Шоколадово-бананов кекс – много пухкав и приказно ароматен!

  • 135 015
  • 775
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
  • Мнения: 630
♥ мис арк ♥, захаросан кокос, смлян в блендера. Идеята беше да поръся с кокосови стърготини, но понеже не намерих в кварталния магазин и ... така стана  Embarassed

Последна редакция: пт, 16 яну 2009, 17:50 от I r r a

# 256
  • Мнения: 91
Селма,благодаря за рецептата-правих го вече няколко пъти,изяжда се още топъл,децата казват,че бил като айрошоколад с балончета,невероятно ароматен и въздушен е и оранжевият кекс. Hug

# 257
  • Мнения: 12
   Този кекс е една много нежна шоколадова фантазия.Бананът,който се слага в тестото,придава на сладкиша страхотна пухкавина и аромат. Simple Smile
    Naughty Идеята да се съчетаят в кекса банан и шоколад е на Цецето,за което й благодаря! Hug
 
     И така:
     1 чаша(250 мл) захар
     3 яйца
     150 г маргарин
     1 бакпулвер
     1 ванилия
     100 г шоколад(аз предпочитам натурален),предварително разтопен
     4 с.л. прясно мляко
     1 намачкан(настърган на ренде) банан
     1.2/3 ч.чаша брашно

      В една купа забъркваме всичките продукти.Сипваме получената смес в намаслена/намаргаринена и набрашнена форма.Печем на умерена фурна до готовност.
      Да ви е сладко! Heart Eyes

     

       
  маргаринът разтопен ли се прибавя към продуктите

# 258
  • Мнения: 91
ВентоО,аз го разтопих заедно със шоколада и една идея червен ром.

# 259
  • Мнения: 181
момичета аз да попитам яйцата със захарта разбиват ли се с миксер? newsm78

# 260
  • София
  • Мнения: 1 479
и аз го направих, още в деня, в който попаднах на тази темичка, не се сдържах  Laughing
Стана много хубав и вкусен, сега ще пробвам пак с глазура или като торта и ще пусна снимки, че този веднага го нападнахме  Laughing
Селма, благодаря за прекрасната рецепта   bouquet

# 261
  • Мнения: 940
Утре мисля да направя този кекс, изглежда много хубав.
Аз обаче не обичам да пека кексове в големи форми, ще направя мъфини.

# 262
  • София
  • Мнения: 3 060
ivi4ka-k, не знам за другите, но аз първо разбивам маслото със захарта и после прибавям и другите съставки, като брашното слагам накрая.

Кекса е страхотен. Откакто го направих за първи път е един от любимите ни.

# 263
  • Мнения: 12
За съжаление първия ми опит на тази рецепта бе несполучлив и се чудя къде сбърках  newsm78.Спазих рецептата,но ми стана тикляв.

# 264
  • Мнения: 181
Благодаря etomira днес ще го пробвам и аз.

# 265
  • Мнения: 7 433
За съжаление първия ми опит на тази рецепта бе несполучлив и се чудя къде сбърках  newsm78.Спазих рецептата,но ми стана тикляв.
   Не знам какво друго да кажа,освен ,пробвай пак! Wink

# 266
  • Мнения: 12
Съжалявам ,че пак ще питам,но не разбрах маргарина как го прибавяте?Разтопявате го и така измервате 150г. или в твърдо състояние се прибавя?Аз го разтопих и тогава го прибавих.

# 267
  • София
  • Мнения: 1 479
аз не съм го разтопявала, измерих си 150 гр и така го прибавих  Peace
Някои момичета писаха, че са го разтопили заедно с шоколада  Peace

# 268
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 370

Понеже смятам да направя торта от този кекс, пък и ще имам гости не искам да има провал, та се интересувам на колко градуса печете ? 200 градуса много ли са ?

# 269
  • Мнения: 7 433
Съжалявам ,че пак ще питам,но не разбрах маргарина как го прибавяте?Разтопявате го и така измервате 150г. или в твърдо състояние се прибавя?Аз го разтопих и тогава го прибавих.
   Няма особено значение в какъв вид ще го сложиш.
   Аз го слагам неразтопен и го разбърквам с едно телче заедно с яйцата и захарта. Peace

Общи условия

Активация на акаунт