Голяма еуфория настава, Септемврийчето на две годинки става!

• 29 470
  • 285
  •   1
Отговори
# 45
Честит рожден ден на Бобо! Много усмивки и весело детство!

Рени - весело посрещане на празника и много , много щастливи мигове!

# 46
Доничка, много здраве и безоблачно детство за Хриси! А за вас - скоро и още едно такова щастие!

Специален поздрав за Хрис!  Hug

Тъй, Стели, порасна ми детето - докато се обърна да взема ританките и ей го - реди пъзели, разпознава форми, числа... всеки ден ме изненадва с нещо ново. Мими издържа всичко, именно защото е ново и интересно - не му мисли, а дерзай!  Hug

В тая връзка, Фибичка, Йоанка пак ми събра очите, затова няма да коментирам нищо (излишно е)!  Hug

Обещаните изречения за музея:
Мими не разбира защо не трябва да пипа, защо не трябва да се катери, да минава под опънати въжета, с които е заградено нещо... плътно до нея (аз или баща й) и това е решението. Не разбира от изкуство, ще я правим инженер.  Mr. Green И аз толкова абстрактни платна по 3-4 метра видях, че не разбрах какво е точно. Ма и аз не разбирам от изкуство ако не е Микеланджело.  Mr. Green Самият музей е доста голям, гостуващата експозиция от Лувъра беше най-интересната. Останалото е съвременно (за моите представи) американско изкуство от ХIX и XX век, малко европейско изкуство - Ренесанс и Барок до френски импресионисти, Роден, този-онзи, малко Folk art, фотографска изложба "Пътят на свободата" (забранена за снимане) и... май това видяхме. Самата експозиция от Лувъра също беше забранена за снимане, за разлика от други, затова нямам нейни снимки (имам само на The Tiber), но е снимана през стъклата от вън, което беше разрешено). Останалото е суета. В средата на ноември ще гостуват няколко воина от Теракотената армия на Първия китайски император, та пак ще го посетим. Другите снимки в албума са от самия Мидтаун, времето беше разкошно за разходки. След тях ядохме бургери в приятелите, децата се наиграха и кой-откъде. Simple Smile
The High Museum Of Art In Midtown Atlanta

Хайде до скоро!
Прегръдки ни хубав ви ден! Hug

# 47
 newsm59 на Хриси. Дони, да расте здрав, весел  и много да ви радва, а януари да помага на мама и тате Simple Smile Весело парти  Gift

# 48
Честит рожден ден, Хриси!

Фибичка, страхотни постижения, страхотна Йоанка, а картичките.. прекрасни са! Да разкажа и аз за моя скромен опит за "мойто", "не твойто". Бях научила Никол винаги да си дава играчките ако някое дете прояви интерес. Виждах, че вътрешно не й се дават много, но даваше и гледаше тъжно отстрани. В повечето случаи гледах да разменяме играчките, за да има и за нея. Няколко пъти обаче й разграбиха всичко без да дадат нищо, бяха малко по-големи и нахални деца, толкова жал ми стана, че тя не смее да отиде да си поиска някоя от играчките. Гледаше жално и искаше да се прибираме.  Cry Тогава стигнах до извода, че май така уча детето си да е смотано и лека полека спрях да я карам да дава. В момента сме почти на другата крайност - не си дава играчките и само ако хареса играчката на някое дете и я отмъкне аз гледам да дам от нашите играчки на детето. Не знам кое е правилно, трябва да се търси някаква среда...
Марлелка, не се спирате вие от мероприятия. Добре, че си ти, че да видя малко свят.
Кузманка, браво за успехите с махането на памперса!

# 49
хеййй

ЧРД и на сладките ни абсолютни наборчета Дари, Каринка, и Мишето   bouquet Здравички и много щастливи  Hug
Алексал  Heart Eyes

ЧРД на Хриси, здравичък, щастлив и малко по-послушен  Hug

Благодаря ви за поздравите, страхотни сте... хей Цветиии, много мило, че си сетила  Hug

Много емоции тези дни, не мога да се обърна и 2 реда да драсна... Празникът ни беше чудесен, ще пусна снимчици утре!

Хубав ден на всички   bouquet

# 50
  • София
Мерси за пожеланията момичета. Партито премина по-добре от очакванията ми-в смисъл без бой и сериозни инциденти от страна на Хриси. И той пя с децата Happy Birthday и после си пляска, като духна свещичките. Понеже вчера уважихме 2 рождени дни и беше в час , че се взимат подаръци посрещаше директно гостите, казваше ДАЙ и си вземаше торбичката Joy. Сега спи уморен, а мама ще се стяга за втория тур вечерта Simple Smile Утре ще ви пусна снимки и от нашия празник, а сега почерпката

# 51
  • София
Честит Рожден Ден на Хрис! Доника, да те радва много и да се гордееш с него!  bouquet

Тонита, Фибичка, вижте по въпроса за даването, имаше интересна статия във вчерашния Капитал:
http://www.capital.bg/show.php?storyid=546306

Затвърди ми се мнението, че не трябва да се насилват да си дават играчките.

Аз пък какъв късмет извадих, откраднаха ми или е паднал предния номер на колата. Сега трябва нова регистрация с нови номера, такова чакане в КАТ ме чака, че ми става лошо от сега. Sad

# 52
Аз по неделному си свърших работата, която не търпи отлагане, Мими спи следобеден сън, аз съм си отворила един пакет солето (да не заслабна) и кола (39 g sugar) и ще драсна някой епизод от сериала. Щях да кажа, че обявявам края му, но комшията ме разубеди.  ooooh!

"Живеещият в автомобил" черен и кльощав рапъроподобен тип си замина още преди аз да се прибера в България. От това, което виждам да се случва със съпругата му и бебето, мисля че са се преместили да живеят някъде заедно (надявам се не отново в автомобил), жена му я виждам с работна униформа няколко пъти, очевидно е започнала работата, а бабите помагат за малкия. Не помня номера на епизода, но поне има щастлив край (в моите представи).
Червенокосата рокерка вече не е толкова ярко червенокоса, та не се забелязва от далече. Но се забелязва един едър чернокож (от по-светло зелените) да се мотае е с нея. Изглеждат щастливи. Моторът е с нови украси, някак женски ми стоят. Наистина щастливи.
Лудият комшия е пръв приятел на Есмералда и Мария-Хуана-Тереза-последния да затвори врата. Усмивки, приветки, пита я как е, добре ли е, с малката си разменят въздушни целувки... аз казах, че чудеса се случват. До петък вечер. Отново взехме участие в американски екшън без работно заглавие дори. Същият този комшия, заради когото викахме полиция, оная вечер я извика сам заради пияния си син. Ма много се беше надрало момчето - едва стоеше на краката си (пада и става няколко пъти). Беше му на гости. Мисля че са се сдрънкали за нещо, комшията го изгонил и аз се събудих в 3.00 от блъскане по врати, счупени прозорци, комшията обясняваше на операторката на 911, че "I will kill him"  ooooh! И така - две полицейски коли, пожарна, линейка, мъж ми ги насочи, че се е скрил в гората (не точно гора де, но до много дървета на едно място живеем), после каза, че комшията е бил наистина уплашен. Та до 5.30. На другия ден явно са се разбрали, защото синът беше дошъл да сменя счупения прозорец и остана, което пък ме притесни мен. Май още е тук - колата му поне е тук. Снощи към 2.30 комшията пак се беше разпенявил нещо, но за моя радост само му обясняваше как е тръгнал към затвора.
Има нов участник в "Есмералда и комшиите" - чернокож младеж, натирен след тийнейджърска възраст да се оправя сам с живота. Още първата вечер мъж ми му сви сaрмите, щото в 2.30 слушаше високо една музика, тип "тупц-тупц-тупц" и не се издържаше - тропна три пъти по стената, а хлапето се оказа разбрано, веднага намали музиката.
Ми... това е засега.

Мими се събуди, в момента яде уж кисело мляко, но с много кандърми, обличаме се и излизаме на среща с Тото (Софи).

Лека нощ!
Есмералда

П.П. tonittka, ако не си организирам някакво разнообразие, просто ще полудея. Бих искала да се разнообразявам с работа, но за момента така стоят нещата.  Hug

Аз пак ще редактирам:

mama_meggie, да си жива и здрава и все такава слънчева, каквато те познавам! Щaстие, щастие ти желая!  Hug

bonne_esperance, Vesana, да са ви живи и здрави момичетата! Лудо и щастливо детство им желая, а на вас - все така да ви радват!

Последна редакция: пн, 08 сеп 2008, 06:38 от Марлела

# 53
  • София
Меги, честит рожден ден на теб и половинката ти Simple Smile

Честит рожден ден и на Мия, Али и Хари. Да са ни живи и здрави

Ето малка част от нашия вчерашен празник Simple Smile

# 54
  • Пловдив
Честит рожден ден на Мия, Али и Хари!!!Честит Рожден Ден и на Хрис,на патерица! Да са здрави и винаги усмихнати!

Честит РД и на веселата mama_meggie!!! Много щастие и любов.... Hug

# 55
# 56
ЧЕСТИТ ВТОРИ РОЖДЕН ДЕН НА МИЯ,АЛИ И ХАРИ!
ЗДРАВИ,ВЕСЕЛИ,ЩАСЛИВИ!ХУБАВ ПРАЗНИК!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАМА МЕГИ И НЕЙНИЯ ЛЮБИМ!

# 57
Разбрах аз къде е ключа от палатката или иначе казано защо всички се шегуваха с mama_meggie, че и Лаци трябваше да се роди на днешния ден!  Hug

Меги, да ти е жива и здрава половинката!

# 58
Честит рожден ден на нашите малки рожденници - Мия, Али и Хари. Пожелавам им най - вече здраве и грейнали от щастие очички!!!
Честит да е и двойния празник в семейството на Мама Меги!!!
Честито и на Хриси на патерици, много много прегръдки  Hug

Ето и обещаните от мен снимки - да се конкурирам с Марлела, само дето не ми се отдава много словесния разказ... Hug Само с две думи преживяхме една прекрасна семейна почивка, изпълнена с прекрасни емоции, а на рождения ми ден точно имах честта и удоволствието да наблюдавам как 10-ина делфина се прескачат около лодката, която бяхме наели за разходка и плажче до близък остров. Това беше невероятно изживяване  Heart Eyes
http://picasaweb.google.com/rstefanovabg/Greece092008#

Ирини, как си? Мисля те...
По - късно пак, че трябва да четаааааа

# 59
 Бързам първо да честитя рождените дни на порастващи дечица и на мами и татковци.Пропуснали сме много сладки рожденници затова няма да изброявам и на всички искаме да им кажем ,че са ни много мили и желаем здраве,обич,приятели с всички тези неща човек е способен да сътвори чудеса . Hug Убедена съм всяко едно човече и мама са имали един много специален ден изпълнен с емоции и подаръци разбира се,
Hug Ние вече сме на БГ територия и веднага ни налазиха екшаните и новини ни засипаха от всякакъв характер и добри и тревожни.Все едно ни е нямало години.Човек как се откъсва само!Изкарахме дни на северното ни черноморие в много уютно хотелче с басейн и бабина закуска'бухтички,мекички,палачинки' с километри безлюдни плажове.Пускахме хвърчила,правихме барбекю на плажа и гледахме звездите до полунощ,гледахме една диня като домашен любимец...разбирайте носехме я навсякъде,а вечер спеше при Арен.Тайно я изядохме преди да се приберем,но Арен още я търси къде ли не.После посетихме и хубавите безкрайни плажове край Тарифа където се събират два континента море и океан,за мен това място е приказно...и както ми е удоволствие да казвам и 'трите ми деца' играха заедно за мое огрооомно удоволствие независимо,че Арен не говори нидерландски,започна да повтаря някой думи и словосъчетания.Много е интерестно.
Днес беше първият "учебен ден" на Арен в яслата.Влезе с настроение,хареса си гардероба и възклицава; еееи,мамооо!
Обу си пантофите и влезе с бодра стъпка без да се обръща.Бях доволна.Когато отидох да го взема към 11.30 ме посрещна лелката която ме шокира,че той бил лош,че плачел.....и да му занеса памперси защото така и било много трудно.После в разговора се оказа,че не са му дали закуска,защото бил нов и предполагали че няма да яде,вода не му дали защотото видяли че е без памперс и решили че ще се напишка,нему предложили тоалетна,защото той не им бил казал.....и взеха да ме наставляват как да занеса памперси и т.н. И че пиенето на вода не носи някакви положителни точки.Арен като ме видя дойде спокоен до мен и почна; амкааааа,пийкааа,пишииии.Но без да плаче,просто настоятелно.У нас изяде две купи манджа,изпи 500мл вода и пишка толкова.Но нямаше видими признаци да е плакал,тоест червени очи,потен,сополив нос,а лелката каза че е ревал буквално секунди преди да вляза.....Утре сутрин първо съм при директорката....Арен никак не беше негативно настроен въпреки "усилията" на лелята.Като го попитах утре ще ходи ли ,той казва; "пак,гайка дечицата" та ще видим .....Според лелята която каза,че е специалист утре не триябвало детето да стои повече от 40 мин защото не му понасяло.От директорката разбрах,че лелята е първи ден в тази иначе доста прехвалена ясла и явно си кара по старому от преди 40 години.
Изчетох ви,но ще коментирам утре,че приключвам работния ден и тичам към вкъщи
Целувки още веднъж на всички  Heart Eyes  Hug

Общи условия

Активация на акаунт