Колко пари да приготвим?

• 23 879
  • 179
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Според вас да си взема ли помпа на Авент преди да вляза в родилното? Или да взема някаква по-евтина тип спринцовка, защото може и да не ми трябва пък по-късно да взема по-скъпа?

И аз се чудих като теб. Накрая не купих никаква, реших че ако ми потрябва ще пратя мъжа ми да ми я купи.
Е, и досега нямам, кърмим се без проблеми. Ако ми потрябва ще купя.

И на мен не ми потрябва, кърмих си без помпа и проблеми повече от година...а авент не е евтина....пък то в отделенията има някакви електрически ако толкова го закъсаш, докато ти донесат авентската ако стане нужда....

# 76
  • София
Според вас да си взема ли помпа на Авент преди да вляза в родилното? Или да взема някаква по-евтина тип спринцовка, защото може и да не ми трябва пък по-късно да взема по-скъпа?

аз имах и авент и спринцовка на нук. със спринцовката не можах и 2 капки да изцедя. в болницата си я ползвах, понеже родих секцио и кърмата ми слезе на 3тия ден, а аз си стимулирах гърдите, освен че давах на бебо да суче. после ми беше нужна, тъй като имах проблеми с едната гърда.
мисълта ми е че никой не може да ти гарантира че няма да ти потрябва, ти си прецени сама. а и в крайна сметка, можеш да пратиш мъжа ти или някой роднина да ти я купи спешно Peace

погледни списъците в архива на форума и можеш средно да пресметнеш от онлайн магазините колко ще ти излезне, понеже е много относително какво ти ще избереш да купиш и какво са предпочели другите. аз например не взех шезлонг и досега мисля че е ненужен разход. коки лежеше а после и седеше в кошчето за кола и го местех навсякъде с мен. кенгуруто е задължително пък по мое мнение- често го ползвах, на коки му беше удобно. имахме хоук с памучно покритие и твърд гръб, а не с изкуствено, каквито виждах че има. цената на количката също е различна- някои мами са си взели по-скъпи колички от другите. а има и много ненужни неща в списъците, гледай основните. и успех Peace

П.С. ще потърся спринцовката и ако не съм я дала на някого ще ти пиша нма ЛС да ти я дам Peace

Последна редакция: вт, 09 сеп 2008, 14:36 от elpet

# 77
Бях си купила от аптеката обикновена помпа тип спринцовка и ми свърши доста добра работа,защото гърдите ми бяха като камък и бебето въобще не можеше да се справи със сукането,цедях и го хранех със шише.
Имам кенгуру,но съм го ползвала 4-5 пъти.
Шезлонг купихме когато дъщеря ми стана на 2 месеца.До 5-6 месец я слагах в него след кърмене полулегнала и много й харесваше да си разглежда,докато й се доспи.После се научи да се изправя в него и сега го ползваме само за хранене,защото в столчето за хранене не яде,а си играе с играчки.
Люлка взехме като стана на 6 месеца,толкова много й се радваше и досега се приспиваме в нея.На мен тези 2 неща-шезлонг и люлка ми бяха изключително полезни.
Активна гимнастика не съм купувала,защото дъщеря ми не обича да лежи по гръб и да стои мирна и прецених че няма да ни върши работа.
Кошара за спане и игра купихме сега на 10 месеца,защото обича да си играе в леглото,но то е в спалнята и затова сложих кошарата в хола.
Разходите на месец в началото са може би около 200 лева-за памперси около 60-70 лева и останалото за мокри кърпички,козметика за къпане и някои дрешки-бодита,ританки,блузки и т.н.Аз доста се изкушавам и все купувам по нещо.
Бебефонът също ми беше много полезен,ползвахме го до 6-7 месеца,после вече не искаше да спи в леглото ,а в количката.
Стерилизатор не съм купувала.Имах 2-3 шишета, правех й чай за колики.
Но списъка,който си дала горе-долу го бях изпълнила.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2008, 14:36 от erota

# 78
  • Стара Загора
Аз влезнах в родилното с помпата''Авент'' и добре,че направих така-беба не засука и се цедях и давах с шише Peace

# 79
  • На морето!
Предвидените разходи не са страшни. По-опасни са непредвидените покупки. Винаги има още нещо, което да се купи. В началото купете само наистина най-необходимото, а в последствие сами ще видите от какво още имате нужда.

# 80
  • от Луната
Мисля, че помпата е задължителна и няма смисъл да купуваш спринцовка ако след това и без друго си решила да си вземеш на Авент. А и със спринцофката се правят мускули Mr. Green. Може и да не ти потрабвя, но бебетата не винаги успяват да засучат добре и ако имаш кърма и не я цедиш може да имаш проблеми с гърдите, а и по този начин също се стимулира притока на кърма. Една от родилките с които бях не си носеше помпа и се обажда по никое време на мъжа и да намери начин и да и донесе и понеже беше късно вечерта, а той можеше да я донесе и дадох моята, защото гърдите щяха да и пръснат #Crazy. Не мисля, че помпата е нещо, което ще ти натежи в сака за родилното newsm78

# 81
мисля да взема тази:  http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=91_101&products_id=1212
Днешните ми покупки: стерилизатор на Авент, който беше с 2 шишета, биберони и залъгалка,  аспиратор за нос Чико (макар че много не ми стана ясно как се използва), термометър за вода на Нук, ваничка и подложка за къпане; крем Гармастан, лигнин и превръзки за мен ...
Имало и някакъв чай за стимулиране на лактацията, но аз не успях да намеря.
Абе въобще поохарчих се, но секциото ми е насрочено за Понеделник и искам всичко да ми е готово. А пък може и да не изкарам дотогава и да се наложи да ме оперират по спешност.
Дано да не става така де  Praynig Praynig Praynig

# 82
  • София
чая на хип за кърмачки Simple Smile))

http://papagal.net/index.php?main_page=product_info&products_id=1643

но в болницата няма да ти трябва Wink иначе го има навсякъде.

http://forum.mamita-bg.com/index.php?topic=5466.0 Wink
а по аптеките има и бъргърски чай...

# 83
Чая в първите месеци е абс. излишен Peace
Кърмата е в количества, които бебето не може да изцока дори само от едната гърда /другата е добре да изцеждаш за да не ти намаля лактацията/. Като се приберете вкъщи е добре да замразяваш тези излишни за момента количества Wink После се употребяват- ако мама я няма, при захранването и пр.. Peace

# 84
     Използвам да питам за въпросния чай, че го гледах днес в Кауфланд и се чудех - като е с копър, усеща ли се миризмата на копър ? Че много мразя, пък като гледам май всички го пият...  newsm78

# 85
Чая в първите месеци е абс. излишен Peace
Кърмата е в количества, които бебето не може да изцока дори само от едната гърда /другата е добре да изцеждаш за да не ти намаля лактацията/. Като се приберете вкъщи е добре да замразяваш тези излишни за момента количества Wink После се употребяват- ако мама я няма, при захранването и пр.. Peace

За мен чая за кърмачки на Хип беше изключително необходим ,сигурно без него никога нямаше да кърмя. До като бях в болницата три дена гърдите ми бяха абсолютно меки нищо слагам бебчо на гърда изобщо не засуква ,консултирам се с лекар и отговора "Нямаш кърма и съответно рецепта за АМ" ,но аз не се отказах ,щом се прибрахме от болницата с бебчо ,веднага пратих мъжът ми за въпросния чай и качествена помпа и след няколко часа вече се кърмихме с бебчо ,от което бях изключително щастлива.

P.S.Чая го пих само първата седмица след като родих и три месеца бяхме само на кърма без капка АМ, след третия месец пак започнах да пия чая и да се цедя ,но това се наложи поради грешки от моя страна ,но да не изпадам в подробности ,най-правилни съвети по-въпроса ще намерите в кърмаческия подфорум.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2008, 23:09 от iva_l

# 86
  • от Луната
     Използвам да питам за въпросния чай, че го гледах днес в Кауфланд и се чудех - като е с копър, усеща ли се миризмата на копър ? Че много мразя, пък като гледам май всички го пият...  newsm78
Не се усеща, той е букет от билки. А ако кърмиш е добре да пиеш и копър и анасон, за да минават през кърмата и да облекчават коликите на малчо. Аз не понасям анасон, направо ми става лошо от него, но когато правех жалките си опити да кърмя Cry, го пиех, заради коликите Sick

# 87
Водата може ли да се преварява в електрическа кана, или трябва да е на котлон - в тенджера примерно?

# 88
  • София
Има майки ползващи кани за целта, аз пък си ползвах микровълновата...

# 89
Не се усеща, той е букет от билки. А ако кърмиш е добре да пиеш и копър и анасон, за да минават през кърмата и да облекчават коликите на малчо. Аз не понасям анасон, направо ми става лошо от него, но когато правех жалките си опити да кърмя Cry, го пиех, заради коликите Sick

Мерси, ще се пробвам, пък...  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт