Работна тема "Детските площадки в България"

• 29 221
  • 374
  •   1
Отговори
# 45
  • СОФИЯ
Общините могат да кандидатстват по тези програми http://www.europe.bg/htmls/page.php?id=16510&category=72 Точно сега се подават документи.Защо ли не го правят... #2gunfire

В мярка 02, в т.3 на която са и детските площадки се допускат и кандидати НПО...
Не че СНБМ е в състояние да съфинансира, или да поеме ангажимент за поддръжка на обекта след неговото завършване.

# 46
Общините могат да кандидатстват по тези програми http://www.europe.bg/htmls/page.php?id=16510&category=72 Точно сега се подават документи.Защо ли не го правят... #2gunfire

Ани, страшна си!  Hug Можем да включим тези програми като предложение в писмата до общините. Simple Smile

# 47
  • СОФИЯ

Ани, страшна си!  Hug Можем да включим тези програми като предложение в писмата до общините. Simple Smile

Ако се изпратят в рамките на десетита дни, че срокът е 31.10, а всички сме наясно с бюрократичната машина и пъргавостта й Laughing

# 48
Е това ми хареса: "Бенефициентът се ангажира с осигуряване и поддръжка на обекта след неговото завършване."  Grinning

Уф, язък за този срок.. Дори и да успеем да изпратим писмата с подписките, самите общини дали ще имат технологично време да гласуват на съвет решение за кандидатстване и да приготвят всички документи??  newsm78

Сега си мисля - към подписката, която ще събираме на ръка, можем ли да включим и онлайн петиция от тук: http://www.bgpetition.com/

# 49
И ние мислехме за петиция онлайн,но май ако се пуска там трябва да е на национално ниво,а не с конкретни искания,както са писмата до общините,така поне си мисля аз.

# 50
И ние мислехме за петиция онлайн,но май ако се пуска там трябва да е на национално ниво,а не с конкретни искания,както са писмата до общините,така поне си мисля аз.

Да, точно така - с един общ текст за строителство, ремонт и поддържане на детските площадки в цялата страна. Проблемът е единен, но има специфични отенъци на местно ниво, които няма да включваме. Да помислим ли за такава петиция? Не знам СНБМ дали би свързало името си с петиция?  newsm78

# 51
  • СОФИЯ
Ако се направи петиция аз лично се подписвам!

# 52
  • София
Ани, подписката за детските площадки в Овча купел не трябва ли да има някакъв текст отгоре?  newsm78

# 53
Ако се направи петиция аз лично се подписвам!

Mr. Green Ш`та цитирам, тъй да знайш!  Party

# 54
Ани, подписката за детските площадки в Овча купел не трябва ли да има някакъв текст отгоре?  newsm78
Ще има , разбира се, но мисля че никой няма да се захване да чете официалното писмо в две страници с всичките му обръщения, формалности и любезности Crazy.Затова ще извадим  за титулна страница само исканията ни- че да знаят  хората какво подписват.Ще разпечатаме и пълното писмо- на който му се чете- да заповядя Wink

# 55
Мацки, не мога да се оправя с това трак чейнджис, редактирала съм и аз писмото в уорд и ще го кача по-късно, може би на линк направо, за да го пусна и на момичетата от Плевен. Ще се съобразая и с тази редакция естествено, която е в пощата.

За денят за почистване - в Плевен ще има международен фестивал на военните оркестри, после пък е 22 септември - националният празник, смятам, че най-добре да е в края на месеца, конкретно за тук, а и за да можем да го организираме.
Какво ще кажете за 28ми септември - тогава вече окончателно ще са се върнали и хората от почивка, медиите и институциите ще са заработили на пълна пара, сезонът ще е в разгара си, предполага се че няма да е голяма жега.

Още нещо за Плевен - с Джина си говорихме да направим среща с заместник-кмета, с който аз говорих още по време на протестите, други майки са изявили желание. Лично аз предлагам да не е в присъствието на медиите, те ако искат отделно да си го питат за нещата и да ги снимат с кмета, ако дойдат на почистването, на което ще бъдат поканени.

Аз изчезвам до вторник, предполагам няма спешни неща, мацките движат подписката и ми пращат снимки на площадките, аз ще ги извадя или ще ги направя на презентация, за да оставим в Общината.

За да не забравя - Джинка, ти сигурна ли си, че се обръщаме към правилните хора? Има ли такив пастоянни комисии, проверила ли си? Според мен кмета и архитекта са достатъ(чни, говорих с жена от общината, тя каза че се пише до кмета и той си го разпределя по ресори...

# 56
Деси,такива комисии има,но не знам дали писмото трябва да е адресирано до тях,затова исках и да го видиш и ти,че знаеш на местно ниво към кого да се обърнем.Аз търсих кой е главния архитект,но не открих,но вече го знаем,така че може и само до тях.
Аз съм съгласна по принцип за 28-и,но най-вероятно ще съм с деца,което ще рече че няма да съм от голяма помощ Simple Smile Но поне ще им давам добър пример Simple Smile

# 57
на 28-ми е ОС на Сдружението Rolling Eyes евентуално за сутринта ако се организира- би могло newsm78

# 58
Момичета аз днес си поразгледах парка. Установих, че е общински и няма концесионери (каза ми го един служител от Озеленяване). Утре ще пратя снимки няколкото съществуващи "катерушки" в частта откъм Витошка, повечето са доста зле изглеждащи. Някой ще ме светне ли къде да ги пратя и какво да правя по нататък. Разбира се петиция ще подписвам.

На 28 аз живот и здраве пътувам за София

# 59
Предлагам ви 5 октомври.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт