Как изглежда банята Ви - 4

• 50 129
  • 289
  •   1
Отговори
# 270
  • В лудницата на 2-рия етаж.
bistra -честита баня,със здраве да си я ползваш.Шкафът-мивка готов ли е или поръчка?
yaya   и на мен първия вариант ми допада повече.
Аз обиколих всички складове в Пловдив за плочки,нищо не ме грабна (търся в бежово и венге).Ако някой има информация за нещо по-изчистено,да се обади.
Момичета,на някой занимва ли му се да качи всички снимки в един албум,като в темата за кухните,така ще е по-лесно намирането и разглеждането.

моето помещение голямко,мисля да преградя част от него за пералнята и малко шкафчета,засега съм се спряла на стъклените тухли като идея,някакви други предложения да ми подскажете?

# 271
На Бистра честита баня.  Много ми хареса. bouquet

# 272
 bistra, честито и от мен! И понеже помещението, с което разполагаме за бъдещата ми баня ми напомня твоето, ще ми кажеш ли колко на колко в см е дълго и широко /ама не квадрати, че не разбирам/? Аз имах идея тоал. да е на стената срещу мивката, но виждам, че твоят вариант е по-удачен и изглежда по-просторно Peace.

# 273
помещението е дълго 3м и широко 1,50
шкафът мивка е готов,защото ако поръчаш ,чакаш най-малко 1 месец
направиха ми проекта ,за разположението на плочките ,в магазина ,откъдето купихме всичко за банята

# 274
bistra, благодаря Hug!

# 275
Bistra, много красиво се е получило,честито!

Момичета,благодаря Ви за мненията-и ние се спряхме на вариант 1,но аз да си питам...радвам се,че и вие ме подкрепихте  Blush Mr. Green !

Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 11:13 от yaya

# 276
стояла съм при майстора,докато реди плочките,6 вида плочки са и се притеснявах да не обърка,въпреки че проекта беше пред него Crazy

# 277
Yaya,
Всеки казва първи вариант ,но защо-не се обосновава.Аз казвам-втори вариант и ще кажа защо.Двата вида плочки се слагат не самоцелно-ей така да има.Целта им е да се зонира и обособява.В първия случай душът е монтиран почти на границата между сивото и розовото.Ами много неудачно е.На розовия фон е тоалетната чиния,а този фон навлиза в зоната за къпане. Параванът пък идва докъм средата на розовите плочки.
При втория случай сивите плочки обособяват пространството  за къпане доста по удачно.Аз бих удължила малко паравана-да е колкото сивото пространство.
Вярно,че при толкова големи плочки е по-трудно да се постигне нещо в малко прмещение.Ако плочките бяха по-малък размер нещата щяха да си дойдат на мястото.

# 278
yaya, на мен ми харесва вторият вариант, основно заради това, че с белите плочки се   обособява душ кабината. При първият вариант сякаш е отсечена.
И друго искам да попитам, тези декоративните плочки с лилавите орнаменти (не мога да преценя точно какви са) ми се струва, че ще е по-добре да са вертикални, отколкото хоризонтални, шарката имам предвид.

# 279
W,Mirama, благодаря ви за мненията и аз съм съгласна с това,което казвате,поради тази причина мислим върху възможността да сложим вертикална ивица с фризове между бялото и лилавото,за да не стои душа така отецепен,той всъщност ще бъде леко по-вляво дори отколкото е на модела! Колкото до паравана- сега сме го направили 65см,може би мах 70см може да стане,защото иначе би закривал част от моноблока  Rolling Eyes ,но и това ще го имам предвид!
Вариантът за вертикално позициониране на декорите не го бях мислила в действителност,но вижте те какво представляват всъщност и незнам как биха стояли в действителност най-добре newsm78 : http://media.snimka.bg/0775/007806048-big.jpg
,цветовете от програмата не съответстват точно на реалния цвят,нито на декорите,просто защото програмата не поддържа абсолютно всички нюанси! Много са ми полезни съветите ви ,момичета,благодаря!   bouquet

# 280
Предстои ни монтиране на душ кабина , към тези които имат душк -кабини , моля  ви посъветвайте ме какво трябва да изисквам от майсторите ,например прави ми впечатление че наклона на пода е голям и ми се струва че предната част ще остане във въздуха ,трябва ли да се запълни този луфт( но той е от порядъка на 7,8 см ) със силсикон или да се сложи лайсна ,не съм наясно с монтажа ? newsm78

# 281
  • София
Значи не правите ремонт на цялата баня, така ли е? Иначе не се прави доколкото знам наклон на пода ако ще слагаш душ-кабина с корито, само ако ще слагаш параван или завеса

# 282
  • София
Аз сложих и както се очаква протече, плътно към стената се уплътнява със силикон, защото никога не може да опре идеално от самосебе си, и след като монтират пусни душа веднага за да видите от каде тече, понякога не монтират правилно сифоните под коритото. Ако си пращах отделно за монтажа моя съвет е да я тестваш докато са там, защото иначе ще пиеш една студена вода за да се върнат за корекции

# 283
Благодаря за отоворите, мацки   bouquet   bouquet   bouquet
Задължително ще го оставя подвижен  Hug

Yaya, за вариант 1 съм, харесват ми двата реда по-тъмни плочки зад тоалетната. Само с един ред ми стои някак недовършено и без композиция Peace

имам въпрос, как си купувате плочки, без да знаете как ще ги разположите?В смисъл, повечето бани са в два цвята, как преценявате по колко плочки от всеки цвят да вземете? Thinking newsm78
В магазина, в който си харесхме плочките, правеха и проекти срещу 50 лв. Приспадат гги след това от цената, ако купиш от тях.
Макар, че идеите си бяха наши, друго си е да видиш в действителност как ще стои. Сменихме 2 пъти проекта Laughing

# 284
Напомням да си пуснете нова тема! Peace

Общи условия

Активация на акаунт