Второкласници ура!!/Набор 2000/

• 22 697
  • 393
  •   1
Отговори
# 255
Да, и бележника, и личната карта са синьо-зелени. Не мога да разбера какъв е тоя зор в нашето училище с тези бележници и лични карти. За вчера ги искат  Confused

# 256
  • сред люляците
Да, и бележника, и личната карта са синьо-зелени. Не мога да разбера какъв е тоя зор в нашето училище с тези бележници и лични карти. За вчера ги искат  Confused

Винаги е така в началото на годината. Директорите изискват бележниците и личните карти раничко. Нашите ги предадохме. Сряда беше срокът.

# 257
  • София
Хем не са ви дали програма, хем дават зор... Ами освен да попълниш само данните на детето, лепиш снимката и го даваш за подпис и печат. После ще добавиш постоянната програма и имената на учителите, които не знаеш.
При нас срокът е до края на месеца, учебната програма получихме още на 15-ти септември, а имената на учителите вчера на родителската. От тази гледна точка в нашето у-ще са се организирали  Mr. Green

# 258
  • софия
И при нас ми се струа организирано!Поне засега
и даже от днес имат "ново правило" в класа - в 8,00 ч. вратата се заключва!

иначе от първия ден още пишат на широки редове.и да ви кажа, като цяло, си ги подпукаха от раз.
Имат само един час рисуване!

# 259
Е, мисля, че програмата допълнително ще се дописва в бележника...При нас дори не е доуточнена още ooooh!

Широки редове? Вече?
Нашата каза, че до края на първият срок ще продължат с квадратчетата и тесни/широките редове. Thinking

# 260
Здравейте , мами!
Дъщеря ми учи във втори клас на 64 ОУ в Симеоново, в класа и са 35 деца. В момента пускам жалба до министерството и инспектората. Но тъй като удрям на камък и според тях е нормално да съществува такъв клас, реших да направя проучване за броя на второкласниците в столичните училища.
Много моля, ако има мами на второкласници в различни училища да ми пишат колко паралелки има в тяхното училище и колко деца.
Надявам се да ми помогнете и Ви благодаря!

# 261
  • дядовата ръкавичка
И при нас започнаха на макс от втория ден. Пълна програма, даже и физическо имаха  Simple Smile. Доста домашни, които пише сам в къщи. Реших да го пращам на занималня от следващата седмица и през обедната си почивка шофирам по 20 км. за да го прибирам в къщи. Болшинството тетрадки са с широки редове /околен свят, музика, развитие на речта/, само по български първата ще бъде с тесни и широки.

Тази сутрин ме побърка, защото закъсняваме. Непрекъснато засичаше по часовника "Вчера в 7:55 бяхме на другия светофар. По-бързо! Закъсняваме!" /и това през 2 минути/. Ужас! На всичкото отгоре обвини сестра си, че тя е виновна и я удари. Принуди ме да спра колата и да го помоля да слезе - естествено, всички нервни изблици изчезнаха.

# 262
  • софия
Здравейте , мами!
Дъщеря ми учи във втори клас на 64 ОУ в Симеоново, в класа и са 35 деца. В момента пускам жалба до министерството и инспектората. Но тъй като удрям на камък и според тях е нормално да съществува такъв клас, реших да направя проучване за броя на второкласниците в столичните училища.
Много моля, ако има мами на второкласници в различни училища да ми пишат колко паралелки има в тяхното училище и колко деца.
Надявам се да ми помогнете и Ви благодаря!
при нас са 22 деца.
Паралелките са 4 долу горе със същия брой деца - до 25 да стигат другите!
Но все пак в Симеоново училището е едно!Та в този ред на мисли - какво да се направи!

# 263
  • София
Нашата родителска среща е в сряда и дано тогава ни разяснят какво ще им трябва.  ooooh!За сега разбрах само,че бележниците и личните карти трябва да предадем до края на месеца.Програмата им дават ден за ден и всеки ден купувам по 1-2 тетрадки с тесни и широки редове,защото не се знае кога ще минат само на широки.Първия ден ни казаха,че тази седмица ще им трябва по една тетрадка по български и една по математика,а вече раницата и тежи повече от мен Sad.Все още няма занималня,няма стол,няма закуска(а не знам дали тази година ще има? newsm78)
Здравей,vanda.
Мисля че 35 деца са много.В класа на дъщеря ми миналата година бяха 22,а сега след като разформироваха един клас и разпръснаха децата по другите класове станаха 26-27.

# 264
vanda в нашия клас децата са 23 на брой.
За момента и ние сме много ентусиазирани... пишем с желание домашните. Първия срок сме на широки и тесни редове. Днес събират бележниците и личните карти.
Дано желанието й да не изчезне скоро...  Crazy

# 265
  • дядовата ръкавичка
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … _broj_ucenici.pdf

Мисля, че тази наредба още е валидна. Не я прочетох, но ако не се лъжа, броят деца в клас начален курс беше 22 +/- 10%.

# 266
Тази сутрин ме побърка, защото закъсняваме. Непрекъснато засичаше по часовника "Вчера в 7:55 бяхме на другия светофар. По-бързо! Закъсняваме!" /и това през 2 минути/. Ужас! На всичкото отгоре обвини сестра си, че тя е виновна и я удари. Принуди ме да спра колата и да го помоля да слезе - естествено, всички нервни изблици изчезнаха.
а ако беше слезнал?какво щеше да направиш?
моят - напротив, за никъде не бърза и ако му давам зор само става още по-бавно #Crazy
в класа са 28 деца, но по доста предмети ги делят на две групи.

# 267
  • София
Тази сутрин ме побърка, защото закъсняваме. Непрекъснато засичаше по часовника "Вчера в 7:55 бяхме на другия светофар. По-бързо! Закъсняваме!" /и това през 2 минути/. Ужас! 

Това при нас е всяка сутрин. За цялата минала година е закъсняла 2 пъти и то по 5 мин., обаче само това повтаря - да не закъснея, да не закъснея.
Ние в старанието си да я научим да е точна, не знам дали не сме прекалили.
Всяка сутрин обяснявам, че не можем да прехвръкнем с колата и е излишно постоянно да мрънка колко е часа и т.н. и въпреки това този разговор се повтаря почти всяка сутрин.

# 268
  • някъде ... тук ...
Ето още една наредба, пише, че е от май 2008.
Обаче класната ни каза още в края на миналата година, че заради делегираните бюджети тенденцията е увеличаване на броя на учениците в клас.
Намерих и една интересна дискусия - тук и тук.

Радо ходи със желание засега. Написал е домашните. Харесва госпожицата от занималнята.

# 269
Много благодаря на всички мами!
Ще ви помоля ако е възможно да напишете в кое училище учат децета ви.Ще пробвам да пусна нова жалба в инспектората , тъй като спорад тях няма нарушение на наредба 7.
Благодаря ви за разбирането и за бързите отговори.

Общи условия

Активация на акаунт