Бебешка близнашка тема ІХ

• 17 471
  • 331
  •   1
Отговори
# 285
ами тук захранване с яйце няма. дефакто някаква част яйце има в макароните, които давах след навършена година и нещо, но това не е цял жълтък, а някаква супер малка част. както казах и преди, за здравословното хранене се препоръчва не повече от 2 яйца на седмица за възрастни, инфо по въпроса в нета има доста, а и както Айла каза има доста храни богати на желязо  Peace моите преди захранването имаха понижени стойности на желязото и 2 месеца пиха сироп, но след захранването се нормализираха нещата и не беше вече нужно.

# 286
  • София
Моите още не са яли жълтък,само това от кухнята но питах и те казаха че е яйчен прах.
Ангелова от 29 п-ка е доста добър кожен,ако искаш мога да ти дам тел.
Я кажете моите от ден два неискат много да ядът пюрета и кухня но АМ 2 не го отказват,дали за тях ще е добре да минат за няколки дни само на него?

# 287
Момичета, и аз имам нужда от съвет - на Панчо преди му бях давала сок от ябълка и му се зачервиха едни гънки на двете крачета - където крачето преминава в стъпало (малко шантаво го обясних) и кожата там стана по-суха. Педито каза, че било алергична реакция, спрях сока и мазах с Елоком. Сега , два месеца по-късно, му дадох една лъжичка пюре от ябълка сутринта и на обяд пак видях такова зачервяване по крачетата. Дали наистина е алергична реакция? Няма обриви или други зачервявания никъде другаде, само там. Чудя се какво да правя? Същото стана и като му дадох карфиол. Иначе яде моркови, картофи, ориз, тиквичка и круша и няма проблем с тези.

# 288
  • София
  На мен Николета дълго време беше така, точно на сгъвката на крачетата. Но тя беше малка и тогава основно повече им бяха сгънати крачетата. Дотогава беше само на кърма, не съм го свързвала с нищо конкретно. Определено го израстна, но определено само тя имаше този проблем и тя е алергична към кравето мляко и е с по-чувствителна кожа.

# 289
А защо веднага с тежката артилерия на кортикостероидите?  newsm78 Те са за тежки форми на атопичен дерматит.
И на мен едната ми е с подобен проблем, като има зачервяване на сгънките на коленцата, долу на крачетата (кожата става и груба) понякога на ръчичките, груби коленца.
Ако не е възпалено и не сърби няма нужда от толкова крути мерки. По съвет на нейната педиатърка мажа с Линола Фет и мокря по-рядко. Казала ми е кортикостероид чак в краен случай.  Naughty
 Да чукам на глава нещата не са стигали до там. Захранвам без да се притеснявам, просто малко по-бавно - не за 2-3 дни, а за 4-5 поне. В повечето случаи се израства без усложнения.  Peace

# 290
avalena, тогава бяхме в Бургас и педито по телефона ми каза, ако искам да мажа с това и хич не съм се замисляла, отделно че нямах нет, та не можах да се посъветвам веднага с вас. Вече не го мажа с това, имам Атодерм на Биодерма и забелязах, че май помага и мажа с него крачетата. Ще продължа тогава и да му давам пюренце, по-бавничко, пък да видим какво ще стане.
Благодаря ви и на двете за отговорите   bouquet

# 291
  • София
nadiaeuro, кога ще ви дават?

# 292
Аз пък яйце дадох някъде на 7 месеца, първо жълтък, а след това и белтък  Crazy Педиатърката ми каза, че мога да давам още като станаха на 6 месеца. Ако детето е алергично ще си покаже и на 6 месеца и на годинка... Тук имат много ягоди и ги дават на децата дори на 5-6 месеца, а в БГ са едва ли не забранен плод. Така че във всяка страна е различно, аз за себе си реших, че след като ядат толкова много ягоди тук и не са ги обявили за "опасни" има някаква логика  Naughty По същия начин в Италия портокали се дават от доста рано, а тук препоръчват да се изчака. Естествено в Италия знаят повече за портокалите и реших да им ги дам по-рано, така ги ядат от доста време с голям кеф  Simple Smile Но аз съм спокойна и от факта, че и двамата с мъжа ми нямаме алергии и освен това чрез кърмата децата вече са се запознали с почти всички храни  Simple Smile

Да ви се похваля - в неделя правихме прощъпулник на девойките - ще си имаме зъболекарка и писателка, а като второ нещо и двете грабнаха макарата, явно ще са по-сръчни от майка си  Crazy Но иначе откакто проходиха луда ставам  #Crazy Поне веднъж да бяха търгнали в еднаква посока... И само ръмжат и мрънкат, че им се ходи и то навън, вече къщата не им стига. Дано е само период, че сега като стане студено не знам как ще се издържа  Tired Но иначе са много сладки как щъкат и като ги вода за ръчичка и двете  Heart Eyes Абе, и този период ще го минем, само д...е да ни е яко  Joy

# 293
Fata morgana, честити ти ориентирани в живота госпожици  Grinning. Онзи ден на улицата видях един татко с две моми на около годинка и малко  - водеха се за ръчички и бяха много сладки Blush Живот и здраве и ние на пролет сме така Simple Smile

Slonchetka, малко ме съмнява да е алергична реакция от ябълката  newsm78. Да хапне една лъжичка сутринта и още на обед да е зачервено... то както се казва не е успяло да му намаже хранопровода, пък и до колкото знам тези алергии са някаква реакция на храната чак когато достигне червата, а това за толкова кратко няма как да стане. Освен това напоследък масово лекарите слагат диагноза алергия без изобщо да се замислят.

# 294
Фата, честито 3а ориентацията в живота и 3а практическата и страна в ежедневието (сега ти, след половин година а3...).

Днес бяхме в новото жилисте, много малка ми се стори детската. Вашите деца с каква плост ра3полагаха в началото и ако стаята действително е малка, от кои момент почва да става критично положението?

# 295
  • София
Фата, честити ти зъболекарка и писателка   bouquet Сигурно са големи сладуранки Simple Smile Прати някоя снимка, че одавна не сме ви виждали  Hug
Аз също да ви се похваля, Лора от 1 седмица се пуска и тя сама, а от 2 дни и навън се престраши да ходи сама. Събота или неделя ще й направя и на нея прощъпулник, да видим. Като правихме на Дани, след като той си взе фотоапарата, тя отиде да види какви са тези неща и си взе една златна гривна...

А за захранването всеки педиатър май е на различно мнение. Ние за сега нямаме алергия към храни, но след като на 6 месеца направиха алергичен бронхиолит, лекарката ни забави захранването. Кисело мляко дадох за първи път преди месец, но тогава пак направиха беонхоспазми, Лора получи лек обрив по челото и вратлето и го спряхме. Не знам дали е било от киселото мляко, но преди 2 дни пак им дадох и всичко беше наред. Според мен просто новите храни трябва да се дават постепенно и ако има някакава реакция поне да се знае от какво е.

# 296
nadiaeuro, кога ще ви дават?

Не знам точно. Но от 20 октомври ще има вече емисия Новини по ТВ2 и репортажа ще бъде излъчен в някой от тези дни. Ако разбера точна дата ще ви пиша.  Simple Smile

# 297
  • София
Фата, специално за забраната за портокалите в БГ има логика, защото по принцип се препоръчват храни, характерни за даден регион или държава.
Имало нещо общо с генетичната предразположеност на нацията - примерно нашите прабаби не са яли портокали и оттам на малките деца не е генетично заложено да ядат. (Беше нещо в този смисъл, но както винаги не съм допрочела статията до края)

Абе мацки, да ви питам, тези, които сте с по-големи деца. Онзи ден ни бяха едни приятели на гости - близначките им са на 9 години, и си ги мъкнат навсякъде с тях. Те дойдоха в 21:00, а децата от 21:30 замрънкаха, че им се спи. Добре че божката се наспа към 22:30, та ги забавлява. Като ги попитах защо не ги оставят сами в къщи - имат си телевизор, компютър.... ми казаха "страх ги е"   Shocked
Та въпроса ми е - оставяте ли децата сами в къщи? направо съм гръмната - и едни други приятели си влачат 13-годишното дете, и на всички цялото гости е супер досадно.
Знам, че времената са други, престъпност, дрън-дрън, ама това малко прекалено ми се вижда. В края на краищата едно 10-годишно дете сега е много по оправно, от когато ние бяхме на по 10.

# 298
И мен са ме оставяли като малка у дома, но сега са други времена Crossing Arms Онзи ден, в ранния следобяд без малко да ми нахълтат в къщата ooooh! Аз също не оставям моите сами - на 6 са. И честно казано като тръгнат на училище пак няма да ги оставям, било то денем или вечер. Преди 12-13 навършени години не бих им гласувала особено доверие, освен това ако нещо се случи с тях в мое отсъствие няма да си го простя Stop

# 299
 smile3525 smile3525 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, КАСИ!   smile3525 smile3525

Да са ти живи и здрави мъжете и да ви дават поводи само за усмивки!

Весело изкарване на големия рожден ден!  newsm59  bigdance2 nbirthday newsm67 newsm38 newsm59

Общи условия

Активация на акаунт