Шоколадово-бананов кекс – много пухкав и приказно ароматен!

  • 135 573
  • 775
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 707
Аз го направих преди малко. Стана много вкусен. Добавих и една щипка канела.
Ето резултата.
Мисля, че с глазура ще е още по-вкусен  Peace.

# 61
  • Мнения: 1 640
Извинявам се,че отговарям едва сега.Глазурата ми бе импровизирана-една трета от шоколада/стограмовия/,малка бучка масло/колкото кибр.кутийка/,2-3 с.л. пр.мляко.Става по-течно ,но попива и е вкусно. Вече опитах сладкиша ,хареса ми,моят вариант бе със стафиди-мисля,че е подходяща комбинацията.

# 62
  • Мнения: 7 433
    Здравейте!Няколко дни нямах досъп до интернет,а сега съм много поласкана,че рецептата на кекса се харесва толкова! Flutter Blush
    Разбира се,маргарина може да се заменя с масло.
    Разбира се,глазурата е страхотно допълнение към кекса.Особено  интересна ми стана тази на Милен@:белтък+лимонов сок+пудра захар.
   Снимките ви са прекрасни!
   Червеновинце, Hug Heart Eyes !!!

# 63
  • Мнения: 7 433
  Днес направих кекса с олио вместо маргарин,защото не бях успяла да напазарувам.......
  И понеже някъде стана въпрос за това,ще ви споделя,че резултатът ,макар че изобщо не беше лош,.....нямаше нищо общо с оригиналния ,тоест "маргариновия" вариант!Миризмата на олиото е засенчила аромата на банана и кексът е загубил  чара си! Confused
  Така че моята препоръка е маргаринът да не се заменя с олио! Naughty

# 64
  • Мнения: 170
Селма, с какво разбъркваш сместа? С вилица или миксер? И може ли да сложа бял шоколад?

# 65
  • Мнения: 707
Аз не съм селма, ама понеже съм правила кекса да кажа: Бъркам с миксер. Тестото става малко гъстичко, но във фурната маслото (маргарина) и шоколада се топят и консистенцията става нормална.
За белия шоколад - пак ще бъде много вкусно, но ще има разлика с кафявия вариант.

# 66
  • Мнения: 7 433
Селма, с какво разбъркваш сместа? С вилица или миксер? И може ли да сложа бял шоколад?
     Разбъркавам с тел.Нямам хубав миксер ,и повечето ми рецепти се бъркат на ръка.
     С бял шоколад не съм опитвала,но нищо не ти пречи да опиташ и да ни споделиш за резултата. Wink
     Може би,за белия шоколад щях да добавя в тестото(или в глазурата,ако правиш такава)и малко кокосови стърготини .... newsm78 Но само ,като идея го подхвърлям.....
      Simple Smile

# 67
  • Пловдив
  • Мнения: 972
Най-накрай се наканих и го направих вчера. Наистина е чуден  Peace Изяде се за норматив  Hug
Иначе и аз го бърках с миксера, по - лесно е така  Peace

# 68
  • Мнения: 832
Ние също го пробвахме  Grinning Много сме доволни. Хареса ни много, омесих всичко в робота, сложих и малко орехи. Шоколада беше млечен, затова не е толкова тъмен кекса. Ето го и него:
http://media.snimka.bg/0923/008101875.jpg

# 69
  • Мнения: 284
Снощи и аз го направих... мммммм невероятен е  Peace Селма   bouquet благодаря че сподели с нас рецептата  Hug

# 70
  • Мнения: 7 433
  Denitsa23,много се радвам ,че ти е харесала рецептата! Simple Smile
 Dion,кексът изглежда превъзходно! Hug Знаеш ли,последен път,когато го правих,и аз сложих малко орехи,но,честно казано,за себе си реших,че повече няма да ги слагам......някак ми бяха излишни..... Rolling Eyes

# 71
  • Мнения: 1 483
ще го направя и аз тия дни

# 72
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
И аз съм му хвърлила око. Днес купих продукти, но взех млечен шоколад ... newsm78ще стане ли?

# 73
  • Мнения: 549
Момичета,благодаря ви за рецептата.  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Кекса изглежда страхотен ще го пробвам тези дни,че в нас много сладкиши се ядат.

# 74
  • Мнения: 7 433
И аз съм му хвърлила око. Днес купих продукти, но взех млечен шоколад ... newsm78ще стане ли?
  Да. Peace Днес го направих 50%/50% млечен-натурален.Стана супер!

 
Момичета,благодаря ви за рецептата.  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Кекса изглежда страхотен .......................
  Моля,моля!На вкус е още по-страхотен! Wink

Общи условия

Активация на акаунт