ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 152 288
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 885
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Здравейте, Александър!   bouquet Уважение към помощта ви в този форум!

Имам следния въпрос. В предвид на това, че има доказване на ХЛ, т.е. ако го вземе здрав човек се разболява от него може ли да се изгради имунитет срещу някой болести, ако се приеме от здрав човек препарат пораждащ пъпките при шарката например? Въпроса ми е чисто философски, не е експериментален. Веднъж опитах от лекарството на дъщеря ми, което се беше стекло под устната й и не искам да опитвам пак! 1 седмица бях с много болно гърло  Embarassed Вече знам, че така не се прави, но ме човърка този въпрос за това, дали изграждаме имунитет, ако вземем ХЛ, когато сме здрави?

Благодаря предварително!   bouquet

# 886
Цитат
Да се включа за Билка-та...верно, че няма мента и флуор, верно, че и ние до скоро я позлвахме, но е пълна с други боклуци. По- добре, примерно, Веледа.

А въпросната Веледа има ли паста за зъби?
Има, да. В тази тема можеш да прочетеш подробности:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=286670.720

В Билка-та има сулфати и парабени, които не са безопасни.

# 887
Вери, благодаря  Hug

# 888
  • София - Варна - Бургас
Може ли да ми препоръчате  добър хомеопат в Добрич .

За Добрич Ви препоръчвам    д-р СТОЙЧЕВ , координатите му, Ви пратих на "лични".

# 889
  • София - Варна - Бургас
drize Въпросът Ви е много интересен.

Ако искате точен отговор - не, не изгражда имунитет, тъй като хомеопатичното л-во не е ваксина.

Ваксината до известна степен стимулира изработването на имунитет към определен щам вирус или бактерия

Докато лечебният ефект на хомеопатично л-во се получава, когато то е най-близкото подобие на индивидуалноста на конкретния пациент, и то подобие в трите основни индивидуални характеристики: Ментални, общофизически и модалности.

В конкретния случай, хо-то л-во лекува дъщеря ви, тъй като и е индивидуално подбраното хо л-во, докато явно то не е вашето, и вместо да лекува нещо което нямате, то е провокирало жизнената ви сила да прояви в-у вас този конкретен симптом. Но само симптом, болка без това да води до патология.
   И да, това би Ви било от полза, ако евентуално при някое бъдещо заболяване, жизнената ви сила би проявила такъв симптом, то той би бил много по-слаб.  Peace

# 890
Повтарям въпроса си, тъй като Aleksander го пропусна:

Цитат
  И на мен нещо не ми е ясно това с прекаляването и влошаването. Как може да сме сигурни, че въпросното повишаване на кръвното е от кафето? Може да е реакция към променливото време, може да е от куп други неща. И друг важен въпрос за мен е - след като се влошиш от кафе или мента и т.н. какво следва? Кръвното си остава високо? Трябва ли след този инцидент пак да се вземе хомеопатичното лекарство? Или се чака до следващия определен прием? Тук доста се пооплетох

# 891
Здравейте Александър!
ще съм ви благодарна ако коментирате и моето запитване.
Преди около 5 месеца мъжът ми претърпя инцидент, при който скъса мускулни раменни връзки /имаме снимка и коментар от двама специалисти/ Както знаете това е проблем, който организмът трябва да пребори сам, т.е. разчита се на изграждането на нови мускелни връзки, които да спестят "припукването" и болката.
Негови приятели му препоръчаха /на тях им било предписано и т.н./ Арника. Какво ще кажете? Закупихме арника потенция 15, но как и дали да я приема...
Моля коментирайте и препоръчайте нещо по-подходящо в случай, че това не ок.

Благодаря ви предварително!   bouquet

# 892
  • София - Варна - Бургас
devin 
Цитат
...Тук доста се пооплетох...

Тъй като хо л-во се предписва индивидуално, то и отговорът ще е различен при всеки отделен пациент. Сиреч няма универсален отговор на въпроса ви.

Цитат
...Преди около 5 месеца мъжът ми претърпя инцидент...
Арника трябва да се даде веднага след травмата, след 5 месеца е безполезен.
  Според правилата на форума, хо и други л-ва не се предписват така по интернет.  Peace

# 893
благодаря

# 894
  • София - Варна - Бургас
   Тези дни на "лични" ми зададоха следния въпрос:

Цитат
Здравейте,въпросът ми е защо цената на прегледа при хомеопат е така висока и кое Ви кара да мислите,че тя е подходящо реална за труда Ви?

А ето и отговора ми:  Днес бях на фризьор - 20 лв за подстригване с измиване и сушоар, за 20 минути.

Първото хомеопатично интервю трае 120 минути, но не струва 120лв, а 50.

Въпроса ми е, какво получаваме при двете?

# 895
Aleksander,
само да споделя относно цените.
Тук в Германия където водя дъ6теря си на хомеопат първото интервю бе6е около 60 минути и стува6е 120?.
Телефонните разговори съ6то се запла6тат, според това колко минути са били.

Не мисля, 4е 50 лева са 120 минути е много, дори напротив. Peace

# 896
Хм, за цените на хомеопатите ... при моя е 100 лв, първоначален преглед и след това при нужда по 30 лв на месец  newsm78
Сега виждам, че първоначалния явно при него е по-скъпчийски, а за месечните - незнам.
Но и въпреки това, категорично не смятам, че 30 лв на месец при нужда е МНОГО. Ако отидем при лекар и ни предпише незаменимите антибиотици, сиропи, хапове... дали няма да оставим в аптеката далеч повече пари?!?
Тези дадени пари са горе-долу единствените смислени които даваме. Все пак отиват за най-важното - здравето ни.
Lolita007, добре че не сме в Германия, аз тормозя нашият хомеопат системно и постоянно по телефона, когато малкия е болен  Joy

# 897
... при моя е 100 лв, първоначален преглед
За колко време това?
Като видях 100 лева и помислих, че съм прочела грешно.  ooooh!

# 898
Джей, май не разбирам въпроса  newsm78  100 лв. за първото посещение- интервюто което е около 2 часа. Това са първите пари, които му се дават и след това по 30 лв при посещение, за тези 30 лв в рамките на един месец мога да го търся всеки ден при нужда.

# 899
На мен пък ми се струва, че моят хомеопат ми взема много малко, понякога нищо. Чак ми става неудобно. Има много пациенти и спокойно може да си вдигне цените, но не го прави. А и да ги вдигне, не може да ме уплаши Simple Smile. За здраве пари не пестя!

Общи условия

Активация на акаунт