Как бихте инвестирали свободни 50 000 долара?

• 8 490
  • 118
  •   1
Отговори
# 75

Който е достатъчно информиран, знае къде Naughty Mr. Green

# 76
Гледам, изключително полезни съвети сте дали на авторката на темата. Похвално. Едва ли преди това тя се е сетила, че парите могат да се инвестират в "бизнесче" или  "имотче"....Трябва да ви е благодарна и да ви черпи, където Ви види.

В тази връзка - най-добре инвестирай парите в образование на децата, ако за теб смяташ, че вече е късно и след време, когато пак поспестиш некоя друга хилка, няма да ти се налага да пускаш "темичка" по форумите, защото ще имаш умни деца и те ще ти кажат кво се прави с "подобна сумичка "

Втори ден чакам да дадеш някоя стойностна идея. А толкоз те хвали една съфорумка офлайн!

Аз в образованието на децта инвестирам, както съм преценила за добре. Засега още го правя с "оборотни" пари. Въпросът е как "свободните", т.е. те още са в банки, но скоро трябва да реша да продължавам ли договорите или не, да носят още пари. 

# 77
Остави талибанчетата на тати и баба и изкарай една MBA?

Joy По-скоро бих отишла в ашрам в Индия. Чрез медитация към просперитет.

# 78
Гледам, изключително полезни съвети сте дали на авторката на темата. Похвално. Едва ли преди това тя се е сетила, че парите могат да се инвестират в "бизнесче" или  "имотче"....Трябва да ви е благодарна и да ви черпи, където Ви види.

В тази връзка - най-добре инвестирай парите в образование на децата, ако за теб смяташ, че вече е късно и след време, когато пак поспестиш некоя друга хилка, няма да ти се налага да пускаш "темичка" по форумите, защото ще имаш умни деца и те ще ти кажат кво се прави с "подобна сумичка "

Втори ден чакам да дадеш някоя стойностна идея. А толкоз те хвали една съфорумка офлайн!

Аз в образованието на децта инвестирам, както съм преценила за добре. Засега още го правя с "оборотни" пари. Въпросът е как "свободните", т.е. те още са в банки, но скоро трябва да реша да продължавам ли договорите или не, да носят още пари. 

Ти сериозно ли мислиш, че някой ще ти даде стойностна идея, като отговор на въпроса "къде да инвестирам едиколкоси еврича", при това  зададен в свободно достъпен форум??? Кажи, сериозно ли го мислиш това?

# 79
А защо не?
Аз ако имам идея, бих я казала някому, ако ме пита, и във форум даже.

Не знам, аз съм финансов наивник. Отношението ми към парите е малко като на Линда Гудман - харчи, пускай ги в обръщение, и те ще се връщат и умножават.

# 80
Линда коя?

# 81
Гудман. Астроложка. Не е брокер Joy

# 82
Ааа, добре тогава. Щом е астроложка, слушай я кво ти говорят звездите, а не кво да правиш със спестените пари Simple Smile

# 83
Ааа, добре тогава. Щом е астроложка, слушай я кво ти говорят звездите, а не кво да правиш със спестените пари Simple Smile

Жената е покойница, уви. А друга като нея няма, затуй и не питам астролози.

Животозастраховане?

# 84
...

Животозастраховане?

Пълен ташак. Застрахователите са измамници! Форгет.

# 85
Аз пак да кажа, че според мен хлябът е в консултантските услуги. Или?

# 86
  • България-Швейцария
Там е.
Но трябва да имаш... лоби, така да го наречем.

# 87
Аз пак да кажа, че според мен хлябът е в консултантските услуги. Или?

Донякъде да. Но все пак за да консултираш, трябва да си експерт в да дена област. Нещо ми се губят експертите тук...Simple Smile

# 88
И от космоса се вижда, че тук не е подходящото място за инвестиционни съвети.

Дивианче, има хора, на които това им е работата. Намираш, проверяващ дали е независим/а (да не получава комисионна от препоръчаните продукти) и слушаш какво има да ти каже, осведомяваш се допънително и винаги си използваш онова между ушите за решение.

# 89
  • The wild, wild west
Принципно, по учебник  по-добро от собствен бизнес като възвръщаемост няма, но ако гледаме само законните възможности  Mr. Green, трябва да имаш много добра идея, както и време да я осъществиш. Аз имам подобна дилема. Плащат ми много добре, както разбирам и на теб, така, че за нас пропуснатите печалби ще са доста големи ако решим да се откажем от питомното, за да ловим дивото. Трябва много, ама много добра да е идеята и много добре да си си направил сметката, за да си струва.
След това идват възможности като тези, които съществуваха в България - недвижимо имущество, което върви нагоре. Според мен това това обаче се поизчерпа. На този етап - я нагоре, я надолу.  Освен това недвижимото имущество е много слабо ликвидно. Tired
След това идват акциите в дългосрочен план. За мен това е най-добрия вариант, обаче точно в момента пазарът върви здраво надолу - и в Щатите, и в Европа, и в Азия. Т.е. за тези, които не искат да играят рисково на пазара, остава бавно и полека (т.е. не наведнъж, а с малки суми в продължение на няколко години) да известират в големи фондове и да чакат пазарът да се обърне.

Общи условия

Активация на акаунт