Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните предизвикателства, пред които са изправени момичетата по пътя към бременността?
Какви методи и тестове се използват за определяне на овулацията и бременността?
Какви са основните емоции и преживявания на момичетата след потвърждаване на бременността?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните предизвикателства, пред които са изправени момичетата по пътя към бременността?
Момичетата се сблъскват с различни предизвикателства по пътя си към бременността. Тези трудности включват хронични възпаления на яйчниците, тазова аномалия, проблеми с овулацията, прегледи и лечения на гъбични инфекции, кисти на яйчниците и тръбите, болки и притеснения относно извънматочна бременност. Някои от тях са преминали кюртаж или процедури за запазване преди постигане на бременност.
-
Какви методи и тестове се използват за определяне на овулацията и бременността?
Методите за определяне на овулацията включват използването на специални устройства, като например уринни тестове за овулация. За определяне на бременност се използват уринни тестове за бременност, които показват положителен резултат след забавяне на цикъла и се потвърждават с медицински преглед и ултразвук.
-
Какви са основните емоции и преживявания на момичетата след потвърждаване на бременността?
-
Каква е историята на автора, който споделя своя опит с проблемна бременност и лечение?
-
Каква е историята на авторката Дино?
Мола повече мами и бременни моми да разказват историите си, за да ни дават кураж и на нас , които се борим с проблемно забременяване!!!!!!!!!!!!!!
Преминах през отпушване на тръби,обърната матка и сега сме на бебеправенето.Знам че не трябва да го мисля но.това забременяване не ми излиза от главата как да не мисля?ИСКАМ ДА ПОЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ МОМИЧЕТА УСПЕХ И СКОРО ДА СЕ ПИТАМЕ КАК СЕ ГЛЕДАТ БЕБЕТА.Аз съм на 33 и това ще ми е 1-ва бременност.Ако кажа че не се страхувам ще излъжа ,но толкова много искам и на мен да ми кажат МАМО.Копнея за момента да усетя че в мен расте живот.Е мили момичета стискам палци и ще се моля за всички.ДОБРЕ ЧЕ ВИ ИМА.
...През цялото време на бременността отново д-р Гунев беше до мен, не пропуснахме нито едно изследване, нито една подробност.

Оказа се,че съм бременна в 4 месец,но тъй като съм си имала нормален(или така съм си мислела)цикъл не съм усетила,че нещо не е наред с мен.Бях сменила климата и това за мен ме караше да ям като обезумяла и да напълнявам постепенно.През тези 4 месеца съм карала ужасен живот-алкохол,цигари,трева....Това малко същество е било толкова натровено,че докато осъзная какво се случва направих спонтанен аборт.
прегледа ме на видеозона и каза, че няма нищо обезпокоително да лежа повече и след седмица да отида пак. Естествено потърсих второ мнение този път при прослувутия д-р Славейков той също ми каза, че нямало смисъл от хоспитализация, но да не се надявам на чудо. Изписа ми ударна доза дуфастон и ме изпрати да лежа вкъщи. Събота отново отидох при Дулапчиев вече с обилно кървене и след видеозона каза че плода се е самоизчистил от себе си сега като се прибера веднага да почваме да работим с мъжа ми за нова бременност
. В неделя около обяд получих кръвоизлив и вдървяване от кръста надолу и отново в болницата. Приеха ме с упрека защо съм чакала досега, а не съм постъпила по-рано.......... На другия ден ме кюртираха. Изчаках месец и подновихме опитите и отново 2 чертички и отново кървене в 5 седмица само че този път без да губя време дирекно в Сливен. Там ме приеха веднага включиха ми системи и благодарие на д-р Марчева днес имам прекрасно момиченце, което заличава всички лоши спомени и ме прави най-щастливия човек в света. Пожелавам го на всички вас и не правете моята грешка да се доверявате на самозвани "специалисти" (аз лично си изпатих от АГ отделението в Ямболската болница).Успех