Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е процедурата за получаване на помощ и какви документи са необходими?
Какво представлява SIDS и какви са мненията за съня на бебето в леглото на родителите?
Какво представлява ехографското изследване за дисплазия на тазобедрената става и къде може да се направи?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е процедурата за получаване на помощ и какви документи са необходими?
Процедурата за получаване на помощ включва подаване на заявление за доход, удостоверение за семейно положение, удостоверение за родствени връзки, копие от акта за раждане на първото дете и копие от брачното свидетелство при разведени. Документите трябва да бъдат заверени, а в случай на изплащане чрез банкова сметка може да се изисква и документ за банкова сметка. За детски надбавки може да се изисква и копие от акт за граждански брак.
-
Какво представлява SIDS и какви са мненията за съня на бебето в леглото на родителите?
-
Какво представлява ехографското изследване за дисплазия на тазобедрената става и къде може да се направи?
-
Какви са мненията за коланите за стягане след раждане и кърмене?
-
Какво е мнението за зехтина като средство за облекчаване на коликите при бебета?

Ама го разбирам, де. Нощес дребната яде в 23, 01:30, 03:30, 06:30 и се събуди пак в 09:30. На мен не ми пречи, аз се чувствам наспана, обаче понякога е голям цирк, защото иначе прелестното ни дете, когато е гладно, буквално озверява. И двете сме порядъчно надрани, въпреки изрязаните нокти - тя по лицето, а аз по деколтето, циците и зърната. Мята се към мене със затворени очи и отворена уста и ако не нацели от първи път, изпада в гръмогласна истерия 
Тя явно се чувства твърде млада, за да бъде баба и се изживява, сякаш бебето е нейно, а аз съм малоумна, а не детски лекар
Адски много ме потиска... 

То не бяха секции, то не беше чудо! Че то не останаха нормално родили жени! Макар да мисля , че акушерството е една от най-благородните професии, в случая ми се струва, че работата се претупва, много се минава по перваза!
), а коментара пред дъщеря ми бил, че Гого чете така добре защото майка му се занимава с него...подтекста се разбира ясно; много болно ми стана, та тя дори не живее в София, няма и най-малка представа как се справям сама, да, трудно е, да, сигурно не винаги успявам да съм безупречна, но трябва ли винаги да ме кара да се съмнявам в себе си, след като аз без друго постоянно се питам добра майка ли съм; трябва ли постоянно да преувеличава всички действия и недостатъци на децата ми, мислейки си, че по този начин ме "стимулира"??? Сега, като се замисля, тя и с нас с брат ми беше така-ние не бяхме хвалени като другите деца, за всяко наше постижение получавахме"Можеш повече! Можеш още!"' Не я съдя-това е бил нейния начин да ни направи по-стойностни хора, но как да се държа с децата ми, избирам единствено аз! Боже, стана много объркано написаното, ама както се разбира, и на мен доста ми е беше натрупало