Колко пари да приготвим?

• 23 880
  • 179
  •   1
Отговори
# 90
По повод чая и другите стимуланти за кърма.
Честно казано мнението ми е, че ако си имаш кърма си имаш и не са ти необходими чайове и т.н.
Ако нямаш като мен, ако щеш всичко на пазара да изпиеш и изядеш, пак няма и това е положението.
Купи си един чай за всеки случай и го пий за твое спокойствие.
Кърмата можеш да си я замразяваш, има контейнери на Авент, има и пликчета и т.н.
За водата, аз и до сега преварявам в електрическа кана, страшно е удобно. Веднъж преваряваш а после само затопляш.

# 91
  • София
Отново много полезни съвети, мерси на всички!

Един глупав въпрос: какво е обиколник?...

Да ви кажа, че си купих сушилнята и днес я донесоха, сега си гледам новите белички уреди и им се радвам... Simple Smile

# 92
Обиколник е мекичко нещо като възглавница, с което се опасва отстрани дървената кошара, за да не си удря детето главата в решетките.
Ако не е проблем, може ли после да напишеш дали си доволна от сушилнята  и каква марка е ?

# 93
  • София
Сушилнята е тази: http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09025993
По принцип съм използвала сушилни в Америка и Германия и мнението ми е, че нито мачкат дрехите, нито ги вмирисват. Факт е обаче, че се захабяват. Но ще го преживея. Да се надяваме, че няма да получа удар от първата сметка за ток... Grinning Ще изпробваме нещата скоро и ще пиша мнение! Simple Smile

# 94
В чужбина и аз съм ползвала, но за тези в България чувам противоречиви мнения, затова разпитвам.

Намерих снимка на едно легло с обиколник

http://shop.danet.bg/index.php?cPath=22_209

# 95
  • София
Супер, мерси!
Абе, за сушилните си мисля...то е известно, че днешните уреди ги правят все по-некачествени, защото искат хората да ги сменят на 2-3 години. Та тези, които съм използвала, бяха супер допотопни, ама здрави! Ще видим тази как ще се държи, ще докладвам. Simple Smile

# 96
всички казват,не купувайте много дрехи ама нали това бебе трябва да се облича до погачата ами то повръща,или памперса изпусне и си трябват поне 5 бодита и ританки за първия месец.На нас второто детенце ни излезе 1500 като съм купувала само количката за 500,и другото са нови чаршафи,козметика,играчки бодита ританки,хавлийка,шишета и стерилизатор-все дреболийки които като сумираш излизат доста а за сега бебо излиза 5 пакета памперси за новородено и 3-4 кутии храна/около 80 лв./

# 97
  • София
Е...що до погачата....
ние като се прибрахме най-близките ни роднини бяха в къщи...и всички подариха дрешки и по някоя играчица.... - погача не съм правила...но така или иначе всеки който дойде при бебето за първи път носи дрешка....
За памперсите - сменях денонощно на 2-3 часа...повече от 2,5 джъмбо пакета на месец не са ми отивали...5...ужасно е много....
АМ не съм купувала....Wink

Иначе бодита и гащеризончета, не по 5, а поне по 10 трябва да има, принципно....

# 98
За дрешките и аз мисля, че трябва да се купят повече за в началото. Наистина има много подаръци, но приятели и роднини обикновено подаряват по-големи дрешки, които не могат да се носят веднага. Моят син в началото имаше 7 бодита, 4 гащеризона, 4 комплекта ританки с блузка, космонавт и шапка. На месец ми трябваха 200-250лв.-60лв.за памперси, 120лв.за АМ, отделно за някоя дрешка, играчка, три месеца купувахме и ваксина Пентаксим.

# 99
  • Mediterraneo
Извинявайте, но на мен са ми смешни подобни теми. Колко пари трябват, колко струва едно бебе на месец  Rolling Eyes Колкото- толкова!
4000 лв( това мернах назад в темата като сума) определено не ми е излязло бебето  Stop
Купих легло и количка втора употреба, взех помпа за кърма от приятелка, както и много дрешки пак от приятелки. Не, че съм нямала възможност да купувам нови неща, просто не виждам смисъл да го правя. Бебетата растат с часове. А и много подаръци се събират.
А стерилизатори, обиколници, монитори и прочее гевезелъци определено могат да се спестят.

# 100
  • София
Аз писах за 4000-те хиляди лева и даже сега си мисля, че ще ги прескочим. Grinning Просто защото аз не съм от хората, които си спестяват разни неща, по-скоро съм голям консуматор. Cry Confused

Аз съм първата бременна в компанията и никоя приятелка не може да ми услужи с нищо, пък и не искам да използвам чужди неща.

Ето я простата сметка:

Количка - 900 лв. (толкова ще ми излезе хубава и лека триколка с кош, столче за кола и всички екстри)
Ето тази например: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=4186
Легло+матрак - 500 лв.
Раждане+присъствие на бащата+стая - 1500 лв.
Помпа - 80 лв.
Шезлонг - 60 лв.
Слинг - 60 лв.
Монитор - 200 лв.
Лекарства, ваксини, прегледи - 500 лв.
Всичко друго - 1000 лв.
-----------------------------------------------------

4800 лв.

Честиткааааааа! Joy

Дори и аз не предполагах, че ще е толкова много! Ужас...

# 101
Здравей,да се включа и аз с мойто второ бебеч и неговите необходими и не дотам необходими неща,които купих.
Най-важното и необходимо вложение за мен е Количката.Трябва да ти е удобна,ЛЕКА,маневрена и с големи колела.Първата му количка преди 8 години беше най-скъпата в магазина.Беше със зимен и летен вариант.След като вече не беше в употреба при мен,братовчед ми си изгледа двете деца с нея и в момента аз я ползвам  на двора.Втората ми количка сега ми е подарък,но преди да знам за нея доста се ослушвах каква да взема и цените на тези които харесвах бяха над 1000 лв.Аз също те съветвам да поглеждаш в продавалника,има доста хубави колички които се предлагат.
За леглото-имам хубаво голямо легло/кошара,което после става и за по-голямо дете,но имам и люлка тип малка кошарка,която е значително по-евтина от леглото.Удобна е и няма да се налага да го люлееш на ръце ако си поплаква повече от необходимото.Може да се ползва поне до 5 месец.Така че чак тогава може да направиш по голямата покупка на леглото.
Повивалник имам,но да съм го ползвала два три пъти.Слагам си бебчо на леглото и там го преобличам,мажа,бодърства голичък.Има специални мушамички за бебета,които са супер евтини.Слагам я под дупето,една пеленичка за да не е директно на найлона дпенцето.Те не че са скъпи тези повивалници,но са излишни според мен.
Другото излишно,което купих беше комплекта ножичка,пила,нокторезачка.Първия път пак така ги купих  и ползвах само нокторезачката и сега отново само тя се ползва.В аптеките продават само нокторезачки бебешки.
Не знам кога ти е термина,т.с. в кой сезон ще се роди бебчо.Но това с дрехите и други са ти го казали-не се улисвай в купуване.Аз до последно си казвах,че няма да купувам нищо,обаче накрая преди да родя не издържах и накупих за 350 лв. бодита и чорапки,не че не ги е обличал всички,но мисля че и с полвината щях да се справя.Трябваше по често да пускам пералня,а така веднъж на 7 дни пускам,защото чакам да се напълни само с негови неща.Доста се разписах....дано не съм била досадна.Спирам.
Успех!

# 102
  • София
Въобще не си досадна! Даже много добри съвети ми даваш. И аз като ги гледам тези повивалници, се чудя дали въобще ще ги използвам. Много неудобни ми се струват. Много по-добре си представям как ще повивам бебето на леглото. Така че идеята за кошарка-люлка е страхотна! Я кажи на коя фирма е и дай линк, ако има... Мерси! Hug

# 103
  • София
Извинявайте, но на мен са ми смешни подобни теми. Колко пари трябват, колко струва едно бебе на месец  Rolling Eyes Колкото- толкова!
4000 лв( това мернах назад в темата като сума) определено не ми е излязло бебето  Stop
Купих легло и количка втора употреба, взех помпа за кърма от приятелка, както и много дрешки пак от приятелки. Не, че съм нямала възможност да купувам нови неща, просто не виждам смисъл да го правя. Бебетата растат с часове. А и много подаръци се събират.
А стерилизатори, обиколници, монитори и прочее гевезелъци определено могат да се спестят.

Да ти кажа сега и аз съм на твоето мнение, но докато чаках бебо, защото ми е и първото...някак исках да има всичко - а хич не знаех колко от това всичко наистина е нужно или не - водех се по разни списъци....като доста неща ми бяха ненужни в последствие....
И исках и всичко да си е ново и негово.....Simple Smile)) и наистина децата доста бързо израстват и дрехи и колички и т.н.....

Та имам предвид - когато ти е за първи път - много майчета мислят така, а за второто често ползват много от нещата на беткото или каката.....от други деца - там вече има хора и хора Simple Smile))

Аз личнонапълно уважавам и единия и другия избор - независимо от финансовите възможности на семейството Simple Smile

# 104
  • София
Въобще не си досадна! Даже много добри съвети ми даваш. И аз като ги гледам тези повивалници, се чудя дали въобще ще ги използвам. Много неудобни ми се струват. Много по-добре си представям как ще повивам бебето на леглото. Така че идеята за кошарка-люлка е страхотна! Я кажи на коя фирма е и дай линк, ако има... Мерси! Hug

Само да вметна за повивалника - за мен беше безумно удобен, разнасях си го из всички ста, а и като пътувахме.
Ако повиваш само на леглото те чакат доста болки в кръста Wink просто много е ниско, а това упражнение първите месеци се прави поне по 7-8 пъти на ден.... много по-удобно е с повивалника - да го метнеш на някоя паса, шкаф, фотьойл, на решетките на бебешкото легло и т.н. колото по-на нивото на гърдите ти е - по-добре, по-малко навеждане и прегърбване....

Щади си кръста, ще ти трябва още доста време, а повивалниците изобщо не са скъпи все пак....
Много повече има нужда от тях, отколкото от обиколници на леглото например...като вторите даже се препоръчва да ги няма Wink
Освен това децата в началото често се напишкват по време на преповиване, смяната на леглото крие риск да го изпоумокри цялото Wink

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=314110.0 - тази тема за леглата може би ще ти бъде интересна и полезна Simple Smile

И още нещо - ако ще е дървено легло - по-удобно е ако решетката може да слиза до половината - защото като е на долното легло става много дълбоко.....

Последна редакция: сб, 13 сеп 2008, 17:48 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт