Италианска следваканционна

• 19 801
  • 312
  •   1
Отговори
# 165
  • Italia
Пропуснах да се похваля,4е в събота и аз си "издоих" 1 литър прясно мляко от маШинката среЩу скромната сума от 1 евро.Бутилка си взех от автомата ,стъклена  за 0,80 цента. Млякото е супер,по_гъсто е от купеШкото и децата го изгълтаха с кеф. Със сигурност Ще се снабдявам отттам и за в бъдеЩе,оЩе пове4е 4е ми е на 10 мин пеШа от нас. Peace 

# 166
Дами живеещите в Милано. Исках да ви попитам дали познавате, или дали можете да ми препоръчате някоя жена, която да има възможност да идва два пъти в седмицата вкъщи за чистене и гладене. Пуснах на няколко места в интернет обява, но явно, като видят, че живея на 10км от Милано бЕгат, Confused Laughing та досега  никой не ми се е обадил.  Shocked

# 167
Ооооо Лейдииии кво правиш бе мацка ???Къде се запиля , кво ново при теб ??? Party Wink

# 168
ФРР, ето как ние направихме, дано ти бъда полезна:
1. Отива някой в Бг и скл договор на негово име
2. заплаща се сума за съответните устройства - моят съвет е само декодера да купите без сателитната чиния, тъй като тук ги продават и няма нужда чинията да пътува и тя. Самата чиния е малка мисля беше 89 см. В Италия има същия диаметър, но е добре да се закупи малко по-голяма, да речем следващия диаметър в см. Когато купувате чиния оттук купете и т.нар. око за чинията. Струват от порядъка на 20 еуро.
3.  Сключилия договор в Бг избира пакет, кои програми да съдържа . Има икономичен, стандартен, премиум и т.н. Зависи кои и колко програми са вкл  . Най -евтиния е 10 лева на месец. Ние сме на Премиум за 21-22 лева на месец. Имаш възможност да ги предплатиш, а може и плащане всеки месец.  Пращат ти декодера  в Ит. Получаваш го, купуваш чинията и си извикваш човек да ти я постави и да направи настройките. Италианските чинии са насочени на малко градуси и няма проблем, къде ще ги поставиш дали на балкона или на покрива на сградата. Затова предварително трябва да огледаш къде ще я поставиш тази прословута чиния. Ако до вас има много и гъсто населени сгради, то е възможно да не може  приеме нищо и да се наложи да я поставите на покрива. За там се изисква разрешение от администратора на сградата.
Ние сме повече от година с Булсатком и сме много доволни. Има страхотни филми. При поставянето имахме проблем, от балкона нямаше сигнал. Поставихме я на покрива. На Интерпартнер технически е по-лесно да се постави чинията. Разликата е в някакви си 2 градуса. Но пък Булсатком имат страхотни програми.
Вкъщи имаме два декодера един на Булсатком за бг програми и отделно италиански  на Фастуеб, който вкл.безжичен нет, 3 функции - сателит, фиксиран телефон и  интернет. За качеството на нета няма да говоря, високоскоростен е.
Надявам се да съм ти била полезна и да съм обяснила добре. Това е от мен.

# 169
# 170
  • Italia
Дами живеещите в Милано. Исках да ви попитам дали познавате, или дали можете да ми препоръчате някоя жена, която да има възможност да идва два пъти в седмицата вкъщи за чистене и гладене. Пуснах на няколко места в интернет обява, но явно, като видят, че живея на 10км от Милано бЕгат, Confused Laughing та досега  никой не ми се е обадил.  Shocked

ЗДравей, Лейди.Отдавна не си се мяркала на хоризонта. Wink Аз извадих луд късмет и се разбрах преди няколко дни с една бразилка ( идва у две съседски семейства да 4исти и глади ве4е 2 години кусур ) да минава и през нас един път седми4но и да ми помага с 4истене и евентуално гладене. Живея до Монца а тя идва от Милано. Разбрахме се за 9 еври на 4ас + 1 евро на идване за билет ( понеже идва и при другото семейство съЩия ден и си делим парите за билетите с тях, ина4е 2 евра за билети ако е друг ден )
Ако искаШ мога да питам дали няма някоя позната,която има свободни 4асове.Ти къде то4но живееШ и за колко пъти в седмицата ти трябва ? ( може и на ли4ни ако искаШ )

# 171
Здравей mcdirock, имаш ЛС.  Благодаря ти много !  Simple Smile

Маркрит, 'пилея се'.  Laughing  Sunglasses  Чета ви редовно, но не често успявам да пиша.

Поздрави на всички ви и целувки!  Simple Smile

# 172
Благодаря на всички,които ми отговориха,златни сте-много ми помагате  Hug Heart Eyes
Аз продължавам да си пера на ръка,щото ще ми доставят пералнята след 1 седмица....
Лейди,къде живееш около Милано,аз като безработна,познавам някои жени ,които чистят.

# 173
Ние също сме на булсат.Доволни сме общо взето,аз гледам пове4е дискавъритата,евроспорт и италианските ма4ове.Децата гледат детските програми и детски филм4ета на български.Тъй,като вси4ко е на български,мъжо освен за музика за друго не се завърта около сателита.В тази връзка,не ми тежи да му превеждам в България,той някой неща и ги разбира,майка ми италиански разбира доста ве4е,сестра ми си го говори....Но съм съгласна,4е щом си си взел мъж 4ужденец,ще си носиш последствията и от + и от -  WinkКато 1вият път се опарих от българин,сега и 100 живота да имам,ще се моля да не се повтаря Praynig
Де4коците ми тръгнага на у4илище.Малката у4удващо спокойна,много и харесва,тръгва си с  уговорката 4е утре пак ще я заведа при децата и така.Баткото намери познати деца,ще видим как ще тръгне с новите у4ители Rolling Eyes

# 174
Здравейте  Grinning
Как сте момичета? Ние сме си вече в Ит. Страхотна ваканция беше в Бг, чак не ми се тръгваше  Crazy Сега тук ни чакат много и важни задачи преди коледните празници, така че няма да се скучае, а и с щъкащо човече - съвсем  Wink
Поздрави от нас и успешна година на учениците   bouquet

# 175
Ей Сонитке добре дошла HugСами ходи ли ве4е?Нашия кле4о все още се държи за полата на майка си Mr. GreenВърви оба4е сам го е страх да се пусне,но пък напоследък лази и обикаля на всякъде Crazy

# 176
здравейте Римски мами,

по стечение на обстоятелствата ще съм няколко дни в Рим сама. Хотела ми е на площад Венеция.Искам да  ви помоля, ако някоя от вас познава българка екскурзоводка или студентка по история, за да се свържа с нея за престоя ми.благодаря предварително!
 За жалост не разполагам с никакво време - тръгвам утре

# 177
Здравейте на всички....
Цяла вечност не сам влизала във форумите.
Исках да попитам мамите с малки дечица да ми помогнат със съвет  Praynig
Та въпроса ми е можеби доста глупав, но хич не съм на ясно с детските градини и правилата има за тях. Знае ли някой дали мога да дам детето си от януари месец, ако изобщо тогава ги вземат, на детска градина/ не ясла/ момченцето ми ще стане на 2 години и 5 месеца тогава. Тук при нас няма места в яслите затова питам за детска. Знам че трагват от три, но дали няма начин малко порано??? дори и частна да е???
Извинявам се за тъпия въпрос ,ама наистина съм абсолютна невежа по въпроса.

# 178
Мога да споделя моят опит от тази година.Малката сега тръгна на детска градина към на4алното у4илище тук наблизо.Документи се подаваха януари,за идващия септември.Няма приемане януари до колкото разбрах поне тук.Децата могат и да нямат 3 години,но трябва да ги навършатдо 3 месеца от запо4ването т.е. от 15септември до 15декември в общи линии.Така 4е,моята Киара запо4на и 3 години ще навърши ноември.Освен това изискванията са да са напълно самостоятелни,памперси не сменят,детето трябва да е в състояние да си казва,4е иска да ходи до тоалетна.Ако ще се оставя за цял ден трябва и да се храни само.Сигурно помага у4ителката,но е трудно да храни сама 20-25 деца.Така 4е,ако записваш твоето дете тук,нямаше да го вземат,но ти питай,конкретното най-близко у4илище.В Италия 4есто изискванията и в 2 съседни квартала се разли4ават Peace

# 179
Добър вечер на всички, включвала съм се и преди към вашият форум, но за малко. В момента имам нужда от информация, а няма от къде да я получа, за това реших да помоля вас ако можете да ми помогнете с такава. Ситуацията е такава: слънцето се усмихна и на нашия прозорец и мога да се похваля че съм бременна, но след като разбрахме че съм бременна се сблъскахме с големият проблем. Аз живея в Италия от близо 7 месеца и съм без документи, приятелят ми е отдавна тук и има документи и в тази ситуация се оказа че за да ходя на гинеколог, който да следи бременността ми трябва да ходя на частно защото съм все още без документи, а се оказва че там е страшно скъпо. Някоя от вас знае ли дали има вратичка през която да се мине за да ходя на прегледи някъде на държавно или трябва да се ходи на частно поне докато успеем да ми изкараме документи. Ще съм благодарна на всяко мнение. Благодаря ви предварително и лека вечер.

Общи условия

Активация на акаунт