Шоколадово-бананов кекс – много пухкав и приказно ароматен!

• 136 312
  • 775
  •   1
Отговори
# 270

Понеже смятам да направя торта от този кекс, пък и ще имам гости не искам да има провал, та се интересувам на колко градуса печете ? 200 градуса много ли са ?

Зависи от фурната.
   За моята 200 са много!
   Кекса го слагам в студена фурна(съжалявам,че се повтарям за кой ли път...),след това я пускам на максимум 160 градуса,след като кексът се надигне и се покрие с коричка,постепенно намалявам фурната . Peace
   Успех! Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 яну 2009, 19:38 от Селма

# 271
Аз пък си го слагам на загрята фурна винаги, както и всички други кексове, които печа. На около 180градуса, 20тина минути.
В събота правих мъфини от него, харесаха се Grinning

# 272
   Ами....Всяка фурна със своя номер! Simple Smile
   Затова се опитвам да не давам съвети,а просто казвам,как се получава при мен.... Peace
   Скоро ползвах една газова фурна..... Crazy Там,пък ,се налагаше отдолу под кекса(или каквото и да е друго) да слагам тава пълна с вода,иначе всичко загаряше отдолу! Tired

# 273
Снощи направих кексчето. Бива си го. Peace
Разбих първо яйцата. Добавих захарта. След това сложих ванилия, бакпулвер, течен шоколад Финети, маргарин /без да го разтопявам, разби се перфектно/. Настъргах два банана. Разбърках хубаво с миксера и бавно започнах да прибавям брашното. Сместа стана много вкусна. Wink
Сложих го в загрята фурна и го пекох около 30 мин. на 180 градуса. cook

# 274
  • на кой му пука, майна

Понеже смятам да направя торта от този кекс, пък и ще имам гости не искам да има провал, та се интересувам на колко градуса печете ? 200 градуса много ли са ?

Зависи от фурната.
   За моята 200 са много!
   Кекса го слагам в студена фурна(съжалявам,че се повтарям за кой ли път...),след това я пускам на максимум 160 градуса,след като кексът се надигне и се покрие с коричка,постепенно намалявам фурната . Peace
   Успех! Simple Smile

Ами и моята е силна, та се зачудих  Rolling Eyes Значи 200 са си много, ще пека на 160 или 180, дано да не се проваля  fingerscrossed

# 275
Може ли кексът да се направи с масло вместо маргарин?  newsm78 Искам да го направя, а няма как да излезна с двете маймуни за един маргарин.  Twisted Evil

# 276
И на мене ми допада тази рецепта. Звучи лесно  Flutter, а и с банан винаги е вкусно!

Благодаря за идеята  Wink

# 277
Направих го! Стана много красив и ухае страхотно!   chef Селма, благодаря за рецептата!   bouquet

По едно време се разколебах, защото за пъри път на кекс ми става толкова гъста сместа, но стана много хубав. Като се приберат домашните, със сигурнсот ще го харесат.  Laughing

# 278
Това трябва да се опита! Благодаря за рецептата!
 Hug

# 279
Може ли кексът да се направи с масло вместо маргарин?  newsm78 Искам да го направя, а няма как да излезна с двете маймуни за един маргарин.  Twisted Evil
Aз също го направих с масло, много добре се получи Peace

# 280
  • Варна
Направих го пак  Hug.

Разделих една доза на две, в правоъгълни форми 7х30 и предполагам затова е толкова височко   /водя го сладкиш   Blush /
Правих ги за родителите и беше много важно да се получи. Пекох на 180-160 градуса близо 40-45 мин. докато клечката излезе суха.  ooooh!
Отгоре е крема на Лео и един ред нарязани банани.
А да, и този път го сложих в леко топла фурна  Peace
Шоколада разтопих с 3-те лъжици мляко, оставих леко да позстине докато разбия яйцата и др.,  добавих му 4-тата лъжица мляко да го поохлади и така го сложих   chef

# 281
получило се е много добре  Hug благодаря за съветите  Hug

# 282
Ммммм, момичета и аз се го спретнах днес, вкусничък е! Ще видя какво ще кажат домашните любимци Laughing

Сложих 2 банана и 4 яйца, обаче. Сега си мисля, дали може да се сложи още шоколадче, но на малки парченца. Аз по принцип съм кулинарен инвалид, затова питам  Mr. Green

Забравих да кажа, пекох го час и 20 минути на 160 градуса, сложих го в студена фурна   chef

# 283
Сега си мисля, дали може да се сложи още шоколадче, но на малки парченца.

По-добре го разтопи. Simple Smile

# 284
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
и аз направих сладкиша за Свети Валентин, много го харесахме в къщи, много пухкав, много нежен, дадох рецептата и на колежките в офиса, пак мисля да го правя през уйкенда

Общи условия

Активация на акаунт