За първа година в детската градина! - 3 част

• 14 265
  • 284
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря, аз два дни не му давах мляко и днес ми беше съвестно.Те закусват към девет без нещо , а сутрин излиза в осем без петнайсет и си е един час до закуската , утре ако си иска, ще му дам.

Играчки си носеше  първите дни, в сборната група още, но сега не иска, защото му ги няма-две колички и една голяма пожарна. А те ги местеха тогава и в различни стаи и може да ги е забутал някъде.

Ние в яслата не можахме да свикнем преди една година и го спрях, защото беше същото тръшкане,както разказвате вие.Вечер на втората седмица не искаше да се прибира,до такава степен , признаваше само баща му. Много ме хвана жал и си го оставих, но тогава се роди и сестра му, при нас може и от ревност да го правеше. Сега много голямо значение има госпожите как ще ги подхванат.Нашите са много мили и даже успокояваха и мен.

# 76
Здравейте! Дъщеря ми ще тръгва на градина от 15 септември. Как мислите, дали да я оставя направо цял ден или първоначално само за няколко часа? Не е ходила на ясла и не се отделяла от мен.
 Нямам време да прочета всичко и се извинявам предварително, ако вече някъде сте го коментирали

# 77
Шоши, зависи и от детето, и от госпожите. И моят не беше ходил досега на ясла, но първият ден в градината влезе щастлив и ме посъветваха да го оставя за целия ден. Така и направих. Не съжалявам. Още първия ден си е спал там. В следващите няколко дни имахме малко рев сутрин при оставянето, но вече май и това премина. Други деца пък много плачат от първия ден и някои мами споделиха, че госпожите са им казвали да идват да си ги прибират на обед. Другаде, пък споделиха, че независимо от плача на детето, са против практиката да се взема дете на обед. Така че трябва да се посъветваш и с госпожите, мисля, и да наблюдаваш реакциите на детето си.

# 78
Шоши , ако много реве, мисля ,че те ще се обадят да си го вземеш.
Аз също го оставих още първите дни по цял ден.

# 79
  • В средата на времето
Охх..много мъчно ми стана за всички дечица.. Confused Предполагам, че и при нас ще има драми в началото. Както Кристиян го подковавам за детската градина така и себе си подковавам с мисли, за това, че ще реве, ще се тръшка и ще боледува повечко..Настроила съм се за супер кофти вариант..
Бързо оздравяване на всички болни дечица и повече усмивки пожелавам!

# 80
  • София
здравейте, моя днес отиде с желание, каза ми чао и влезе без да плаче. Това чудо се случи на седмия ден. Да го водя нахранен не ми е идвало на ум, обаче първия ден едно от децата си е било закусвало в къщи, родителите не предупредили и като го нахранили и в градината -повърнало

# 81
И ние да се отчетем. Първият ден беше супер - много доволен, много развълнуван....
Госпожата каза, че на обед само плакал малко за мен и не спал. Аз бях много щастлива, че му харесва.....Да, обаче снощи, след като изгасихме лампата в леглото, като си спомни за градината, като започна да плаче - ужас. "Не искам на градина, нееее, защо ме записа, искам вкъщи при мама...." Плаче човека, хлипа, ужас  ooooh!
Аз станах, цъкнах нощната лампа, поговорихме си, питах го кое точно не му хареса в градината - каза, че не иска да спи на обед, мъчно му е за вкъщи. Обещах му , че днес ще го взема наобед и чак тогава се поуспокои и заспа.
Сутринта се опитах да го убедя да остане. Обещавах му изненада след това, разходка, какво ли не......нищо не го убеди. И сега преди малко го взех. Ще лягаме да спим вкъщи. Разбрахме се с госпожата да го взимам известно време на обед докато свикне. От понеделник вече започват редовни занимания и ще трябва да си е цял ден.
Питах го дали си е намерил приятелче - каза, че никой не искал да играе с него, играел си сам  Sad
А уж си е общително дете с много приятелчета.......
Та така. Утре пак ще се опитам да го убедя да остане на обед там, но ще видим! Дано свикне по-скоро - все пак е вече на 5 годинки - батко !

# 82
Ние пък закъсняхме с изследванията. За колко време стават? Защото утре сутрин ще ги правим и в петък трябва да ги предам  ooooh! Понеделник човечето тръгва.
А ако не са готови до тогава не може да тръгне ли?

# 83
  • София-Лагера
Ние пък закъсняхме с изследванията. За колко време стават? Защото утре сутрин ще ги правим и в петък трябва да ги предам  ooooh! Понеделник човечето тръгва.
А ако не са готови до тогава не може да тръгне ли?
5 дена ти трябва за акото и глистите.
След като излезнат изледванията личния лекар дава бележка ,че е клинично здрав.
Аз днес правих васерман.Утре ,ще е готов.А неговите изледвания в петък.

# 84
  • София-Лагера
И да попитам вашите мъже как се държат?
Моя каза,че няма да го води на детска защото го е страх,че ако ревне малкия ,ще си го вземе Mr. Green

# 85
Според мен е по-добре той да го води, а ти да го взимаш.
Нашият татко първият ден си беше поревал , беше много разстроен, също е искал да се върне и да си го вземе,както и аз. Но сега го оставя ,цунка го и излиза ,вече не се притеснява толкова.

# 86
  • Sofia
Ние днес пожънахме сравнителен успех - на 7 ден.. Този път отидох и аз и успях нещо да я залъжа та да не ревне. За малко се размина де, но все пак не се разрева... Надявам се да свършват тия драми сутрин вече  ooooh! Все пак, за сега се отказваме от варианта само татко й да я води...

# 87

5 дена ти трябва за акото и глистите.
След като излезнат изледванията личния лекар дава бележка ,че е клинично здрав.
Аз днес правих васерман.Утре ,ще е готов.А неговите изледвания в петък.
[/quote]

Защо васерман?  При нас за градината не искат васерман.

# 88
Хм, то този Васерман навсякъде е различно, и при нас не искаха.
Относно татковците-нашия изяви желание първия ден да дойде с нас, обаче после се отказа, мисля, че щеше много да се натъжи.

# 89
Нашият предварителен план е татко й да я води сутрин. Ще видим как ще подейства.

Притеснява ме че той не е много добър в убеждаването и успокояването. Но пък аз ако отида сигурно ще ревна заедно с нея............. та не знам.

Ще действаме според ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт