Шоколадово-бананов кекс – много пухкав и приказно ароматен!

• 136 335
  • 775
  •   1
Отговори
# 300
    Бобсито,сега ти видях кексчето.....Изглежда,че просто не се е доизпекло Simple Smile Иначе,доста височък е станал!Какъв ти е диаметъра на формата ?
    Ивейн,браво,че си се сетила да направиш торта!И аз съм на мнение,че този кекс е идеална основа за блат за торта!Какъв крем си сложила?
    Лабрекс,радвам се,че и теб е изкушила тази рецепта! Grinning Идеята ти за стафидите е чудесна! Heart Eyes
    А за ядките....Само да споделя моя опит....2 пъти го правих веднъж с орехи и друг път със смлени лешници и останах с впечатление,че са някак излишни...Според мен са прекалено твърди и груби(като вкус) за пухкавата консистенция кекса.
    Но това е само едно мнение.Нали знаеш "на вкус и цвет...." Wink  Peace

# 301
Селма, още веднъж благодаря за прекрасните рецепти. Кекса стана много вкусен. А сина ми се разби да го яде, при условие, че рядко поглежда такива неща.

bouquet

# 302
Селма, естествено, идеята за торта е отново твоя. Взех я от "Мммм, сладко!"
Но кремчето го модифицирах, че моите хора не харесват леко киселия вкус на крема със заквасена сметана. Направих го почти на око с около 200 мл течна сладкарска сметана и 200 гр. течен шоколад (наличен имах двуцветен, та затова и цвета е такъв). Но вкусът като цяло е ......мммммммм, сладко!!! Grinning  Wink

# 303
   Ина,много се радвам,че ви хареса кексчето! Hug
  Ивейн,интересен крем,ще го опитам някой път непременно! Simple Smile

# 304
Селма, 22см е диаметъра   Simple Smile  Дори и да е бил недопечен вече го няма  Joy

# 305

Стана страхотен и какъв аромат......  chefНо заради диетата без шоколад на едното ми детенце,не сложих,за това е бял,но мноого вкусен Peace

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 08:50 от beniii

# 306
  • Габрово
Вчера видях рецептата за този кекс и още днес го направих.
Без да преувеличавам, но това е най-вкусният кекс, който съм яла  Sunglasses

Ето и снимчица...

# 307
Ммм кекса изглежда божествено.И аз ще го пробвам.Благодаря на авторката!    bouquet

# 308
Здравейте, много отзиви има за този кекс и реших и аз да го направя. Но понеже ми трябва за специален случай и гледам да не се изложа, та нямам време за пробна искам да попитам няколко въпросчета.
Ако сложа 2 банана и 4 яйца дали ще стане, защото един банан ми се струва малко. Тук е и следващия ми въпрос, 1 банан малко ли е? Така де, усеща ли се мириса и вкуса на банана или е главно шоколадово? Другият ми въпрос е дали бих могла да прибавя и малко ромова есенция или направо ром...щото като чуя банан и шоколад се сещам за ром.  Laughing
А и като последно ако го разрежа на два блата, както беше направил някой и го направя на торта дали ще стане добре?
И дали някой може да ми препоръча някакъв хубав баноново-шоколадов крем. newsm78
Идеята е да направя някакъв сладкиш, дори да не е торта, но трябва да има шоколад, банани и ром. Отдавна си търся рецепта и накрая реших, че може и да е кекс, та ако някой ми отговори на въпросите ще съм благодарна. Simple Smile

# 309
  Aeryan,ако имаш време прегледай цялата тема.Мисля,че ще намериш отговори на всичките си въпроси и даже повече.Има и идея за шоколадово-бананова торта. Освен това,хвърли един поглед и в тази тема,може да ти допадне нещо. Peace Simple Smile

# 310
Ами аз я четох до към 8мата страница и ме домързя. Ще я погледна.
И все пак може ли да ми кажеш как се усеща банана в кекса, силен ли е вкуса или е предимно шоколадов?

Иначе ти прегледах темата още по-рано през деня и много ми хареса, задължително ще пробвам някои от рецептите. Simple Smile

# 311

И все пак може ли да ми кажеш как се усеща банана в кекса, силен ли е вкуса или е предимно шоколадов?

Да ти кажа,аз доста добре усещам банана,но много хора,които са опитвали този кекс,не са успели да познаят,че в него има банан.Явно,когато се смеси с шоколада се получава един нов особен вкус и аромат.
    Мое мнение е,направи кекса така,както е описано в рецептата.Опитай го и си прецени,какво ти се иска да промениш. Simple Smile

# 312
С удоволствие бих го направила, но имам за сега само един опит. Както казах е за специален случай и нямам време за пробен опит. По-късно ако ми хареса сигурно ще го направя още 9357398567 пъти, но първия ми път трябва да е перфектен и трябва да се усеща банан.
Бту Селма, докато търсех рецепти и попаднах на твоята рецепта същата, само че в един друг сайт, единственото различно беше че има 4 яйца и 2 банана, автора на темата каза, че се е вдъхновил от теб. Идеята ми е че е пробвано с 2 банана и си мисля дали да не опитам и аз.
А според теб ако сложа 2 банана, трябва ли да увелича и яйцата?

Само един последен въпрос, твоята чаша, с която мериш колко мл е? Видях в темата от подписа ти, че е 220мл, но в тази теа си писала 250мл за захарта. newsm78

Последна редакция: сб, 30 май 2009, 23:51 от Aeryan

# 313
  • Неизживени спомени
Кекса е уникален.Поздравления за рецептата   bouquet Мерси

# 314

Само един последен въпрос, твоята чаша, с която мериш колко мл е? Видях в темата от подписа ти, че е 220мл, но в тази теа си писала 250мл за захарта. newsm78
    Чашата с която меря е 220 мл.Когато писах рецептата си мислех,че е 250....По-късно уж навсякъде поправих грешката(не че е фатална,де),но явно в тази тема съм я  пропуснала.Сега ще се редактирам. Peace

Бту Селма, докато търсех рецепти и попаднах на твоята рецепта същата, само че в един друг сайт, единственото различно беше че има 4 яйца и 2 банана, автора на темата каза, че се е вдъхновил от теб. Идеята ми е че е пробвано с 2 банана и си мисля дали да не опитам и аз.
А според теб ако сложа 2 банана, трябва ли да увелича и яйцата?

Пробвай,ако искаш с 2 банана.За яйцата не съм сигурна,че трябва да ги увеличиш.....Но...Ти си прецени! Peace
    Видях онази рецепта,за която съм вдъхновила другата авторка.Ако ти се струва по-подходяща за вкуса ти,направи нея.
    Но аз не съм я опитвала,да знаеш....

Още нещо имай пред вид.Колкото и да е добра и изпитана една рецепта,винаги има поне и много малък процент вероятност да не се получи.
dontknow

Общи условия

Активация на акаунт