Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е процедурата за получаване на помощ и какви документи са необходими?
Какво представлява SIDS и какви са мненията за съня на бебето в леглото на родителите?
Какво представлява ехографското изследване за дисплазия на тазобедрената става и къде може да се направи?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е процедурата за получаване на помощ и какви документи са необходими?
Процедурата за получаване на помощ включва подаване на заявление за доход, удостоверение за семейно положение, удостоверение за родствени връзки, копие от акта за раждане на първото дете и копие от брачното свидетелство при разведени. Документите трябва да бъдат заверени, а в случай на изплащане чрез банкова сметка може да се изисква и документ за банкова сметка. За детски надбавки може да се изисква и копие от акт за граждански брак.
-
Какво представлява SIDS и какви са мненията за съня на бебето в леглото на родителите?
-
Какво представлява ехографското изследване за дисплазия на тазобедрената става и къде може да се направи?
-
Какви са мненията за коланите за стягане след раждане и кърмене?
-
Какво е мнението за зехтина като средство за облекчаване на коликите при бебета?
), после пък я почнаха коликите, взе и да хълца, взех я в нашето легло, но след един час прореваване и бутане на биберон, тя успя да заспи, а мен тотално разсъни; сега немога и спалнята да оправя, да не я събудя и реших поне кафето си да изпия на воля. Вчера искаше да яде през два часа, което е доста кратък интервал за нея-незнам дали е свързано с тази криза на растежа или е нещо друго
; дори на разходка като излязохме, отидохме в градинката пред Народния театър и аз ентусиастката се разлях на една пейка, че и вестник изкарах, ама не-това едвам издържа има-няма два часа и нададе вой за ядене, оревахме цялата "Витошка" на връщане. Забелязвам, че и тя понякога ака доста течно, но четох, че било нормално изпражненията на кърмачетата да са почти течни, да се променят като цвят и, че по принцип рядко страдат от разстройство. Продължаваме и ние да се хрантутим през нощта, и аз като Стели Мери ще съм великодушна първияте един-два месеца и ще й дам възможност сама да си изработи някакъв читав режим с надеждата да ме поостави все пак малко повече да спя, ако иска по-дълго да бъде кърмена, че с това недоспиване свикнах, но ме е страх да не спре кърмата. Май Феб беше писала, че нейния сладурко повръща често, и при нас е същата работа, всъщност немога да преценя дали е много начесто и на какво се дължи; възможно е да е преяждане, възможно е и от това, че яде много лакомо и почти винаги се дави, а и обикновено сменям памперса след ядене, защото тя тогава си върши работата и достатъчно я разбутвам, за да връща мляко....ще питам педито, като дойде

Като чета добре си е научила урока
Мъжа ми ме сравни вечерта с някакъв герой от сериала Лас Вегас
-и аз мисля да е обзаведа с такъв ,защото от опит знам ,че обикновените аспиратори не ми вършат никаква работа.А този и го препоръча нашата лична още миналата зима ,когато Миши беше с ужасни сополи.Инхалатор купих именно заради всичките сополи и кашлици,но го използвам само ,когато е болна и минава без сиропи .ПОнякога се налага да слагам и Вентолин,но повечето пъти само със физиологичен разтвор.А за прочистване на нослето - Диснемар или Стеримар.
Може да съм професионално деформирана, обаче специално тази ваксина ми е много смислена.
,защото имахме резервация в ресторант.Бях отрупала масата с разни сладки неща и така мина нашия празник.