Италианска следваканционна

• 19 718
  • 312
  •   1
Отговори
# 240
Милена, много хубава идея е това за Шотландия. Дироков май има афинитет към тези места.

Реално вие усещате ли криза?  Ние нямаме заеми, наеми и изплащания и бих казала, че я усещам само в спезата, но това не е от 2 седмици. До колкото разбрах, италианските банки работят на класически принципи и няма опастност от такива сривове. А със застраховките какво е положението?!

Италинче, нищо не поръчвай, защото аз ще поръчвам тия дни. Мерси, че си се сетила за мен.

Аз имам доста работа и обикаляне и май ще сменяме едната кола с по-голяма. Спрели сме се на Фиат Идеа ван, която има отзад доста място за багаж. Ще изчакаме още няколко месеца да видим дали реално има нужда. В това време на моята Панда внезапно й падна акумулатора, т.е собствениците на Панди да знаете, че тия акумулатори били незнам си какви ( електронни.. или нещо такова) и внезапно на 4тата година (моята е на толкова) ставаш сутрин и нЕма никой. Въртиш на празно, нищо не цъка, нищо не свети.

Аз днес кръстосвах един център гросс , където е пълно с руснаци! Наминах към някои продавачи на алта мода , марки и т.н. - ами то само руснаци ги притежават тези места! Ходят из дрехите с ръкавици и не ти дават нищо да пипнеш. Но инак много учтиви и разбирачи големи. Тъкмо да излизам и срещу мен една група братушки кръстосват, като мухи без глави. И ме питат как да стигнат до друг център. Аз включих уверено на руски ( т.е на български с руски акцент, хихихи) и им обясних как трябва да завият надясно, и после пак надясно и изобщо ги изпратих ( без да искам) за зелен хайвер, защото като излязох се оказа, че трябва да се завие наляво. Чичкото ми обясни, че тяхната гостильница била до аутострадата и въобщое, създадохме кратка топла атмосфера, но кой знае как са ме  споменавали после.

Днес има партите, тоест, аз съм наоколо, както казва Кала  Mr. Green

# 241
  • Italia
Ние плаЩаме мутуо с плаваЩ лихвен процент  Twisted Evil
За три години няма да казвам с колко се е ка4ила вноската.  Money Мъжът ми сноЩи ми намекна ,4е с тия сътресения о4аква да се поразклати и УниКредит ( наШата банка  Mr. Green ).
Ина4е като цяло,да,в Италия банковата система така е устроена,4е няма как банка да фалира,та по тоя повод спя Що годе спокойно. Blush
Ина4е кризата май я усеЩам от доста време насам като ходя да пазарувам,като слуШам непрекъснато как пастата се ка4ила с незнамсиколко процента,хляба и той,тока и газта и те Щели да скокнат да не са капо,за бензина няма да споменавам.... Twisted Evil
Интересно Ще ми е да видя сега по Коледа какво Ще е дереджето.Дали пак хората Ще се Юрнат да купуват като луди,дори на кредит или Ще бъде една много спокойна и икономи4на феста. Thinking

# 242
Весело изкарване на ваканцията по случай годишнината .
Още 100 години да имате повод да я празнувате !
Аз тия дни се изгубих заради курса . Все съм под пара тичам на сам на там , а вечер и чета та нямам много време минавам само да по прочета на бързо и така .
Добре , че децата ми са сравнително кротки и тия дни ми помагат с каквото могат . Подреждат си играчките , дрехите , легла оправят и след това всичко се започва от начало , защото само 2 минути им дай либерта и обръщат къщата с краката на горе  .
Има ли някоя от вас да пазарува в Еуроспин , мога да кажа , че имат много добри цени .

# 243
  • Italia
Nawel,ти ШоФьорски курсове ли караШ ?
Браво на твоите деца.  Peace Аз моята, голямата се опитвам да я карам да прибира игра4ките,които тя и сестра и разхвърлят, да си сгъва дрехите, но не винаги с успех. Tired
Аз пазарувах от Еуроспин това лято като бяхме на по4ивка в Пулия и наистина цените им бяха супер ,както и продуктите,които купувахме. Опитва се да открия сега къде около нас има и да мина на разузнаване. Peace

# 244

Интересно Ще ми е да видя сега по Коледа какво Ще е дереджето.Дали пак хората Ще се Юрнат да купуват като луди,дори на кредит или Ще бъде една много спокойна и икономи4на феста. Thinking

Според мен хората тук по принцип пазаруват на кредит. Не само по Коледа. Гледам с какво плащат. Имат по сто карти в портфейлите, повечето кредитни. Мен това отдавна не ме възхищава.
Да ви кажа, ние тази година направихме малък трик за Коледните подаръци. Понеже сме вече доста, като бройка за Бъдни вечер, решихме да направим нещо като томбола. Всеки изтегли име, за което трябва да се погрижи с подарък. Фиксирахме и поносимо добра сума, така че накрая няма да имаме по 10ина малки подаръчета, а ще имаме по един подарък от дядо Коледа. Децата също.  Така първо ще редуцираме разходите, второ няма да се концентрираме главно в/у това кои от кутийките под елхата са мои , и трето, ще имаме време ( навреме) да купим подарък на изтегленото другарче. Аз съм много щастлива, имам 3 месеца да измисля подарък само на един човек.
Като се сетя миналата година как обикаляхме, като зашеметени да купуваме подаръци по списък и да редуцираме сумите до 5-10евро, и накрая купихме пълни боклуци...

Кризата при спезата и аз я усещам, да. Преди ходих в една верига за седмичен пазар, сега в 3.
Рядко купувам месо, което да не е на оферта. Не помня откога не съм купувала телешко, риба прясна, въпреки, че сме почти до порт-а, цените ми се струват шеметни и накрая все отивам при замразените.
Излизанията ни се ограничават до пицерии, не помня откога не съм си поръчвала нещо друго. Рибни ресторанти и такива с хубава кучина романьола са сигурно 2 пъти годишно. 

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 19:45 от 10cent's

# 245
  • Italia
Забравих да се похваля: по-миналата неделя се видяхме за малко с Шура и Шур Пиколински и техния Андреа. Много е пораснал и е такъв сладурко русокос и къдрокос. Има страШно много зъби за разлика от моята Алекс,която с голям зор 4 зъба изкара до момента и по едно време двамата се награбиха и взеха да се целуват ( моята запо4на,де  Embarassed ) Май Ще се сватосваме така като гледам. Wink
Гледката от балкона им е вълШебна... Blush

# 246
  • Italia
Охххх,аз като се замисля за коледните подаръци и лоШо ми става. Sick Като се има предвид и,4е подаръци правя само на децата,мъжа ми и свекитата и пак ми се върти главата. Не знам ако имах пове4е хора в листата какво Щях да правя.  ooooh!
Децата са ми голям дерт,с игра4ки са пълни,дрехи си имат,простооооо ....не знам.
За свекитата мисля да предложа на зълвите да се кооперираме и да им купим обЩо от вси4ки една микровълнова фурна,понеже те си нямат а свеки отдавна искаШе да си вземе.
Мъжа ми тепърва имам да го мисля.
Идеята ми е тази година да се подготвя по-отрано за да мога да се вместя в разумни цифри,да намеря неЩо свястно и да не ти4ам в последния момент като състезателен кон. Crazy Да видим дали Ще успея ( всяка година се зари4ам  Mr. GreenThinking

# 247
Шофьорски почнах , след като за пореден път един дядо се заяде с мен за това къде съм тръгнала с толкова деца и количка по автобусите . #Crazy
Не , че той е за автобусите де на външен поглед не беше на по малко от 80 години , но това е друг въпрос  newsm78 .
Аз подаръци не купувам на никой , мъж ми взима по играчка на децата , това което си изберат при едно от минаването в супера и сме тип-топ .

# 248
  • Italia
Шофьорски почнах , след като за пореден път един дядо се заяде с мен за това къде съм тръгнала с толкова деца и количка по автобусите . #Crazy
Не , че той е за автобусите де на външен поглед не беше на по малко от 80 години , но това е друг въпрос  newsm78 .
Аз подаръци не купувам на никой , мъж ми взима по играчка на децата , това което си изберат при едно от минаването в супера и сме тип-топ .

Доколкото знам няма лимит кой колко деца може да ка4ва със себе си в автобуса  Crossing Arms
Но наистина да имаШ книжка в днеШно време реШава много проблеми,пести време и нерви и те прави независим. Е,има си и недостатъци де,но то пък вси4ките хубости на едно място не може Wink

# 249
Здравейте и от мен  Grinning

Милена, много хубава идея  за пътуването! Пожелавам ви прекрасна ваканция и незабравими мигове по шотландско  Sunglasses
И честити ви зъбчета, нашите още се "крият"  Mr. Green

Даниела, успех на курсовете! Наистина, книжката и колата спасяват в много положения / аз без кола съм загубена  Rolling Eyes/

Лени, аз пък други грижи имам с моята кола- ужасно много харчи  Confused а е само на една година. Май всички мазди бензин били така  Thinking С тези цени на бензина ще се наложи да я сменям, но сега имам съвсем други неща за оправяне - занимавам се с плочки, паркети, обзавеждане и най-вече, кухни  Simple Smile И предвид разходите по последното, с мъжа ми точно онази вечер си говорихме да минем скромно за Коледа, а да не се изхвърляме с подаръци за кой ли не като миналата година  Crazy  За мъжа ми си мислех да взема навигатор или айфон, обаче зависи дали ще случа на някое намаление, иначе множко ще ми дойде   Thinking

# 250
Соня, след като сменим едната, ще сменим и другата. В дългосрочен план аз ще взема Смарт, прави 30 км. с литър. После тая Идеа, много се надявам да излезе читава кола ( аз питах тук дали някой е чувал нещо ).

Според мен iPhone си е баш изхвърляне, да ти кажа  Mr. Green Аз имам iPod и освен, че се чувствам от клуба на избраните едва ли не, никакви други ползи не виждам. Обвързването със софтуер на Апъл е безумно iTunes е безумна програма.
( колко много безумно в едно изречение). Аз бих си взела блакбери, обаче  не виждам смисъл, освен, ако не взема да стана една много заета бизнес дама. Иначе, играчка е, приятно,
На изплащане нищо такова не бих купила, защото остарява за месец и после ще ме е яд само да го плащам.
Изобщо, аз съм против всякакви изплащания и кредити, но туй друга тема, белези от миналото по корубата ми.

Да ви кажа сега, че открих готвенето на пара. След многогодишно опъване най-после реших да пробвам и съм невероятно доволна.Ядем спанак, биетола, риба и т.н. с невероятно подобрен вкус и аромат.

# 251

Десита, 4естита ви сватба и от мен! Hug Много Щастие и ве4на лЮбов ви пожелавам. Heart Eyes
И аз, както вси4ки други, 4акам да видя снимки от сватбата. Wink

Новото при нас е, 4е сама си проектирах и построих едно Шкаф4е "su misura" с материали, купени от Брико. Crazy Laughing
Симоне е много ентусиазиран да открием верига магазини тип Икеа, най_ве4е заЩото скоро про4ете, 4е синьор Икеа е най_богатият 4овек в цяла Швейцария. Wink
СъЩо така, имах гости от БГ за ден и половина, беШе много хубаво. Пак Ще наминат съвсем скоро. Simple Smile

Дирок, хайде сега, може в зъбите да сме номер 1, но пък в говоренето хи4 ни няма. Mr. Green Алето 3 разли4ни песни4ки ни пя, брои до 10 и т.н., а Андреа е на ниво бау_бау и 4ао_4ао. Thinking Казва и по някоя смислена дума, да, но вместо да елиминира измислените думи, продължава да си измисля негови си едносри4ни наименования за неЩата. Crazy
Ина4е разбира вси4ко, даже май разбира пове4е думи на БГ, отколкото на ИТ. Това е супер при положение, 4е не му говоря само на БГ, а и на двата езика! (Или пък просто успявам да съм по_убедителна някак, когато говоря на БГ. Twisted Evil Laughing)
На вас, приятно "завръЩане" в Шотландия. Simple Smile

Соня, 4естита нова къЩа! Simple Smile В коя зона се установихте в крайна сметка?

Лени, ние пък за Коледа имаме каси4ка, която се пълни в продължение на цяла година специално за целта. Simple Smile Глинена и без отваряема тапи4ка отдолу. Crossing Arms
Запо4ваме да пълним на 1 януари и после я 4упим на 1 декември. Миналата година бяхме събрали 700 евро! Money

# 252
Лени я сподели пове4е с готвенето на пара.Каква джаджа си взе ти ?
И на мен ми се ще да запо4на да готвя на пара Rolling Eyes
Кризата я усещаме и още как Twisted Evil

# 253
Здравейте, тази сутрин определено немога да стана от леглото...Седя си с компютъра и щракам насам-натам.Искам да се запиша на някакъв курс в  университа делла терца ета/ и представяте ли си,че досега мислех,че е само за пенсионери,а то се оказа ,че е за всички над 30 год./ Joy

Пиколина,не само ти си правиш мебели сама, сул мизура .Аз отдавна съм фен на тия неща,да не ти разправям колко списания имам "фай да те".И  тия дни точно с това бях заета,направих си шкаф за новата пералня,която я инсталираха на балкончето на банята ми.Обаче имам големи затруднения с вратата-така че можеш да ми споделиш опит.

10 сент.,и на мене смарта много ми харесва,но няма багажник....а според мъжа ми е и много скапа за това което е.

Тия дни трябва да си купя билет за отиването ми до Бг,и лошо ми става като си помисля какви неприятности ме чакат.
Желая на всички добър ден! Hug

# 254
Лени, то и ние имаме iPod, ползвахме и Macintosh, ама то не пречи човека пак да е ентусиаст  Mr. Green С епъл нещата са малко странни, аз трудно взех да работя с определени програми, затова минах на Уиндоус XP. В този смисъл дори и Виста-та е особено проблемна, ако примерно трябва да използваш специфични програми.
Смарта не е за мен. Трябва ми кола за 1-2 деца поне, плюс багаж.
Ани, Канту! Предстои  Simple Smile
O, много са сладки бебоците на тази възраст, аз се забавлявам страшно много със Сами  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт