ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 152 046
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 825
  • София - Варна - Бургас
 Да, разбирам въпроса Ви, и отговора е не, няма такова хомеопатично л-во, и не ни е нужно да го има, защото залитането по изопатията е още от преди 200 години и е отречено.
 Защото основния принцип на хомеопатията е подобието, най-близкото подобие, но не и идентичноста.

Подобие, не непременно към всичките доказани симптоми на едно хомеопатично л-во, които обикновено са хиляди, а към три отделни групи от симптоми на три различни нива: Ментално ниво, общофизическо и специфични модалности. Трябва да са представени и трите групи, така наречения принцип на трикракото столче, иначе падаме.  Laughing

Това за което говорите, разбира се може да има известен частичен успех, но само на физическо ниво. Без специфичните модалности и особено менталните, това лечение лесно може да се плъзне към потискане, с всичките произтичащи от това неблагоприятни последствия.

# 826
Направо незнам накъде да похвана, пиша тази тема, защото съм изпаднала в ситуация на тотално объркване. Дъщеря ми (на 3 г. 8 м.), която до скоро беше много здраво дете, тази зима беше доста болна - е-коли в урината,ангина, конюктивит, два гнойни отита, отделно има хронична детска екзема на кожата от година и половина и нещата там страшно се влушават с всяко разболяване. Завъртя се порочния кръг с антибиотиците - отслабване на имунната система - пак антибиотици, алергии, обриви, видях че така не може повече да се продължава,записах дъщеря си на хомеопат.Тя състави схема за укрепване, а при разболяване спираме схемата и започваме лекуване с МНОГО лекарства, тези на Боарон имам предвид. ТОва, което ме плаши е, че за един ден се налага да давам през 15-20 мин. лекарство и то няколко вида се редуват. Например по 5 гранули Меркуриус, Беладона, Страмониум, Ферум Фосфорикум, Стодал, Силицея, Алиум Цепа, като от някои се дава на 2 ч. ТАКА СЕ Е СТИГАЛО ДО 20 ПРИЕМА НА ДЕН И ТО ЗА 3 ДНИ!!!Почти не остава време за друго, освен да пие лекарства!Наистина на два пъти успяваме така да се излекуваме, но все пак не е ли твърде безразборно такова лечение. Опарени сме много от антибиотиците, но толкова много лекарства, макар и хомеопатични може ли да се комбинират, не е ли опасно? Възможно ли е по-късно да излезнат негативи и от едно такова лечение?Какво става с имунната система на детето с толкова много лекарства?
Имам и бебе - и то също е изпивало 4 лекарства на боарон по 11 пъти на ден!!!На бебето за кашлица и хрема е изписвала Фосфорус, Кокус Какти, Калиум, Меркуриус - от всичко за 5 дни!
Освен това докторката ме увери, че понякога при хомеопатията изглежда така че състоянието се влушава, защото изкарва токсините навън и след това се оправя. Вярно ли е?Защото екземата на каката в момента е в ужасно състояние. Лекуваме по схема с Ликоподиум, Арсеникум, Силицея, Апис, но не се оправя - влошава се. Накъде да похвана вече незнам?
Предполагам, че и за другите майчета ще бъде полезно ако на Доктора му остане време за отговор. Правилно ли е лечение, с толкова много лекарства наведнъж? Смело ли да продължавам така или да търся друга докторка?

П.С. Съжалявам ако е дискутирано вече, аз не можах да намеря..

# 827
  • София - Варна - Бургас
Токущо отговорих на подобен въпрос във форум на майките от Русе, затова ще го цитирам буквално:

А може ли и аз да задам един непрофесионален въпрос  Sick
Каква е разликата между класически и некласически хомеопат?

Некласическата хомеопатия, "изобретена" от една френска фармацевтична компания, по-точно от нейния отдел "Продажби", ползва същата анти-патична, анти-симптоматична философия на предписване, както официалната, а-лопатична  медицина, което и предопределя изначално неуспеха и.
  Сиреч предписва спрямо всеки отделен симптом по едно анти-симптоматично хомеопатично л-во!?... по "схема" през 2 часа а и по-начесто редуване на често противоречащи си едно на друго хо л-ва  Sick

Докато Философията на предписване според бащата на хомеопатията - Ханеман е 1-во:
   - Едно единствено хо л-во покриващо индивидуалноста на целия човек, а не само не едно симптомче,
 и 2-ро:  Принципа на подобието -"Подобното лекува подобното"

Истинската, класическа Ханеманова парадигма на лечение е: хомеопатичното л-во не воюват със симптомите, не ги потиска, а цели излекуването на централното нарушение, което продуцира тези симптоми, които често са защитни, опит на жизнената ни сила  да изтласка проблема от по-важни органи и системи, към повърхноста, пириферията, в крайна сметка кожата.

Какво става потискайки само симптомите?
   - вкарваме болеста все по-навътре и на по-дълбоко, към по-жизнено важни органи и системи...

Последна редакция: чт, 26 мар 2009, 02:13 от Aleksander

# 828
Лоран, смени си веднага докторката, поне относно хомеопатичите предписания  Tired
Бях виждала и чувала по 2-3-4 лекарства в разни схеми, ама тука направо са страшни рекорди  Crazy

Иначе е вярно, че често е възможно влошаване на състоянието за няколко часа или дни дори, т.нар. лечебна криза..

# 829
  • София - Варна - Бургас
Loran
Цитат
ТАКА СЕ Е СТИГАЛО ДО 20 ПРИЕМА НА ДЕН И ТО ЗА 3 ДНИ!!!
Ужас!!! питам се как издържате на това издевателство?!
Цитат

Имам и бебе - и то също е изпивало 4 лекарства на боарон по 11 пъти на ден!!!На бебето за кашлица и хрема е изписвала Фосфорус, Кокус Какти, Калиум, Меркуриус - от всичко за 5 дни!
  Просто нямам думи! такива лаишки експерименти с беззащитно бебе!...
Цитат
докторката ме увери, че понякога при хомеопатията изглежда така че състоянието се влушава, защото изкарва токсините навън и след това се оправя. Вярно ли е?Защото екземата на каката в момента е в ужасно състояние.
   Не е вярно, а в момента горкото дете доказва всичките безразборно давани му хомеопатични л-ва!

# 830
Loran, и аз се изумих докато четях поста ти  Shocked Тъкмо преди това бях попаднала на тема в която др.Михайлов в един друг форум раздава съвети и се чудех как така ги комбинира по 2-3 лекарства, но след твоя пост неговото ми се струва почти сериозна работа...
Мисля, че Александър дори ще ти помогне да избереш хомеопат, които разбира от хомеопатия  Wink
Успех ви пожелавам!

# 831
  • Пловдив
Според хомеопатичната практика (класическата), ваденето на 3-тата сливица ще я вкара в една много опасна зона, където лесно могат да се отключат тежки заболявания.

Моля ви да обясните възможно най-изчерпателно.
Ще съм благодарна и на другите хомеопати в тази тема да изкажат мнението си за ваденето на третата сливица.

# 832
Може ли да се лекува тежка форма на акне с хомеопатия?
Според кожен лекар можело да се лекува само с някакви много силни хапчета, които пренареждали структурата на клетката. По време на лечението не трябвало да се правят деца Rolling Eyes
Акнето е свързано с пърхот и себорея.

Няма алопатични - химически въздействщи вещества, които да, цитирам: "пренареждат структурата на кетката"  Laughing
  Въпросът не е толкова в структурата на клетката, а в скороста, в засилена функция на мастните жлези и оттам в запушването на отворчетата към повърхноста, и вследствие на налягането е това подуване във вид на пъпки - акне.
    В кожата на човека тези мастни жлезички са около 1 000 000.
о.к. все пак не разбрах може ли да се очаква подобрение на състояние и впоследствие излекуване?

# 833
  • София - Варна - Бургас
very nice
Цитат
о.к. все пак не разбрах може ли да се очаква подобрение на състояние и впоследствие излекуване?
   Макар и по-бавно отколкото ни се иска, но истинско, трайно излекуване се постига с помоща на хомеопатията.

# 834
Здравейте.
Детето ми се опъпчи от варицела. Искам да попитам дали да се обаждам на хомеопатката, т.е. може ли с нещо да помогне хомеопатията за по-лекото протичане?

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 10:22 от tini-mini

# 835
Здравейте.
Детето ми се опъпчи от варицела. Искам да попитам дали да се обаждам на хомеопатката, т.е. може ли с нещо да помогне хомеопатията за по-лекото протичане?

Непременно и се обади, ще помогне да мине по-леко и бързо! Peace

# 836
  • София - Варна - Бургас
Здравейте.

Обадете и се, и знайте, че това е една много полезна, за правилното изграждане на имунната му система детска болест.  Peace

# 837
Благодаря за отговорите!     bouquet
...това е една много полезна, за правилното изграждане на имунната му система детска болест.  Peace
Бихте ли обяснили нещо повече за това, моля! Hug

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 14:33 от tini-mini

# 838
Здравейте  Hug

Искам и аз съвет Peace
Малкият ми син е на 2г. и 9м.
За месец и половина изкара 2 гнойни ангини - 4 АБ за този период, като последния път преди седмица бе на Медоклав и гентамицин  Sad Оправи се и близо 6 дни си беше всичко наред, но след това започна отново да кашля и сополки. Казаха подути сливици и зачервено гърло.
РЕших да го заведа на хомеопат.
Прегледа детето, чисти са му гърдички и предписа - Oscillococcinum, bryonia, thuya и poumon histamine.
Друго, което мога да кажа за детето е, че за 2 години има две пневмонии, а зимата редовно си кашля  Confused

Искам да попитам дали са правилно са съчетани тези лекарства, могат ли след като се разтворят топченцата във вода, да сложа и малко сок, че се нареждат през 15м. да пие вода, а и казва, че му е "грозна"  Grinning дали след като съм дала наистина 15м след това не трябва да поема нищо през устата...

Ами май това са ми въпросите  Wink...а да....и му се появиха зелени, течни сополки?
Благодаря много   bouquet

# 839
Откакто се лекувам с хомеопатия все се чудя дали лаковете за нокти и лакочистителите трябва да се избягват. Все пак им е доста силна миризмата. И все забравям да питам хомеопата ми  Embarassed Надявам се някой от вас да даде отговор на този ми въпрос   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт