Шоколадово-бананов кекс – много пухкав и приказно ароматен!

• 135 060
  • 775
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Селма поздраления,ще го направя тези дни и в този вариант  bouquet

# 166
Селма  Crazy страхотно изглежда   bouquet
  Благодаря,Лео!А какъв е вкусът! Crazy
  А твоя крем си го правя и като отделно десертче.Много ми допада тази комбинация! Heart Eyes

Селма поздраления,ще го направя тези дни и в този вариант  bouquet
   Непременно пробвай!Ще си оближеш пръстите! Grinning

# 167
Цитат
Крема е взеизвестния  и един от най-любимите ми на Лео
пуснете линк моля  Grinning

# 168
Цитат
Крема е взеизвестния  и един от най-любимите ми на Лео
пуснете линк моля  Grinning
  Нали съм го описала. Rolling Eyes
  голяма кофичка заквасена сметана(400г)+голяма кофичка течен шоколад(400г).Разбъркват се и крема е готов.
  Когато мажеш блатовете с него ,добавяш,ако желаеш,и кръгчета банан.
   Peace

# 169
селма, хубав вариант   bouquet
кекса съм го правила два пъти и се получава много добре
а наполедък правих опит за 2 други рецепти (за кекс) и бяха неуспешни Confused поне този вече знам, че има по-голям % вероятност да се получи  Hug

# 170
Ох Селма само ни изкушаваш....
Задължително ще го направя сега и с крема  bouquet

Всички диети ми се провалят в този форум Mr. Green

# 171
  • Земя създадена от Бог Mallorca
 Crazy НЕ е истина....още утре ще го приготвя на половинката  chef
Само аз ще гледам и отново ще се примиря с помирисване Simple Smile

# 172
може ли да се използва течен маргарин, някой да е правил сладкиши с течен маргарин?

# 173
а наполедък правих опит за 2 други рецепти (за кекс) и бяха неуспешни Confused поне този вече знам, че има по-голям % вероятност да се получи  Hug
  Радвам се,че ти хареса този кекс! Hug
  А другите 2 рецепти мои ли бяха? newsm78

# 174
може ли да се използва течен маргарин, някой да е правил сладкиши с течен маргарин?
  Не знам,дали някой е пробвал с течен маргарин,но някои го разтопяват заедно с шоколада,така,може да се каже,че го ползват в течен вид....
  Мисля,че няма да има проблем! Peace

# 175
Да,аз така правя,разтопявам шоколада с маргарина Peace

# 176
  Радвам се,че ти хареса този кекс! Hug
  А другите 2 рецепти мои ли бяха? newsm78

единият беше този с ефектния пръстен от какао http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=298836.0
но реших да добавя смлени орехи към какаовата смес и не се изпече добре (може би и друга грешка съм допуснала)  Confused
А вторият не беше по твоя рецепта, беше този кекс с мармалад и локум http://ilrai.blogspot.com/2008/10/blog-post_1769.html, който пак не се изпече отвътре и стана глетав (вероятно заради съставките му)  newsm78 

# 177
много интересна рецепта за кекс и задължително ще го направя в най-скоро време. винаги съм обичала комбинацията от шоколад и банан....
като чета ми идва на ум че ако вместо маргарин се ползва масло ще е хем по вкусно хем по-здравословно - все пак маслото придава съвсем различен вкус...а  също може част от разтопения шоколад или ако имаме течен може да се "пусне" с лъжичка преди печенето когато сместта е вече във формата...така шоколада пада на дъното и се разтапя и при обръщането на готовия кекс течния шоколад остава отгоре като глазура...пробвала съм за други рецепти и се получава супер....

# 178
  Игуанка,и двете рецепти са съвсем сполучливи,според мен."Ефектния какаов пръстен" е съвсем лесен кекс,просто няма от какво да не се получи!Може би,наистина просто не си го доизпекла? Simple Smile Пробвай пак,без да слагаш орехи.Печи на умерена фурна,не я загрявай предварително.След като кекса се надигне и придобие лека коричка,постепенно намалявай температурата....Проверявай с дървена клечка,дали е готов.Успех! Peace (той наистина е много лесен за изпълнение! Hug )
   Другият кекс не съм го правила.Мисля ,че в него е много важно локумът да се овалва в брашно....Не знам за други тънкости,обаче...Гледам,че тестото съдържа доста течни съставки,дали това не е създало някакви проблеми? Thinking

# 179
Селма, след като ти станах фен на кекса, сега задължително ще го пробвам и във варианта торта Peace

Общи условия

Активация на акаунт