АВГУСТ мина и замина, чакаме бебе едничко и се местим в РОДЕНИ всички

• 21 210
  • 297
  •   1
Отговори
# 180

Здрасти и от нас! Hug
  Откакто преди няколко дни се върна баткото нямам никакво време за компа!Сега спят и двамата.та успях да ви изчета! Grinning

Първо-с голяяяямо закъснение честито на Бизу-много радост да озарява дните ви с малкия Адриан!
    Помилвана,защо не пробваш със слинг?Аз имам от понеделник и съм много доволна ,поръчах го от сайта на Естествено.
  Мама-Галкана мен лично при главоболие много ми помага хомеопатията.
   Апропо-Честит ви първи месец,все така да растете-без проблеми!

И аз съм много доволна от детенцето си-откак започнах да пия лактогонен чай-Миши мерси за идеята и да давам Био Гайа нямаме никави колики(пу,пу да чуе дявол)Кърмим се на поискване,но мен това не ме притеснява-кърмя навсякъде ,дори онзи ден на детската площадка BlushА да успокоя всички,че режима се създава горе-долу към 3я месец-тогава вече бебоците издържат 3 -4ч. без да сучат . Чао за сега,че трябва да помисля за изхранването и на другите членове на семейството Hug

# 181
  • Бургас/Пз
Здравейте и то мен. Честита първа месечинка на Михаела на Мама Галка!!! Да е жива и здрава и още по-голяма да порасне.

Момичета имам такъв въпрос????? newsm78 newsm78 Налага ми се утре на едно от храненията да дам на моя гладник в шише изцедена кърма. Ама досега не съм му давала и незнам колко грама трябва да сложа в шишето???? Thinking Thinking Thinking Освен това той изобщо не иска нито залъгалка , нито да пие вода от шише и се притеснявам дали ще пие кърмата от шишето. newsm78

И другото е , то не знам дали е за притеснение, ама на мен щото много ми се вижда - значи акаме почти на всяко хранене. Акито е нормално , не дава повод за притеснение, ама ми се вижда много по 5-6 пъти на ден от 8 хранения. #Crazy Thinking

Моля ви дайте някакъв съвет???

# 182
Айде, аз пак тук Simple Smile Ама съм уморена от екшъна нощес и нищо друго не мога да свърша...

Ани - нормално е да ака по толкова пъти още. Освен това за истинско ако се брои, ако е поне една чаена лъжичка субстанция.
Зареди шишето със 120 мл, за да си спокойна. Той вероятно няма да ги изяде, но за твое собствено спокойствие. Ще яде от шишето, ако нещо се инати, да му капнат една-две капки на устничките, за да усети какво има вътре.

# 183
  • Бургас/Пз
Коте, много благодаря за експресния отговор.  Hug PeaceНаистина в повечето случаи акото е повече от една лъжичка. Много рядко се случва да е само леко зацапан памперса. Той моя Калоян така се върти че и вечно е омазан до ушите, хем не го оставям наакан, кога успява чак до кръста да се омаже незнам. Laughing Mr. Green

И още нещо, ама този път свързано с тебе. Я кажи ти какво ядеш горе долу. То знам че не е много до ядене, но аз забелязвам, че ако случайно пропусна хранене, гърдите ми не са толкова пълни и върди както ако съм хапнала. Иначе си се храня нормално три пъти на ден като не се наливам определено с вода и много течности. Може би има значение че малкия е все още на 12 дни и самата кърма още не се е регулирала. newsm78 Забелязвам обаче че ако през нощта изтървем хранене или минат около 4-5 часа, гърдите ми стават направо камък #Crazy #Crazy

# 184
Цитат
Кърмим се на поискване,но мен това не ме притеснява-кърмя навсякъде ,дори онзи ден на детската площадка Blush
Аз го правя и по улиците в слинга и навсякъде ,където детето поиска .
Помилвана,душко,като ти чета поста - все едно пишеш за нас.Само дето кака Мади е душичка,но Миши е за трима, #Crazy - Господ да ми я пази.Само щуротии са в малката главичка. Аз мятам слинга от време  на време ,че и наша беба е еднас ревла,ако не е в мен .Нощем спим заедно и на обяд успявам да полегна с нея.разделяме се когато сменяме памперс.Добре,че кака Мади я взема и аз успявам да свърша нещичко из дома. newsm75 newsm79 1ironing wash hang 1dishes  food002

# 185
  • София
Здравейте Grinning

Аз минавам само да ви поздравя и да видя как сте Hug

Ние за съжаление все още нямаме интернет вкъщи /наминах да видя сестра ми, че имах и работа и реших да ви поздравя/..
Ние сме добре.. гледаме се и така..
Малчо има запек и от днес минахме на Дуфалак и е по-добре.. не сме на кърма, а на АМ /много мъка ми беше това с кърменето и не се получи/..
Като цяло всичко е наред и очаквайте разкази и фотоси след няколко дена като ни пуснат нета Peace

Целувки на всички  bouquet

# 186
  • В чуден свят с четири Слънца
Благодаря ви за пожеланията за Михаелка  Heart Eyes и за съветите за главоболието. Опитах с хомеопатия, има някакво подобрение, ама то консултацията от хомеопата беше по телефон, та може и да не пия точното лекарство, но вече съм малко по-добре.

Ани, моят син акаше на всяко кърмене, без пропуск, по 11 до 16 пъти на ден, едвам смогвах да сменям памперси, голямо мазало правеше  Shocked Сега бебка ака по 5 до 10 пъти, не се притеснявай, щом са на кърма ще акат повече пъти.
За кърмата, аз да отговоря без да са ме питали, при мен освен нормалното хранене, пия и доста течности, ако не пия поне 3 литра на ден, млекоцентралата започва стачка. Но пък с певчко вода даже преизпълняваме петилетката Mr. Green
И да не забравя да си похваля нашият тати, много се радва на дъщеричката си. Не пропуска консултация, той я къпе, оригва и много я целува и глези, говори и по бебешки и и обяснява разни неща за колите, самолетите, абе голяма любов. А синчето не го е лигавил, уж за да не станел обратен #Crazy
Преди малко ходихме с бебка да си купя плат за слинг шал, купих памучно трико, смятам да ушия шал с размери 6м. на 45 см., може ли мамите които имат такъв слинг да ме ориентират, добре ли съм подбрала размера. Аз си уших и 3 слинга с халки, ама нещо не са ми удобни, някакси натоварват ми гъбна неравномелно, и понеже Котето Марта беше споменала, че има проблеми с гръбнака и затова избрала модел шал, та и аз да не видя от нея, почвам да шия Simple Smile
Ейй, докато пишех, и Интрига се появила,  тия дни много я мислих, че не ни навестява ,  дали е добре. Вече съм спокойна Grinning

# 187
Здравейте, мамита!
Споходи ме вдъхновение току-що и реших да го споделя с вас. То е актуална преработка на стихотворението " Хаджи Димитър" на Христо Ботев. С уважение към автора и свобода в словото го споделям с вас:

Юнакът на мама

Жив е той, жив е! Там под юргана, 
потънал в мляко, лежи и пъшка.
Юнак, току-що сукал от мама,
юнак с едномесечна сила мъжка.

На една страна захвърлил памперс,
на друга помпа на две строшена;
очи прежумват, глава се люшка,
уста ще лапнат цяла вселена!

Лежи юнакът, а във шкембето                       
сякаш е скрито ръмжащо мече;
майка повдига пак деколтето,
и кърмата още по-силно тече!

Вечер е сега... Пей, мила мамо,
тез детски песни! Преспивай дете.
На ръце. Нощна смяна. Ще пропуснеш
и тоя сън... Но млъкни, сърце!

Тази, която се с колики бори,
тя не умира: ала нея жалеят
мъж и комшии, а свекървата спори, 
че нейните песни по грижовно се леят.

Сутрин майка преварява водица
и почва да чисти , да готви, пере;
телефонът звъни - съвети по жица
свекърва-експерт цял куп ще даде!

Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
майката броди, детето зее, -
Бащата хърка на дивана тесен!

И сестрички, и братче събудени идат,
и се чудят на пищялката дребна, -
по едно чувалче играчици мъкнат
и при юнака дойдат та седнат.

Една му гривна на китката върже,
друга му тика биберона студена,
бати го дръпне за чорапа бърже -
а той ги гледа, - тайфа смутена!

"Кажи ми, сестро, де е бащата?
кога ще ме друска като пружина?
Кажи ми, пък да лапам гърдата, -
аз искам, сестро, да суча за трима!"

И баща, и майка, сина си прегърнат,
и спомени трупат нови с децата, -
той люлее, тя - кърми, дорде осъмнат,
и ожидат на старини тишината ...

Но съмна вече! В зори задрямал,
лежи юнакът, кърмата тече...
днес, във форума на бг мама
ще се говори за това дете.

Само да добавя, че вкъщи съвсем не е така, но ми беше забавно да се посмея с въображението си.

# 188
# 189
pomilvana  останах безмълвна пред таланта ти,браво   bouquet
Пухи,аз съм на снимката, благодаря ти за хубавите думи и аз чувствам всички вас много близки  Hug
Ани на мен веднъж ми се наложи да дам изцедена кърма,дадох 120г и излапа за отрицателно време  Grinning Иначе и Дара преди пълнеше много често пампресите,но вече разреди и не се налага на всяко кърмене да сменям по 2-3 памперса,дори понякога има и празен памперс.

# 190
ssieber, защо вместо с АМ не опиташ да дохранваш с кърма от гърдата, която той не обича? Изцеждаш се и му даваш с шишето. Дори да ти се струва, че е намаляла кърмата, ако се цедиш редовно, пак ще се увеличи. Иначе има риск бебето да хареса шишето с АМ повече и да се отбие само.

уухх ми мислех и така да правя, но не можем да олучим на беберони ..и като се приберем в бг ще търсим подходящи за него.
иначе днес съм цял ден на кърма, сиреч през час кърмя .. детето не може да спи спокойно съответно, а като му предложа шише тотално отказва стиска устнички и плаче докато не му напълня устата с цицата. чудя се може ли гърдите да се пълнят за толкова малко време? иначе е доста уморитлно, почти нищо не може да се свърши ..просто седиш с гърдата и чакаш ..а той милият и не спи .. и само на ръчички и с цицата ..определено така дълго няма да издържа и ще мисля за дохранване .. уххх само да намерих тия беберонии
коте марта моляте предложи някоя поза за слинг с която да закърмя .. да не е много сложна за връзване.
аз съм със слинг без хълки, от дългите 5 м защото съм едричка ..
може би това е спасението ми

# 191
  • В чуден свят с четири Слънца
pomilvana, много си талантлива, браво!!! smile3501

# 192
Марта,точно това имам предвид.Усукано като мартеничките, но от едно прегънато шнурче, а не от две.

Гитса и Мити беше с възпалено оченце и му капахТобрекс, но гледам, че като че ли има леко секретче в ямката в сравнение с другото оченце.

# 193
Pomilvana, ще заспя насмяла се от сърце  newsm62

# 194
  • SZ
Pomilvana: newsm74 newsm20 newsm81  superuu  superuu  superuu

Страхотно,нямам думи!!! Ти си истински талант! И кога ти остана време за това???

Общи условия

Активация на акаунт