За първа година в детската градина! - 3 част

• 14 253
  • 284
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
... съм се чудила защо не се уреди такова помещение за болни деца. Не знам коя при какви условия работи, но мои познати са ми се оплаквали от голям тормоз от шефове, задето отсъстват от работа поради болест на децата.

Не мисля, че е възможно такова нещо. Представям си какво преплитане на вируси ще става.

# 31
Ясно. Това за панадола не го знаех. Явно, където ги има тези стаи се използват по спешност, за дочакване на майката. Вече и аз започвам да се чуда с вас защо тогава са го приели... Нямам медицинско образование, но мисля, че зачервеното гърло е повод за безспокойство.

# 32
Още отдавна като четях споровете на майки за болните деца по градините съм се чудила защо не се уреди такова помещение за болни деца.

Аз пак ще попитам в болница ли ще се превръщат градините или в поликлиника?
Аз искам да си водя детето на градина не "на" болница.

Проблема е че има деца които не вдигат т-ра и съответно като са САМО със сополи и кашлица, и вече едва ли не нищо им няма. Е да ама мойто само да кихне и веднага е налице т-рата.

Разбира се че червено гърло е повод за безпокойство.

# 33

Нали се сещаш, че децата не се разболяват само от ангина. А се проверява еднствено гърлото. Ако са яли сладолед - пак ли вирусна ангина? За мен е само отчитане на дейност.  Да не говорим, че много от децата не си отварят устата.

# 34
Всъщност и аз съм против да приемат дечица с признаци на разболяване в градината.

Написах това за споровете по повод изказването на Денчо, че зачервеното гърло не е предпоставка за вирус.

А ние и сега въпреки че не ходим на градина, когато ни тече носа не се събираме с други деца. Така мисля че  е правилно, и даже приятелите ни вече се съобразяват, когато са болни да не идват вкъщи.

Аз имах предвид друго, че се гледа само гърлото. А това не е преглед за мен, просто отбиване на работа. Не казвам, че е правилно такива деца да са в градината. Не се изразих както трябва

Последна редакция: пн, 08 сеп 2008, 12:59 от Dencho

# 35
На мен сутринта, като го заведох  мед. сестра ми каза, че ако детето има нужда от капки за нос или някакви лекарства трябва да покажа рецепта от лекар и ще му ги слагат  Rolling Eyes
Сега като се замисля това никак не ми вдъхва надежда - явно ще има болни деца в групата  Sad !

# 36
нашата равносметка след три дни ходене на ДГ миналата седмица е: в събота вдигна температура, имаше разстройство и текнаха сополи  Confused

сега вече има само малко сополи, другото отшумя, но сме си вкъщи...

сестра при нас няма, едва ли и ще има... но безотговорни родители има бол... в събота се видяхме с една от майките, детето й нещо имало сополи, но то било от апарата против комари...

та така... общо взето всичките ми надежди да ходи на градина повече отколкото на ясла се изпариха, още повече, че ме е страх и за бебето сега...

дано във вашите градини да случите на по-отговорни родители и персонал...

надявам се до края на седмицата да го пратя поне за един ден...

# 37
Момичета и да има сестра - какво от това. Само нещо ги поглежда и това е. На малката, като изстине и потича кръв от носа. Понеже ги предупредих, че и слагам вит. С, сестрата ми каза - ние нямаме никакви консумативи тук. Донесете всичко, което мислите че ще е нужно...

# 38
Днес Ния е за първи ден на детска градина. Най-малка е в групата, няма три години още. Обаче като видя децата на площадката и се втурна да играе. Даже довиждане не ми каза. Аз влязох да оправя документите с медицинската сестра, запознах се и поговорих с учителката на малката група. Симпатични ми се струват.

Сутринта правиха проверка на гърла и носове, искаха и бележки за имунизациите. Ния беше болна по-миналата седмица и бяхме за четири дни в болница, но вече е добре и се храни хубаво и с апетит.

Така е то - децата порасват пред очите ни, а ние...остаряваме. Красиво, надявам се. Simple Smile

Успех на всички дечковци и майки! Дано децата се чувстват добре в групите и да са здрави. Hug

Последна редакция: пн, 08 сеп 2008, 13:43 от Мишона

# 39
Аз като по-недоверчива и щото си поревах, отидох наобяд да проверя какво става,на нас градината ни е близо. Ял баткото макарони за закуска, даже поискал допълнително.Като отидох ,те обядваха, той даже давал зор за супата. У нас такива неща не искаше да яде. Успокоих се, видях и списък на вратата-децата са 22 , не са много . Госпожата каза, че днес само едно дете е плакало , то му било за първи ден .
Не видях децата, дано да няма вируси , не знам също така дали им правят проверки сутрин, но като се разболее някое или има пъпки или температура,звънят по телефона на родителите.
Общо взето родителите повече се притесняваме,децата ще свикнат.

# 40
Само се записвам. Нямам нищо за споделяне все още. Ходя с Иво на работа за по половин ден и чакам евентуално от 15ти да има сборни групи в нашата градина. Ако не- след 23ти нататък. Confused

# 41
  • София-Лагера
Здраво дете със сополи няма Naughty
А колкото до зачервено гърло то всичко тръгва от там.
Преди две седмици бяхме болни.Първо зачервено гърло след това сополи и след това Т.
Ние тръгваме другия вторник.Чакм да излезнат изледванията Peace

# 42
А колкото до зачервено гърло то всичко тръгва от там.

Съгласна съм.

И всъщност ме е е страх да не се окаже в един момент, че аз си държа Васи вкъщи докато оздравее напълно, а пък болните деца ходят на градина.

Денчо да съгласна съм, че не може да се гледа само гърлото, защото и Васи не знам как ще я накарат да си отвори устата например. Но все пак за зачервено гърло си има някаква причина.
Аз редовно започвам да се разболявам от гърлото така да се каже.

# 43
Аз пък ще кажа, че зависи от сопола. Иво си духа носа поне по 2-3 пъти на ден, но изкарва бистър секрет, който съм изследвала многократно и не показва нищо. Явно е наследствено, защото аз съм също почти целогодишно хремава. Не знам дали е някакъв вид алергия или не. Съвсем друга работа са белите, жълтите и зелените сополи. Те са бактериални.

И всъщност ме е е страх да не се окаже в един момент, че аз си държа Васи вкъщи докато оздравее напълно, а пък болните деца ходят на градина.

Има от какво да те е страх за съжаление.Аз си стоях почти постоянно вкъщи с Иво през последните няколко месеца в яслата( всъщност от Нова година до лятото), точно защото исках да се излекува напълно напълно преди да го пусна. И след 3 дни пак  същата работа.

# 44

Има, има! Има алергични хреми, алергични кашлици, но всичко това трябва да бъде доказано по надлежния ред. Иначе винаги съмнения, които за жалост понякога са основателни (както писах и в предишния си пост, някои родители просто си имат винаги кой да им даде бележка за здраво дете).

Общи условия

Активация на акаунт