Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е рецептата за карамелена глазура?
Каква е разликата между разтопен шоколад и какао в рецепта за кекс?
Как се приготвя кексът с олио вместо масло и може ли кексът да се направи с масло вместо маргарин?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е рецептата за карамелена глазура?
За да направите карамелена глазура, комбинирайте 3 супени лъжици мед, 20 г шоколад, 2 супени лъжици вода, 30 г краве масло и 1 прах ванилия. Сварете водата с меда до карамелизиране. След това добавете натрошения шоколад и ванилията и гответе на слаб огън при непрекъснато разбъркване. Когато се сгъсти, отстранете от котлона и добавете маслото. Използвайте глазурата топла.
-
Каква е разликата между разтопен шоколад и какао в рецепта за кекс?
Разтопеният шоколад и какаото (натурално) могат да се използват в рецепта за кекс. Разтопеният шоколад обаче съдържа какaовo масло, което може да допринесе за по-богат вкус. В случай на замяна, разликата във вкуса може да бъде доловима, но и двата варианта ще добавят разнообразие от вкусове към кекса.
-
Как се приготвя кексът с олио вместо масло и може ли кексът да се направи с масло вместо маргарин?
Замяната на масло с олио в рецепта за кекс може да доведе до различен резултат, тъй като олиото може да направи кекса по-сух. Препоръчително е да използвате по-малко олио, отколкото масло, за да запазите желаната консистенция и вкус. Да, кексът може да се направи с масло вместо маргарин; маслото може да се използва в същото количество като маргарина за приготвяне на кекс.
-
Как се приготвя карамелен сладкиш?
-
Как се приготвя глазура от шоколад за кекс и как да разтопите шоколада за глазура?
Селма,аз точно сега пека пак но този път сложих и малко добавки,да видим дали ще се получи,увеличих бананите на 2 броя,добавих една есенция ром,1 чаша натрошени бадеми и парченца натурален шоколад,довечера като разрежа ще кажа как е станал
Майкооооо, това изглежда и звъчи толкова яко, жалко, че не съм по сладките неща (приготвянетоо де, иначе съм по яденето), но ще кажа на накой да ми направи.... Нямам търпение.
да,сега нека Селма да направи безплатен фитнес за всички, които сме й фенове