За първа година в детската градина! - 3 част

• 14 226
  • 284
  •   1
Отговори
# 210
Абе на мен ми е ясно, че такива са правилата. Но това не пречи да се възмущавам.
Просто според мен не трябва да е така. Завеждаме си децата на място където не са стъпвали досега  и после как няма да реват.

Както и да е. Аз не съм правила скандали но се ядосах. Пък и не съм я завела самоволно, предварително бях говорила с госпожата и се разбрахме че може да я водя за малко да си играе с децата.

# 211
Аз мислех да я водя на детски център и да я оставям моята за по час - два. Генерална репетиция за градината. Но то така и не остана време.
Днес се разкиха човечето и сега съм на тръни. Че ще обявим фал старт  на 16-ти ако не се оправи до утре.

# 212
И ние както бяхме здрави цяло лято сега прекарахме летния вирус с разтройството и повръщането, а пък в Понеделник се събуди хремава. Вче почти й минава та се надявам да нямаме проблеми за 15 Септември.

# 213
Нас пък ни пускат вътре. Даже втория ден понеже исках да сменя пижамката и ме заведоха в спалното да кажа коя му е пижамата. Сутрин влизаме при гардеробчетата и вратата на стаята си седи отворена и виждам всичко, когато го взимам са на двора и няма проблеми, даже една приятелка вчера е поседяла придецата, отивайки да си вземе своето. Госпожите са ни много любезни и ни пускат да разглеждаме.
Аз не разбирам къде е проблема да не може да се влиза вътре.
Да когато влязох до спалното се събух, но госпожата си ходеше с обувките, с които си беше навън.

В яслата така и не ни разрешиха да разгледаме, беше ми много тъпо.

# 214
Снощи докато къпах малчо го попитах дали иска да отиде с баща си на село в неделя. Само да уточня, че Ники беше на село при баба и дядо цял месец преди да тръгне на градина, защото нямаше кой да го гледа. Не е плакал въобще там и въобще му се отрази много добре. Та каква беше снощи изненадата ми когато човечето ми каза, че не иска повече на село, иска да ходи на градина и аз  Shocked
Нас също не ни пускат вътре, само до гардеробчетата. И аз чакам родителска среща, за да мога да видя как са условията вътре.

# 215
Аз това,че не ни пускат вътре в помещенията го разбирам,има безброи много основателни причини, но все пак ми се иска да знам на какво място оставям детето си.Само първия ден ме пуснаха до стаята с гардероб четата, но не и в занималнята.Обяснението беше че имали нареждане от ХЕИ да не допускат външни лица. 

# 216
  • у дома
Хайде и аз на отчет!
В понеделник ще има празненство в ДГ, след което ще се запознаем деца и учители и родители и ще тръгнем реално на 16 - ти Tired
Тук в Бургас има една ясла, в която приемат деца поетапно, по 1-2 на седмица. Така персонала може да се запознае адекватно с децата и да се намали до минимум стреса за родители и дете.
А в градините как е - всички на юруш и да се спасяват кой както намери...
Защо например, в група от 28 деца - не ги приемат плавно от 1 до 15-ти, на малки групи?

# 217
И при нас може да се влиза вътре, няма проблем. На вратата има едно кошче, пълно с найлонови калцуни, някои родители си слагат. Но сега през лятото са им махнати всички пътеки и килими и може да се влиза и с външни обувки. На зима слагаме калцуните или се събуваме. Все пак и групата ни е на втория етаж, не бих го пуснала сама по стълбите нагоре.

# 218
Хайде и аз на отчет!
Защо например, в група от 28 деца - не ги приемат плавно от 1 до 15-ти, на малки групи?
При нас така ги приемат още от юни, и сега не повече от 1-2 на ден

# 219
И при нас от юни, а сега от 1-ви септември постепенно взимат нови деца. Сега от понеделник пак ще има. Днес като отидох да взема моя син, едни по-новички две-три дечица много яко се разреваха, стана ми жал,ама с такива сълзи в очите...
Помещенията съм ги разгледала,на нас дават да влизаме стаята с шкафчетата , но е преградено с едни стъклени прегради и всичко се вижда- и в тази голямата стая,където играят и спят.

# 220
Ти поне си видяла условията. Аз питах поне три пъти дали мога да влезна да разгледам, но ми отказваха. Сега чакам първата родителска среща да видя каква е базата вътре.
Днес моят син почти не плака. Може би нямаше изобщо да плаче, ако не се наложи да изчакаме малко, че по-рано отидохме. Седя ми на коленете 10мин. и ми стискаше ръцете. Когато госпожата най-накрая го взе му потекоха сълзичките: Мамо, ти къде отиваш? Не си отивай, мамо...  Cry
Ах, как ми се иска да мога някак си да го погледам малко вътре какво прави малкият ми мъж.

Ей това най ме вбесява! #Cussing out
Как така нямаме достъп и не можем да видим в какви условия са децата ни В МОМЕНТА...във всеки един момент...защото това може да се променя ...
Иначе за парите знаят как да искат #2gunfire
Това с ХЕИ е "измиване на ръце".
Как няма да се стресират и те самите, като са там все едно в изолатор-достъпът на мама или някой близък-ЗАБРАНЕН!
Апелирам ви да помислим над това и да се опитаме да разрешим въпроса Praynig
Това е абсурд просто! Не виждам ни една логична причина за да ни се забранява. Вече споменах варианта камери..лично аз, съм готова дори да платя за това, но да виждам детето си и отношението на персонала Peace

# 221
  • София
Някой на нашата родителска споменал за камери....ама се направили, че не го чуват и повече не питали...така поне мъжът ми разказва...
принципно това с камерите се води намеса във личното пространство и ако има такива трябва работещите да са подписали в договора си, че нямат нищо против такова наблюдение....а това надали ще стане....

# 222
аз съм против това, да влизат родители вътре....трябва да има някаква дисциплина, днес ще влезе тоя, утре оня...ще има деца, които очакват своите родители, ще има и деца, които ще страдат, че техните не идват...някой родител ще внесе шоколад без разрешение, друг - лекарство или нещо друго....
то е както със взимането по обяд.

децата не са в изолатор и не е ок някои по-чувствителни майки да наобикалят децата когато решат....

# 223
Това е така, но все пак родителя да няма идея какво е вътре не е редно. Плюс това аз два пъти ходих по време на ваканцията - когато го записвах и когато отидох да проверя какви документи искат и кога свършва ремонта. Не ме пуснаха.

# 224
  • Mediterraneo
аз съм против това, да влизат родители вътре....трябва да има някаква дисциплина, днес ще влезе тоя, утре оня...ще има деца, които очакват своите родители, ще има и деца, които ще страдат, че техните не идват...някой родител ще внесе шоколад без разрешение, друг - лекарство или нещо друго....
то е както със взимането по обяд.

децата не са в изолатор и не е ок някои по-чувствителни майки да наобикалят децата когато решат....

Абсолютно подкрепям!

Аз отново съм бясна. На родителската среща наистина криви ще ги направя вече  Crossing Arms Отивам да вземам детето- всички врати и прозорци широко отворени, пердетата хвърчат. Децата насядали и си играят. Моята беше точно пред един прозорец на една масичка да играе със строител.
Е! На това течение и аз ще съм с хрема за 2 часа... Безобразно просто. Реших в момента да не правя скандали, просто казах на детето Мале, Сиска, на какво течение ви държат тук! Госпожата разбира се ме чу- Ами то понеже сега идват родителите да си вземат децата, отворили сме вратите...  ooooh!

Не, не! Наистина доста неща вече имам какво да казвам на родителската среща! Едва от 6 дни посещаване на градината се напълних само с отрицателни впечатления  Confused

Общи условия

Активация на акаунт