За първа година в детската градина! - 3 част

• 14 213
  • 284
  •   1
Отговори
# 225
аз съм против това, да влизат родители вътре....трябва да има някаква дисциплина, днес ще влезе тоя, утре оня...ще има деца, които очакват своите родители, ще има и деца, които ще страдат, че техните не идват...някой родител ще внесе шоколад без разрешение, друг - лекарство или нещо друго....
то е както със взимането по обяд.

децата не са в изолатор и не е ок някои по-чувствителни майки да наобикалят децата когато решат....

Добре де, а не страдат ли като ги дърпат сутрин от родителя?! Не е ли по-лесно майката /или който води детето/ да влезе за 5 мин и то да влезе спокойно, отколкото всички останали да виждат едно влизащо с рев и писъци дете?? Rolling Eyes
Относно шоколадите-те могат да бъдат пъхнати в джоба на детето и преди то да влезе-това не е довод Peace..лекарствата-също.
Не приемай тези ми реплики като заяждане-далеч съм от това..просто не съм съгласна с положението в момента /и това изглежда не е навсякъде/-затова го обсъждам с вас. Peace
Относно "обикалянето"-детето ми е на 2-ри етаж-как да стане? newsm78

За камерите-вече са факт почти на всяко раб. място, магазини и пр..

# 226
  • София
Да, всъщност в много държави е практика в началото майката да влиза и да седи извесно време, за да е спокойно детето и постепенно то да остане само....нооо не и тук...

# 227

Защо например, в група от 28 деца - не ги приемат плавно от 1 до 15-ти, на малки групи?
И ние живеем в Бургас ...и точно така ги приемат децата в нашата градинка

# 228
И аз поддържам идеята за камерите. Все пак това са нашите деца.
Как така да не може да се влезе? Нашата директорка ни покани още в началото, когато ходихме да питаме за условията - една учителка взе сина ми и го разведе из детската градина. И ние се разходихме и разгледахме. После, като го водим винаги ни канят да влезнем да го видим. Гледаме как дечицата си играят - няма проблем! Как на едно място може а на друго не? Какви са тези правила от едно време, това да не е карцер? Не им стига стреса на дечицата от раздялата , ами сега и родителите да стоят навън като изгонени  и да се чудят от къде да надникнат собственото си дете   Hug

# 229
Да, всъщност в много държави е практика в началото майката да влиза и да седи извесно време, за да е спокойно детето и постепенно то да остане само....нооо не и тук...

Например в Кипър. Първата седмица задължават един от родителите да стои с детето си през цялото време Peace

# 230
От днес /петия ден/ и моят син е с хрема. Носът му е запушен и казва,че го боли гърлото. Няма температура и най-вероятно е настинка.  Надявах се,че ще ни се размине, но уви... Sad

# 231
Като ходих да запиша Ния, директорката на градината ме разведе навсякъде, където ще пребивава детето - спалнята, столовата и игралните. Направи ми впечатление, че е много чисто. Аз имам набито око за тези неща.
Спалнята е с ниски легълца с рамки, подът е старо, но лъснато дюшеме. Столовата е с теракотени плочки, а игралните са на паркет и килими. Много е уютно.
Преди два дни исках да се кача до горе да оставя чиста пижама и да видя кое е леглото на Ния, не ме пуснаха категорично.
На самия вход има табло с таблица-списък на децата, разграфена с три графи : "гърло и други видими лигавици", "коса и нокти", "гниди". Всеки ден попълва сестрата за всяко дете.
Има и табличка с видовете храни, които се сервират на децата. Така поне знам какво ще яде детето от предния ден и можа да направя подходяща вечеря. Никога не съм ползвала "Детска кухня". Детето яде всякаква храна, супи, манджи, плодове, зеленчуци, хляб....

Това, което ми се стори днес нередно е, че ми връчиха една торбичка с опишани или зацапани дрешки от цялата седмица, въпреки че аз всеки ден като отида и питам има ли за вземане неща и т.н. Все пак не е приятно цяла седмица са стоели някои гащи, примерно.

Друго - водата! Май не и дават достатъчно вода, защото като я взема и почва да ме дърпа за вода. Изпива към литър до лягане.

Трето - обадих се веднъж на едната учителка по GSM-а и чух, че две деца адски се карат, крещят и викат до безобразие. Много ме хвана страх дали детето ми /понеже за сега е най-малко и с речта сме назад/ е на сигурно място. Но пък е спокойна, не врещи у дома, спи спокойно...не знам.

Днес Ния не плака. И като я взех ми показа една "рисунка", правили я с "Буги" - госпожата. Имали и занятие по танци с педагог.

# 232
  • Добрич
gerygirl, ние със съпруга ми също заведохме детето два дни подред да се запознае с госпожите. Предварително отидох при директорката и я попитах ще може ли вечерта като взема детето от яслата да го заведа в градината, за да се запознае с госпожите и да види обстановката. Директорката ми влезе в положението и ми разреши. Мисля, че ако беше попитала предварително вашата директорка може би щяха  да ти разрешат и на теб.

В нашата градина, а до колкото знам и във всички градини в Добрич може да се влиза вътре. Родителите се събуват непосредствено до входната врата и водят децата си до съблекалните с гардеробчетата. Всичко в занималнята се вижда.

# 233
  • Петрич
Я да се запиша и аз!
Ваньо от понеделник е на градина, която е разположена много близо до нас. От раждането си до сега е играл в двора на тази градина и предполагах, че заради това ще му бъде лесно да свикне, но уви.
Всяка сутрин плаче, казвам му, че всички ходят на работа, а неговата работа е в градината с децата, но не иска да ходи и това е.
Като отивам да го взимам седи на пейката с госпожите и само се смее на децата, които си играят, но не отива при тях да играе. Ще видим тая седмица как ще бъде. Дано е по - спокоен.

# 234
Малко офф-Мишона, да си сложиш тази "картина" в рамка! Flutter Mr. Green

# 235
Какво имаш предвид, MTV?

# 236
Че е една от първите самостоятелно нарисувани картини на дъщеря ти.

# 237
Че това е първата сериозна творба на детето-един ден ще й е мн мило да си я види Peace

# 238
Вече е с температура.  Sad
Така съжалявам. От април не беше боледувал.

# 239
Не, рисунката е правена с ръчичката на Ния, но Буги я е държала. Момченце и момиченце нарисувани като контур с черен молив, а вътре е попълнено с цветни моливчета.

Тея, стискам палци да се оправи бързо детето!

Общи условия

Активация на акаунт