АВГУСТ мина и замина, чакаме бебе едничко и се местим в РОДЕНИ всички

• 21 214
  • 297
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро! Уж щях да спя още малко, след като нахраних Мари в 8,30, обаче тя се наака, сменихме памперса, докато я разнасях към банята да я мия, се изпишка в/у мен(брей, изумява ме какви количества урина отделя понякога-досущ като голям човек Wink), после пък я почнаха коликите, взе и да хълца, взех я в нашето легло, но след един час прореваване и бутане на биберон, тя успя да заспи, а мен тотално разсъни; сега немога и спалнята да оправя, да не я събудя и реших поне кафето си да изпия на воля. Вчера искаше да яде през два часа, което е доста кратък интервал за нея-незнам дали е свързано с тази криза на растежа или е нещо друго newsm78; дори на разходка като излязохме, отидохме в градинката пред Народния театър и аз ентусиастката се разлях на една пейка, че и вестник изкарах, ама не-това едвам издържа има-няма два часа и нададе вой за ядене, оревахме цялата "Витошка" на връщане. Забелязвам, че и тя понякога ака доста течно, но четох, че било нормално изпражненията на кърмачетата да са почти течни, да се променят като цвят и, че по принцип рядко страдат от разстройство. Продължаваме и ние да се хрантутим през нощта, и аз като Стели Мери ще съм великодушна първияте един-два месеца и ще й дам възможност сама да си изработи някакъв читав режим с надеждата да ме поостави все пак малко повече да спя, ако иска по-дълго да бъде кърмена, че с това недоспиване свикнах, но ме е страх да не спре кърмата. Май Феб беше писала, че нейния сладурко повръща често, и при нас е същата работа, всъщност немога да преценя дали е много начесто и на какво се дължи; възможно е да е преяждане, възможно е и от това, че яде много лакомо и почти винаги се дави, а и обикновено сменям памперса след ядене, защото тя тогава си върши работата и достатъчно я разбутвам, за да връща мляко....ще питам педито, като дойде
Благодаря на всички за разказчетата за ритуала с погачата. В крайна сметка смятам да взаимстваме оттук-оттам и да си спретнем наш, собствен ритуал Grinning
И да ви се оплача-от няколко дена цялото ми лице е като на пубер с полудели хормони-с пъпчици по челото и около брадичката, ужасно е, пак го отдавам на хормонална основа, на този преход на организма от едно състояние в друго...

Последна редакция: ср, 10 сеп 2008, 10:02 от бланш

# 166
  • В чуден свят с четири Слънца
Добро утро,

Днес моето малко съкровище става на един месец и искаме да ви почерпим виртуално  Simple Smile

Вчера бяхме на контролен преглед, от изписването Мишето е наддала повече от килограм и е +3 см.  Shocked  А братчето и наддаваше между 200 и 600 гр. на месец, чак се плаша да не я павредя с излишни мастни клетки  newsm78 . А е само на кърма, не иска вода, не иска биберон-залъгалки, само ми виси на гърдата, то е едно плюскане, ръмжи от удволствие, голяма лакомия  Shocked
И едни въпрос, мъчи ме от 3 дни кошмарно главоболие, знаете ли, дали има нещо, което може да се пие от кърмачки?

Последна редакция: ср, 10 сеп 2008, 10:08 от mama_galka

# 167
И едни въпрос, мъчи ме от 3 дни кошмарно главоболие, знаете ли, дали има нещо, което може да се пие от кърмачки?

Аз пиех СОЛПАДЕИН след раждането, за отпускане от упойката, защото зверски ме болеше глава, а кърмех....в него има парацетамол...! Все пак звнни на лекар, за да ти предпише нещо

# 168
Мама Галка, голяма да порасне Михаелка  Hug Като чета добре си е научила урока  Simple Smile

Ау, от вчера ми се е схванал врата от 6-7 пъти хранене на ден на Тристан с шише в една и съща поза и едва си въртя главата, стои ми даже една такава приведена  Outta Joint Мъжа ми ме сравни вечерта с някакъв герой от сериала Лас Вегас  Sad

Стела_а, докторът каза, че почистването на нослето с памуче може да раздразни лигавицата.

Аз купих ваксините, едната е стандартната за 2-ри месец, другата била нова и по желание - за пневмококи (малко дословно го преведох  Embarassed). Сега с мъжа ми разузнаваме да я слагаме ли или  newsm78 Котката Марта и Мика да споделят мнение по молба на Тристан  Grinning

# 169
Цитат
аспиратор за носа, който се включва към прахосмукачката
newsm10-и аз мисля да е обзаведа с такъв ,защото от опит знам ,че обикновените аспиратори не ми вършат никаква работа.А този и го препоръча нашата лична още миналата зима ,когато Миши беше с ужасни сополи.Инхалатор купих именно заради всичките сополи и кашлици,но го използвам само ,когато е болна и минава без сиропи .ПОнякога се налага да слагам  и Вентолин,но повечето пъти само със физиологичен разтвор.А за прочистване на нослето - Диснемар или Стеримар.
И аз вземах Солпадеин след раждането,но нямах главоболие никакво ,но сега не мисля ,че е добър за кърмачки ,съдържа и Кодеин и Кофеин.Мисля ,че един Ефералган е по-удачен вариант.

# 170
Галка, честита да ни е адашката Simple Smile все така добре да се развива и много радост да ви носи  Heart Eyes

За главоболието можеш да пиеш парацетамол (ако ти помага) или аналгин, но максимум през 6 часа. Най-добре ги редувай, ако не се оправиш отведнъж.

Меги, аз съм "за" пневмококовата ваксина, защото съм виждала дететнце с бактериален менингит от пневмококи и...  ooooh! Може да съм професионално деформирана, обаче специално тази ваксина ми е много смислена.

Дребната май диша доста по-добре след парната баня. Беше заспала в 09:30, ама лудата й майка реши да я "намести" (че ми изглеждаше някак накриво заспала) и си навлече беля  Mr. Green Чак ей сега успях пак да я приспя. Понякога се чудя къде го побира цялото това ядене, а не е да наддава рекордно...  newsm78

Първо правило на детегледането: Не будете спящо бебе!  Mr. Green

# 171
ух нямам никакво време да пиша .. както всичкиииии ви, които едвам смогвате да се доберете до компютъра
моето бебче мина от няколко дена и на дохранване с ам. толкова не ми се искаше, но няма как. не обича едната ми гърда и иска да суче само от другата .. хух  newsm78 естествено от по-голямата. да обаче съм забелязала, че като е само на кърмене, след това е много неспокоен, съня му е лек като на зайче и се буди на всеки 1 час и пак иска и пак е нервен и така до края на света. а ако му дам допълнително малко и шише издържа мъничето 4 часа спинкане и по-спокоен и по-лесно заспива.
иначе да се похваля нашето мъниче вече гука и се усмихва по-много пъти на ден
милото ми само не търпи да е самичък .. иска вечно на ръчички ... леле ..нито слинг, вече и кенгуруто е тук и в него плачка ..а иначе иска да е близо до мен на ръчички ..съответно нищо къщно не мога да свърша. той не може да спинка сам .. спрях да гладя дрешките, прибирам ги експедитивно .. разчитам на таткото да чисти къщата и когато се прибере той от работа тогава готвя докато той го наглежда.
въобщеее .. след 2 дни пътуваме за българия и там сестра ми ще ми помага --  количката ще можем да си вземем в самолета и си отдъхвам, че иначе на обратно освен че ще съм с много багаж и с бебе на ръце и съответно ако нямам количка ще изкукам.
между другото имаме голям проблем с бебероните ..не можем да намерим вариянт за Емил ..или пускат прекалено много и той не насмогва, или прекалено малко и той много се уморява и заспива и не изпива нищо ..и въобще надеждата ми е да се прибера и да изкупя всички беберони които се продават .. че тука няма много избор.
и така отчетох се между капките

# 172
ssieber, защо вместо с АМ не опиташ да дохранваш с кърма от гърдата, която той не обича? Изцеждаш се и му даваш с шишето. Дори да ти се струва, че е намаляла кърмата, ако се цедиш редовно, пак ще се увеличи. Иначе има риск бебето да хареса шишето с АМ повече и да се отбие само.

# 173
Буби отидох направо в църквата(Семинарията) и попът ме попита дали имам запазен час,но въпреки че нямах ни чете молитвата
тази нощ Дара изпусна 2 хранения-яде в 10.00 вечерта и после чак в 7.00!!!Даже се притесних дали не е проблем и се чудех дали да не я будя ама нали както Котето казва спящо бебе не се буди
днес имам много задачки ,затова ви напускам,до скоро и целувки  Hug

# 174
Бланш,питаш за питкта/погачата.Ние го правихме преди една седмица.Доста четох и разбира се доста различни версии за това как точно трябва да се направи самия ритуал.
Отчето каза,че единственото важно нещо е Молитвата прочетена от него.Всичко друго е стара българска традиция,която не е задължителна.Нищо не се носи в църквата/някой ме убеждаваха да занеса питката/.
След църквата цялата компания вкл.и мъжете дойдоха вкъщи да разчупим питката.Хапнахме порядъчно от нея,като аз през цялото време ги призовавах да не се тъпчат с нея Praynig,защото имахме резервация в ресторант.Бях отрупала масата с разни сладки неща и така мина нашия празник.
Межддругото попа преди да започне с молитвата,доста дълго време ни разказва защо се прави.Добре че Ники спеше в ръцете ми през цялото време/майката трябва да държи бебето/.Доста увлекателно но ни говори.Аз съм доволна от празника Grinning

# 175
Коте, това с прахосмукачката не звучи ли много ...агресивно. Аз мисля, ако се наложи да взема такъв http://family-bg.com/prX_2014.htm. А иначе и инхалатор и овлажнител сигурно трябва да се взимат, особено за зимата.
Тази нощ и Жаки го беше ударила на сън, че и аз се притесних. Като се наяде в 21.00 и си заспа и аз се събудих към 4.30 и тя си спеше и в момента, в който се поразмърда и я наместих на гърдата. Ако не я бях пипала нямаше да се разбуди, но педи каза, че била още малка и да я разбуждам.
Аз тия лекари не мога да ги разбера, нали ме бяха стресирали с това, че малко качва, само 500 гр. за първия месец, но сега за една седмица от 1ви до 8ми е качила 350 гр. Този път бяха доволни на консултацията, но пак ми казаха да я будя и да я храня на "по-свободен режим", което в известна степен като, че ли малко си противоречи  newsm78

# 176
  • SZ
Здравейте момичета! Тук съм и ви чета редовно,но в момента в който седна да пиша и ме призовават на фронта.

Стели,все се каня да споделя нещо.Когато бях в болницата и се бях нещо вкиснала ни раздадоха от подаръците,които май навсякъде раздават.В целия куп имаше и листовка с мостра на Lactacyd.И гледам най-отпред се усмихваш ти (нали не бъркам).И ми стана едно хубаво такова,сетих се за всички ви и ми стана много приятно.Радвам се ,че ви познавам момичета,макар и задочно!!!

Наш Митко е добре.В понеделник ходихме до ДжПито да го запишем човека и я помолих да го притеглим.На мама рекордьорчето е наддало 500гр. за две седмици.А аз се бях притеснила,че ака рядко и само веднъж на ден,че нямам кърма и т.н. Вече не се притеснявам изобщо! Само дето този "режим" на поискване нещо взе да ме изнервя,ама и аз ще съм добричка още малко и после.....после всъшност незнам как точно.Как е при вас  с тази липса на режим всъщност? Ние се храним на 1-1,5-2 ч.,всеки път различно,а вечер задължително на 2 часа,като по часовник.Всеки път му давам от различна гърда,редувам ги.Суче ок.5-6 мин. и после само за биберон ме ползва,ама не пуска,като питбул е.Захапе ли веднъж,няма пускане.И той не винаги се оригва,по скоро не. Споделете при вас как е,моля! Аз се притеснявам,че прекалено на често яде.

Зоват ме! Как усети,че пиша незнам.А може да имат тайна договорка с батко си,защото той от половин час чака за компютъра!

# 177
Здравейте мамита,
Вмъквам се в раздумката ни с един актуален въпрос за мен. Моят мъник Лазар спи като бяла мечка като е в мен или върху мен. Явно благоуханието ми  Mr. Green и ритъма на сърдечната обич  Hug го успокояват. Обаче с една ръка малко трудно се готви, пък за миене на чинии да не говорим. Та исках да ви питам откога мога да го наместя в кенгуро, та и аз да се видя с 2 ръце. Че като го сложа в креватчето спи понякога дълго, ама нали имам още 3 игриви маймунки, някой път му се разтриса дрямката от промъкнали се в стаята каки, които не могат да не го помилват докато спи. А за баткото, дето все още не съм му намерила копчето за регулиране на звука, да не говорим.
Знам, че има такива модели, които от 1 месец бебето може да се носи в тях. Вие с по-големите бебчета използвате ли ги? Как се чувства мъничето вътре? Лазарчето иначе ми изглежда добре. Още на 3-тия ден, като ни изписаха, Джипито дойде и се смая как малкия сам си повдига главата от легнало положение по корем и я обръща от едната страна на другата.  Това ме навежда на мисълта, че е стабилничък и би могъл да опита носене в кенгуро. Вие какво ще ме посъветвате?
Тази нощ се будихме толкова мн. пъти. Всъщност на мен ужасно ми се спеше май, та ми се увидя. А той нашия подгизнал около раменете. Като пие от едната гърда струята е по-силна и често се дави. След което спира да суче, за да си регулира дишането и през това време вадичката се стича по блузките му.
Четох някъде, че при гушкането на бебето, хипофизната жлеза /ако не бъркам/ на майката отделя вещество на удоволствието, което е нещо като естествено произвеждан от тялото наркотик. По тази причина изпитваме особена наслада при гушкането на пиленцата. На някои от нас ни личи повечко пристрастяването май  Mr. Green. По широките усмивки и торбичките под очите. Е, всеки има право на щастие, де, стига да не пречи на другите.
А, малкия пак даде зявка за млекодоставка.
До скоро, майчета.

# 178
Светле, и на мен ми се стори брутално в началото, обаче като се замислих - то е същото като аспирацията, която ползваме в болницата.  Създава се отрицателно налягане, а в болницата налягането е от една дюза в стената. не знам дали го обяснявам добре. На сайта на БейбиВак има референции от разни медицински университети и лекари, та предполагам, че хората са си направили сметката и е безопасно.

Пухи, няма какво да му се притесняваш. Марулката от 9:45, когато имах неблагоразумието да я събудя, прави манджа-маратон. Яде по половин час през 20 минути. Слушам я, че гълта, а не връща, така че предполагам, че не е преяла. Те си знаят кога колко точно им трябва, нищо не можеш да объркаш. Не виждам как мога (а и не искам) да създавам режими на бебе, което пищи с фалцет, когато е гладно. Това означава да я оставя да се дере с часове между храненията - е, няма да стане. Обаче на мен ми е лесно, аз други задачи, освен да откликвам на всяко нейно промрънкване, нямам. Домакинската работа понякога успявам да я свърша, понякога - не. П. не яде много готвено и в общи линии сам се грижи за прехраната си  Mr. Green Гледам да е изпрахосмукано, избърсан прах, подът да е измит, за да не диша детето гадости. Чиниите от вчера могат да почакат в краен случай. Обаче за вас, дето сте с по две и повече деца и животът не е спрял, сигурно е много трудно. Моите адмирации за което Simple Smile Аз трябва да седна да чета за изпит, ама това е лесно в часовете на безкрайно кърмене - вместо да гледам тв или да браузвам нет-а.

Та така, на нас, първескините, сега ни е паднало да подарим малко quality time на дребните Simple Smile От опит знам, че вторите и третите деца минават някак "между другото". Аз бях много "единствена" и таткова щерка, преди да се появаят братята ми и хич не ми хареса промяната после.

В този ред на мисли да ви питам - татковците имат ли специално отношение към момиченцата ви? П. е оглупял от либоФ  Heart Eyes Даже малко завиждам и ревнувам и разбирам как се е чувствала майка ми. Аз съм повече във функцията на млекоцентрала, а общуването му се пада на него. Нали много исках момиченце - на ми сега Wink

Айде, пусна сирената  Mr. Green

# 179
На сайта на БейбиВак има референции от разни медицински университети и лекари, та предполагам, че хората са си направили сметката и е безопасно.

М да, стига прахосмукачката да не е повече от 1500W, че сигурно ще му изсмуче сливиците...Но пак ми се вижда малко страшно, като си помисля, че аз ползвам затварящи се пликове за дрехи, от които изсмуквам въздуха с прахосмукачка и те просто се сплескват...

А за татковата ЛибоФ...голям мъж на 35 год. да седи и да прави муцки и да говори по бебешки...това е най-доброто описание  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт