За първа година в детската градина! - 3 част

• 14 258
  • 284
  •   1
Отговори
# 105
  • Добрич
Защо спят без възглавници в детските градини?  ... 

И в нашата градина е така. Чела съм, че е най - здравословно да се спи без възглавница. Дъщеря ми и у дома спи без възглавница. Има си възглавничка, но за да си я гушка. Въобще не я слага под главата си.

# 106
Защо спят без възглавници в детските градини?   
Поне в нашата е така.    newsm78

И в нашата е така. Изискване на ХЕИ.

# 107
Ние днес си отидохме с желание, вече знае,че трябва да ходи.
Ама вчера милия беше умрял от глад, по пътя още ми каза ,че искал някаква картофена супа като на леля готвачка в градината.Веднага почнах,сдробих няколко картофа и една тиквичка, застройка,още не беше изстинала и той я започна, две купи изяде.После яде луканка, баница с тиква и две сухи пасти.Млякото преди лягане и него си го изпи.Направо се хванах за главата. А лелката каза, че и там си е изял уж всичко.
Освен това на леля си е споделил , че госпожата не им давала да пият вода. ooooh! А те имат чешми ,така нисички и оттам пият вода.Обясних му,че като му се пие вода- да отиде на чешмата .
Днес ще чета менюто отвън  и трябва да се науча като леля готвачка. #Crazy
У нас не искаше дори да опита някаква манджа,там гледа другите деца и ще прояде явно...
Възглавници нашите имат.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2008, 09:02 от ina221

# 108
Днес водих Васи да поиграе с децата на двора на градината. Поигра си малко поогледа се и вика айде да си ходим..... и очите  ги пълни със сълзички.

Добре че нямаше ревящи дечица в нейната група. Едно от по-големите дечица стоеше на една пейчица и тихчко си плачеше, гушнало куклата си. Толкова тъжно ми стана, исках да отида да я гушна. Чак ме е яд че не го направих. После гледах едно друго детенце отишло при нея и я успокоява, дава й водичка.

Мисля че няма да се разминем без да плачем. Дано само не продължи дълго.

# 109
Здравейте,да се запиша и аз в темичката,че и на нас ни предстои скоро тръгване на градина.В тази връзка/нямах време да прочета всичко написано/искам да ви попитам има ли вариант да приемат дете януари на градина/при положение ,че има навършени 2.8 год/,зная че се приемат само юни и септември,но някой знае ли за такова изключение Thinking
А по  темата за възглавниците и ние спим без и като гледам доста си е добре малката Grinning

# 110
гери, по-добре че не си успокоявала чуждото детенце. Може би не е много ок да те успокоява чужда жена, след като майка ти я няма. И може би майката на детенцето не би се почувствала добре, ако те види  Peace
Васи има ли направени изследванията вече?

ние в понеделник ще имаме театър Simple Smile

# 111
тити, какъв театър?

# 112
  • София
Здравейте,да се запиша и аз в темичката,че и на нас ни предстои скоро тръгване на градина.В тази връзка/нямах време да прочета всичко написано/искам да ви попитам има ли вариант да приемат дете януари на градина/при положение ,че има навършени 2.8 год/,зная че се приемат само юни и септември,но някой знае ли за такова изключение Thinking
А по  темата за възглавниците и ние спим без и като гледам доста си е добре малката Grinning

krio, въпросът ти принципно не за тази тема, но виждам, че си от Русе, така че и не знам към коя да те насоча.  Peace Най-добре питай на място в градината.  Hug

# 113
Ами чревните изследвания за бактерии ги направих. Утре ще я водя за кръв и урина. И мисля от Понеделник да я пускам.

Всъщност като се замисля май наистина е по-добре че не отидох при детенцето. Но пък госпожите можеха да го направят, да я занимаят с нещо.

# 114
тити, какъв театър?

не знам още, дадох три лева, нямало да е баш пиеса, ами по-скоро като шоу, обаче говорих със сестрата, пък тя май не знаеше подробности.

# 115
Сетих се какво друго ми направи впечатление. Всички дечица имаха шишета с вода изкарани отвън на масичките. Естествено повечето бяха еднакви на вид, което ме наведе на мисълта, че трябва да й купя някакво по-различно шише, че да си го познава.

# 116
  • София
Доклад от нас за втори ден - След вчерашната драма сутринта, днес мойто момиче едвам изчакало баща си да и обуе пантофите, изфучала без да му каже "чао"!
Казва, че много и харесва "хубавата" градинка.

# 117
Сетих се какво друго ми направи впечатление. Всички дечица имаха шишета с вода изкарани отвън на масичките. Естествено повечето бяха еднакви на вид, което ме наведе на мисълта, че трябва да й купя някакво по-различно шише, че да си го познава.

в нашата ДГ шишенцата с водата трябва да бъдат надписани с името на детенцето, обаче тъй като Огнян едва ли ще си разчете името сред останалите 25 бутилки, нарисувах на етикета едно влакче (детенцето ми е маниак на тема влакове)... това толкова му хареса, че вчера за един ден си е изпил цялата бутилка и съм много доволна, иначе (твърди се) не им давали много вода, за да не се напишкват  ooooh!

това с театъра звучи много готино, дано и при нас организират такива интересни неща... тити, дай после инфо как е минало...

# 118
Ето ситуацията и при нас: от 3 дни сме на ДГ. Първият ден: писъци и буквално го взеха от ръцете ми, за да не травмираме другите деца, които вече са се успокоили. Следобяд го прибрах усмихнат и доволен, беше забавлявал госпожите с философстваниците си... Заспа с думите: "много е приятно в детската градина". Така беше и вчера, сигурно и днес. Явно сутрин ще е проблемът при нас, не знам до кога Tired. Доколкото си познавам детето, няма да се откаже лесно от сутрешния рев и се надявам да не се изнервят госпожите само от нас.
Иначе вечер е като прегладнял и прежаднял. Ще трябва да питам дали яде храната и пият ли вода от шишетата /те ни помолиха да оставим шишета, но какво се случва-не знам/. Знам, че в яслите не дават вода на децата, за да не пълнят памперсите и честно казано това ме притеснява. Аз самата пия много вода и искам да пие повече вода, а той не се сеща сам, че е жаден и вечно напомням...

# 119
  • Mediterraneo
Все забравям да ви попитам как стои въпросът с приема на флуорно мляко във вашите градини. Подписах декларация, че отказвам детето ми да приема такова мляко, но все си мисля, че ако в цялата група е само моето дете, едва ли наистина ще му дават обикновено  Tired Не знам как е в другите градове, но нашата община е приела такава програма за флуорна профилактика за всички детски градини.

Общи условия

Активация на акаунт