КЪРМАТА МИ НЕ СЛИЗА ВЕЧЕ 10 ДЕН ПОМАГАЙТЕ

• 11 739
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
Ще пиша нещо с ясното съзнание, че вероятно това не е проблемът при вас. Но все пак трябва да се проверят всички варианти, нали? Огледала ли си добре езичето на бебето - ципичката под езика да не е къса случайно (тогава езичето не може да се показва върху устничката или дори върху венците - връхчето му изглежда като сърце, вдлъбнато по средата навътре).
Моето синче първите месеци наддаваше средно по 500-600 гр след денонощно висене на гърдите, като беше с много развит сукателен рефлекс. И най-вероятната причина беше точно късата юздичка на езичето, която уж не беше много изразена, отстрани изглеждаше все едно суче нормално, но явно не е успявал да изсуче достатъчно мляко по трудния начин... Едва на 7 месеца (след като се прекъсна юздичката) той засука нормално, а на мен гърдите ми взеха да преливат.

# 31
  • жителство на место
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА!
Нашата сага с храненето продължава. Храня Ива както ме посъветва Хедра на 2ч с добавка от 30гр. Този интервал между храненията ми е крайно недостатъчен- докато ч уригна, да я полюшкам и тъкмо заспала пак трябва да я събуждам за  хранене. А в това време и моите гърди не се напълват. Забелязах, че на по- голям интервал гърдите ми се пълнят и детето суче по-интензивно. Въпросът ми е: ако мина на 3 часово хранене има ли опасност да ми намалее кърмата? Знам, че ще кажете на поискване- без режим, но Ивка е сънлива и ако не я събуждам може да откара и 6часа сън. Хайде виртуални приятели, помогнете ми пак със съвет!
Също забелязах, че като я сложа на крака си- гърдата да виси отгоре й/ не позата коремче срещу коремче/ май суче доста по-интензивно, то направо й се излива в гърлото, особено като масажирам едновременно.

# 32
  • София, Младост 2
Дай да видим какво се е променило при вас за това време - минали са вече 10-тина дни от последното ти включване, което за толкова малко бебенце си е сериозен период от време Grinning
Бяхте ли на първа консултация - как върви наддаването сега?
Казваш, че на детето му е по-удобно да суче легнало по гръб в скута ти - случайно да си с много големи гърди?

# 33
  • жителство на место
Теглото на Ива на 1 месец от раждането й е 3.400. Педиатърката смята, че някои деца просто наддавт по- малко. /рожденно тегло 3.050, изписана на 5-ия ден от болницата 2.650/ Детето е жизнено, няма жълтеница, има "много добро физическо и психическо развитие"- според д-ката. На едно кърмене вече имам понякога 50-60гр кърма и давам добавка 30, но понякога кърмата е 20-30гр и давам добавка 50гр. Вода не давам. Имам по 4-5 наакани памперса на денонощие до 6бр и са пълни и жълти. Напишаните ми е по- трудно да ги следя, но поне 5 пъти пиша на ден, просто незная дали е обилно или е малко като количество. Гърдите ми не са ама никак никак големи Blush

# 34
  • София, Младост 2
Реалното наддаване на бебето е 750 гр за 3 седмици и малко, което е абсолютно в границите на нормалното Grinning
По какво съдиш, че на някои хранения кърмата е 20-30 гр - за вечерните часове ли става въпрос? А Ивето изяжда ли си винаги добавката, или понякога не проявява особен интерес?

# 35
  • жителство на место
Имам кантарче и тегля всеки път преди и след ядене. По- слабите ми хранения са сутрешните /най-малко ми е кърмата към 9.00ч/ Ивето ако не й дам биберона с АМ вообще няма да се сети, че трябва още да яде. Примерно 60гр са й достатъчни да е спокойна. Сега като почнах да я храня с 80-90гр може да спи по 4-5часа без да огладнее. Просто не е ящна май Tired
Сега между 3 часа в които спи да се цедя ли, за да поддържам лактацията или няма нужда. Аз днес пробвах да цедя, но то нямаше и 10гр. Sick

# 36
  • София, Младост 2
Хм. А на храненията преди 9ч сутринта как си хапва и хапва ли по-честичко примерно? Чудя се дали е възможно не кърмата да е най-малко по това време, а просто Ивето да не иска да яде много тогава Simple Smile
60 мл на хранене ще са ок, ако яде 10-12 пъти в денонощие - на вас в момента колко ви се събират? А склонна ли си - щом така и така мериш постоянно - да направиш един експеримент. Т.е. да оставиш Ивето само на кърма, като си я будиш през 2-2,5ч, ако лесно проспива дълги интервали, предлагаш и двете гърди и сумираш какво е изяла за 24ч, за да видим дали може да се остави на нея да определя колко да яде.

# 37
  • жителство на место
разбира се ще опитам baby_neutral

# 38
neznam dali ste sam ti ot polza no za karma iaj mnogo luk i magdanoz az karmia i vseki den si pravia salata s edin domat i mnogo luk i magdanoz sasto taka edna mama mi kaza birena maia neinata karma bila spriala no maja i nameril i  sega ima karma a deteto i e na 2 gog dano da ti pomogne az sasto sam sas sekcio no vednaga mi sleze karmata taka che ne e ot tova a i mnogo technosto voda sokove nektari uspeh

# 39
  • жителство на место
Мили момичета, реших да подновя тази тема и да ви изкажа най- искрената си и огромна благодарност!!!
Ива днес стана на 7 месеца и още е едно кърмено бебе! БЛАГОДАРЯ ВИ НА ВСИЧКИ И НАЙ- СПЕЦИАЛНО НА ХЕДРА И ЧИКИТА!!! БЛАГОДАРЯ ЗА ПОДКРЕПАТА!!!
Преминахме с Ива през много трудности, вкл и кърмаческа стачка от 15дни, но си четях тук и със смяна на пози, шарени гердани, пуснати завеси успяхме
На всички млади майчета искам да кажа: момичета, за едно успешно кърмене ви е необходимо да имате само желание и самочувствие, че се справяте добре /нито кантари, нито хиляда педиатри, нито най- скъпите помпи и т. н./ и тъй като сте отворили тази тема, явно в нещо се чувствате несигурни; знайте, че тук, в този форум ще намерите невероятна подкрапа и много, много адекватни съвети! Успех на всички!

PS Поръчах си и кърмачески блузки. Няма такова пъчене като моето!!! Толкова доволна и горда не съм била никога от себе си. БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

# 40
Бравооооо  bouquet пожелавам ти поне още 1.7м да я кърмиш Laughing Искренно се възхищавам на такива хора като теб. Аз също минах през много трудности в началото Wink но само ние си знаем какво ни е било........   Наслаждавай се на хубавите моменти от тук на татък (както и аз правя ) и се радвай на ококорените очи на хората когато разберат че още се кърмите (както и аз правя Wink) Успех............  bouquet

# 41
Поздравления  bouquet
Дано всички като теб след време да пишат как са се развили и при тях нещата Peace
Пожелавам ви още дъъълго да се кърмите Hug

# 42
Браво, MY NAME!  smile3501

# 43
  newsm44  bouquet КОГАТО ЧОВЕК СИЛНО ЖЕЛАЕ НЕЩО, ГО ПОСТИГА. ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

# 44
Браво на теб  thumbsup Възхищавам ти се на упоритостта и желанието  Wink  Като чета през какво си минала, ако бях аз да съм се отказала досега  Embarassed Желая ти още дълго да се кърмите !

Общи условия

Активация на акаунт