Голяма еуфория настава, Септемврийчето на две годинки става!

• 29 484
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, завърнахме се и ние Heart Eyes, снощи, но толкова багаж имам Tired, че не ми остава време за компютъра. Прочетох на две, на три Blush,
Първо, да честитя на днешните ни рожденници: Ники и Мария! newsm59, с пожелание да растат най-щастливите деца!
Честит празник и на всички сладки септемврийчета, на които пропуснахме да поздравим предишните дни! newsm67
Ави, аз изчаквах за общия рожден ден, тъй като планирах и втора почивка. Засега обаче отлагаме, имаме много задачки в София и ще бъдем тук! Късно ли е да се присъединим и ние? Ако не- ще мина тези дни да дам парички!
На морето си изкарахме страхотно, доколкото това е възможно с деца на море. Пообиколихме плажовете и заведенията на Приморско, Алекс се плашеше от водата за мое учудване, докато кака му не излезе от водата. Снимките не съм свалила още, ще показвам утре. На връщане обаче малко понастина Алексчо, спирахме, слизахме, при което бяха потни и уж преобличахме, но...през нощта кашля и малко му тече нослето. Надявам се съвсем да е добре за рожденият си ден. Миналата година се случи същото на връщане от морето и за кръщенето и РД беше болничък Confused
Много се радвам за всички, които за първи път отиват на ясла. Дано по-бързо се адаптират, че знам колко е тъжно и тежко.
Ще се върна да дочитам и ще пиша тези дни още. Поздрави на всички! Hug

# 91
Хайде и от мен големи поздрави за малките рожденици!
DZ, diman, много радост в душите ви!  Hug Да са ви живи и здрави децата! Щастливо и безгрижно детство!

Аз ще драсна пак по-късно, че сега ме дърпат, ама дърпат ви казвам.
Хубав ден!

Гледам никой не е писал след мен и рекох да си редактирам мнението.

Доничка, както се казва: "You make my day" със снимките от партитата и най-вече с коментарите под тях. Смях се с глас, благодаря ти! Големи сте сладури всички, пък ти изглеждаш супер (бременността ти се отразява чудесно). Горкия Гого - "Я да му видя подаръците", "Я да му опитам аз тортата", "Хубава печка"  Sunglasses , и за капак сте му оставили и фарове да яде  Joy Сладури! Танци-манци - и Бобо се включва активно. Ех, прекрасни рождени дни!  Hug Rени, и за теб и твоите момчета една голяма  Hug

Веси, много подаръци, много. Тортата е много сладка! Ние преди месец купихме на Мими такова платно Aquadoodle, с идеята да не рисува с пастели където й падне, но за сметка на това още на следващия ден постелката беше неоразимо нарисувана с червена химикалка (за щастие не непоправимо). Нашата обаче е ей такъв вид.
http://www.david-and-francesca.com/images/baby/2nd%20bday/102820 … %20aquadoodle.jpg
Любимото занимание на Мими е да си очертава ръчичките и крачетата. Много са смешни!

AmarettoHug Ще се справиш със ситуацията.

dennis
, чудесно е, че нещата са се наредили, все така да е!  Hug

Меги
, Лаци наистина е един "супер пич".

ЦветиР, да се оправя бързо Алекс!  Hug

Аз не мога да коментирам детски градини или училища, но ще си позволя да цитирам една мама от американската тема във форум "Родители в чужбина", на която синът й ходи в Монтесори училище (ама той е на 5).
"При нас е супер строго ( особено към родителите), децата са поставени на първо място. Може да си там, докато учителката говори с детето не ти обръща никакво внимание. Когато то свърши да и приказва, тогава се обръща към тебе. Оставят се децата точно м/у 8.25 и 8.30 ( не вярвах, че е възможно, ама да видите учителката как ни дресира  Laughing), прибират се м/у 11:20 и 11:30 Laughing Има сума охранителни системи, родителите не влизат там, където са децата, учителката стои зад стъклени врати и поема /подава децата едно по едно на съответния родител. Всичко се записва с камери. Информационни пакети получаваме всеки месец- какво правят, кога го правят и т.н. Разни образователни материали + на децата рисунките се получават всеки петък. Имаме си определени дни за наблюдение, всеки родител може да отиде и да наблюдава какво правят децата ( без да им говори или да ги разсейва), да си записва и т.н. Имаме си " учител-родител" срещи, имаме си и "родители-деца" срещи, когато имаш право да контактуваш с детето като присъстваш на "наблюдението" и децата " управляват" класната стая този ден, а учителката само стои и си води бележки. После се среща с родителите и говорим. И още много, много неща. Има си ясни правила, спазват се от всички, ако ги видите как всяко си взема работа и си знае какво да прави и т.н., направо никой не може да повярва, че нашите деца са толкова послушни."
Аз рекох, че ми мирише на казарма, та тя поясни това:
"Да ти кажа не е казарма, макар да изглежда така от обясненията ми Smile Просто денят на децата протича предсказуемо, те си знаят кое след кое следва, почистват и си прибират нещата преди да излязат, там задължително децата си правят всичко сами- сами трябва да могат да ходят до тоалетната и да се обслужват, да се обличат, обуват, ако им се яде нещо да си сложат и т.н. Редът и дисциплината не са казармени, но сигурността, която дават на децата показва забележителни резултати! Децата са страшно уверени в нещата, които правят, няма никакви ревове или драми, сработиха се страхотно като група, помагат си много, дори продължаваме сега лятото да се срещаме всяка седмица с всичките деца.  Това, което видях в обикновените детски градини...беше просто хаос за мен. Мен ме заболява главата само от 30 мин престой ( аз интервюирах 18 училища с прискуул преди да се спрем на това, вкл едно католическо, където наистина беше казарма), какво остава да си пратя там детето за цял ден.
Много съм доволна от факта, че децата са на различна възраст! По-възпитателно от това, здраве му кажи! Адски толерантни са и много внимателни един към друг, обясняват си, помагат си едно на друго, полезно е и за малките, и за големите.
"
Исках да кажа, че MariaF малко в телеграфен стил е представила нещата и вероятно заради това изглежда така  Shocked На мен ми е трудно да дам мнение, наистина.

Хубав ден! Heart Eyes

Последна редакция: пт, 12 сеп 2008, 03:06 от Марлела

# 92
 Добро утро, момичета!

Vesana, много сладка рожденичка, тортата също.
 bebe_dundi, Vesana, Марлелка, мерси. Хареса ми този  Aquadoodle.
 А за притесненията, нали ще имам първокласник, тази сигурност ми хареса. Ох, да можеше да понадничам и аз.
 mama_meggie, браво на ученика.
 Dennis, радвам се с тази госпожа Арен се е чувствал добре.
 Dz, чакаме снимки.
 Сега ставам, после може да добавя.

# 93

Честит рожден ден на патерици на Ники и Мария! Здрави, умни и щастливи   bouquet

Марлелка, наистина разказвам в телеграфен стил, но за сега това са само условията след срещата с информаторката. Тези и още много подробности са описани в 20 ст, които ще си прочета на спокойствие тази зима.  Филип тръгва чак април. Нямам практически опит дали системата действа, но съм убедена че училището е добро. То е католическо и е училището на мъжа ми  Peace Единствената разлика е , че когато той е учил там, преди около 25 - 30 години, децата са били разделени и на момчета- момичета ...
Меги, вярвам че не ги оставят мокри до кости цял ден. В крайна нужда ги преобличат. Но в Белгия да си мокър не е голяма драма, тъй или иначе вали нон-стоп, та дъжда не е пречка. Карат си колелетата, а гумените ботуши и дъждобрани са ежедневно облекло...
За памперса - просто не тръгват докато не са го махнали, може да почне училище и на 3 години, стига да е постигнал нужните изисквания, но не по-рано от 2.5г

# 94
  • Пловдив
Честит рожден ден на патерици на Ники и Мария!
Много здраве и късмет!!! bdbaloni newsm51

Честито преместване и на Amaretto !!! Бърза адаптация на цялото семейство и успешен 1-ви учебен ден!

# 95
Честит празник на Габи на assia и Ванко на Алфира! Бъдете здрави, щастливи и обичани деца!

# 96

Честит рожден ден на Ванко на Алфира и Габи на assia и Ема на snezhka-smeshka!

Последна редакция: сб, 13 сеп 2008, 10:16 от Amaretto

# 97
ЧРД на Иван, Ема и Габриела!

# 98
  • София
Честит рожден ден на батко Ваньо, Ема и Габи Simple Smile Много щастие и късмет ви желая !!!

# 99
ехооо

ЧРД на всички сладки септемврийчета на които изпуснахме РД-та  Hug Много целувки от нас, здрави и щастливи да пораснат   bouquet

ЧРД и на днешните ни сладурчета Габи, Ема и Ваньо   bouquet Страхотен празник ви желая и много щастливи моменти  Hug

Ави, не се съмняваме в добрата ти организация за РД-то  Peace ЦветР, не връщаме никой, ще ви очакваме  Hug

Денис, много се радвам за Арен  Hug Толкова социално дете и над дребнавите опити на персонала се държи с достойнство, евала и на теб за това  Peace

Мисля си, че имаме създадени много добри условия в ясли и градини. Определено, без да коментирам останалите страни, си харесвам нашата система... За съжаление обаче не така стои въпроса с образованието ни  Confused

# 100
 Привет..
 Честит Рожден Ден на бате Ваньо, Ема и Габи.. която се надявам да видим скоро!!! Бъдете здрави и щастливи деца!!

Абе златно не е детето, че ядосва мама , ама айде, нещата не сач толкова розори от последното ми включване насам , въпреки, че днес се събуди ивида "тимаме на детка дина" разочаровах го , че е събота, но той пък не се разобарова много..  Mr. GreenТретия ден беше ужас, рев , сълзи и сополи на ряздяла, защото зноеше какво го чака, но пък след това директорката каза, че сръвнение с предния ден е бил много по- спокоен и бързо се е заиграл с другите деца.. абе ще видим как ще е ама треа за свиква , тва е!
 Иначе страничните му дефекти са други , ако е само с мен не се отделя за секунда, ако е с тати не иска да го докосвам, да го събувам , обувам - абе да не го добрижавам ако може и вечер ако дойде при нас в леглото ме рита , за да съм далече от него... много ме ядосва това и като малктите деца му се връзвам.. аз му тичам по дупето постоянно, а той как ми се отплаща.. маймуна! дано и това да мине ,че верно ще го връча на тати да се оправя да ги видя тогава!
 Рени, аз незнам какви са прюсовете и минусите от нашата система ама нали си е наша и аз си я харесвам..
 Абе Чочи!! и ти се губиш.. я по- бързо отчет
  Ей го на тоя муньо не щя за спи до 3 часа, сега седя да го чакам да се събуди.. много съм му събрала днес .. извинете ме
 Махам се да не досаждам с нервичките си хехех

# 101
  • София
Аз само да питам някой има ли вести от Ирини newsm78То вярно, че много празници им се очертаваха, ама грам да не се весне тук.....Или си имаме ново форумско бебче newsm78 Hug

# 102
Честит рожден ден на милите ни Гъбка,Ема и Ванюша!
Желая на всички много весел празник,страхотни подаръци и любовта на всички близки  Heart Eyes
С интерес чета всякакви методи за гледане на деца....американски,белгийски,португалски....За нашата метода незнам какво да кажа,защото на практика незнам какво се случва след като вратата се затвори.Системи всякакви,но на първо място остават взаимоотношенията и когато човек в нещо го бива и му е призвание то той въпреки системата се справя отлично,а когато е вечно сърдит каквато и система да си разработил и методики....смисъл няма.
Рени социален е човека,но виждам че е научил някой вече щуротийки като да плюе,да се опитва да върти обръч,да скача на въже,да казва на по-малките "бебе" С думите много дръпна макар само 5 дни ходене.Рени понеделник ли си на работа?Как се чувстваш?Каква ти е работата?
Меги и при нас ги има тези симптоми които и при Лаци  Wink Голям е интусиаст той и в събота иска на градинката.
Ще обменяме опит  Grinning В сряда сме на първа родителска среща.Много странно ми звучи  Wink
Амарето,стегнахте ли чанти,учебници за първият учебен ден на нашият истински първолак.И това си е голямо вълнение.Кое училище избрахте?По какви критерии?Как се чувствате тези дни вече за по-постоянно в София?Дано бързо се адаптирате.Важното е че сте всички заедно.Аз съм винаги готов за преместване .
Днес гледах в Арена "Мама Мия" като мюзикъл е с  много настроение и песни
Купих на Арен гумини ботуши и дъждобран най-после и днес ги употребихме.С голяма гордост си ги разходи из локвите...
Хубава съботна вечер на всички!
П.С.Доника,тревожа се и аз за Ирини,не ми се иска да я притеснявам  и смятам,че тя ще се обади с вести веднага щом може.До тогава съм и стиснала здраво палци за малката беболинка.

# 103
Хи, Меги ме строи в две редици Simple Smile и аз слушам! И на Яни винаги третия ден е кулминацията, че ние нали мнгоо прекъсвания имахме, съответно всичко отначало. Но при всички положения децата са мн щастливи, когато са заобиколени от себеподобни, когато знаят рутината на деня, и големи забавления падат. Мечето от последните 2 седмици ходи само 3 дни на градина, заради хрема и кашлица, от няклоко дни пък има ужасна екзема по крачетата /върхнахме се към спомените отпреди 1 година/, абе нещо не му върви тези дни...  Sad надявам се от понеделник да се наредят нещата. Водих го вчера на дерматолог, един от най-добрите дерматолози в Полша е... българин! страхотен човек, прехвърлил 60-те, но с много младежки вид и дух, отдели ни голямо внимание, Яни му обясни, че комари са го нахапали по краката Simple Smile, изписа ни 4 лекарства и сега действаме. Ако можеше и някой такъв педиатър да си намерим....
Иначе майка ми пристигна преди няколко дни, спретнах и само 1 ден туристическа програма, че после нали Яни си остана вкъщи, та обикаляме парковете с баба. Тук лятото вчера окончателно свърши, от 30 градусови жеги, днес е 5-10 град и нямааааа слънчице Simple Smile
А ние с любимия сме го ударили на живот - ходихме на кино, а снощи на суши. Скромно, но доволно Simple Smile сега замисляме други забавление, но дали ще сотане време Wink
Бебошана е над 4000 кг, имам 2 см разкритие и контаркции на по-малко 0т 10 мин, но нищо повече, в понеделник съм на преглед, и ще обсъждаме дали да не стимулираме раждането по-рано, въпреки че ми се иска за 18.09 за отпразнуваме големия ни рожденик. Той получи между другото вече доста подаръци, от нас е истинско колело + каска, и здраво се набира по няколко км  на ден.
Подписахме и договора за стволовите клетки, подготвихме всичко за беб, и сега чакаме включване. Май не ви разказвах, че миналата седмица по спешност изпробвахме маршрута до болницата, че получих един кръвоизлив, в най-голямото задръстване в 17 ч, иамхме и един БГ на гости, та барабар с него и Яни. Но за няколко часа спря кървенето, прегледаха ме, оказа се, че някаква малка вена се спукала.

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИТЕ НИ ПОРАСНАЛИ ПРИЯТЕЛЧЕТА И ТЕХНИТЕ МАЙКИ И ТАТКОВЦИ, И СПЕЦИАЛНО НА ДНЕШНИТЕ ПРАЗНУВАЩИ ВАНКАТА, ЕМА И ГАБИ!За страхотни партита видях и прочетох, да са живи и здрави, и много усмихнати всички малки бонбони!
Денис, дано вече всичко да е  наред с групата на Арен Hug
Цвети Р, добре сте изкарали на морето, аз имам чувството, че нашето беше преди 100 години.
Амарето, честито ви преместване!
Хайде цунки, че мечко се прибира от разходка

# 104
Чочи, радвам се , че така бързо се отзова.. ама сте имале приключение с кървенето не е истина, преставям си екшъна, но все пак добре , че се е разминало.. Звучиш много ведро и позитивно, много сладки прегръдки на Яни, стискаме ти палси и чакаме хубави вести  .. Hug
 П.П. Момичета утре е на Лаци втория рожден ден и си мислех как всички ние миналата година споделяхме спомени и вълнения от предната година преди да ни се родят мишките, а тая година като че ли вече има някаква рутина.. ужас , ще свикнем ли с това и няма да си спомняме онези трепети.. трябват нови бебета за да е пресен спомена .. Ирини , Чочи - Успех!

Общи условия

Активация на акаунт