Голяма еуфория настава, Септемврийчето на две годинки става!

• 29 472
  • 285
  •   1
Отговори
# 30
ЧРД на ДЗ и бебе дунди, много здраве и щастие им желая   bouquet

Момичета много ви благодаря. Притесненията са ми най-вече защото сме ограничени от времето и не знам от яслата до колко ще съдействат.
Меги още веднъж благодаря за съветите  Hug
marys, браво на Ники че така добре се държи в яслата, отличници да ни септемврийчетата  Hug
Стели, въпреки недоспиването, много добре ни се отразяват подобни излизания, а аз с огромен интерес и носталгия чета постовете ти и всичко свързано с любимия град  Hug

# 31
хеййй

на мен ми е едно носталгично... контракциите започнаха в 12 часа на директно на 5мин и в 4 се появи най-милата картинка на света с очички като на китайче и с носле като на пинчер... а сега е едно малко мъжле, което съм оставила да спинка, а то ми подвиква мамиии-мамииии....
отивам...

# 32
Честит 2-ри рожден ден, Минчо, Карина, Бобо и Дария! Незабравимо детство!

П.П. Рени, разчувства ме... Hug

# 33
Привет, привет!

DZ, bebe_dundi, да сте живи и здрави, момичета, много щастие и слънчеви дни ви желая!

Rени, да ти е живо и здраво китайското пинчерче! Желаем безгрижно детство, а на теб - все така да те умилява!  Hug

alexal, и твоето момче да продължава да те радва! Да е жив и здрав!  Hug

Аз довечера ще плесна едни снимки и едно разказче, сега бързам за разходка и игри, ма само да споделя, че след днешния следобеден сън, Мими се изпишка в тоалетната, и то след като е седяла само 10 минути.  Party След час опитах отново, но си пограхме порядъчно, пък след това свършихме работата в памперса. И сега докато пиша това, гледам я че се напъва, сгащих го какво прави, диването с диване. Отиде ми хвалбата.  Blush

Редактирам:
Това е положението - "Искаш ли да пишкаш?"  - "Нееее", а за физиономията й няма такъв емотикон. Имам обаче друг проблем. Тук не мога просто да сваля на детето гащите в парка и да го издържа да се изпишка на тревата. Тук и бебетата ходят с бански (включително горнища за момиченцата). Доста се престарават и се превръща в извратена подобна гледка - мое мнение. Та днес все пак каза "Мама пи" и се гепи за памперса, ама не можах да реагирам - от детската площадка до дома (бяхме си в комплекса) има бая път и нямаше да издържи до там. Та... през колко време пишкат научените дечица вече, че да си правя някаква сметка? Някак си.

mama_meggie, златна си бе, душа!  Hug Мими умре (както Ави каза: ударението е на "У") да я чешат по гръбчето, застива и не мърда, да не би да свърши вълшебството. Как не се сетих. Но още не съм пробвала, зашото откак не си лапа пръстите, заспива доста бързо (противно на очакванията ми). Ма пак мerci beaucoup!

marys, днес ти ми обра точките! Ники е отличник не, ами Отличник!

Стели, не се оплаквай, пожелавам ти все и само от такива ТНТМ-та да са ти недоспиванията.

Та... не ходихме до Индиана и не минахме през Нешвил, нито през оназ' пещерна система. Отидохме до Stone Mountain Park - един "камънак", от който "простите" американци са направили индустрия за милиони (около 4 милиона души годишно го посещават). Не знам първоначалния замисъл, но са започнали с резбата на най-големия барелеф в света (някъде в началото на ХХ век) - Джеферсън Дейвис - президент на Конфедеративните съединени щати и генералите Робърт Е. Лий и Томас "Stonewall" Jackson. И тримата са с конете си - съответно Black Jack, Traveler i Little Sorrel. Барелефът се простира на около 3 акра, но височината му не помня за жалост. Тази година самият парк навърта 50 години. Представлява комбинация от indoor and outside атракции. Не можахме да обиколим всички, но следващия път. Накратко - обиколка с едно таквоз', което се движи и по вода и по суша. При спускането на вода биваме окъпвани, но в рамките на нормалното. Мими и всички деца са със спасителни жилетки. Капитан Бил даде на всичките да покарат корабчето. Атракцията се нарича "Ride the Ducks", като има известна асоциация с името на някакви бойни машини от Втората световна война, които са се движили по същия начин. Това не пречи да раздават свирки с формата на патешки човки и баби и дядовци да се вдетиняват под команда. Направихме и една обиколка с влакче около планината - около 5 мили. Покрай пътя има разни декори, които ме караха да се усмихвам. И на върха се качихме - с лифт. Вижда се цяла Атланта. И на 4D кино бяхме - Мими понесе стоически водните ефекти, пърхането на прилепи в косите, скачането на жаби в краката... И гадни бургери ядохме, ма то си е в реда на нещата. И разходка в градчето направихме, и ковачница видяхме, и дюкян за стъклария... Имат страхотно лазерно шоу, но за жалост е вечерно време. А по време на Коледните празници било страхотно... А за колко атракции не стигна времето... Айде стига съм дрънкала - ето малко снимки.
Stone Mountain Park

Тия дни очаквайте разказа за първото посещение на Мими на музей - и то с експонати от Лувъра (няма шега, да си играем на дребно  Mr. Green).

Престарах ли се пак?! Ох, а сериалът нещо... тия дни, тия...

Прегръдки!  Hug

Последна редакция: сб, 06 сеп 2008, 04:37 от Марлела

# 34
  • София
Честит рожден ден на нашия приятел Боби!

С пожелание мама Рени да го доведе да се повози на истински hahaha
Да е жив и здрав и сладура Минчо Simple Smile

# 35
Момичета,благодаря за пожеланията smile3525,черпя ви виртуално  party023 newsm64 smile3510

Честит рожден ден и на Бобо,бъди жив и здрав и винаги да слушкаш и да радваш мама и тати!
Рени Hug Hug Hugти си знаеш,за емоциите...в мен...
Карина,честит рожден ден и на теб!  bouquet
Момичета,по-късно утре ще се включа с разказчета за рождения ден и за почивката,от която се върнахме,изчетох ви,но нямах време да коментирам...
За сега ви оставям,почти всичко е готово за партито довечера,но трябва да взема тортата  bouquet

Последна редакция: сб, 06 сеп 2008, 13:04 от alexal

# 36
Честит рожден ден на сладките рожденници  Hug Heart Eyes Hug  bouquet

# 37
  • София
Честит 2-ри рожден ден на нашите сладки момченца Бобо и Минчо! Да са много здрави и весели цяла година!
Поздрави на Рени и Алексал   bouquet

# 38
  • Пловдив
Честит рожден ден на Минчо, Бобо и Дария!

Рени, да ти е жив и здрав юнака и да свикне бързо с яслата! Hug
alexal ,  много здраве и усмивки на твоето бърборещо човече /аз така ще го запомня/!!!
Чакаме разкази от рожденните дни!!!  bouquet
Марлела , колко е пораснала Мария....и опашките са й пораснали!!! Изглежда че и тя се е забавлявала много на обиколката! Красив парк...знаят как да развиват туризъм ха'мериканците.. Rolling Eyes Аз се съмнявам Стенли да издържи не само посещение в музей,но и такава обиколка! Той не може да стои на едно място, а и обича да пипа и разузнава всичко...трябва постоянно да е в движение, а и да прави бели... Thinking Mr. Green Чакаме още истории и разкази в снимки! Hug

Приятен уикенд и честит празник днес!

# 39
Здравейте, приятели!

Отдавна не съм ви посещавала...

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДАРИ, МИНЧО И БОБИ!

Сега да разказвам за нас. Дани ходи на ясла, обаче една седмица ходи и после една е в къщи. Толкова ядове берем с тази ясла...Много се била събувала и я оставят боса, ако сутринта я заведа от доло с потник и чорапки, не ги махат топло не топло, а то става жега на обед и така сигурно се изпотява и изтива. #2gunfire Да се пукнеш от яд. Колко пъти им правих забележка. Научихме се на гърнето и един ден лелята в яслата ми казва, "Даная се наака, трябва да се научи да ни казва", гледам в шкафа няма наакани дрехи, а и тя си беше облечена с каквото я пратих, как така се е наакала... newsm78 Тя влезе да храни децата и не я извиках повече да я питам. Много си била събувала пантофките, хапела, щипела. Една сутрин какво заварвам. Оставям Дани и сестрата стои на терасата и пие кафе и децата които вече са отишли се въртят покрай нея и тя взела еднин голям пакет зрънчо и им дава, само и само мир да има, че ги болели главите... И като я оставям влиза едно момченце вътре в стаята което видя че идваме и започва да я бута, а тя вече си знае и не плаче и си отива навътре да сяда на столчетата... То започва да я блъска, аз му направих забележка, то пак и ттака докато накрая Дани падна и се разплака, обърна се и ме гледаше жално, скъса ми се сърцето Cry. При което сестрата влиза и казва "Е, Мишо ти ли я разрева бееее". При което побеснях и казах, че защото не ги гледат и те се отбраняват сами. Даная когато някой я ударе или и вземе нещо като самозащита хапе или ще ощипе. Не казвам, че моето дете е идеално, ама ако има кой да ги наблюдава няма да се стига до това. Crossing Arms Ако обаче е така, ще се оплача ако трябва направо в общината или първо на директорката...После имат очи да говорят за заплати по високи.  #2gunfire Караха ни да занесем 30 лева и 5 лигавника и какво Даная я виждам случайно и другите деца де, с едни мръсни и скъсани, захабени лигавници и все е накапана, а нали ни искат и мокри кърпички всеки месец, поне устата и да е избърсана след ядене. Може ли такова нещо??? Ей, това е нашата страна, затова не ми се стои честно ви казвам. Всеки те гледа в ръцете да подадеш нещо и вече е друго с друго око те гледат. Това е жестоката истина.
Аз започнах работа от 28-ми август, все още ми е трудно, самата работа е от друго естество не е като в магазина дето бях преди, но не се оплаквам. Когато ми се наложи за детето излизам, нямат претенции, имаме 1 час обедна почивка, започваме в 8 и в 17ч. сме свободни вече, събота и неделя и по празниците почиваме.

Това е засега от нас момичета, чао!

Весело изкарване на всички Рожденни дни!  И ние се стягаме за нашия!

Последна редакция: сб, 06 сеп 2008, 14:52 от Кузманка

# 40
 Честит Рожден Ден, мили приятелчета.. весело детство, щури игри , здраве и приключения ви пожелаваме с Лаци!!! Мами мили, весел празник.....

Марлелка, хубаво сте си изкарали, завиждам ви многото нови интересни места, които можете да посетите,за градинките и за съм го чувала това, но все пак ми е чудно те все дома ли си седят като си учат децата на това или пък за това си седят до първи клас с памперс... американска му работа.. браво за пръстите ..

# 41
Честит рожден ден на Минчо, Боян, Карина и Дария!
Честити 2 годинки със закъснение на Арен, Ема, Рая, Срефи, Вики, Веси, Мими, Ники, Дари и Ради, Иги, Спаси, Мити и Александра!
(дано не пропускам някой сладур)

Много хубави снимки видях, хайде давайте още - толкова рожденни дни минаха вече!
И ние сега се борим с памперса, че то лято не остана. За сега инцидентите са повече от успехите, но напредваме бавно. Проблема е, че не сяда на гърнето (и гърнето-столче не е примамка), нито на поставката за тоалетна, а и не иска да казва и трябва да я дебна и моля. За сега действаме в банята на земята и после мия или навън поливаме дръвчетата. Надявам се като тръгнем на ясла на 23.09 като гледа другите деца на гърнета да вземе пример и да реши да седне. И аз като мама Меги като виждам, че с добро не става й се поскарвам и се сърдя ако се напиша. Не сме имали инцидент с наакване навън, и направо не ми се мисли как ще умра от срам когато това се случи. Веднъж си е напълнила гащите когато се е прибирала с майка ми в асансьора и добре, че се е удържала до там.   hahaha
Имаме голям напредък с говоренето. Повтаря всичко каквото й кажа, не че винаги излиза същото, но важното е желанието. Прави и елементарни изречения, които са свързани предимно с тати - (тати нани, бувчи тати - обувките на тати). Много се впечатлява от автобуси и винаги вика след тях "чао бусчи, чао"  Simple Smile

# 42
Здравейте, мили момичета!
Ейййй, забраЙхме се с вас значи....

С Йони искаме да поздравим всички сладки септемврийчета, чиито рожденни дни пропуснахме...
Бъдете много щастливи, мили деца! Нека слънцето винаги блести в очите ви, вятърът да играе в косите ви и радостта и любовта винаги живеят в сърцата ви! Честит ви 2-ри рожден ден!
Специални поздравления за днешните рожденици. Нека празникът им бъде незабравим! bouquet Hug

Нашето весело лято изпълнено с много емоции и приключения е към своя край. Готвим се за две големи събития - яслата и втория рожден ден. На 15 септември с чанта и букетче моето пораснало момиче, ще поеме за пръв път самичка по малката си житейска пътечка. За нея не се притеснявам въобще, сигурна съм че ще се справи чудесно, защото носи в себе си всичко необходимо за това. Повече се чудя на себе си, как моето майчино сърце ще свикне с 7-8-9 часовата и липса в деня ми. Но дошло е време разделно и чувствам, че за добро или лошо и двете имаме нужда от това.
   Подготовката ни за яслата включва един мноооого дълъг и труден "курс по добро държание". Честно да ви кажа момичета, толкова трудно не ми се е видяло нищо на което се е налагало да я уча до сега. Така близо до нея и все на щрек не съм била никога до сега. Изчетох де що има писано по въпроса, обяснявах, карах се, наказвах я - файда никаква....на теория знае всичко, на практика - нищо.  Tired Накрая реших да заложа само на обясненията - кратко, точно и ясно и О, чудо! започна малко по малко да прилага теорията и на практика. Има още много какво да се желае, но вече все по-често използва думите, вместо действията. Вече стоя доста по надалеч и като я чуя да казва "моля, дай" преди да дръпне някоя играчка от ръцете на другарче или каже " не дей буташе Оанка, миченце", вместо набързо да отвърне със същото, тихо се усмихвам. Онзи ден даже направи забележка на едно детенце, което слагаше пясък върху пързалката, при положение, че до вчера и се карах за същото. Grinning Много се смях. Остава проблема обаче с "мойто" и  "не е твойто" и всички произтичащи от него последствия,  но ще борим и него. Надявам се само в яслата да не забрави всичко научено, но ще помоля учителката да и прави забележки всеки път при "лошо държание", за да може да свикне по-бързо. Иначе с всичко останало се справя страхотно. Яде вече само сама - от филия /цяла в ръката/ до супа. Сваля си и си вдига сама гащите за гърнето, а вчера даже си обу сама обувките. Grinning
      За рождения ден също се подготвяме и трепет и вълнение. Правим сами поканите от гланцова хартия и лепенки и тя много се забавлява. Аз ги режа - тя лепи, къде върху хартията, къде по килима.  Wink Ето част от творенията ни http://img141.imageshack.us/my.php?image=img2777qq2.jpg
     Утре си чакаме таткото да се прибере от едноседмично скитосване по върховете на Пирин и да отидем някъде само тримата за три - четири дни, да се нарадваме един на друг и да изпратим лятото!
     Ами това е! Много весели празници на всички предстоящи рожденици, успехи във всички нови начинания /ясли, памперси и др/ на сладките ни приятелчета и ..... чакаме скоро време две малки принцеси! Ирини, Чочи  Hug

# 43
Ние сме много зле с разбирането, въпреки, че много и се говори, ама нон стоп. Обаче нашата "агресия" не схваща и си се вилнее и се развихря както си може само тя. Всеки ме успокоява, че всички деца били така, ама аз такова честно ви казвам като моето рядко се среща. Иначе е много любознателна, любопитна каквото и казвам за приказка или песничка или просто някаква фраза я запомня веднага, много добре говори.
За акането навън, ние си имаме инциденти и то 3 пъти едно след друго. Обаче аз бях твърда и упорита, тя се напикае аз и обяснявам, че не може така макар, че ми иде да я напердаша дето се е напикала или наакала...Така, така и сега вече си казва и навън и у други хора на гости ако сме и за акане и пишкана, обаче честно ви казвам, този резултат го постигнахме доста дълго време...Даже по едно време се бях отчаяла... Flutter

# 44
Момичета, прелитам само да благодаря за пожеланията за рождения ми ден. Страхотни сте  Hug
Току що акостирахме от Гърция и ще разопаковам багаж...
ДЗ, моя астрална близначко, честито и на теб малко на патерици...пожелавам ти да си най - обиччаната жена, майка и съпруга   bouquet
Честито и на всички малки палавници, които пропуснах тези дни..
После ще чета да наваксам Crazy

Общи условия

Активация на акаунт