Шоколадово-бананов кекс – много пухкав и приказно ароматен!

• 137 123
  • 775
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Мисля да го пробвам,но като мъфини -чакам гости за кафе утре Grinning
Мисля и глазура да направя от течен шоколад ,докато са още топлички ,че по лесно се разстила и поръска от орехи
Ще пусна снимки като са готови

# 361

Сигурно правиш хубави украси на тортите си? Simple Smile

Уча се още...

Но да ти кажа няма такъв заплес като мене... Сложих кекса във фурната и се сетих, че не съм добавила бананите!!! ooooh! Ужас!!! Да не говорим, че се оказах с половин пакетче бакпулвер в наличност. Опече се, надигна се, дано се разреже добре.
А мъфините дето правих ги извадих на трохи, изобщо днес не ми е ден Cry

# 362
Селма, благодаря за хубавата рецепта   bouquet Вчера съсвсем случайно попаднах на темата, прочетох я от до, имах всички продукти вкъщи и се пробвах. Стана много много вкусен десерт, но нямам форма за кекс, пекох в обиконвоена тава, така че не е много за снимки.  Mr. Green
Моята  смес не беше много гъста (каквато описвате в по предни страници) – предполгам, защото разтопих маслото на водна пара с шоколада. Банановия вкус също беше трудно уловим, следващия път мисля да сложа 2  цели. А следващ път със сигурност ще има.   chef Peace

# 363
"Моята  смес не беше много гъста (каквато описвате в по предни страници) – предполгам, защото разтопих маслото на водна пара с шоколада"
   Точно заради това  не беше гъста.

# 364
преди малко изпекох моя ,но май вътре е останал суров newsm78,толкова се постарах,изглеждаше страхотно,пръсна се отгоре....незнам къде згреших?? newsm78
Утре ще пробвам пак Peace ако има някоя тънкост моля подскажете Whistling

# 365
  Да го сложиш да се пече в незагрята фурна,и после да я пуснеш.

# 366
така и  направих,яйцата и млякото ,всичко беше на стайна температура....немога да схвана но както и да е не се отказвам така лесно,а ако сложа два банана има ли проблем??? Peace  Колко времв го печеш ????

# 367
   Няма проблем,да сложиш 2 банана.По-трудно ще ти се надигне кекса,обаче.
   Темературата на продуктите няма значение.
   Аз го пека около 40 минути,но това важи само за моята фурна.С твоята може да е по-различно.

# 368
И аз го пекох вчера 45 мин на 180 градуса, но както е казала Селма, зависи от фурната.  Peace

# 369
  • Benelux / Varna
Миналата седмица и аз го правих, маргарина не го разтопявах и въпреки това сместта не ми се получи гъста. Дозата точно по рецептата ми напълни 1/2 от формата за кекс, не се притесних защото разбрах че се надигвал доста, обаче уви не се надигна, може би малко, незнам каква е причината. Следвах съвета на авторката и го поставих в студена фурна, което според мен ми беше грешката, остана малко суров от вътре- пекох на 180 градуса около 1 час и 10 мин. Почнах да го проверявам дали е готов на 45тата минута, преди това не бях отваряла фурната. Банана вобще не го усещах,а сложих 1 и още малко, понеже бяха по-дребни.

Ще пробвам още веднъж, но вече в загрята фурна и без вентилатор. Дано следващия път стане по-добре.

# 370
    Явно всяка фурна е различна.За мен 180 градуса са много.
    За тези,които не усещат банана в готовия кекс,предлагам за експеримент да направят същия кекс ,но без банан, и да сравнят и двата резултата. Simple Smile Peace

# 371
Този кекс ни е любим и вчера го правих отново.
Сместа се получи доста гъста (не си спомням преди как се е получавала). Надигна се много и се опече перфектно.
Пекох го на 180 градуса само отдолу, после увеличих на 200 градуса и накрая пекох отгоре още 10-тина минути. Общо се пече около 45 минути.

# 372
  • София
Направих го
половината на мъфити
Другата половина на кекс
Но не ми се надигна много- надигна се и като го извадих спадна Tired
а и стана доста рядка сместта
Сложих и повечко банани- 3 и стана малко глетав
Не съм очарована,но го изядохме с мъжлето

# 373
Сложих и повечко банани- 3 и стана малко глетав
    Ъъъъъъъъъъ............ newsm78