Италианска следваканционна

• 19 729
  • 312
  •   1
Отговори
# 30
Последно го закарах в Бг то4но преди да се преберем(25 юли), стоматолога каза 4е не са за вадене защото са здрави и каза да 4акаме сами да си паднат,оба4е има още 7 мле4ни,тези назад големите. Не го е страх да ходи на зъбар,от малък го нау4их,вла4ех го с мен.идва ми фразата на у4ителя от филма "В4ера" ,спомняте ли си го? """" Нямам нито един кариес " и се зъбеше на у4ениците. hahaha

# 31
 Joy Joy Joy Гузен негонен бяга, казват в България! Mr. Green  ИталиАнец!
 Хайде със здраве!

# 32
Оспите , защо не се разкриеш ми то така е лесно да се коментира зад паравана !

# 33
  • ...до морето..
Добър ден на всички!
Момичета, имам една молба-някоя от вас правила ли е риконошименто на диплом за висше образование наскоро?Извинявам се, ако вече е имало такава тема, но напоследък намирам само противоречива информация и реших да попитам тук.Какви са промените след влизането ни в Европейски съюз?
Много ви благодаря предварително!  bouquet

# 34
Нито съм гузна нито пък бягам,а още по малко използвам (хи4) ПРОВЕРКА ПРАВОПИС ,
Аз поне не се крия.Хора много свят голям.Ако не съм угодна на някои проблема си е негов,не можеш се хареса на вси4ки.Но да ме нари4аш снобка,,,еи тука сгреши ......Можеш да ми кажеш снобка ,ако съм те видяла на летището и съм си обърнала главата на другата страна от срам 4е си българка.Но виж мога и да го направя след снобската ти забележка за А и Я .

Алекс това което знам аз е: зависи дали тук има същите спецялности и университет каквато е твоята.Моята е хореограф педагог,и тъи като тук няма спецялност хореография ми я минаха към педагогиката.Другата ми е публи4на администрация ,но ми я минаха към Шенце политике.  Peace

# 35
Алекс, аз имам някаква малка информацийка за диплома за биолог и то от служба в нашия град. Понеже някъде писа, че си с такава диплома, мога да ти обясня, но доста хаотично, защото почти нищо не помня от началото в Италия. Помня, че ме сплашиха с едни конкурси, аз трудно си поръчвах кафе на италиански, какво оставаше да мисля за конкурс по специалността. Което ме и отказа в тогавашния момент да признавам дипломата. Засега е прибрана в чекмеджето, но понякога ме вика, вика  Laughing

# 36
Добър ви ден!
Смея да твърдя, че съм от най-рано пишещите тук, наред с Макдирокова, която някъде се загуби напоследък, и не съм забелязала да има сноби и "гордеещи се", че са се омъжили за италианци и плюещи по Бг  newsm78 Аз ли съм "незабележителна" или .....? Както и да е, не вярвам някой да е забравил откъде са му корените, и не вярвам да не изпитва поне понякога поне по-малко носталгия по БГ. Ама това не може да ни замаже очите и да не виждаме реалността. И аз съм тук по любов, иначе не бих и сънувала да избирам да живея тук. Въпреки, че Италия винаги ми е харесвала, в гимназията учих италиански по свой избор, не слагам на пиедестал Италия и живота тук, и много се дразня, ако някой го прави. Също толкова се дразня от "обожествяването" на България, защото всички имаме очи и виждаме. Но, ако трябва да ги сравняваме, определено везните не тегнат към България, няма какво да се лъжем. Много обичам да си ходя, вкъщи живеем по-скоро по български, отколкото по италиански, с децата си говоря на български (едното за сега само гледа умно, от което заключвам, че разбира, все пак само на месец и половина е  Laughing), мъжа съм си научила на български, че и таратор да яде  Laughing, и пак при избор между двете в Италия бих предпочела да живея по много причини, вижда ми се излишно да изброявам. С което не смятам, че обиждам България или че се срамувам, че съм българка. Оспите, няма да е лошо да се регистрираш и да пишеш при нас, не само да ни четеш, ние винаги се радваме да се включат нови лица, пък нищо, че не са омъжени за италианци, все ще то преживеем  Joy(само за разведряване го казвам, не се обиждай)
Тъй, от сряда започва детската градина на Бобо, ураааааааа! Детето вече се побърка вкъщи пред телевизора и плейстейшъна. Вчера го водих на един рожден ден, четири деца дивяха и щуряха като за 40. Ние двамата работим като за четирима (кърмя пред компютрите), майка едва смогва да ни наготви, изпере и изглади, че и с децата да се занимава, и къщата е с главата надолу. А подготвяме сватба след 3 седмици  Shocked. Поне от днес започва пак жената, дето ми чисти, та все е нещо, поне веднъж в седмицата са се види чисто и оправено  Rolling Eyes.

# 37
Деско, супер постинг!
Целувки на двамата юнаци.

Ако не е много недискретно , колко взима вашата жена за чистене? Изобщо , вие на час ли плащате или на идване? Този въпрос май сме го бистрили, тук няколко пъти плащам по 8 евро на час, обаче на жената само баните й отнемат два часа, според мен голямо размотаване пада така на час да се плаща...

Темата определено е на някаква странна инерция и то от много време, май няма много теми вече, дали не изговорихме всичко за 85 теми.. не знам,но и аз все по-малко намирам повод да 'вися' тук, по-скоро навик и надежда, че ще живне малко.

Както и да е - какво става с вашите тифози бе! Не искам да съм на мястото на президента на Наполи, тйе.  Mr. Green

# 38
Привет отново, мили дами!

Тук застрашително се е надигнало някакво напрежение  Sad  Аз предварително заявявам, че ида с мир  Peace  Laughing, и с едно въпросче  Joy

Да си дойда на думата, исках да ви питам дали "бакпулвер" тук да търся под "bicarbonato ammonio", или си има и друго секретно име по италианско?  newsm78  Тази сутрин се поразходих наоколо, ама без кой знае какъв успех - натъкнах се само на лиевито пер долчи... Може и да ми свърши работа, ама аз да питам  Thinking

Мерси предварително и спокоен следобед на всички мами италиани!   bouquet

# 39
  • ...до морето..
Jufka,благодаря ти за отговора!Както е забелязала Лени, и аз съм с диплома за биолог.Завършила съм мноооого отдавна Софийски университет.Преди години ходих да се интересувам в Болоня (където има специалност биология),но ми обясниха за толкова сложна процедура,изискваща много време и пари, че веднага се отказах.Надявах се нещата да са се променили напоследък,затова попитах...
Лени, не че много разчитам да си намеря работа като биолог после,почти не вярвам, но пък ми става тъжно ....и моята е в едно чекмедже... Sad Та ми се искаше поне да направя всичко, което зависи от мен, пък после- ако има човек късмет...
За сега си работя съвсем нормална работа, за която на никого не е необходим диплома за висше образование,не съм я и споменавала даже...
Слънчо11,
мисля че "bicarbonato ammonio" би трябвало да е амонячна сода,не съм я купувала тук,но  за бакпулвер аз изпозвам точно лиевито пер долчи.
P.S. Аз съм омъжена за българин.. Peace Laughing

# 40
Иййеее, Деска, сватбата доШла бре   Party Много се радвам, целувки от нас на вас Heart Eyes Ти, както винаги спирка нямаШ, ве4но си активна, уондъруоман Hug

И моят диплом дреме в някое 4екмедже : преди 4 години се бях амбицирала да я приравнявам (факултет по журналистика и масови комуникации в СУ е), специалност тук съЩата намерихме, явих се на  test di ammissione (Roma La Sapienza), минах ме го, след което ми сервираха, 4е би трябвало да държа около 80 % от положените в бг изпити, Наново Shocked ОТ цялат фа4енда доста ми се доповръЩа навремето, та забравих ве4е за слу4ая...

Хе, Лени, гледах в един Репорт по раи 3 преди време, за тез млеко автомати, съпружието беШе във възторг. Отивам да видя на картата има ли таквоз 4удо наблизо Hug

.....
Мда, лиевито пер долчи е бакпулвер.
.........
Сърфи, моля, моля Hug

Друго..после сигурно....

# 41
Алекс ,моят опит,под4ертавм моят опит,да не стане пак някои да ме хули,
Преди 2007 ходих за моите( в Бреса ),трябваше да направя превод на конспектите от всяка година в университета,превод на матеряла,превод на темите за държавен изпит и т.н. като сметнах с един господин от БГ посолство излизаше около 500 стр.После тези страници трябвало да са "обшити".И се отказах,март миналата година пак отидох ,оставих копие само на дипломите и декември ми се обадиха да  отида.Казаха ми 4е още не са готови,имало ннякакви нето4ности,и ми казаха това което ти писах горе:нямат хореография и ми я минаха като педагогика,нямат публи4на администрация и ми я минаха шенце политике,още не съм си взела нищо,4акам.
Една моя приятелка "българка омъжена за българин"  Joy Joy (наи доброто ни приятелско семеиство ето.например в4ера им дадох колата на мъжа ми защото тяхната се е развалила), й изпратих в Рим дипломата за акушерка за риконошименто, ве4е са по4ти 2 години,още няма отговор.
Незнам какво да ти кажа.Незнам  Peace

# 42
Простете за нахалството ми даите ми съвет за подарък.
Тази ве4ер сме на рожден ден на " българка омъжена за италЯнец  Mr. Green"
Искам да и направя хубав подарък на кото ще се радва,ама незнам какво.
Да опиша дамата: хубава българка с собствен бизнес,имат ТВ канал в Бреша.Тя на моя ми подари една Драцена(така ли се казва) която стана 1,50 и още расте,красота..
Какво да и подарим??

# 43
Лени,  Hug. Та жената взима за 3 часа 16 евро. Никак не се мотае и смогва някакси да изчисти в това време 3 бани (двете са само тоалетни), кухнята, хола, детската, спалнята (вкл. мебелите с пронто), антрето и верандата, че и офиса и холчето на втория етаж. От време на време я моля да остане още час, напр. за някои прозорци, и и давам по още 6 евро. Понякога съм я карала вместо да чисти, единия час да ми изглади натрупалите се дрехи. Ето това е, голяма съм снобка - до скоро екстракомунитария, ми чисти италианка  Joy.
Слънчо, ако имаш Лидл наблизо, там продават немски бакплувер. Иначе въпросното лиевито пер долчи е италианския вариант, ама не съм много доволна от него.
Деска, чак пък уондъруомън... Hug Heart Eyes Пусни снимки от РД-то де!
Джуфке, и аз като трябва да подарявам нещо, изпадам в адско мъдрене какво да е. И често подарявам цветя в саксии. Та не мога да ти подскажа, сори.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2008, 15:58 от moia kukla

# 44
Деска, чак пък уондъруомън... Hug Heart Eyes Пусни снимки от РД-то де!

Джуфке, и аз като трябва да подарявам нещо, изпадам в адско мъдрене какво да е. И често подарявам цветя в саксии. Та не мога да ти подскажа, сори.

Ми ти на работеЩа мама, кърмеЩа пред комп. как му викаШ Laughing
Ма няма снимкиии, купонът по слу4ай Рдто е в неделя, та текат приготовления, после снимки Hug

И аз подарявам цветя в саксии много 4есто, страдам от липса на въобръжение Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт