Пазаруваме за ОКТОМВРИЙЧЕ всички - дрешки, мебели, колички

• 15 456
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
ГериииHug Браво на баткото! А хапнахте ли чоколаде в Милката)))

Въпросче, че нали съм супер неориентирана, откъде купувате тези матрачета с кокос и пяна или там с каквото са.

Бихте ли ми пратили на лична новата паролка за албумчето ни?

# 91
ГериииHug Браво на баткото! А хапнахте ли чоколаде в Милката)))
Офффф това с Милката беше такъв ужас че не ми се говори.Побългарена работа няма какво да обяснявам.Добре че не родих там смазаха ме направо.
Инче аз видях че се разхождаш в парка на езерото Ариана и околностите може някой път като ходим натам с Дени да се разходим Simple Smile

# 92
Добро утро, симпатяги!

Аз за срещата във Варна съм с вас, където и да кажете. Ако решите на сладкарница "Лучано" на "Ян Палах" ще съм доволна, ако кажете "Алба", пак няма да пропусна да се появя. Simple Smile И този път ще нося фотоапарата, че да се отсрамим и ние. Simple Smile

От известно време ме тревожат едни въпроси относно раждането. Адски много се стресирам от всякакви системи и други такива боденета с игли, още повече, че така като чета из форумите тези системи си съдържат разни нещица, които само правят още по-болезнени контракциите. Говорих с един-двама лекари, че не искам да ми се слагат системи, докато раждам, но всички са категорични, че трябвало. И така като слушам родилите вече всички приемат, че е нормално и задължително да си прикачен за системи и прикован към леглото, докато трае раждането. Та чудех се...има ли начин това нещо да не  е така? Някой знае ли нещо по въпроса? Хич не искам да ме стресират допълнително с разни системи, без които мога също да си родя.

# 93
Гери, аз като видях каква е блъсканица и лошо ми стана, викам ако вляза вътре като нищо бебс ще го изтрелям директно върху някоя крава  Crazy С удоволствие ще се разходим там. Само кажи кога. Ние принципно кучо го развеждаме там, ама сега за толкоз дълги разхдки с него ме е страх вече да се наемам... но за разходка с Дени става икики

# 94
  • София
Добро утро и от мен!
Минавам само да ви пожелая приятен ден, защото днес цял ден ще съм по разходки!
Снощи беба ме побърка, ма много е щуро това дете, имах и контракциики кои болезнени, кои не толкова и кръста си ме понаболява порядъчна....ужас!
Инче, липсваше ни определено! Сега вече няма да зачезваш в нелегалност, нали?!  Heart Eyes
Гери, браво на твоето момченце!
ssissi, умната с това чистене, таткото да се включи активно!
Чао, сладурки и да се пазите!

# 95
Добро утро и от мен!
Инче, добре завърнала се Hug
Гери, вие сте герои! Браво!
Капучино, май никъде вече не практикуват без сиситеми, освен домашно раждане newsm78 Те тези системи сега ги смятат, че са за доброто на майката и бебето, да съкратят раждането eдин вид.
И аз се заемам с  newsm79 newsm28 1ironing wash hang 1dishes
Приятно кафенце, пловдивчанкииии! И после снимкиииии Laughing
На всички приятен ден желая Heart Eyes

# 96
Добро утро и от мен!
Cappucino, не се стресирай така! Предполагам говориш за окситоцина, който искаш - не искаш ти включват. Не знам какво да си мисля, още по-малко съвети да раздавам. Да знаеш обаче, че не си сама в тези си мисли. Явно всичко е организирано така, че да е удобно на лекарите и акушерките, а не на родилките.  Confused
Май единственият начин да избягаш от системите е да отидеш в болницата малко преди да родиш. Аз обаче нямам толкова смелост Simple Smile

Редактирам си поста, че беше много депресиращ.

# 97
  • София
Момичета,
кажете ми къде беше този магазин-склад за белъо, откъдето си купувахте сутиени. Намираше се след Южния парк някъде към Гоце Делчев.. Ул. Дойран ??!!

Искам да го посетя и да видя за сутиени при кърмене.

# 98
  • София
Добро утро и от мен!
Cappucino, не се стресирай така! Предполагам говориш за окситоцина, който искаш - не искаш ти включват. Не знам какво да си мисля, още по-малко съвети да раздавам. Да знаеш обаче, че не си сама в тези си мисли. Явно всичко е организирано така, че да е удобно на лекарите и акушерките, а не на родилките.  Confused
Май единственият начин да избягаш от системите е да отидеш в болницата малко преди да родиш. Аз обаче нямам толкова смелост Simple Smile

Редактирам си поста, че беше много депресиращ.

Да!

На мен никак не ми се иска да ми слагат абокати и системи.
Не желая да лягам в хоризонтално положение, тъй като в този случай не се използва гравитацията, която сило подпомага родилния процес и бързото излизане на бебето.
Всичко на този етап в Родилните домове е наистина в помощ на лекарите, а не на родилките. Не желая също да му прерязват веднага пъпната връв на бебето, поне докато пулсира още, тъй като в бебето се вливат още кръв и имунни тела, въпреки че вече диша. Знам също така, че за да няма родова травма първите два часа от появата му на този свят е изключително важно да бъде в пряк контакт с майка си, т.е. до гърдите й. Пък след това да го вземат акушерките за да му махнат верникса, да го претеглят, измерят и т.н. Дори и през нощта искам да си е в моята стая, пък при необходимост ще повикам дежурна сестра!

Но къде ще ми ги изпълнят всички тези простички условия, които не им костват никакви усилия. Лошото е, че повечето от нашите лекари са се учили от старата руска Школа, а в големите градове в Русия са вече на "светлинни" години пред нас в това отношение.

# 99
Добро утро и от мен майчета!И аз не мога да се похваля с добър сън-все по-зле става ама добре че през деня мога да си подремвам та си наваксвам.И аз днес мисля да се позаема с домакински работи ,чистене,пране и други такива приятни неща ,но утре е ден за почивка и релакс Naughty
Айде лек ден и от мен и полеко да стигнем далеко!

# 100
  • в здрача
ninka maslinka според мен е по-добре размерите на одеалцето да са по-големи, защото отначало зимата например можеш да го сгънеш на две и така да завиеш бебчо почти до годинка да му е по-топличко ако се налага, а после като започне да се върти из леглото по-голямото одеало също е за предпочитане. Втора зима мойта щерка, дето е на 5 спи в детското легло с шалте за големи, само с него стои завита през цялата нощ, иначе изстива и докато ние се събудим или тя за да се завие е вече замръзнала.

Ама момичета, я не се шашкайте предварително за системи и абокади. Аз малко сбърках първия път кога да отида до родилно и отидох 4 дни преди раждането. Полежах един ден в пред-предродилна /не е точно предродилна, а стая в която стояха момичета на които още им е далеч раждането/. И на трите момичета там не им бяха сложили системи, чакаха раждането да започне самичко, а те изнервени вече защото едното беше от няколко дни там искаха вече да им слагат система. Мен ме върнаха в къщи да чакам раждането и момичето което чакаше от най-отдавна щяха да я върнат, но бе от съседен град и нямаше кой да я вземе, та се налагаше да изчака.
Спокойно преди раждането можеш да се разхождаш или да лежиш, на мен ми се скараха, че съм стояла седнала - така съм пречела на родовата дейност - трябвало легнала, права или клекнала, но не и да си седна на д-то. Иначе първите два часа с красавицата се гледахме, аз на родилната маса, тя на друга маса до мен, така че shivani ако помолиш предполагам че няма да имат нищо против да ти дадат съкровището да го гушкаш, виж пъпната връв я прерязаха май веднага и издърпаха плацентата, а после огледаха имам ли нужда от шевове.

Аз днес съм детегледачка, имам две момиченца в къщи, едното гостенче, така че ще мога спокойно да си свърша домакинската работа, да огладя огромния куп. Две деца се гледат по-лесно от едно, особено когато са приятелчета на близка възраст - гледаш само да не се скарат, макар че те пристигат да се коладят едно друго, та малко го даваш психилог докато не тръгнат пак нещата и имаш в пъти повече свободно време. Лек и усмихнат ден на всички!  Hug

# 101
  • София
А пък мойта комшийка е родила вчера  Heart Eyes С милото се чудехме няколко месеца коя е по-напред(сравнявахме коремите  Mr. Green) и сега се оказа че е тя, ама само 20 дни и е термина преди моя. Та мацката се е обебила в началото на 9-ти месец и  бабата ме посъветва да се стягам  Rolling Eyes
Зяпам ги сега през прозореца, щастливия татко и бабата чистят колата, търчат за последни покупки и се щурат насам-натам.
Ох, пак ме хвана шубето....

# 102
[sfkbfk] Аз ще раждам с епидурална, едвам се навих да е нормално раждане, но от епидурална няма да се откажа.
За козметиката за бебета аз вече съм избрала мустела, просто съм адски доволна от продуктите за бременни, за разлика от тези на мамма донна чико. Предполагам, че и бебешките ще се не по-малко добри.
За количките тотално вече се обърках, минах през макси кози, след това джейн, плей, а сега се чудя за АБС дизайн, такова мислене падна...
Днес ще си взимам скрина и най-накрая ще има къде да подредя покупките на бебо, ще го закача в албума веднага.
Уж съм понапреднала в пазаруването, а вчера като преглеждах списъка имам още толкова неща... #Crazy, малко ме стресира фактът ,че беби може всеки момент да се роди, макар че няма такива индикации, а и аз се надявам да си го износя докрая. Някакси хем ми тежи корема, хем ще ми липсва да съм бременна...

# 103
  • Бургас
Добър ден е от мен.  bouquet

Геринце браво за голямото момче. Peace

Инче добре дошла сладурано.Наистина ни липсваше.  bouquet

Лорен май всички почваме да спичаме щото осъзнаваме,че време не остана вече.

Като знаем,че като влезем в 9-ти месец бебоците може да се появят всеки момент стреса е по-голям от досегашният.

За раждането аз също искам да родя,ако е възможно без системи и тем подобни.
Ще ми се всичко да е възможно най-естествено.
Но като даойде времето ще видим.

# 104
  • Варна
Ето ме и  мене. Crazy
Относно системите и аз да се обадя. Ама защо ако ще раждате естествено ще ви слагат системи? Освен ако преносвате естествено, но даже тогава може да искате хапче /забравих му името/ вместо система с остарелия вече окситоцин. И защо не си преговорите с лекарите си всякакви варианти на раждане, упойки и обезболяващи предварително. Аз вече го направих това. А който ще е със спинална или епидурална, да му кажа да си иска най-тънка игла, защото точно от иглата зависи ще имате ли главоболие след това или не. 
Софко, не навсякъде избягват обезболяващите. Например в клиниката в която аз ще раждам ги препоръчват, за да е тихо и да не се стресират все още неродилите от крясъците на вече раждащите. В държавните болници не слагат , или слагат само след лична уговорка или връзки и това е защото след един епидурал лекаря си усложнява работата, понеже трябва постоянно да гледа какво става, и да прецени кога родилката да напъва, тъй като при епидурала тоя момент не се усеща от родилката. Освен това често като усложнение от епидурал е използването на форцепс.

Общи условия

Активация на акаунт