Колко пари да приготвим?

• 23 883
  • 179
  •   1
Отговори
# 60
autumnsphere, все до две седмици ще сте излезли навън. А дотогава спокойно можеш да слагаш бебето в количката (която ще е още съвсем чиста) и ще можеш да го местиш навсякъде с теб. Wink Плюс това то в началото спи доста, ще имаш достатъчно време да обикаляш.

За сушилнята - щом мразиш да простираш - комби пералня, но хубава, въобще не ги вадиш - направо се сушат, после вадиш, сгъваш и прибираш. Laughing

Кенгуруто на мен ми беше много удобно и постоянно го разнасях в него, особено в претъпкания градски транспорт. (Преди 10 години се раждаха малко бебета, но манталитета на хората си беше един и същ - никой не ти става и няма място за количка). На краката на сина ми нищо не им е станало от кенгуруто. Simple Smile

Аз лично предпочитам слинг - шал, защото можеш да разнасяш бебето в него повече време, не само в легнала позиция като новородено.
Ето два линка за сравнение:
http://www.mothercare.com/gp/search/ref=sr/203-4507760-6942313?f … amp;x=22&y=10
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/G/02/00/00/01/00/ … /28/100412862.pdf

Кой е Уилям, не се сещам?

# 61
  • София
Че какво да им стане на краката от кенгуруто - ортопедите даже препоръчват да се носи така.... само трябвало детето да си държи главата право или кенгуруто да е пригодено за новородени...нашето си имаше и легнало положение и беше супер лек за колики (които при на бяха 6 месеца Simple Smile)))

# 62
  • София
Доколкото съм проучвала нещата, много по-добрият вариант като качество са два отделни уреда - пералня и сушилня.
Сушилнята е нещо много ценно според мен, за съжаление нямам място, където да я сложа, а и пералнята ми е много хубава, за да я изхвърля и да взема комбинирана.
При всички случаи през зимата в хола вечно има едно простряно пране, което ми бърка в здравето, ама....

# 63
Ние не искаме кенгуру, страх ни е за крачетата на бебето, не ми се ще да го слагам в такава поза всеки ден... newsm78

Angel_Dust, заради този цитат споменах това за кенгуруто. Единствено бих допълнила, че сложих сина ми за първи път на около 4 месеца. Преди това ми се струваше рано.

red, и аз съм сигурна, че отделно е по- добре. Лично имам комби. Сушилнята не я използвам въобще поради ред причини. Мисля, че се разбира, че е малка шега. Wink

# 64
  • София
Аз го сложих на месец и половина...щото до тогава се чудех какво да си купя Simple Smile не му беше рано...хич даже....но зависи от самото кенгуру какво е...а в слинга, колкото и да го наричат, че му е естествената поза, много ми е сгърчено бебето.....

# 65
имай предвид, че повечето неща от тези списъци за бебето за абсолютно ненужни Simple Smile
ние не похарчихме много, защото имаме приятели, чиито деца са малко по-големи и ни дадоха някои неща- столчето за кола, плот за повиване, стерилизатор, количка. легло не купувахме ( имаме запазено от сестра ми), матраче, дрешки, 3 комплекта спално бельо, обиколник, 2 възглавнички, 3 хавлийки, одеалце и разни дреболии като биберони и т.н.
ако кърмиш разходите не са големи- 2-3 пакета памперси, пакет мокри кърми, козметика ( аз използвам преварен захтин за мазане и шампоанче при къпане), 1-2 кутии АМ ( понеже не кърмя навън, го храня с АМ)

# 66
На нас ни стигнаха около 500лв. Това включваше кошара, кошница за кола, корито, дрешки, козметика, шишета. Количка, спални комплекти и хавлийки ни подариха. Кошарата ни е сгъваема, те са по-евтини, коритото е обикновено, също от по-евтините. Повече пари отделих за шишета и козметика. Освен това започнахме с пазаруването по-рано и така не се усещаха разходите. А и не съм ходила в големите маркови магазини, обикалях малките квартални магазинчета, а там цените са по-поносими.

# 67
  • Стара Загора
Първият път и аз като теб исках да изкупя магазините Wink Похарчихме сумати пари за нещо,някои от които сме ползвали само 1-2 пъти.Например кенгурото-сложих синът ми на него на 3м,но той беше вече 7кг и не ми беше хич удобно.Шезлонга-сложих малкия в него на 4м - първият път му хареса ама после беше рев./слинг тогава нямаше още/поне си спестихме парите за него Joy/Тогава нямахме кола и не съм купувала кошница за нея,а после направо столче/9-36кг,което все още ползва/.Кошарата за игра е много безопасна,но както стана в нашия случей я ползвахме само2м-малкия проходи на 9м и после нямаше как да иска да стои в нея....
Помпата за кърма ми свърши чудесна работа.Стерилизатор не бях купувала.Плота за повиване е много удобен.Играчки има време да купиш-още в началото не са необходими.
Всяко дете е много различно-не си давай парите предварително Peace

# 68
  • София
наистина са много различни...моя пък не можеше да седи в затворено място - тип легло  и кошара....в леглото само докато спеше нощем, денем спеше до 6 месеца, в количка или в шезлонга ( от първия ден беше там ), а като пролази само пода признаваше, никакви кошари за игра....

# 69
  • София
Аз си бях направила сметка на нещата от първа необходимост, просто от любопитство - 1500 лв! За раждане 2000 лв... Сега сме на 3 мес, дрехи имаме за цял детски магазин - купувам, но и ми подаряват страшно много! Тъй като отдавна нямам кърма даваме за АМ около 120 лв на месец и към 60 лв за памперси  Peace Сега 3 месеца поред плащаме и по 60 лв за ваксина... С една дума при мен задължителните разходи са към 200 лв на месец!

# 70
  • Стара Загора
по едно дете разходите са много....това да купиш,онова да купиш-парите си вървят Hug

# 71
Според вас да си взема ли помпа на Авент преди да вляза в родилното? Или да взема някаква по-евтина тип спринцовка, защото може и да не ми трябва пък по-късно да взема по-скъпа?

# 72
  • сред маслини и портокалов цвят
Според вас да си взема ли помпа на Авент преди да вляза в родилното? Или да взема някаква по-евтина тип спринцовка, защото може и да не ми трябва пък по-късно да взема по-скъпа?

И аз се чудих като теб. Накрая не купих никаква, реших че ако ми потрябва ще пратя мъжа ми да ми я купи.
Е, и досега нямам, кърмим се без проблеми. Ако ми потрябва ще купя.

# 73
Според мен е хубаво да си вземеш помапата преди да влезеш в родилното. Авент е отличен избор. Аз не си бях взела, кърмата ми слезе имах в изобилие и само помпата ме спаси от проблеми в родилното. Момичето с което бяхме в една стая ми даде нейната в деня на изписването, защото нямаше да ме изпишат, понеже гърдите ми бяха на камък. #Crazy

Относно другите разходи...
Има много излишни неща, много зависи сезона в който се ражда бебето. Аз раждах лятото и в началото ми трябваха само бодита с къс ръкав и само няколко с дълъг. Ританки и камизолки не съм ползвала изобщо.
Специално за количката съм на мнение да се дадат повечко пари. Авторката на темата каза, че ще я ползва малко-1-2 години. Ами това не е никак малко, количката трябва да е здрава, лека и удобна както за бебето така и за майката. Аз имам мания на тема колички. А и пак опира въпроса до детето. Всяко е различно, дъщеря ми е на 2 годни и 2 месеца и без количка не излизаме. Не иска да върви и това е, ако сме без количка трябва да я нося, което не ми се вижда по-добрия вариант.

# 74
Ако бебето ще е при теб, може и да не ти трябва помпа въобще, ако то суче добре и с апетит. В моя случай бяхме разделени и помпата свърши прекрасна работа, определено нямаше да мина без нея. Ползвала съм я само няколко пъти, но не съжалявам, че си купих именно Авент. По мой опит - ако въобще трябва, е най-полезна именно в първите дни.

Общи условия

Активация на акаунт