Шоколадово-бананов кекс – много пухкав и приказно ароматен!

• 136 330
  • 775
  •   1
Отговори
# 285
Записвам се да следя вкусотиите на Селма!
Само съжалявам, че не ги открих вчера например, че вече нямам възможност да правя кекс, късно стана, пък утре съм на работа. Ще го оставя за следващия уикенд. Обаче идеята с разтопения отгоре бял шоколад ми хареса страшно много!

Селма, а имаш една невероятно изглеждаща шоколадова торта с вишни! Имаш ли някакъв линк към нея?

Поздравления на всички момичета! Чудесни, страхотни майсторки сте!

# 286

Селма, а имаш една невероятно изглеждаща шоколадова торта с вишни! Имаш ли някакъв линк към нея?

Виж в Ммммм!!!Сладкооо!(в подписа ми),има я и там,в средата на първата страница.
    Всъщност,тя е шоколадово-банановия кекс и крема на Лео(400 г заквасена сметана + 400 г течен шоколад),и вишни от компот. Wink
    Благодаря ти за милите думи! Heart Eyes

# 287
В момента правя този кекс, но имам проблем.Пека го вече 40 мин. на 170 градуса, преди 15 мин се разцепи по средата и се вижда, че отвътре е суров, дори бих казала течен.Какво да правя??? Помощ  Cry

Ох, оправих се, после ще показвам, ако е за пред хора.

Последна редакция: пн, 23 фев 2009, 18:27 от Бобсито

# 288
  Бобсито,какво стана с кекса?Опече ли се добре?
  Да не би да си го сложила в прекалено сгорещена фурна? Rolling Eyes

# 289
Да, опече се, сложих го в затоплена фурна, може би там ми е била грешката   Rolling Eyes  Дъното се разцепи и придаде една странна форма, ама като го обърнах заприлича на нещо.Сега изстива, като го пробвам ще кажа какво е станало, но ми изглежда, че ще е глетав  Confused  Айде после ще пиша пак и ще сложа снимки  Peace

# 290
  Защо мислиш,че ще е глетав?Спаднал ли е?

# 291
Не, не спадна, обаче през пукнатината се виждаше, че стои някак мокър.Преди малко го опитах, ммм много е вкусен, само че вътре са се образували като балончета, шупли ли им се казваше  Tired  Но нищо, ще го направя по натам пак, само да събера смелост.  Embarassed  Снимки на кекса ще покажа утре, а сега ще покажа снимки на самата смес, която наистина стана много гъста, както казаха някои съфорумки. снимка 1   снимка 2  Селма показвам ги най-вече заради тебе, за да кажеш дали и твоята смес става толкова гъста, ако можеш да прецениш по снимките.
И разбира се едно голямо БЛАГОДАРЯ    bouquet  за страхотната рецепта. Само вкусотии публикуваш тука... миналата седмица правих тръбичките с вишни, днеска кекса...   Joy

Последна редакция: вт, 24 фев 2009, 13:50 от Бобсито

# 292
  Да,Бобсито,точно толкова гъста се получава и моята смес. Peace Благодаря,че показа снимките.Може да са от полза и а някой друг. Simple Smile
  Явно не е бил "кексов ден" при теб. Laughing Иначе,тази рецепта обикновено се получава и при най-неопитни кулинари.
  Стискам палци за следващия ти опит! Hug

# 293
Селма  newsm20 newsm51 за рецептата кекса стана чудесен но едвали ще го увардя за да га снимам  Grinning

# 294
Ето и обещаните снимки вкусно кексче    и как изглежда отвътре За съжаление не успях да го снимам цял, защото го бяха нападнали без да знам.Не изглежда много добре, но на вкус е страхотен.Сложих банан и половина и четири яйца, всичко друго си е по рецептата. Селма, благодаря ти отново за рецептата   Hug

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 17:00 от Бобсито

# 295

Отдавна му се каня на това кексче, най-после дойде и неговият ред. Правих го точно по рецептата, наистина е много ароматно, вкусно и пуФкаво, и не на последно място - лесно за правене.  Следващия път обаче ще му сложа ядки и стафиди. Селма, благодаря за хубавата рецепта!  bouquet

# 296
Пробвах го този прекрасен кекс Simple Smile ..Няколко пъти  Wink
Първият път стана клисав и нещо не ми хареса,но после си стана точно както трябва,много благодаря за рецептата-лесна,бърза ,евтинка и мноого вкусна-какво повече му трябва на човек Simple Smile

# 297
а дали може да се прибави и сушени банани или други сушени плодове, които да подхождат   bouquet

# 298
И аз се присъединявам към почитателите на този страхотен сладкиш, въпреки, че в старанието си да го изпека добре малко го поигорих. Но така или иначе като го поизрязах и добавих крем стана невероятна торта.
Ето и моя рk … 0;ат: и разрез

Селма, благодаря за рецептата!  bouquet

# 299
  • София
Ивейн , уникален сладкиш се е получил Peace

Общи условия

Активация на акаунт