АВГУСТ мина и замина, чакаме бебе едничко и се местим в РОДЕНИ всички

• 21 211
  • 297
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
За молитвата в църквата да кажа явно зависи от самата църква. Сега като бяхме на разходка минах да питам, защото живот и здраве ние утре правим 40дни. Записаха ми час, за да знаел попа че има за четене. Peace

# 151
  • Бургас/Пз
да се изкажа и аз за секциото- не знам кой ви ги говори тия, че възстановяването е по-трудно, колко боляло и т.н. абсолютно си е до човека за колко време ще се възстанови и най-вече до психика. бяха ме предупредили, че боляло много, дори и с обезболяващите. еми, не ме е боляло нищо освен кръста, защото на дена на секциото цял ден лежах като изключим раздвижването. чета, че много жени се оплакват от главоболие след спинална упойка, аз бях с пълна упойка, така че тая екстра си я спестих. нямах никакви проблеми с раздвижването, ходенето, сядането и прочие. сложиха ми  само една система след секциото ( някакъв антибиотик) и след 2рия ден дори не са ми давани обезболяващи. питаха ме дали искам, отказах, защото нямах оплаквания.
в софия и големите градове може и да режат за щяло и нещяло, но поне в родния ми град не е така. бая зор видях, докато убедя лекаря за секцио пожелание. за шестте дни в болница имаше само 3 момичета със секцио- на едната бебето и беше 4800,  другата си изтърпя няколко часови мъки, стигна до 8см разкритие и така и не можа по ест път, затова я срязаха по спешност, третата преносваше няколко дни, плиснаха и водите и видяха, че са зелени, започнаха да губят тоновете на бебето и я срязаха.
много се дразня като се започне със заучени фрази за тия раждания и някои да се изкарват по майки, защото са раждали по естествен път! да не говорим колко акушерки ме убеждаваха "да не съм се безпокояла, че съм родила секцио и това било раждане"  #Crazy сякаш нещо не ми е наред като не съм се мъчила и крещяла от болка.
не знам вие какви жени сте виждали след секцио, ама аз никога няма да забравя виковете, които се чуваха от родилна зала и обезумелия от болка поглед, на момичето, което беше в предродилна, докато ми правеха запис на тоновете. седмица след като се прибрах вкъщи се стрясках насън и постоянно ми се причуваха викове  ooooh! казват, че с времето се забравяло и дано да е така.

Абсолютно съм съгласна с това Аз тръгнах с идеята че никога няма да родя секцио, ама на трябвало да ми се случи. И след като един път съм раждала нормално, а сега секцио, мога да кажа че и двете си имат своите предимства и недостатъци. Така че вкрайна сметка всички сме си носили бебета и сме им дали живот по едни или друг начин, така че няма смисъл да откриваме тепърва топлата вода. Никога не може да се каже кое е по-доброто. Все едно да отговорим на въпроса кое е първо яйцето или кокошката.
Пък и едно е ясно в България много от нещата не са такива каквито са в същност. Ако в чужбина е възможно да се роди бебе 4500 без никакви шевове и разкъсвания и епизотомии, то при нас май почти е невъзможно. Защото май и със епизотомията много се злоупотребява. 

# 152
Здравейте мамчета! Не пиша често, но гледам да ви чета, когато бебка ми остави време. Тя вече е на 30 дни, днес бяхме на консултация и педи каза, да започвам да давам по 1 л. сок от ябълки или морков сутрин и вечер newsm78 Не е ли рано? Вие какво правите? Това не било захранване, а само прием на витамини Thinking

# 153
Здравейте мамчета! Не пиша често, но гледам да ви чета, когато бебка ми остави време. Тя вече е на 30 дни, днес бяхме на консултация и педи каза, да започвам да давам по 1 л. сок от ябълки или морков сутрин и вечер newsm78 Не е ли рано? Вие какво правите? Това не било захранване, а само прием на витамини Thinking

Не.  ooooh!
Това са някакви безумия от средата на миналия век  #2gunfire
Ако кърмиш, в кърмата ти има всички необходими витамини за бебето до навършени 6 месеца.

# 154
моята лекарка каза че сока ще го почваме в края на 2 месец.Май е раничко още да йу даваш сок

# 155

Това е по старата схема на захранване. Така беше когато голямата ми дъщеря беше бебе, ама сега доколкото знам захранването започва по-късно по новата схема. Ето тук можеш да прочетеш повече http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22645.0

# 156
  • Лондон
да не говорим колко акушерки ме убеждаваха "да не съм се безпокояла, че съм родила секцио и това било раждане"  #Crazy сякаш нещо не ми е наред като не съм се мъчила и крещяла от болка.

Въпрос на култура... Аз в България съм чувала и фразата 'то едно такова хубаво бебенце, нищо че е направено инвитро'...   Shocked
За съжаление в нашата страна различията трудно се приемат. 

Иначе е типична лъвица - умре за гости всякакви, да я заничат, да я разнасят, само се кокори и флиртува вече Simple Smile

Колкото ду туберкулозната ваксина - не се обиждай на родина Wink В Германия туберкулозата през последните години отново има пик. Според мен се дължи именно на масовия отказ от ваксинации. Аз бих я направила - друг е въпросът дали трябва на толкова малко бебе точно сега да му я правиш. Може да отложиш малко, за догодина, примерно.

И моята умира за гости обаче после реве, като си тръгнат  Laughing
За ваксината не мога да реша - според свеки в България я слагали още първите 24 часа...

# 157
За ваксината не мога да реша - според свеки в България я слагали още първите 24 часа...

Вярно е, да. Нищо не бих могла да те посъветвам, защото не съм фен на ваксините. Просто за мен са като че ли "по-малкото зло".

# 158
Милена4ко,с този сок най-много да засилиш коликите или да предизвикаш такива ,ако сте нямали до сега.За витамините  -  в кърмата има достатъчно,а и в АМ също.Ти си преценявай - но това е по -старата схема (съветската),а нашите деца са европейчета и ще ги гледаме по европейската.
Цитат
Марта, за сополите - тукашните 'естественяци' препоръчват парна баня. Взимаш бебето с теб в банята, затваряш вратата, пускаш горещата вода до дупка и стоиш в запарената банята около 15 минути. После преобличаш бебето.
Това го правх преди да купим инхалатора за Миши,тя беше с едни кашлици и сополи миналата година.Супер е "парната баня',голям кеф.
Имаме си сллинг с халки - много ми е добре с него.Днес дори простирахме заедно.

# 159
  • Все на втория етаж
Да се разпиша на бързо. Ние погачата / питката направихме в четвъртъка още. мина добре, само женска компания. Минахме я не съвсем по традицията. Хапнахме сладки неща, разчупихме питката, хапнахме си с мед и т.н. Но не сме се вживявали в някакви по сериозни действия.

Малкия има колики, но иначе се храни добре и си спинка - тоест поносими са все още, или поне в сравнение с каката, направо не ги усещам.

Относно майките и свекитата.....знам ли кво да кажа. Първият път, и двете много ме съветваха, основно свеки, щото заедно живеем, се зарекох, че при второто дете няма да го позволя и е така. Правя си какво знам и искам. Ако ме посъветват и не ме устройва - мълча си, не правя забележки, но просто ясно им показвам, че няма да го направя и просто не го правя. Ако искат да помагат, ще е когато пожелая.

п.п. За сок на 1 месец е изключително рано.

# 160
ani_d, аз питах защо епизотомия и акушерката ми каза, че при първо раждане било стандартна процедура ... нищо че бебчо 2 килца с мокри гащи...
Предлагам да си гушкаме бебетата и да спрем да мислим какво е било или можело да бъде  Hug

А за  парната баня, колко време горе-долу стоим в банята?

Не знам дали казах, но наш бебчо вече се обръща сама от една страна по гръб и обратно. А днес се срасна със столчето за кола милото, мисля да влача вече количка, ако трябва да вървим по-дълго. Цяла сутрин обикаляме, че и объркали акта за раждане. Т.е. не объркали, а сменили бащиното и име. Махнали окончанието "ова" и името на девойката щеше да звучи като мъж. След сумати преписвания, има само една малка грешка, но не се набива на око  Grinning. Добре, че се навиха да го сменят де.

# 161
Добро утро от мен!
И аз чета редовно но няма какво да пиша,но сега да се включа за сополите,нашият педиатър каза,че е на моменти,ще има периоди в соито много ще сумти и токива в които нама да го прави,изписа ми капки TobraDex и каза,като много му се запуши носа да му капвам по една копка във дсяка ноздра,не съм го правила,защото засега няма нужда!
Да ви кажа моето момченце е направо ангелче пу,пу да не са му уроки такова кротко бебе найстина рядко се среща папка си спинка нямаме колики и аз взех Еспумизан,но не му давам,защото няма нужда,спинка си по цяла нощ,вече не се буди и за хранене в 12,след банята,като го нахраня в 21ч заспива към 22:30 буди се само веднъж към 3ч за водичка и си спинка до 6 когато му е първото хранене!
Когато е буден си гледка най спокойно и въобще не мрънка,чува му се гласчето само преди хранен,когато вече е огладнял!

# 162
Пак влизам на бързо с новина:  Laughing

Ето ме и мен!!!!!

Имаме си бебе. Роди се на 04.08.08.
Голямо бебе излезна. 4100гр. 52см.
Момче- Станислав
6 дни ни държаха в болницата.

Едва сега успявам да седна на компютъра от както сме си в къщи.

Дано вече намирам по малко време и за това. Simple Smile

Аз от разходки, готвене, чистене и обикаляне на тримата ми мъже.... време не ми остава за форума, иначе си ви следя редовно  Heart Eyes
Кирил е добре, колики уж няма за сега пък да видим, режима на хранене...  Crazy на 2, на 3, на 3,5 часа, някой път и на 4 Решила съм до края на първия му месец да го оставя да си прави каквото иска  Hug Колко съм великодушна само Wink За нослето: и неговото похърква, особено нощно време и рано сутрин. Купих му Nisita спрейче ( физиологичен разтвор е) и май върши работа!  Peace
Хайде сега да изчезвам да чистя  ooooh!

# 163
Благодаря на всички за мненията за сокчетата! И на мен ми се струва супер рано за тях Close Ще мисля какво ше правя. Аз кърмя и след това дохранвам.   
Относно тренировките - да ви се похваля - в понеделник си купих карта за фитнес и подновявам посещенията. Чувствам се супер, правих основно упражнения за корем. Желая и на вас да сте добре, правете нещо и за себе си.  Е, основно вниманието е за малките сладури  Heart Eyes Heart Eyes

# 164
Добро утро   bouquet
Дребната се измъчи нощес с този запушен нос  Sick
Промрънка към 01:30, обаче не успя да се събуди за хранене и аз я взех да спи по корем върху мен, да я усещам по-добре. Към 02:30 се събуждам от това, че диването суче. Аз нали съм си нонстоп протекла и тя се ориентирала и минала на самообслужване  Mr. Green
Ама после се започна едно тричасово кърмене, промиване на носа, пък битка с помпичката, връщане, капки...  #Crazy Накрая заспа пак върху мен и така до сутринта. Набутах я в банята на пара и положението като че ли се пооправи.

Та в този ред на мисли се колебая дали да купя инхалатор или овлажнител за стаята  newsm78
Инхалаторът може би е по-ефективен, но пък тя много мрази да й правя нещо по лицето и ще има да се тормозим, а овлажнителят ако поддържа постоянна влажност на въздуха, може би няма да се налагат чак такива геройски усилия после  newsm78 Миши, имаш ли акъл за мен?

Освен това се чудя дали да купя аспиратор за носа, който се включва към прахосмукачката? Уж бил безопасен, ама не знам  newsm78 Но с обикновената помпичка нищо не става. Ще посетим за всеки случай и детски УНГ. То хубаво на повечето бебета им е запушено нослето, ама нашето започна да става малко екстремно.

На разходки вече излизам само със слинга. Влачим количката за всеки случай, обаче досега не ми е трябвала.

Общи условия

Активация на акаунт