях да се снимам на коня, но докато ме снимаха и той с едно ловко движение се метна за секунда зад мен и пришпори жребчето. Много беше красив тоя кон- с къс гръб, мускулест и червеникав на цвят - типичен арабски жребец, доколкото знам!  Grinning
Виках като луда, тоя кон така се мяташе, галопирайки в пясъка, копитата му затъваха и той се мяташе все по- силно. Аха-аха да ме заведът в друга реалност и взеха, че ме върнаха. Аз, умряла от страх, че летях най- вече във въздуха и не се опирах много на коня  Laughing дадох поисканите 5 динара бакшиш (нали вече всичко е комерсилано  Tired ) и мистичния и екзотичен момък си отиде и се приключи с волното ми и диво препускане.

# 85
Здравейте момичета!
Почти нямам време за нищо. Само работа и пак работа. А от другата седмица започваме училище и ще е пак свръх много работа...
Пина, страхотни снимки! А разказът ти е направо уникален! Звучи ми като приказка! Радвам се, че си си изкарала хубаво! newsm74
Джорди, вие как сте с бебо? Какъв е този ремонт сега?Като се сетя, че и ние трябва да правим smile3516 Все го отлагаме...
Магито, аз съм завършила Туризъм и Хранителна промишленост, после допълнително и Английска филология. Имам още 3 изпита, докато си завърша и магистратурата по Английски, ама пусто все нямам време да седна да пиша... smile3529
Цвете, браво на теб! Пожелавам ти успешна реализация и още по-успешна кариера! Flowers Four Leaf Clover
Дризе, да ми оставите от лютеницата, че като гледам много мераклии! То за кой по-напред да е? Иначе намерих сурови лешници в Билла. newsm26Много целувки на момичетата!  remybussi
Дели, ти как си? Надявам се да си по-добре! Както казват ` Всяко зло за добро`. Все пак не е лесно да се забрави някого, когото много обичаш... Но животът не е лесен... Ти си млада и хубава, така, че скоро ще срещнеш нова любов! Satisfied Heart Eyes txtloves newsm76  loveuuu
Гхосн, ти къде се изгуби, момиче? Никаква те няма...
Ще лягам, че вече ми лепят очите...  smile3524 Sleeping newsm46Лека нощ на всички! Много целувки и прегръдки! Two Hearts Two Hearts Two Hearts

# 86
Добро утро момичета  Hug
Станали сме рано - рано,че ще водя Василена на ваксина. Ейй то било много напрегнато, когато детето ти ще тръгва 1 клас Thinking Една седмица вече не мога да се спра от задачи - то пазарене, ваксини, търсене на учители.....да идва вече 15.09, че да си отдъхна малко Whistling

steffi_k много работиш  Laughing
pina снимките са прекрасни наистина - толкова е различно там.
magito1986 мажи се, мажи, че да си убава после. Аз не се мазах с нищо през бременноста си и сега ела ме виж  Embarassed
Джорди не се ядосвай, ще си живеете временно в спалнята, няма лошо Wink ще стискам палци майсторите да свършат по-бързичко.
tsve_te честито завършване и успешна реализация   bouquet
DELI не съжалявай мила, те възрастните хора са казали "всяко зло за добро" , ще намериш Принца, който няма да ти поставя ограничения, а ще ти дава свобода и сигурност Hug

# 87
Здравейте, момичета!
Тъкмо снощи се завърнах от поредната приказна екскурзия  в Истанбул. Wink
Беше невероятно както винаги. Този път бяхме по различни маршрути. Имаше и кой да ни ги показва... Rolling Eyes
По време на Рамазана е страхотно около Султан Ахмед!!! Аз не се чувствам вече като туристка там. И с езика се оправям, и с градският транспорт, и с традицийте... Голям кеф. Party Кога ли ще си остана за постоянно там...

# 88
Момичета, благодаря ви за честитиките и з апожеланията за успешна реализация!Имам шанс към края на ноември да заработя по специалността си PraynigДано да стане!
Steffi много работа-много нещо!Не се преуморявай Hug Hug
Dilqra добре си се завърнала!Как са нещата при теб?Има ли развръзка в Любовта?
ели  Hugто не останало до 15 септември-Имаме си първолаче в темичката!Сега ще ви е малко по-напрегнато от обикновено.На моя приятелка дущеричката и тръгва на училище сега и като я гледам как се суети и се притеснява...ходи с едни километрови списъци по магазините и нервничи LaughingА аз само се хиля-много ми е смешна, ама май като гледам всички родители на първоксланци са притеснени.Ще чакаме снимки от първия учебен ден!
Аз отивам на курс-магистратурите ги приключих,но имам един курс по английски да довършвам Simple SmileВкъщи вече ми се подиграват, че ако нямам да уча не мога да живея Joy
Лек и спорен ден на всички!

# 89
Добре дошли на Пина и Гхосн. Пина страхотни снимки! Все едно и аз ходих до Тунис  Grinning
Цвете честито дипломиране   bouquet
Ние ви чакаме утре по обяд. За съжаление Мирамила не може да дойде. Ако искате някой да ви води до вкъщи ще тябва да се уговорите с Дризе да се чакате на Шишли джамии, а не пред Джевахир, защото на нея не и е удобно там. Вътре в двора на джамията има пейки така че може да се съберере там. А за паркиг както решите в Джевахир или до нас паркинга, а ако не намерите свободно място до нас.
Ако някой иска телефон да ми пише на лични да му го пратя
 Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт