Колко пари да приготвим?

• 23 862
  • 179
  •   1
Отговори
# 135
  • София
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Засега това е...

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 136
Аз съм съвем сериозна с всичко което написах..
Просто наистина няма смисъл да купуваш просто защото е включено в някакъв списък.. и след това да го държиш "нещото" в някакъв шкаф Simple Smile
По добре в движение купувай неща, които наистина са ти необходими.. с парите които би спестила от такива излишности..

# 137
Според мен козметиката за бебе,особено новородено трябва да е медицинска.Такива са Мустела,Клоран,Себамед,А-дерма.Продават се в аптеките.
И аз така от форума прочетох,че всички хвалят Бюбхен и взех олиото им.Детето се обрина цялото на ситни пъпки.След известно време пробвах пак,да не би да е било от нещо друго и се обрина пак.Затова откакто се е родила ползвам само Мустела и сега вече и душ-гела на А-дерма.
За останалото момичетата са ти писали.Има излишни неща-възглавница за кърмене,АМ,четка,ваксините са 3 по 60 лева=180лева,торбички за кърма,порт бебе,комплект за количка,един спален чувал стига,четка и гребенче,играчка за количка първите 2-3 месеца не трябва,бодита с къс ръкав.
Купи си поне 10 бодита с дълъг ръкав.
През деня съм обличала дъщеря ми с боди и отгоре гащеризон,а вечер е спала с ританки и блузка с копчета,които се продават в комплект.Пижами нямаме.
Можеш да си вземеш тънка шапка памучна,която се слага след баня,да не изстине главичката.
Ръкавички памучни-малките бебета много се дерат по лицето.
За навън ти трябва само космонавт.
От козметиката-комбиниран гел за коса и тяло,крем за подсичане и олио/зехтин.
Лигавници ползвахме от началото-след кърмене като се оригне и се е случвало да върне мляко.

# 138
  • София
Добре, да видим с кое съм съгласна:

Възглавница за кърмене държа да си взема. Нямаме много възглавници и без това, сигурно може и по-евтина да се намери обаче, факт.

Силиконови зърна искам, защото са ми ужасно чувсвителни зърната и ме е страх, че ще се разранят. А и ми е писнало от баби, които ми обясняват как няма да мога да кърмя, защото те не са могли да кърмят и искам да им докажа!! #Cussing out #2gunfire

За сутиена съм съгласна. И без сутиен мога да ходя. Grinning

Биберони, и аз се чудих - но майка ми каза, че ако си лапа пръста, по-добре анатомични залъгалки.

АМ няма да купувам, добре. Grinning

Лигавниците им е рано, наистина. Също и четката за шишета (къде ми е акълът ooooh!)

Ваксините - 3х60= 180, едно посещение при ортопед, едно при уролог, едно при мамолог, някое инцидентно на частно (това в рамките на 6 месеца, де) и се събират към 300. Айде не 400, но ще станат.

Термометърът ми трябва, защото са ми объркани възприятията за топло и студено тъй или иначе...

На люлката и монитора държа, просто съм си го навила на пръста. Grinning

Комплект за изписване ще ми подарят най-вероятно, така че няма страшно. Simple Smile

Да, малко съм объркана и за одеялата, може би са много. Ама едно за количката и две за вкъщи... Летен и зимен чувал... Много ли е?

Комплект за количка - за по-лесно, не знам и без това какво се слага в нея. Joy

Порт-бебе ми се струва много симпатично (ама какви аргументи имам, а? Simple Smile)

Скъпи кърпички ще купувам, ако ще чудо да стане, не искам да се изрине, заради някой китайски боклук.

За козметиката, мисля да пробвам първоначално със зехтин, така че ще видим точно какво ще купя. Това все пак е програма максимум и не е казано, че ще се купи всичко предварително.

Не ми ли трябва четка за коса?

Кош за мръсни дрехи и кош за мръсни памперси

Играчките май са наистина много скъпи. Ще пробвам по-евтини. Mr. Green

Мерси за коментарите де, много се смях!

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 18:38 от autumnsphere

# 139
Ортопед-прегледа е 20 лева,на мамолог не можеш да ходиш докато кърмиш,защото се облъчваш,
уролог newsm78,гинеколог 25-30 лева за един профилактичен преглед.
За термометъра съм съгласна-аз и досега го използвам,макар че вече винаги уцелвам  37 градуса, държа да се проверя Grinning
Кош за мръсни дрехи на детето имам,но памперсите ги събирам в найлонова чантичка и всеки ден се изхвърлят.
Пробвай първо да кърмиш без силиконови зърна,защото някои деца свикват така и после не искат гърдата без тях.В тази връзка крем за разранени зърна не си писала-Лансинох препоръчвам-не се отмива преди кърмене.

# 140
  • София
Даа, мерси за крема, бях си го набелязала, но забравих!

На мамолог след кърменето, да... Уролог за пишлето на бебето евентуално...

Виж, как ми спестихте поне 200 лева! Party Трябва да идем да ги изпием! (Най-вече аз... Laughing)

# 141
И аз да се изкажа Grinning. Ние имаме порт-бебе и ми е една от най-ненужните вещи. Ако смяташ да пренасяш някъде бебето с него е много неудобно, по-добре в кошница за кола, въпреки че и тя тежи, и отделно като сложиш тежестта на бебето, става неприятно. Евентуално за такава цел може да ползваш слинг или кенгуру, но мен лично ме беше страх през зимата да не се спъна и да падна, докато бебето е вързано за мен и не съм ползвала такива неща.
За люлката- купувай смело. Моето дете до 5 месеца спеше на горното ниво на кошарата, което се люлееше, после го преместихме на долното. Имаше един период, в който го приспивахме в количката, после го местихме в кошарата, но вече свикна и няма проблем. Като се замислиш от колко неща трябва да ги отказваме- биберони, памперси... Една люлка повече или по-малко няма да е проблем Wink

# 142
Малко бъркаш текущи и първоначални разходи, ама имаш време да свикваш като родиш  Mr. Green
Сега каквото и да смяташ и да пишеш.. ще настъпат после доста промени. Бъди сигурна.

За Лансинокса и аз те съветвам да си вземеш. Чудесна работа ми свърши  Peace

А за лапането на пръста - съзнателно става чак към 4-5-6 месец евентуално.. преди това лапат каквото им попадне щото само това могат  Mr. Green

# 143
Моят кош е още от мъжът ми, така че не съм го купувала. ))) Както написах след като стана на 9месеца и стана тесен я преместих в леглото, не съм имала проблеми със заспиването и люлеенето.
Този комплект за количка пак не разбирам за какво ти е и изобщо какво представлява комплект за количка?.  В количката се слага основно бебето. ))) Отделно си носиш една чанта с няколко памперса, мокри кърпички, сухи кърпички, шише с вода ако пие, биберон евентуално и 1комплект дрехи за преобличане (понякога се налага).
За скъпите кърпички - ползвам и памперси и кърпички на Памперс, по-скъпи не съм видяла, но сигурно има. )))
За козметиката вече са ти казали, по-добре е медицинска, Бюбхена става, но за бебета с нечувствителна кожа.
Пари за лекари - на ортопед, както и на всеки друг специалист, който искаш да заведеш детето си взимаш направление от личната лекарка и прегледа е безплатен. Не виждам защо трябва да плащаш за нещо, което се полага на детето.
Най-добре е да пробваш водата с лакът. Но щом държиш на термометър - ок. )))
Не използвай кърменето, за да натриваш носа на когото и да било. Ако ти харесва, приятно ти е, както и на бебето - действай. Ако не е, аз съм на мнението че човек не бива да измъчва себе си, за да доказва нещо, на някой си.
Със зехтин хич и недей да пробваш, моя близка приятелка маже бебето със зехтин - не мога да ти опиша първо как му мирише кожичката,после заради това мазане със зехтин не разбирам защо изобщо го къпе, то от мазно не може да се пипне,  да не говорим, че така всички пори на горкото бебе се запушват, а бебетата, както и хората "дишат" и през кожата.
Порт-бебето не е симпатично, то е нещо много удобно. Когато навън е адски студ, слагаш бебето вътре и нямаш никакъв проблем. Да не говорим, че така можеш да си го носиш навсякъде, ако ходиш на гости и т.н.

reme, за мен пък порт-бебето беше изключително удобно и нон стоп разнасях дъщеря ми с него като тръгнехме да излизаме.

# 144
По повод списъка ти. ))))
Възглавница за кърмене не ти трябва особено, можеш да ползваш и обикновена, но ако ще се чувстваш по-добре ок. )))

не съм съгласна.  Naughty
възглавницата за кърмене е страшно удобно нещо и освен това може да се ползва и по-късно ако се храни детето с биберон.
това, че повечето от вас не са ползвали не означава че момичето трябва да се лиши от нея.
към авторката на темата - след като ще ти носят разни неща от щатите поискай и от там възглавница да ти донесат. не случайно възглавницата за кърмене е години наред на първо място в списъка на американките за пазаруване за бебето.

# 145
  • София
За тази люлка - много малко ще я ползваш...най-много година...може би доста по-малко, защо не вземеш поне стандартен размер кошара с функция люлка...има такива.... не виждам защо ще правиш такава двойна инвестиция - но ти си знаеш.

За козметиката - моя от бюбхен се обриваше яко, ползвх и мустела стелатопия - голям боклук за мн пари....като цяло обаче - ужасно зависи от кожата на бебето ти и как то ще понесе дадената козметика....за това по-добре потърси тестери за начало....
Олио - изобщо не ти препоръчвам. Вземи мляко , лосион или хидратиращо кремче.Не знам къде посредата ти е детето, но моето е ноемврийче и олио не е видял в живота си....себамед мн ги хвалят, аз и от хип съм доволна, но 2 години съм го мазала ппредимно с линола, защото имаше атопичен дерматит(за който прехвалената и прескъпа мустела изобщо не помогна)...

И пак не виждам столче за кола - няма ли да ползвате или си го пишеш към количката???? А чантата за количка????

Портбето е ненужно....
Четка за коса също надали ще ти трябва особено....

За лансиноха съм съгласна с erota Simple Smile

Комплекта за количка е супер безмислен - обаче и одеала не видях - нещо - поларенко или памучно....заколичката по-добре едно такова си вземи.

Уролог не ти трябва пък въобще.....има една доста едра тема за фимозата - ако чакаш момче вземи я прочети, няма да е излишна...

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 19:39 от Angel_Dust

# 146
Помпа – 40  аз си купих съвсем обикновена помпа, тип "спринцовка". струва 4.50 и върши същата работа   Rolling Eyeshttp://www.amazon.com/Avent-Isis-Manual-Breast-Pump/dp/B000066CM … 754233&sr=8-1
Възглавница за кърмене – 70  наистина и съвсем обикновена възглавница върши същата работа
Силиконови зърна – 10  има и силиконови зърна по 1.70лв    Rolling Eyes
http://shop.danet.bg/product_info.php?products_id=1784
Сутиен – 30  можеш да си вземеш обикновен сутиен с предно закопчаване или къси безшевни потници
Биберони – 20  вземи един да си имаш,ние имаме 5, а Венци не ги иска изобщо  Laughing
Торбички за кърма – 20 дори не знаех, че има такова нещо  Crazy
АМ кутия – 10 вярно е, че ако я имаш вкъщи, по-лесно ще посегнеш към нея.
Лигавници – 10  трябват ти два-три, а в началото изобщо не трябват.Лактогонен чай – 10 
Четка за шишета – 10  стига бе, има и по 2лв. 10лв за четка  #Crazy
Термометър за вода – 5  не мисля, че е необходим.
Хавлии – 40 вземи поне 2  Simple Smile

Комплект за количка – 50  и това не ти е необходимо, тънка пелена за завиване върши същата работа.  Simple Smile
Протектор за матрак – 20  според мен е безсмисленоПорт-бебе – 20

Четка и гребенче – 10  не ти трябват.Марли, клечки за уши, etc. – 10
Пижамки, 5 бр. - 50  не ти трябват, камо ли 5 Simple Smile Блузки, 3 бр. - 15

относно козметиката- аз мажа бебчо с преварен зехтин. крем за подсичане имам на пенатен, но го ползвах само първите няколко дни и аз не знам защо. досега дори не се е зачервявал. 16лв за мокри кърпички ми се вижда безумно. и тези от 2лв вършат същата работа. Simple Smile

# 147
  • София
То и няма кърпички за 16 лв - 5,6,7 ...може би си смята за първите месеци....
Аз лично до годинка такова нещо като мокра кърпичка не ползвах...т.е. ползвах веднъж и после една седмиза лекувах кървави рани по дупето (бяха на памперс кърпите).
След това съм ползвала на Event 4-5 лв са, или слип едн плей на памперс...ама нещо последния пакет мн сух беше.....те пък са нямат 3 лв....и миришат мн готино....

Апропо - ама в списъка ти май липсват самите памперси, а те са по 2-3 от най-големите пакета месечно в началото....

# 148
Аз пък кърпички страшно много ползвах.. Всякакви. Най-вече от ок. 2 лв, щото омитах по 2 пакета на седмица.
Никога не съм имала проблеми с кожата и през живота си не се е подсичал.
Памперси също не съм ползвала "маркови" - памперс, либеро и блабла - само наливни френски и италиански.. На 3 пъти по-ниска цена с чудесно качество Simple Smile

# 149
  • София
Със зехтин хич и недей да пробваш, моя близка приятелка маже бебето със зехтин - не мога да ти опиша първо как му мирише кожичката,после заради това мазане със зехтин не разбирам защо изобщо го къпе, то от мазно не може да се пипне,  да не говорим, че така всички пори на горкото бебе се запушват, а бебетата, както и хората "дишат" и през кожата.

Порт-бебето не е симпатично, то е нещо много удобно. Когато навън е адски студ, слагаш бебето вътре и нямаш никакъв проблем. Да не говорим, че така можеш да си го носиш навсякъде, ако ходиш на гости и т.н.

reme, за мен пък порт-бебето беше изключително удобно и нон стоп разнасях дъщеря ми с него като тръгнехме да излизаме.

Абе, я ми покажи снимка на това порт-бебе, моля те.

А със зехтина ме разби, аз си мислех, че е общоприета практика!

caprice, за повечето неща вече ме разкритикуваха и се съгласих. Wink Сутиен няма да взимам, комплект за количка също, един биберон е добра идея, АМ няма да взимам, лигавници по-натам, а за четката си напълно права  Joy Joy За пижамките, казах, че съм доста объркана по отношение на дрехите. Mr. Green Embarassed

Angel_Dust, люлката ще я ползвам към 5 месеца, и е гевезелък, признавам си. Но мисля, че няма да сбъркам все пак.

Сори, за кърпичките не писах, че са 2 броя по 8 лв...

Има в списъка и памперси, и одеяла (даже 90 лева съм писала за одеяла и ми казаха, че е много).

Кошче за кола реших да не взимам, нямаме кола и не ми трябва освен за разнасяне, но казват, че е много тежко.

Чантата за количка е включена в цената на количката.

Ще прочета за фимозата, мерси.

За тестерите, някакси ме е страх да се прибера и да разчитам само на тестери, пък и дали ще намеря?...

Общи условия

Активация на акаунт