Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 4 970
http://www.neterra.tv/bg/show.php?id=800&bm=2
Mомичета,  снощи  в късните новини на НОва ТВ са давали интервю с Фандъкова.Говорила е и за ремонтите...

# 16
 • София
 • Мнения: 2 708
Опитвам се да стигна до конкретна информация кои са градините все още в ремонт, било то финансирани от СО или от районните администрации. Цал ден ме премятат насам натам, затварят ми тел поне 100 пъти и т.н. но се надявам да получа инфото. Та ето какво разбрах до момента. Има 2 вида ремонти - основни и текущи. Всеки един от двата вида може да бъде финансиран от СО или от районните администрации (по - точно от някъкъв Специализирания общински приватизационен фонд - като го гледам този фонд почти половинат пари май отиват за училища и ДГ). Та така има общо взето 4 типа ремонти:
 - основни със средства от СО
 - основни със средства от Специализирания общински приватизационен фонд
 - текущи със средства от СО
 - текущи със средства от Специализирания общински приватизационен фонд
Основно ремонтите са основни, текущите са доста малко. Общия брой на градините в ремонт за това лято е 114. Според данните почти всички градини ще започнат да работят до края на месеца и тук идва уловката макар и със сборни групи. Да ама сборните групи не са достатъчно, като градината не рабори на пълен капацитет работата не е свършен аспоред мен. И така явно това е визирала Фандъкова, сигурно само 4 градини (по нейни данни) няма да отворят врати до 01.10, ама не казва още колко ще работят със сборни групи.
Сега ще ви опиша грубо и процедурата за обществени поръчки ако не е описана някъде другаде.
 - обявява се конкурс за обществена поръчка
 - преглеждат се редовността на документите на всяка една фирма и ако има нередовни док. кандидата се елиминира
 - избира се печелившата фирма
 - издава се някаква заповед за класиране
 - чака се срок от 10 дни за обжалване
 - ако няма се сключва договор с определен срок на изпълнение
 - изплаща се някаква малка авансова сума от общата сума в д-ра
 - открива се строителна площадка и започва да тече срока на договора със начална дата датата на подписването му
 - при приключване на ремонта се испектира и се издава акт 19 и приемо-предавателен протокол
 - изплаща се остатъка от сумата по договора
Горе долу от стартиране на конкурса до започване на изтинската строителна работа (откриване на строителната площадка) периодът е около месец. Тази година в конкурсите са участвали около 37-38 фирми, не знам колко от тях са допуснати до отваряне на офертите и документите им са били изрядни
Ако успея да открия г-жа Минчева може и да се сдобием със списъкът им за градините в ремонт, приключили или не. Но пак казвам, ако в една градина е отворена 1 - 2 - 3 - н групи, но не всичките те най - вероятно я смятат за отворена  Wink Продължавам да се опитвам да открия повечко инфо, дано някой ми обърне внимание все пак (ако вдигне телефона де  Laughing )

# 17
 • София
 • Мнения: 2 708
Обещаха ми въпросният списък, дано го получим по - скоро или поне да не е късно ...

# 18
 • СОФИЯ
 • Мнения: 9 148
ето във вр с чуденката ни за 26 ОДЗ


Интервю с Фандъкова имаше и по ТВ ЕВРОПА в събота.
Не мога да го намеря в сайта на телевизията.
Ще ти пратя утре от работата пълния текст на репортажа.
За 26-то ОДЗ каза, че не фигурира в системата, защото все още официално не се води ДГ.
Към това ОДЗ ще бъдат пренасочвани първо неприетите деца от градините в Младост1.
А иначе ще отвори врати през октомври, защото според нея са останали само довършителни работи.
Проверката ми обаче показа, че там има работа за поне още два месеца.

# 19
 • София
 • Мнения: 5 955
...

Предлагам, тези к ще ходим да се срещнем 10.30ч. във Виенската сладкарница, на ъгъла с Раковски.

OK. С Ади ще сме там.  Peace

# 20
 • София
 • Мнения: 5 955
Ето и тук:

Здравейте, срещата мина добре, т. е. в рамките на добрия тон.  Peace Моята девойка, която иначе е кротичка по такива места, обаче си показа рогцата, т. е. щипките (нали ми е раче).  Embarassed Надето ще гледа довечера да пусне подробности за срещата на пощата, а аз благодарение на нейните записки и тези на Саня и по молба на Таня ще се опитам да обобщя това, което ни е необходимо, за да излезем до утре към обяд (поради медийния интерес) с позиция от името на сдружението:

- В отговор на писмената молба на Асоциация "Родители" на сайта за детските градини ще бъде качена информация за сключените по ЗОП договори за ремонт на детски градини на територията на СО (идея, която, мисля, че и ние приветстваме);
- подобни процедури вбъдеще за избор на изпълнител по ЗОП, независимо от финансирането, да се провеждат така във времето, че крайните срокове на изпълнение да са до 01.09;
- общината да осъществи и осъществява строг инвеститорски контрол как се извършват ремонтите;
- родителите да се информират своевременно след приключване на процедурите и подписване на договорите чрез сайта и обявления в ДГ за крайните срокове за приключване на ремонтите;
- да се осъществи през ноември среща-дискусия, на която между НПО-тата, общината и дир.-ките на ДГ да се обсъдят предложенията за превенция, т. е. подобен проблем с неприключили навреме ремонти да не възникне и догодина;
- евентуално да се апелира към държавата да се включи в основните ремонти на ДГ с целево финансиране като ангажимент към проблемите на децата и работещите им родители с оглед на своевременно осигуряване на средства и следователно своевременното започване и приключване на СМР-и занапред.

Допълвайте и вие какво мислите!  Sunglasses

Естествено на срещата изразихме и, мисля, че изразяваме адмирациите за това, че ДГ все пак се ремонтират, особено имайки предвид факта, че в някои градини, да не кажа повечето, основни ремонти не са правени от десетилетия - тук предполагам сме единни.  Hug

За две малки допълнения се сещам:

-готови са да предоставят иф за проведените процедури по ЗОП /не само на сайта/, с оглед твърденията за прозрачност. По мое мнение това за СНБМ не е необходимо, но имаше и такива питания в темата за продължаващите ремонти.
-Фандъкова пое ангажимент, при предоставяне на вх.№ на запитването на мамите до община Младост да съвейства за получаване по-бърз отговор;


...

# 21
 • СОФИЯ
 • Мнения: 9 148
Извинявам се, че на "час по лъжичка" добавям, но се сетих, че в края на срещата беше изразена готовност за приемане на сигнали за ДЗ, к вече работят, но ремонтите в тях продължават. Това ,  в случаи при които се застрашава живота и здравето на децата и персонала.

# 22
 • СОФИЯ
 • Мнения: 9 148
копвам и тук иф за приключване на ремонтите, к се извършват от СО

http://kg.sofia.bg/?page=news&id=101

# 23
 • Мнения: 5 399
копвам и тук иф за приключване на ремонтите, к се извършват от СО

http://kg.sofia.bg/?page=news&id=101По тази табличка изглежда, че фирмите ще приключат с ремонтите предварително, преди договорения срок. Това добре, дано се получи..

# 24
 • СОФИЯ
 • Мнения: 9 148
Да, Бръмб /без Мрънк Laughing/.

За догодина ще настояваме всички договори да са със срок най-късно до 01.09.  Не е редно да се договарят срокове след тази дата.

# 25
 • Мнения: 50
копвам и тук иф за приключване на ремонтите, к се извършват от СО

http://kg.sofia.bg/?page=news&id=101По тази табличка изглежда, че фирмите ще приключат с ремонтите предварително, преди договорения срок. Това добре, дано се получи..

По табличката - да, ама реално - НЕ !

ЦДГ №12 - подмяна дограма, ремонт санитарни възли - обектът е приет

В момента централата на детската градина се боядисва с усилията и средствата на родителите!!!
От табличката виждам, че в колонка 'вид ремонт' никъде не е предвидено боядисване.
В какво състояние трябва да бъде издаден ремонтирания обект?

# 26
 • СОФИЯ
 • Мнения: 9 148
Мимика, ясен е проблемът.

Предлагам в позицията на СНБМ да добавим нещо от рода "Настояваме за в бъдеще предметът на поръчките да бъде формулиран така, че след приключване на изпълнението сградите и прилежащата територия да са във вид, подходящ за нормално и безопасно потребление".

# 27
 • Мнения: 50
Мама САННЯ, благодаря ти.
Напълно съм съгласна. Мисля, че това е съществена подробност.

# 28
 • СОФИЯ
 • Мнения: 9 148
--------------------------------------------------------------------------------

Цитат на: tonia в сряда, 10 септември 2008, 15:03
Цитат на: мама САННЯ в сряда, 10 септември 2008, 14:28
В този списък са само ДЗ, за които процедурите по ЗОП са пускани от СГО. Явно за вашето ДЗ процедурата е от съответния район.


Сигърна съм, че е така 
Само че сайтът е озаглавен: Информационна система за обслужване на детските градини и няма как да се разбере, че ГСО и общините не са се координирали.
Май това е още нещо, което трябва да поставим като въпрос


Да. Има нещо подобно /др формулировка просто/ в обобщените от мен въпроси. / Предлагам да го включим в позицията на СНБМ.

# 29
 • Мнения: 1 517
49 ОДЗ Радост в Дианабад работи с 2 сборни групи, въпреки продължаващите ремонтни дейности.

Общи условия

Активация на акаунт