Италианска следваканционна

• 19 716
  • 312
  •   1
Отговори
# 45
Въпреки ,че имам диплома само за мед.сестра,да ви се оплача и аз-и моята за нищо не става!
Като дойдох тук,въобще не я признаваха,след години си отидох до Бг. да си доуча,връщам се с новата диплома,малко след това Бг. влиза в Европа и хоп-дипломата блокирана и пак за нищо не става!! #Cussing out
Не само че ми се реве ,не само че ми се повръща,ами това става и трагедията на моя живот..Започнах да изпадам в депресии,тъй като освен да чистя къщите на хората,друго нищо не мога да работя..,Знам че срамна работа няма,ама още не мога да се прежаля..
Извинявам се ,че ви занимавам с мои проблеми,но аз вярвам и че нищо на тоя свят не е случайно.Може би включването ми в този форум най-после ще ми даде светлина в тунела..
Та скъпи момичета,помогнете,дайте ми акъл какво да правя.
п.с. нали знаете,че съм на 44г.,и имам син на 7,който след 4,30 на никого не мога да го оставя..
п.п.с.-о,пуснах проверката за правопис и гледате ли резултатите.. Joy Joy Joy

# 46
aleks s, dune, moia kukla, много ви благодаря за бързия отзив!  Hug

Лидл не съм съзирала в близост, но субито ще се информирам за евентуална наличност по Римско  Laughing

ffrHug, не знам какво да те посъветвам в този момент, но не се предавай! Обаче си права, че ситуацията е, меко казано, изнервяща... Стискам ти палци!  Praynig

# 47
Crossing Armsа
При нас заплаЩането върви между 10 и 12 евро на 4ас. Sad Sad

За подаръка: Последно на моята приятелка подарих няколко много семпли като форма и красиви дървени купи/купи4ки в разли4ни размери, които са за сервиране на 4ипс, ядки и други "мезенца", заедно с аперитива. Но аз си знам приятелката, 4е оби4а да си глези гостите и винаги сервира аперитива, първо, второ, десерт, диджестиво и т.н. и оби4а да поднася вси4ко в специални съд4ета. Simple Smile Ако и твоята приятелка е от този тип, можеШ да заимстваШ идеята, Джуфке. Wink

А за мястото за живеене: Да кажа и аз, Щом като питам. Simple Smile Аз бих живяла за постоянно само и единствено в Европа. Не ми се живее на друг континент. А в Европа бих живяла по4ти навсякъде. Може би само без североизто4ната 4аст. Simple Smile
Ина4е пътуването ми е в кръвта и за мен идеалният вариант би бил да мога нон стоп да обикалям целия свят, вси4ки континенти, но да знам, 4е после се прибирам вкъЩи, в Европа. Simple Smile

# 48
Момичета , много малко плащате !
Тук за гладене на час се плаща по 15 еуро , а за чистене е около 10 в зависимост от работодателя , но под 8 никой почти не се навива вече .

# 49
b]ffr, [/b]
Първо, мисля, че май си леко в депресия. Аре бе, за нищо не ставаш.  Stop
Второ, явно страдаш от недостатъчно информиране по в-са за инефермиерите.
За помощник инфермиер ще те вземат веднага. Можеш да доучиш успоредно, каквото трябва ( защото знам, че за мед. сестра трябва тук да си лауреата). Боже, пълно е с мед. сестри от Украйна, Полша, България, Пуерто Рико, отвсякъде!
Ако се търси нещо в тая страна това са медицински сестри. Можеш да отидеш в Кроче Роса на линейка, поне да почнеш отнякъде ( доброволно е, но поне ще си припомниш това онова, заинтересувай се).
Моят конкретен съвет е ( пак едно си знам, едно си бая) е, да се запишеш в уфичо пер импиего.
Вземи час за апунтаменто, кажи какъв ти е проблема, никой няма да те изгони, ще ти дадат информация, ще те насочат. После, работа се намира ( по моите наблюдения предимно в тежките отделения са чужденките). Но плащат допълнителни часове и т.н. С твоята професия да чистиш е направо за бой, извинявай.  В хосписа, в който беше свекърва ми 90 процента бяха чужденки.

# 50
Aу ФФР за сма4кване си ти  #Cussing out #Cussing out
Ако ти дам пълна информация и стъпка по стъпка какво и как се прави ЩЕ МЕ 4ЕРПИСШ ЛИ?? Laughing Laughing  еи сега ще ти звъна...Т

ФФР имам една близка приятелка ,българка която от 15 години е в Милано,и от толкова работи като мед,сестра.Ако е съгласна ще ти дам координатите и.Във вси4ки агенци само мед.сестри търсят.

Много тенкю Пиколина,но тя е мързел и неината дом.помощни4ка (българка) мисли за това.Но и аз си мислех за нещо такова.Вси4ки китки подаряват,исках нещо по разли4но. Па ако не и китка ще да е, newsm78 newsm78

# 51
Добър ден на всички!
Момичета, имам една молба-някоя от вас правила ли е риконошименто на диплом за висше образование наскоро?Извинявам се, ако вече е имало такава тема, но напоследък намирам само противоречива информация и реших да попитам тук.Какви са промените след влизането ни в Европейски съюз?
Много ви благодаря предварително!  bouquet
Необходимо е да се преведе, легализира (първо в Министерство на образованието - вече лично или с изрично пълномощно, след това във Външно министерство и накрая в Италианското посолство) съответната диплома (за средно или висше образование), Академична справка (хорариум предмети), Удостоверение за магистър (в моя случай), прономеровани, прошнуровани всички конспекти. По принцип се изисква и някакъв удостоверителен документ за 10 години средно образование (поне). Разбира се, могат да се добавят всякакви други документи, които са от значение.
Процедурата е тежка, скъпа и усложнена. Трябва да се вземе предвид и че често съответните длъжностни лица са абсолютно неподготвени и допускат пропуски в работата си (при мен - служителка в канцеларията на Юридическия факултет на СУ не беше чувала за една "малка подробност").
Намират се и такива, които си разбират от работата, разбира се.
Бих те посъветвала обаче, да се свържеш с интересуващия те университет, там ще ти назначат среща (поне с мен постъпиха така) и ще ти обяснят подробно всичко, което се изисква.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2008, 18:20 от Tsugumi

# 52
  • ...до морето..
Цитат
..... прономеровани, прошнуровани всички конспекти.....

Благодаря ви много момичета, за отговорите !  bouquet

Tsugumi,
именно това ме притеснява най-много...Колко време ще бъде необходимо за събирането на всички конспекти ( завършила съм през 1993 година!), колко ще струва да се преведат и легализират?Останалите неща като дипломи и т.н. ги имам преведени и даже с дикиарационе ди валоре от Италианското посолство, но тези не...Ще трябва да мисля още..благодаря на всички ви!
Фрр, не се предавай и горе главата!Не сме за изхвърляне като сме на 40+... Laughing

# 53
Aleks_s, аз съм завършила малко по-късно от теб, но те разбирам.
Зависи от университета (извинявай, ако съм пропуснала, ако си го споменала). На мен ми заявиха, че не пазят нищо, но аз намерих начини да се сдобия, а и имах (почти) всички конспекти от онова време.
Цените, за съжаление, не са малки и непрекъснаот се увеличават. Поне в МОН не са ми вземали такси.
Ти си знаеш най-добре, прецени си. Много нерви, пари и време са! Успех!   bouquet

# 54
Привет момичета, Hug
по въпроса за припознавамето на образованието ни и аз се лутах в лабиринта на италианската администрация.
Най-полезна ми беше Гери ето какво ми предложи   http://www.stranieriinitalia.it/attualita-italia_in_ritardo_per_ … _romeni_4243.html   трябва да се изчака момента в които ще бъдем равнопоставени европеици   Thinking

Crossing Arms така а според мен няма никакъв смисъл от процедурата която описвате, само харчене на пари Peace защото ако се кандидатства за работа в частна фирма зависи единствено от собственика дали ще признае образованието ви. Моята практика показва че спокоино мога да кандидатствам за работа в държавни училища като есперта естерна. Никои до сега не е отхвърлил дипломите ми , а те са само  преведени и заверени с печат Апостил.

ФФР не се отчаиваи аз също те съветвам да опиташ със съвети по различни организации. Скоро намерих  http://www.europa.eu.int/eures/home.jsp?lang=bg   там има адреси на съветници за всеки раион на съответната страна. Мисля другата седмица да ги посетя аз съм в Неапол и тук е мисия невъзможна по отношение на такъв вид социални деиности ,но гледам да не се отчаивам.

# 55
моми4ета как да стигна до улица cevedale N7 в милано.знам 4е ве4е ви досаждам ,но само във вас ми е надеждата Peace

# 56
моми4ета как да стигна до улица cevedale N7 в милано.знам 4е ве4е ви досаждам ,но само във вас ми е надеждата Peace

откъде тръгваш?
с какъв превоз искаш да пътуваш?

# 57
Благодаря на всички за отзивчивостта по моя проблем. smile3525
10 сент,опитах и варианта помощник м.с.,но не ме взеха-трябвало специален курс!Сега ,след като синчето тръгне на у-ще ,ще отида до този офичо пер импенио.
Абе днес ходих да пазарувам в нашия супермаркет и видях поне 15 от тия ,където правят промоции на различни продукти. Ми даже някои бяха мн. по-стари от мен,да не говоря колко грозни Laughing. Този вид работа ме привлича много. Пък и за моите 44г.,не изглеждам хич зле Joy Само че ,ако ги попиташ как и към кого да се обърнеш за този вид работа ,всички отговарят оклоничиво и всички крият...Има ли някои от вас,които да знае нещо по въпроса?
Още един път благодаря!Започнах да ви възприемам като моите нови приятелки,нещо което определено много ми липсва тук в Италия.

# 58
мили мами, моля помогнете ми!отивам в милано по работа .трябва да открия една фирма чиито адрес е via cevedale 7 молбата ми е да ми направите маршрут от ма4акини с метро.например от ма4акини(или макиа4ини не си спомням как се казваше)едикоя си линия в едикоя си посока,за да мога да се отравя.хиляди целувки и благодарности на отзовалите се Peace
                                                                                                                                                              не ти трябва метро то е само на 2,8km(7minuti) не ти трябва метро то е само на 2,8km(7minuti)   newsm68от maciachini до via cevedale 7 http://maps.google.it/maps?q=milano&utm_campaign=it&utm_ … p;utm_term=milano

# 59
Да, ходи се на курс. Безплатен е, организира се лесно, точно уфичо пер импиего ще те ориентират. Записваш се, теб веднага ще те вземат. Обаче май е 1 година или нещо такова. Реално погледнато вместо да го взимаш, по-дбре да се концентрираш в/у това да вземеш лауреа за инфермиера тук. Ама питане, питане, питане. Лошото на тези курсове е, че изискват концентрация през деня, т.е се очаква, че не работиш. ПОсле, ( разсъждавам си тука, че тия велине ме побъркват вече)..
мисля, че трябва мнгоо да питаш за приравняване, т.е какви изпити не ти признават и да ги държиш само тях. Ако имаш опит като сестра също може да тежи. Едва ли всички украинки и полякини започват от А.
Другият вариант е да се цаниш за баданте към някоя агенция. Също така можеш да се вкл. в списък ( има във всяко отделение болнично, ако болницата няма свой, пак питане) за почасови баданти. Казваш, че си инфермиера, оставяш си телефона и така.  Даниела е права, почасово се плаща минимум 10 евро за такова гледане.
На мен са ми предлагали  да стоя до лежащо болен нощем и само да сменям банките ( без регулация), но на мен нощем ми е труден момента - не мога хич да будувам и отказах. Иначе са сравнително лесни пари, не правиш ти никакво обслужване, просто стоиш до леглото и даваш мано на нощния персонал.
Другото, което можех веднага да започна е  на линейка. Но там са доброволци. Но пък , отново - имаш досег до пациент, оказваш евентуално ПП, не губиш тренинг, все някакво начало е. Да си в средата.
И последно - ориентираш се къде са хосписите, старческите домове, алцхаймер отделенията - т.е тежката работа и ги посещаваш, може да има начин да те вземат ( малко вероятно) и без диплома от тук.

Общи условия

Активация на акаунт