АВГУСТ мина и замина, чакаме бебе едничко и се местим в РОДЕНИ всички

• 21 214
  • 297
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и от мен.

Първо, Честит юнак на мама Бизу. по-скоро да се връщат в къщи, спокойни и щастливи двамата!

Днес направихме 40 дена и ходихме до църква да ни прочетат молитва, преди това нали не може, та вече сме представени пред Господ, както се казва Simple Smile

За връщането - Жаки връща като е преяла или ако я вдигна да се оригне, много бързо след ядене. А иначе нощното кърмене и мен ще ме побърка. И тя е непостоянна в часовете и вече се отказах да засичам на минутата.

Ние утре сме пак на контролен да видим колко е наддала за една седмица и тия пак сигурно ще ми скъсат нервите...направо ме депресират с тия грамажи!
Моя позната роди в Гърция и там е отказала да и правят ваксини на детето и тук също. Бебчето е вече на 6 месеца и не е вкусвало нищо друго освен кърма, дори не и вода, да не говорим за капки против колики, рахит или каквото и да било. Все си мисля, че нито една крайност не е добра. newsm78
Кака ми ще ражда през Януари и тя е решила, че не искат да бият на детето никакви ваксини, ама се чудя дали тука има такава болница, която да се съгласи да направи това?  newsm78

А пък да ви се оплача - на мен ми дойде. Тамън от лохиите ми бяха останали по 2-3- капки в последно време и се почна от вчера. Ужасно е и се чудя дали е нормално вече! Не трябваше ли да има почивка малко 2-3 месеца?

Айде отивам да гладя и ще ви наглеждам

Асе, все забравям да ти благодаря за хубавата молитва в началото   bouquet

# 106
Кака ми ще ражда през Януари и тя е решила, че не искат да бият на детето никакви ваксини, ама се чудя дали тука има такава болница, която да се съгласи да направи това?  newsm78

Има. Просто се разписваш, че отказваш ваксините и се подготвяш психически да те третират като ненормална. Но вече не е рядкост, много майки ги отказват, би трябвало да започнат да свикват.

За нощното кърмене: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=25827.0

# 107
Моя позната роди в Гърция и там е отказала да и правят ваксини на детето и тук също. Бебчето е вече на 6 месеца и не е вкусвало нищо друго освен кърма, дори не и вода, да не говорим за капки против колики, рахит или каквото и да било. Все си мисля, че нито една крайност не е добра. newsm78

Има. Просто се разписваш, че отказваш ваксините и се подготвяш психически да те третират като ненормална. Но вече не е рядкост, много майки ги отказват, би трябвало да започнат да свикват.

И в тази връзка, Яна ти какво мислиш за ваксините като медицинско лице. Аз съм чела някои книжки  по въпроса, но все ми се струва неразумно да отхвърля идеята на ваксината... Някак си ваксината ми дава едно психическо спокойствие, че детето ми е предпазено. И аз не знам. Дори и противогрипна ваксина и давам вече две години... newsm78

# 108
М, да това с поставянето на въпроса за ваксините и аз съм си го мислела...

Някак си ваксината ми дава едно психическо спокойствие, че детето ми е предпазено.

Точно това имам в предвид и аз...Т.е. ако недай си боже се случи нещо в резултат на това, че е сложена или не е сложена една ваксина, не мисля, че ще мога да си простя, че аз съм направила избора да не направя абсолютно всичко, за да предпазя детето си.

# 109
зравейте, ох, нашия сутрешен пичага чак сега кротна  Crazy
много ранобудно това пиле, не се е метнал на мен.. Mr. Green

имам едно леко притеснение, и незнам дали трябва да ескалира в паника, но май малкия има разстройство. естествено не съм сигурна, но ми се струва по-течно от картофено пюре..определено е течно и доста ярко на цвят.
сигурно ще се смеете но не знам как да премеря температурата на бебо  Embarassed имам някакъв дигитален термометър, сега заспа, може после като го храня да пробвам да я измеря. в дупето ли? а колко е нормалната -37.5 май ми беше казала една приятелка ..
 не знам как да разбера дали му има нещо newsm78
дайте жокер моля?
опасно ли е разстройството за бебока? и токакво може да е ? не съм яла нещо различно или странно.

# 110
Бубе, спокойно Simple Smile наблюдавай го още малко, дали пак ще се изака така. Може да е поел повече предно мляко, то прави редки изпражнения, или да е лепнал някой вирус. Както спи, можеш и под мишницата да му измериш температурата - ето тука си пише всичко. Ако няма Т и не повръща, вероятно няма причина за тревога, дори наистина да има разстройство.

В такъв случай трябва да сгъстиш кърменията през 2 часа.
От аптеката: Хидрасек 10 мг - 3 пъти дневно по 1 прахче. Ентерол - 2 пъти дневно по 1/2 прахче.
Прахчетата се разтварят в 3-5 мл 5% глюкоза и се дават със спринцовка направо в устата.

Кога трябва да се консултираш с лекар:
- При повече от 6 течни изпражнения за 24 часа
- Прио диария, продължаваща повече от 24 часа със загуба на тегло, ако детето е вяло, отпуснато, ако ти се струва обезводнено (като щипнеш кожата, след това не се изглажда, а остава "щипната"), при "хлътнала" фонтанела, сухи лигавици, напукани устни, сухи очички
- Ако има Т и повръща
- Ако има кръв или слуз в акото

Нашият татко май окончателно се премести да спи на дивана в хола  Sad Ама го разбирам, де. Нощес дребната яде в 23, 01:30, 03:30, 06:30 и се събуди пак в 09:30. На мен не ми пречи, аз се чувствам наспана, обаче понякога е голям цирк, защото иначе прелестното ни дете, когато е гладно, буквално озверява. И двете сме порядъчно надрани, въпреки изрязаните нокти - тя по лицето, а аз по деколтето, циците и зърната. Мята се към мене със затворени очи и отворена уста и ако не нацели от първи път, изпада в гръмогласна истерия Simple Smile Като зверче, точно. Явно още не е разбрала, че циците са две, а тя е една и няма с кого да се състезава за оцеляване  Mr. Green Та, големи батални сцени се развиват в нашето легло и аз го разбирам баща й - нито може да я нахрани, а пък тя го буди периодично с врещенето си  Mr. Green Ама ми е мъчно, много е тъпо и клиширано това, с таткото на дивана в хола...  Rolling Eyes

За ваксините: Аз лично чудесно оценявам и ползата, и вредата от ваксините. За мен най-големият проблем е употребата на тежки метали, които организмът на бебето не може да изчисти бързо, както и това, че не познаваме имунната система достатъчно добре и всъщност много повърхностно и грубо се ориентираме какви са последиците и рисковете от подобна намеса. Въпреки това не бих рискувала да не сложа ваксините (професионална деформация  Rolling Eyes), но ще се посъветвам с хомеопат какъв хомеопатичен препарат мога да давам паралелно, за да смекча евентуални негативни реакции до минимум. Като разуча въпроса, ще ви светна и вас  Wink

П.П. И да се оплача от майка ми. Тя явно смята, че ние сме двама идиоти, които по случайност са направили толкова готино дете и то сега трябва по възможност да бъде "спасено" от нашите нежни грижи. Поставя под въпрос всяко мое действие. Много дрехи съм й била купила, нямало нужда да облича всичките, ама ще я претопля в слинга, ама ще я изстудя в количката, ама сега защо яде толкова, ама сега защо спи, ама защо сега ще я водите на разходка, ама защо не наддава детето, вие теглихте ли я (според нея трябва да я тегля преди и след всяко хранене, или поне веднъж на ден),.....  #2gunfire Тя явно се чувства твърде млада, за да бъде баба и се изживява, сякаш бебето е нейно, а аз съм малоумна, а не детски лекар  #Cussing out Адски много ме потиска...  Sick

А бебето снощи го теглих, качило е 690 грама от най-ниското си тегло, което е супер Simple Smile Обаче тя "не виждала разликата". Ама дребната е пораснала около 3-4 см и не разбирам защо трябва да стане някакъв слон, само защото ние тримата сме били наддавали по килограм първия месец...  newsm78

Вече нещо много взе да ми писва и да се нервирам и мисля да поставя условие или да си редуцира коментарите, или няма да й водя детето. 'Щото сега добре, малката не разбира още, ама като поотрасне аз какъв авторитет ще имам, ако непрекъснато слуша майка ми да мрънка и да критикува  Crossing Arms Naughty

Казах си Simple Smile Олекна ми Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 сеп 2008, 11:05 от Котката Марта

# 111
Коте, много благодаря за пореден път  bouquet

# 112
Скъпи Августинки, извинявам се, че толкова късно пиша, новината я знаете вече, но ще копирам каквото написах  на септемврийките вечерта, когато се роди бебе Адриан, за да дам малко повече яснота:
"Здравейте, мили мами!

Включвам се със СТРАХОТНА НОВИНА!

Бизу днес роди своя първороден син - Адриан, размерите на юначето са 3.200 кг и 51 см!   
Бебето е добре, но скъпата ми приятелка се е измъчила максимално: след като е постъпила са я включили на системи - окситоцин и още най - различни, не разбрах точно, за да може контракциите и да предизвикат разкритие. Обаче повече от три часа се е мъчила, а така и не се е получило разкритието. В последствие я вкарват за спешно секцио, тъй като и водите не са били добри и да не рискуват за бебето. Та общо взето с две думи скъпото ми БИЖУ   се е измъчило и родило двойно - изтърпяла си е родилните болки за нормалното раждане и сега ще се възстановава и от секциото....   Направо щеше да ми се гръмне сърцето, колкото и да се радвах за новороденото бебче, толкова ме болеше, че тя е изтормозена до крайност!

Пожелавам и бързо възстановянване, за да може да си гледа бебчето, да му се радва, да го възпитава и обича.
Дано има сили и воля да го кърми дълго време, защото това е най - добрата храна за нашите наследници, освен това връзката мама - бебе е неописуема и неповторима!

На малкия Адриан пожелавам да расте здрав и щастлив, да стане добър човек, като мама и много да я обича и слуша! Нека целия КЪСМЕТ на света му принадлежи! Той е щастливец и късметлия по рождение с такава добричка и миличка майчица!

Моля момичетата, които се грижат за оформлението на първа страничка, да включат Бизу в списъчето! Благодаря предварително!

Извинете за нахлуването, надявам се да съм ви зарадвала!

Желая на всичко леко, бързо и безпроблемно раждане, здрави бебчета и само щастливи мигове с тях!

Кураж и късмет на всички!"

Простете, че не писах тогава и тук, просто се заплеснах, то не бе щастие, не бе чудо!   

Сега се чух с Бизу, възстановява се, докторите и говорят разни глупости, та само я спичат! Ей не вземат да си затворят устите, пу! Надявам се, че утре ще ги изпишат - на бебето ще взимат утре кръв да видят готов ли е за изиписване - моля се с всички сили да спинкат във вторник вечер в къщи, най - накрая!

Момичета, пазете се, леко раждане и ви чакаме скоро в РОДЕНИ през 2008 г.

# 113
От ден на ден все повече си мисля , че там по софийско докторите много обичат да режат.... Thinking То не бяха секции, то не беше чудо! Че то не останаха нормално родили жени! Макар да мисля , че акушерството е една от най-благородните професии, в случая ми се струва, че работата се претупва,  много се минава по перваза!
Или е е..ти съвпадението, тук половината майки да са със спешно секцио....

Или наистина е МОДА...

Извинявам се  за откровението. Бързо възстановяване на Бизу!

# 114
  • Бургас/Пз
От ден на ден все повече си мисля , че там по софийско докторите много обичат да режат.... Thinking То не бяха секции, то не беше чудо! Че то не останаха нормално родили жени! Макар да мисля , че акушерството е една от най-благородните професии, в случая ми се струва, че работата се претупва,  много се минава по перваза!
Или е е..ти съвпадението, тук половината майки да са със спешно секцио....Или наистина е МОДА...
Извинявам се  за откровението. Бързо възстановяване на Бизу!

Малчева и аз си го мислех това когато много от майчетата във форума, родиха така, уж влязоха за нормално раждане и хоп секцио. И така докато не ми дойде на мен до главата. Да ти кажа честно съм благодарна на лекарите че се съгласиха за секцио. Просто идеята че можех да имам разкъсвания отдолу и незнам си колко шева хич не ми допада. Ама и господ си знай работата.
Иначе и аз съм на твойто мнение че много от т.нар спешни секцио в същност не са чак толкова спешни а по-скоро лекарите се застраховат. Ама какво да и прави човек, като им паднем в ръчичките какво да правим.

# 115
Уф, издирихме си акта за раждане най-после, след ходене до една и звънене до още три общини.

Коте, бебетата ни са от една порода  Crazy И Точица като види гърдата със засилка се хвърля и има най-сериозния поглед на света първите три минути.  Mr. Green

Момичета, днес си изкарах акъла. Дадох на майка ми бебето да го държи и по едно време го гледам червено с облещени очи. Грабнах го обърнах го надолу с главата под 45 градуса и се оправи. Беше се задавило милото със слюнка. Обяснението на майка ми защо не го е обърнала - било я страх да мърда...

Може би си права кІмалчева, според мен по-скоро обичат да се месят в работите на приридата с тия системи и хапчета ... от което май-резултата в повечето случай като гледам е секцио или лоши спомени..

Дано Бижу да се възстанови бързо и оттук нататък само хубави неща да им се случват на двамата с бебчо!

# 116

когато е гладно, буквално озверява. И двете сме порядъчно надрани, въпреки изрязаните нокти - тя по лицето, а аз по деколтето, циците и зърната. Мята се към мене със затворени очи и отворена уста и ако не нацели от първи път, изпада в гръмогласна истерия Simple Smile Като зверче, точно. Явно още не е разбрала, че циците са две, а тя е една и няма с кого да се състезава за оцеляване  Mr. Green Та, големи батални сцени се развиват в нашето легло

П.П. И да се оплача от майка ми. Тя явно смята, че ние сме двама идиоти, които по случайност са направили толкова готино дете и то сега трябва по възможност да бъде "спасено" от нашите нежни грижи. Поставя под въпрос всяко мое действие. Много дрехи съм й била купила, нямало нужда да облича всичките, ама ще я претопля в слинга, ама ще я изстудя в количката, ама сега защо яде толкова, ама сега защо спи, ама защо сега ще я водите на разходка, ама защо не наддава детето, вие теглихте ли я (според нея трябва да я тегля преди и след всяко хранене, или поне веднъж на ден),.....  #2gunfire Тя явно се чувства твърде млада, за да бъде баба и се изживява, сякаш бебето е нейно, а аз съм малоумна, а не детски лекар  #Cussing out Адски много ме потиска...  Sick

И ние, ние сме абсолютно същите, по отношение на яденето, само дето аз не съм я теглила и нямам никаква идея наддава ли добре Rolling Eyes

И майка ми е е същата, обаче представи си, че освен същите приказки за бебето, непрекъснато получавам съвети и за каката-разглезена била, разхвърляна била, повече да се упражнявала(не се брои, че почти не спя в момента, всеки ден трябва да юркам и Али да чете, смята и пише, да не остане ненаучена)....незнам дали си дава сметка как в стремежа си да бъде полезна и , че въпреки, че ми желае доброто, тя по този начин буквално ме тормози психически; онзи ден Али случайно сподели как докато била на морето с нея, чели заедно със сина на моя приятелка, който й е връстник някаква приказка, после баба й констатирала безпрекословно, че Гого чете по-гладко от моята(тя не пропусна да ми го каже това, даже й било станало болно Shocked ooooh!), а коментара пред дъщеря ми бил, че Гого чете така добре защото майка му се занимава с него...подтекста се разбира ясно; много болно ми стана, та тя дори не живее в София, няма и най-малка представа как се справям сама, да, трудно е, да, сигурно не винаги успявам да съм безупречна, но трябва ли винаги да ме кара да се съмнявам в себе си, след като аз без друго постоянно се питам добра майка ли съм; трябва ли постоянно да преувеличава всички действия и недостатъци на децата ми, мислейки си, че по този начин ме "стимулира"??? Сега, като се замисля, тя и с нас с брат ми беше така-ние не бяхме хвалени като другите деца, за всяко наше постижение получавахме"Можеш повече! Можеш още!"' Не я съдя-това е бил нейния начин да ни направи по-стойностни хора, но как да се държа с децата ми, избирам единствено аз!  Боже, стана много объркано написаното, ама както се разбира, и на мен доста ми е беше натрупало Tired

# 117
  • Лондон
Сега, като се замисля, тя и с нас с брат ми беше така-ние не бяхме хвалени като другите деца, за всяко наше постижение получавахме"Можеш повече! Можеш още!"

И аз бях така... А ако не ти казват нищо - значи си ОК. По едно време обаче, докато учех психология, почнах да нося вкъщи разни книжки и понеже нашите нямаха много друго ново за четене ги попреглеждаха - да видиш тогава как се промениха нещата драстично и отношението също -  чух 'неща като 'Ти си супер', 'Гордеем се с теб!" и т.н. от този сорт  Grinning

Коте, за спането - определено не препоръчват спене в едно легло, а кошарката да е прилепена до спалнята с махната преграда и като заспи бебо да го местиш там. Аз обаче си спя с нея в спалнята - тя е огромна (кинг +) така че едва ли ще я смачкам или ще стигне до края да падне.  Нашия татко и той е заточен на дивана в хола  Laughing Laughing

Буби, нищо кой знае какво ново не ми казват - аз знам повече от тях. Но да - наистина е хубаво да имаш на кой да се обадиш и да попиташ за разни неща.

Мартини, дано е било леко пътуването! Да си изкараш добре в най-хубавия град!!!
А тортата е просто страхотна!

Аз сега съм впрегнала свеки да прави торта, че следобед идват колегите на гости да ги черпим за бебето и да носят подаръци Simple Smile. В събота бяхме поканили пък приятелите в един ресторант - аз с Велла също там. То тук не се пуши никъде.... Сменяхме се и се кърмехме в едно сепаре. Прекарахме 6 часа там. Голяма купонджийка малката  Laughing

# 118
Здравейте и от мен Simple Smile

За ваксините - аз лично смятам да ваксинирам беба поради няколко причини: първа основна - и аз като Светла_мама не бих си простила никога, ако не дай Боже стане нещо. Да не забравяме все пак, че тези болести все още съществуват, т.е. риска от тях също ; второ - незная сега как е, но навремето не приемаха децата в детските заведения без да са им направени всички ваксини по календара, а моето дете ще ходи и на ясла и на градина.
Друг е момента, че педиатърката сподели за някакви по-добри ваксини, които обаче не се поемали от здравната каса и като настъпи момента, смятам да взема тях. Скъпи, евтини, каквито такива.

За секциото гледам пак сте зачесали темата, моето мнение съм го казвала - Аз имам пълно доверие на лекарите при които съм била досега и смятам, че са направили възможно най-доброто за мен. Може би е късмет, но е факт. И двете ми раждания са нормални: за първото не ми се говори, е.а ми се мамата и се възстановявах доста дълго след това, а второто беше приказка. Първия път ако на 5тия час ми бяха предложили секцио, щях да приема и да си спестя останалите 8 часа болка и то стабилна, такава каквато имах с второто само за час. Абе и двата вида раждане имат и предимства и недостатъци. Важното е да има happy end и за майката и за бебето. А иначе негативни последици може да има и при двата вида - тъжни истории във форума колкото щеш Peace

За мамите, които се разхождат в Южния парк - ние ще сме там към 16:30, ако има някоя от вас там ще се радвам да се видим. Понеже сме с каката, ще сме около бънджито при естрадата Simple Smile

# 119
  • Бургас/Пз
НИЕ ВЕЧЕ СМЕ НА 10 ДНИ!!!! newsm44

Предполагам че вече можем да излизаме, нали??? Какво ще кажете???? Само моля Ви , ако можете да ми помогнете с какво да го обличам!!! Все пак ми се струва малко рано на 10 дни бебе да го пусна по голи крака.  newsm78 newsm78 newsm78От друга страна пък вече си е септември месец, а и тук на морето постоянно си духа вече.
Давайте акъл!! no

Общи условия

Активация на акаунт